De bezienswaardigheden in Ho Chi Minh City (Vietnam)

Het stadhuis van Ho Chi Minh City in Vietnam

 

In deze blog heb ik de bezienswaardigheden in Ho Chi Minh City op een rijtje gezet. Ho Chi Minh City was voor mij het eindpunt van mijn (rond)reis door Vietnam. Ho Chi Minh City ligt in het zuiden van Vietnam. De stad is een levendige stad met heel druk verkeer met vooral scooters, dat er chaotisch uitziet, maar toch redelijk gestructureerd loopt. Ho Chi Minh is een stad dat je tijdens je reis door Vietnam niet moet overslaan.

 

Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City heette vroeger Saigon en was de hoofdstad van het voormalige Zuid-Vietnam. De stad is vernoemd naar Ho Chí Minh. Hij was een Vietnamese communistische leider en tussen 1945 en 1969 president van Noord-Vietnam. Tijdens de Vietnamoorlog was hij een leider van de Vietcong. Saigon valt op 30 april 1975. De Zuid-Vietnamezen geven zich over aan de communisten. Het was de val van Saigon.

De naam Saigon is in 1976 definitief gewijzigd naar Ho Chi Minh City. Maar velen noemen de stad nog altijd Saigon. Na 1976, na de hereniging van Noord- en Zuid-Vietnam, is Hanoi de hoofdstad van Vietnam. De Fransen, die hier in 1859 kwamen, en de Vietnamoorlog, die eindigde in 1975, drukken een grote stempel op de stad en overal zul je herinneringen aan deze twee periodes tegenkomen. Ho Chi Minh City is de economisch belangrijkste en grootste stad van Vietnam. De stad ligt aan de rivier de Saigon.

Ho Chi Minh is een stad met twee gezichten, aan de ene kant hoge kantoorgebouwen en de nachtclubs, winkels en hotels en aan de andere kant de typisch Vietnamese markten, tempels en kleine winkeltjes.

Druk verkeer in Ho Chi Minh City in Vietnam Druk verkeer in Ho Chi Minh City

 

In de directe omgeving van Ho Chi Minh City zijn een paar mooie bezienswaardigheden te bezoeken. De Cao Dai Tempel, Cu Chi tunnels en de Mekong Delta zijn leuke dagtochten als je de stad wilt ontvluchten.

De luchthaven van Ho Chi Minh City ligt op 7 kilometer van het centrum van de stad.

De stad kent slechts twee seizoenen: de regentijd, van mei tot en met november, en de droge tijd, van december tot en met april.
Toerisme is een belangrijke inkomstenbron voor Ho Chi Minh City. De meeste toeristische trekpleister vind je in district 1, zoals het stadhuis, de Notre Dame Kathedraal, het Postkantoor, het Operagebouw en het War Remnants Museum.

 

De bezienswaardigheden in Ho Chi Minh City

Postkantoor

Het hoofdpostkantoor van Ho Chi Minh City staat aan hetzelfde plein als de Notre Dame Kathedraal. Het Centrale Postkantoor is één van de oudste gebouwen en mooiste gebouwen van Ho Chi Minh City. Het gebouw is ontworpen door de bekende ingenieur Gustave Eiffel (ook bekend van de Parijse Eiffeltoren). Het postkantoor werd tussen 1886 en 1891 gebouwd. Vietnam viel toen onder Frans gezag van de Unie van Indochina. Het postkantoor is ontworpen in neoclassicistische stijl.

In de hal zijn twee grote wandschilderingen te vinden. Op de ene is een kaart te zien van Zuid-Vietnam en Cambodja met alle telegrafie-verbindingen erop. Aan de andere kant van de hal is een kaart geschilderd van de stad Saigon en omgeving in 1892.  Boven de klok hangt een groot portret van Ho Chi Minh. In de zijvleugels bevindt zich een kiosk waar je souvenirs en postzegels kunt kopen. De lijmpotten om postzegels te kunnen plakken, staan naast de deur. De Vietnamese postzegels zijn nl. niet gegomd. Het postkantoor is een mooi voorbeeld van koloniale architectuur.

Adres: Số 125 Công xã Paris, Bến Nghé, Quận 1
Entree: gratis
Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 07.00 – 19.00 uur en op zondag van 08.00 – 18.00 uur

Het Postkantoor in Ho Chi Minh City in Vietnam Het Postkantoor

 

Lees ook:  Postkantoor in Ho Chi Minh City

 

Notre Dame Kathedraal

De Notre Dame Kathedraal is op hetzelfde plein als het postkantoor gevestigd. De kathedraal werd tussen 1877 en 1880 door de Franse kolonisten gebouwd. Het gebouw heeft twee klokkentorens van 58 meter hoog. De Rooms-katholieke Kerk vestigde zich in het toenmalige Saigon om religieuze diensten aan te bieden aan de gelovige Franse kolonialisten. De eerste steen werd in 1877 door de toenmalige bisschop gelegd. De bouw van de kathedraal duurde 3 jaar. In 1880 werd de kathedraal geopend. 15 jaar later werden de twee torens met elk zes klokken toegevoegd. Deze torens zijn 58 meter hoog. Al het materiaal dat nodig was voor de bouw van deze kathedraal komt uit Frankrijk.

