Street art van Franky Sticks en Speto tijdens mijn street art wandeling in het Central District van Rotterdam

Nederland, Wandelen | 17 maart 2024

Street art wandeling in het Central District van Rotterdam

 

Een tijdje terug las ik een item in de Libelle over Street art in Rotterdam. Er zijn verschillende wandelroutes in verschillende wijken uitgezet. Dit is mijn tweede wandeling langs street art in Rotterdam. Dit keer maak ik een street art wandeling in het Central District in Rotterdam. Ik heb al meer street art wandelingen gemaakt in Rotterdam, Haarlem en Amsterdam. Op naar Rotterdam voor deze Street art wandeling van 5 kilometer in het Central District vanaf Rotterdam Centraal Station. (meer…)

Geen reacties

Klimpark21 tijdens mijn wandeling langs de Toolenburgerplas en door PARK21 van Wandelnetwerk Noord-Holland

Nederland, Wandelen | 10 maart 2024

Wandelnetwerk Noord-Holland : Wandeling langs de Toolenburgerplas en door PARK21 in Hoofddorp

 

Ik maakte een wandeling langs de Toolenburgerplas en door PARK21 in Hoofddorp van Wandelnetwerk Noord-Holland. Een wandelroute van Wandelnetwerk Noord-Holland met een lengte van 7,86 kilometer die start bij startpunt Toolenburg bij knooppunt 70. Zoals elke knooppuntenwandeling kun je de wandeling bij elk knooppunt beginnen en ook in tegenovergestelde richting lopen. Wandel je mee met deze wandeling langs de Toolenburgerplas, PARK 21 en de wijk Floriande in Hoofddorp. (meer…)

Geen reacties

De wandelgids 'Wandelen in de Stichtse Rijnlanden' van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig

Wandelen | 6 maart 2024

Wandelgids ‘Wandelen in de Stichtse Rijnlanden’

 

De wandelgids ‘Wandelen in de Stichtse Rijnlanden’ is een wandelgids met tien wandelingen van 14 tot 18 kilometer in het gebied tussen het Groene Hart en de Utrechtse Heuvelrug. Een wandelgids voor ervaren wandelaars en natuurliefhebbers.

(meer…)

Geen reacties

Het noorden van Zuid-Afrika

Afrika | 28 februari 2024

Beste reistijd voor Zuid-Afrika

 

Wat is de beste reistijd voor Zuid-Afrika is ongetwijfeld een vraag die bij je opkomt als je een reis door dit schitterende Afrikaanse land wilt maken. Zuid-Afrika ligt op het zuidelijk halfrond. De seizoenen zijn omgedraaid ten opzichte van Nederland. Op het moment dat het in Nederland zomer is, is het in Zuid-Afrika winter. Als het in Nederland winter is, is het in Zuid-Afrika zomer. (meer…)

Geen reacties

Kasteel Nederhorst in Nederhorst den Berg tijdens mijn wandeling van de 2e etappe van de oudste wandelroute van Nederland van Driemond naar Nederhorst den Berg

Nederland, Wandelen | 25 februari 2024

Oudste wandelroute van Nederland etappe 2 : Driemond – Nederhorst den Berg

 

Dit is mijn verslag van etappe 2 van de oudste wandelroute van Nederland van Driemond naar Nederhorst den Berg. De eerste etappe deel ik op in 3 stukken. De eerste etappe ging van Station Amsterdam-Muiderpoort naar Driemond, deze tweede etappe gaat van Driemond naar Nederhorst den Berg en de 3e etappe gaat van Nederhorst den Berg naar Hilversum NS. De ANWB noemt dit 1 etappe. De afstand van deze etappe is dan 30 kilometer, veel te ver voor mij. Ik heb mijn eigen indeling van etappes gemaakt, dit omdat 30 kilometer voor mij niet haalbaar is. Ik wandel etappe voor etappe. Veel plezier bij het lezen van en het bekijken van de foto’s in deze blog over de etappe 2 van de oudste wandelroute van Nederland. (meer…)

Geen reacties

Een toevoersloot tijdens de Roots wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen vanaf ingang Panneland

Nederland, Wandelen | 18 februari 2024

Roots wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen vanaf ingang Panneland

 

Ik liep op een zonnige dag in januari de Roots wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen vanaf ingang Panneland. Een route die ik een tijdje geleden ontdekte op de website van de Amsterdamse Waterleidingduinen. Er zijn online zoveel wandelingen in het gebied te vinden. Deze staan nog op mijn bucketlist. Wie mij volgt weet dat ik regelmatig in de Amsterdamse Waterleidingduinen te vinden ben. Het is mijn favoriete wandelgebied. (meer…)