In 1962 werd de Notre Dame Kathedraal een basiliek. Tijdens de Vietnamoorlog werd de kathedraal geraakt door kogels. Aan de buitenmuur zijn de inslagen nog te zien. De kerk is nog altijd als kerk in gebruik.  De Notre Dame Kathedraal is, net als het postkantoor, een mooi voorbeeld van koloniale architectuur.

Adres: 01 Công xã Paris, Bến Nghé, Quận 1, Quận 1
Entree: gratis
Openingstijden: dagelijks van 08.00 – 11.00 uur en van 14.00 – 16.00 uur

De Notre Dame Kathedraal in Ho Chi Minh City in Vietnam De Notre Dame Kathedraal

 

Lees ook: Notre Dame Kathedraal in Ho Chi Minh City

 

Chinatown

Chinatown in Ho Chi Minh City wordt als Cholon aangeduid. Het is één van de leukste wijken van stad. De wijk ligt aan de westelijke oever van de rivier. Hier leven Chinezen die naar Vietnam zijn geëmigreerd.
De hoofdkleur is rood, de gelukskleur van de Chinezen. Cholon betekent grote markt. Het is een groot winkelparadijs met traditionele kruidenwinkels, kledingwinkels en overdekte markten.

In Chinatown staan een aantal mooie tempels en pagodes. Bekende pagodes zijn Thien Hau en de Phung Son Pagoda. De Mieu Thien Hau (Quang Trieu Assembly Hall) werd in 1887 door immigranten uit Kanton gebouwd. Dit ter ere van Thien Hau, de godin van de Zee. Het gebouw brandde in 1922 af en werd weer opgebouwd. De tempel bestaat uit 14 rijen van houten zuilen die op gegraveerde blokken van steen van verschillende vormen staan. Het dak is versierd met kleine kunstig gevormde porseleinen beeldjes uit de Chinese religie en legendes.

Het middelpunt van de wijk is de Binh Tay markt, een mooie plek om specerijen en medicinale kruiden, hoeden en curiositeiten van jade en aardewerk te kopen. Deze markt werd in 1880 door de Fransen gebouwd.

Adres: Quận 5
Entree: gratis
Openingstijden:  dagelijks van 09.00 – 17.00 uur

Chinatown in Ho Chi Minh City in Vietnam Chinatown

 

Lees ook: Chinatown in Ho Chi Minh City

 

War Remnants Museum

Dit museum mag je tijdens je bezoek aan Ho Chi Minh City niet overslaan. Het museum vertelt het verhaal over de verschrikkelijke Vietnamoorlog vanuit het oogpunt van de Vietnamezen. De Vietnamoorlog duurde van 1955 tot 1975. Het was een oorlog tussen het op Amerika gerichte Zuid-Vietnam en het communistische Noord-Vietnam. Het museum wordt als propaganda van het noorden gezien, omdat alleen de Amerikaanse en Zuid-Vietnamese kant belicht wordt en er niets te vinden is over de acties van het Noord-Vietnamese leger. Het museum is erg ‘Anti Amerikaans’.

Je leert hier veel over de Vietnamese geschiedenis. Het museum bestaat uit zes ruimtes met elk hun eigen thema. Een deel van de tentoonstelling bestaat uit dramatische foto’s over het gebruik van het ontbladeringsmiddel ‘Agent Orange’, napalm en fosforbommen. Sommige foto’s wonnen de Pulitzer Prize. Naast de foto’s zijn er ook voorwerpen en bommen uit de oorlog te zien.

Buiten staat oorlogsmateriaal opgesteld, zoals een Bell UH1 ‘Huey’ helikopter, een Northrop F-5A straaljager, een M48 Patton tank, bommenwerpers en verschillende bommen. Dit wapentuig is buitgemaakt op de Amerikanen. De foto’s die hier tentoongesteld worden, kunnen als schokkend worden ervaren. Het museum is een bezoek waard.

Adres: 28 Võ Văn Tần, Phường 6, Quận 3
Entree: 40.000 VND
Openingstijden:  dagelijks van 07.30 – 11.30 uur en van 13.30 – 16.30 uur

Het War Remnants Museum in Ho Chi Minh City in Vietnam Het War Remnants Museum

 

Lees ook: War Remnants Museum in Ho Chi Minh City

 

Lokale markten

Ik vind het altijd leuk om lokale markten te bezoeken. In Ho Chi Minh City zijn er twee hele bekende: de Binh Tay Markt en de bekendste markt van de stad, de Ban Thanh Markt.

De Vietnamezen doen zelf hun boodschappen op de Binh Tay Markt. Hier kun je verse groenten en traditionele kruiden kopen, maar ook alles wat een huishouden nodig heeft. Ding af bij een aankoop, het bespaart je al gauw 30-40% dan de vraagprijs. De Binh Tay Markt vind je in Chinatown. Deze markt werd in 1880 door de Fransen gebouwd. Het gebouw heeft verschillende verdiepingen.

Op de Ben Thanh markt zijn veel kraampjes met T-shirts, spijkerbroeken, souvenirs en verse etenswaren. De producten zijn niet geprijsd. Succes met het afdingen. ’s Avonds verhuisd de Ben Thanh markt naar buiten en gaat de markt verder als nachtmarkt. Deze nachtmarkt bevindt zich niet ver van het overdekte deel. Hier kun je genieten van de lokale gerechten. Deze markt ligt in District 1. Let op de vele zakkenrollers die hier rondlopen.

De Binh Tay Markt in Chinatown in Ho Chi Minh City in Vietnam De Binh Tay Markt in Chinatown

 

Gia Long Paleis

Dit is het huidige Ho Chi Minhstad Museum. Het museum is gevestigd in een historisch gebouw. Het Paleis werd tussen 1885 en 1890 gebouwd. Het was het woonpaleis van de bestuurders. In 1978 werd dit een gebouw een museum dat uit twee verdiepingen bestaat met een oppervlakte van 1.700 m². Door de toenmalige president Ngo Dinh Diem zijn drie diepe tunnels aangelegd. Dit was de ontsnappingsroute vanuit het paleis naar andere delen van de stad, mocht er een aanval op het gebouw plaatsvinden. Hij bracht hier de laatste uren van zijn bewind door, waarna hij naar een kerk in Chinatown vluchtte. In het museum zijn veel foto’s, documenten en kunstvoorwerpen uit de tijd dat Vietnam vocht tegen de Fransen en Amerikanen. Ook hier wordt oorlogstuig in de tuin tentoongesteld. Ik ben (helaas) niet binnen geweest, ik ben er alleen langs gereden.

Adres: 65 Lý Tự Trọng, Bến Nghé, Quận 1
Entree: 15.000 VND per persoon
Openingstijden:  dagelijks van 08.00 – 17.00 uur

 

Reunification Palace (Herenigingspaleis)

Het Reunification Palace is een bijzonder bouwwerk midden in Ho Chi Minh City. Het Reunificition Palace (Herenigingspaleis, ook wel onafhankelijkheidspaleis) is het paleis waar de Zuid-Vietnamese president verbleef. Dit is de plek waar de Vietnamoorlog op 30 april 1975 beëindigd werd. Dit gebeurde toen er een tank door de poort reed. Het Herenigingspaleis is nu een museum. Het paleis is voor een groot deel nog in dezelfde staat als het was op de dag toen Saigon (Ho Chi Minh) viel. Het paleis werd in 1960 gebouwd. Ik ben (helaas) niet binnen geweest. Ik heb het Herenigingspaleis alleen van de buitenkant vanachter het toegangshek gezien. De details binnen zouden kitscherig aandoen. De zalen en vertrekken zien er nog precies zo uit als in de jaren ’60 en ’70. De oude bunker zou perfect bewaard gebleven zijn. In de tuin van het Herenigingspaleis zie je nog een aantal militaire voertuigen.

Adres: 135 Nam Kỳ Khởi Nghĩa, Phường Bến Thành, Quận 1, Hồ Chí Minh 700000
Entree: 40.000 VND per persoon
Openingstijden:  dagelijks van 07.30 – 11.30 uur en van 13.00 – 17.00 uur

Het Reunification Palace (Herenigingspaleis) in Ho Chi Minh City in Vietnam Het Reunification Palace (Herenigingspaleis)

 

Lees ook: Ho Chi Minh City

 

Ik raad je aan om tickets en tours voor Ho Chi Minh City  aan te schaffen bij GetYourGuide. Bij hen kan je tot 24 uur voor het begin van je activiteit gratis annuleren. Je ontvangt het volledig al betaalde bedrag voor de ticket(s) en tour(s) terug.

 

Bezienswaardigheden buiten Ho Chi Minh City

Ook buiten Ho Chi Minh City zijn een paar plekken die je absoluut gezien moet hebben: de Cu Chi Tunnels, de Mekong Delta en de hele bijzondere Cao Dai Tempel.