Geen reacties

Huize Frankendael in Amsterdam tijdens mijn wandeling van de 1e etappe van de oudste wandelroute van Nederland van Station Amsterdam-Muiderpoort naar Driemond

Nederland, Wandelen | 11 februari 2024

Oudste wandelroute van Nederland etappe 1 : Station Amsterdam-Muiderpoort – Driemond

 

Dit is mijn verslag van etappe 1 van de oudste wandelroute van Nederland van Station Amsterdam-Muiderpoort naar Driemond. De eerste etappe deel ik op in 3 stukken. Deze etappe gaat van Station Amsterdam-Muiderpoort naar Driemond, etappe 2 gaat van Driemond naar Nederhorst den Berg en de 3e etappe gaat van Nederhorst den Berg naar Hilversum NS. De ANWB noemt dit 1 etappe. De afstand van deze etappe is dan 30 kilometer, veel te ver voor mij. Ik heb mijn eigen indeling van etappes gemaakt, dit omdat 30 kilometer voor mij niet haalbaar is. Ik wandel etappe voor etappe. Veel plezier bij het lezen van en het bekijken van de foto’s in deze blog over de etappe 1 van de oudste wandelroute van Nederland. (meer…)

Geen reacties

De wandelgids 'Wildwandelingen op de Veluwe' van Uitgeverij Anoda

Wandelen | 31 januari 2024

Wandelgids ‘Wildwandelingen op de Veluwe’

 

De wandelgids ‘Wildwandelingen op de Veluwe’ van Pieter en Coby Metz is een wandelgids met maar liefst 30 wandelingen langs wildobservatieplaatsen op de Veluwe. De wandelingen hebben een lengte tussen de 2 en 10 kilometer. (meer…)

Geen reacties

Websites voor het boeken van (rivier)cruises

Bestemmingen, Voorbereiding | 24 januari 2024

Websites voor het boeken van (rivier)cruises

 

Ik heb een aantal betrouwbare websites voor het boeken van (rivier)cruises voor je op een rijtje gezet. Er zijn reiziger die niets anders willen dan alleen maar cruisevakanties maken, anderen vinden het helemaal niets. Maar ik hoor van veel reizigers dat als ze eenmaal met het cruisevirus besmet zijn, ze minstens één cruisevakantie per jaar willen maken. Een voordeel van een cruisevakantie is dat je niets meer hoeft te plannen. Er zijn reizigers die hier van gruwen, maar dan moet je niet deelnemen aan een (rivier)cruise. Er is een groot aanbod aan cruisebestemmingen, zoals een riviercruise over de Rijn of een cruisevakantie naar de Noorse fjorden of Spitsbergen. (meer…)

Geen reacties

Street art van Ox-Alien tijdens mijn street art wandeling in Rotterdam-Centrum

Nederland, Wandelen | 21 januari 2024

Street art wandeling in Rotterdam-Centrum

 

Een tijdje terug las ik een item in de Libelle over Street art in Rotterdam. Er zijn verschillende wandelroutes in verschillende wijken uitgezet. Ik begin met de street art wandeling in Rotterdam-Centrum. Ik heb al meer street art wandelingen gemaakt in Haarlem en Amsterdam. Op naar Rotterdam voor deze Street art wandeling van 7 kilometer vanaf Rotterdam Centraal Station. (meer…)

Geen reacties

De Japanse Brug in Hoi An/Vietnam

Azië | 10 januari 2024

De bezienswaardigheden in Hoi An (Vietnam)

 

Hoi An is voor velen één van de highlights van Vietnam. En terecht, ik vind het één van de mooiste plekken in Vietnam. Hoi An ligt aan de kust in Centraal Vietnam aan de Zuid-Chinese Zee. Hoi An is een populaire toeristenbestemming. In Hoi An zijn veel oude huizen en musea te bezichtigen. En Hoi An is een uitvalbasis om de tempelruïnes van My Son te bekijken of om een paar dagen op het Cua Dai strand te luieren. In deze blog heb ik de bezienswaardigheden in Hoi An, het mooiste stadje van Vietnam, op een rijtje gezet.
(meer…)

Geen reacties

Schotse Hooglanders tijdens rondje Kamperberg in Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Nederland, Wandelen | 24 december 2023

Rondje Kamperberg in Nationaal Park Zuid-Kennemerland

 

Ik liep een rondje Kamperberg in Nationaal Park Zuid-Kennemerland vanaf ingang Middenduin. Middenduin is één van de ingangen van dit Nationaal Park tussen Zandvoort en IJmuiden. Deze wandeling vanaf de ingang Middenduin in Overveen is uitgezet door Wandelnetwerk Noord-Holland en Staatsbosbeheer. Het is een prachtig gebied dat uitnodigt tot een mooie wandeling. Wandel je mee? (meer…)

Geen reacties

Een bospad in PARK21 tijdens mijn wandeling van de Pioniersroute van Wandelnetwerk Noord-Holland

Nederland, Wandelen | 17 december 2023

Wandelnetwerk Noord-Holland : Pioniersroute tussen Zwaanshoek en Hoofddorp

 

Ik liep de Pioniersroute tussen Zwaanshoek en Hoofddorp van Wandelnetwerk Noord-Holland. Een nieuwe wandelroute van Wandelnetwerk Noord-Holland met een lengte van 9,38 kilometer die start bij startpunt Zwaanshoek bij knooppunt 9. Zoals elke knooppuntenwandeling kun je de wandeling bij elk knooppunt beginnen en ook in tegenovergestelde richting lopen. Wandel je mee met Pioniersroute over de Boseilanden in Zwaanshoek, door de wijk Floriande in Hoofddorp en PARK 21. (meer…)

Geen reacties

Nominatie fietsroute van het jaar 2024 : Van Gogh Drenthe Fietsroutes / ©Jessica de Korte

Bestemmingen | 14 december 2023

Nominaties voor de fietsroute van het jaar 2024

 

Zoals elk jaar, wordt ook dit jaar weer de fietsroute van het jaar gekozen. In totaal zijn er 5 fietsroutes in Europa genomineerd. Ze staan op de lijst voor de Fietsroute van het Jaar 2024. Op vrijdag 23 februari 2024 maakt de jury de winnaar bekend tijdens de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Jaarbeurs in Utrecht. Benieuwd welke 5 fietsroutes op de lijst staan? Ik heb ze voor je op een rijtje gezet. Je leest ze hier. (meer…)

Geen reacties

Bonifatiusroute: Nominatie voor de wandelroute van het jaar 2024

Wandelen | 12 december 2023

Nominaties voor de wandelroute van het jaar 2024

 

Zoals elk jaar, wordt ook dit jaar weer een wandelroute van het jaar gekozen. In totaal zijn er 10 wandelingen verspreid over de hele Benelux genomineerd en staan op de longlist voor de Wandelroute van het Jaar 2024. De winnaar van deze eretitel voor de ‘beste wandelroute’ van de Benelux wordt op 2 maart 2024 tijdens de Fiets en Wandelbeurs in het Belgische Gent bekend gemaakt. Benieuwd welke 10 wandelingen op de longlist staan? Ik heb ze voor je op een rijtje gezet. Je leest ze hier. (meer…)

Geen reacties

De wandelgids 'Den Haag acht keer anders' van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig

Wandelen | 6 december 2023

Wandelgids ‘Den Haag acht keer anders’

 

De wandelgids ‘Den Haag acht keer anders’ van Gerard Goudriaan is een gids met 8 wandelingen in Den Haag. Dit is het vierde deel van de serie acht keer anders. Er zijn al delen over Rotterdam, Utrecht en Amsterdam verschenen. In deze gids zeer interessante wandelingen door Den Haag. Elke wandeling heeft een thema. (meer…)

Geen reacties

Kubuswoningen tijdens mijn Food, Fashion & Design wandeling in Rotterdam

Nederland, Wandelen | 26 november 2023

Food, Fashion & Design wandeling in Rotterdam

 

Nog niet zo lang geleden las ik over de Food, Fashion & Design wandeling in Rotterdam. Een leuke wandeling langs een paar leuke plekken in Rotterdam. Niet dat ik nu zo van de Food, Fashion & Design ben, maar de hotspots trekken me wel. De winkels en eetgelegenheden laat ik wel links liggen. Op naar Rotterdam voor deze wandeling van 9 kilometer vanaf Rotterdam Centraal Station. (meer…)

Geen reacties

Tips voor het wandelen van een lange wandeling

Wandelen | 22 november 2023

Tips voor het wandelen van een lange wandeling

 

In deze blog geef ik je tips voor het wandelen van een lange wandeling. Afgelopen jaren heb ik het Westerborkpad gelopen. Ik wandel etappe voor etappe, dit omdat ik geen dagen achter elkaar kan lopen vanwege mijn chronische vermoeidheid. Als ik een dag gewandeld heb, heb ik een dag, soms twee dagen nodig om te herstellen. Er zijn genoeg wandelaars die dagen, zo niet weken of maanden achter elkaar wandelen en niet alleen in de buurt waar ze wonen, maar ook lange afstandswandelingen in binnen- en buitenland. (meer…)

Geen reacties

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotel



Booking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com