Cu Chi tunnels

De Cu Chi tunnels zijn een must als je Vietnam en Ho Chi Minh City bezoekt. Met een gids bezoek je de tunnels en kun je zelf ervaren hoe een tunnel er uit ziet. Je moet niet claustrofobisch zijn. Om de paar meter zit gelukkig een nooduitgang, mocht het toch fout gaan. De tunnels zijn, zelfs nu ze verbreed zijn, heel smal en benauwd. Het tunnelcomplex van Cu Chi is een immens netwerk van ondergrondse tunnels. Deze tunnels liggen 70 kilometer ten noordwesten van Ho Chi Minh City. Het is een 250 kilometer lang ondergronds gangenstelsel, dat door het hele land loopt. Dit gangenstelsel werd tijdens de Franse bezetting door de lokale bewoners aangelegd.

De nauwe gangen waren berucht om hun boobytraps, en konden daarom succesvol worden ingezet in de oorlog. Je kunt je niet voorstellen dat hier mensen leefden en dat vlakbij gevechten plaat vonden. Er waren commandoposten, wapenfabrieken, ondergrondse werkruimtes waar niet ontplofte Amerikaanse munitie werd omgebouwd tot boobytraps, ziekenhuizen met een operatiezaal, slaap- en eetruimtes, vergaderzalen, wapen- en voedselopslagplaatsen en zelfs theaters waar door de strijders poëzie werd voorgedragen of toneel werd gespeeld,  keukens, leslokalen en woonkwartieren van de Vietcong. De tunnels werden ook gebruikt om onverwachts de Amerikanen aan te kunnen vallen. Er zijn destijds ook veel nepingangen en valkuilen gebouwd om de vijand te misleiden.

Nu kun je de tunnels op twee plekken bekijken. De ingangen zijn voor ons westerlingen verbreed. Ook krijg je informatie over de boobytraps en de manieren waarop de Vietcong hun belagers te slim afweren.
Dagtours naar de tunnels worden overal in Ho Chi Minh City aangeboden. Je kunt op eigen gelegenheid naar de tunnels reizen.

Adres: TL15, Phú Hiệp, Hồ Chí Minh, 733814
Entree: Privérondleiding: vanaf $ 16 per persoon. Kleine groepen van maximaal 12 personen $ 18 per persoon
Openingstijden:  dagelijks van 07.30 – 17.00 uur

Ik raad je aan om tickets en tours voor de Cu Chi Tunnels aan te schaffen bij GetYourGuide. Bij hen kan je tot 24 uur voor het begin van je activiteit gratis annuleren. Je ontvangt het volledig al betaalde bedrag voor de ticket(s) en tour(s) terug.

Een boobytrap in de Cu Chi tunnel in Vietnam Een boobytrap in de Cu Chi tunnel

 

Lees ook: Cu Chi Tunnels

 

Cao Dai Tempel

De Cao Tempel ligt 100 kilometer ten noordwesten van Ho Chi Minh City, niet ver van de grens met buurland Cambodja.

De tempel is bijzonder en zeer kleurrijk. Deze tempel is het centrum van het Cao Dai-geloof. Dit is een mix van het boeddhisme, het christendom, de islam, het taoïsme en het confucianisme. Dit geloof kent negen hiërarchieën van aanbidding, waaronder een paus, kardinalen en aartsbisschop. De tempel is vergelijkbaar in ontwerp aan een christelijke kathedraal met zijbeuken en een altaar, een lang middenschip. Het zwaartepunt is een Goddelijk Oog. Dit oog symboliseert God en het pictogram Ying en Yang.

Elke gelovige draagt een wit gewaad met een extra sjerp. Er zijn ook gele, blauwe en rode gewaden als verwijzing naar de boeddhistische, taoïstische en confuciaanse elementen van Cao Dai. Priesters dragen vierkante hoofddeksels versierd met het alziende Goddelijke Oog.
De tempel zelf is bijzonder kleurrijk met draken en andere tekeningen op muren en plafonds.

Als toerist ben je welkom om de tempel te bezoeken en om meer te leren over dit geloof. Om 11.30 is het mogelijk om de gelovigen op te wachten. Exact om 12.00 uur begint de dienst. Voor de dienst is het mogelijk om in de tempel rond te lopen en foto’s te maken. Je moet als toerist op de gangpaden blijven. Je mag je niet tussen de pilaren wagen. Voor de dienst begint, worden de niet-gelovigen naar het balkon boven verwezen. Hier heb je een mooi uitzicht over de tempel.

De knieën moeten bedekt zijn en de schoenen moeten uit voor je naar binnen mag. Er wordt stilte gevraagd als er een dienst plaatsvindt.

Adres: TT. Hoà Thành, Hòa Thành District, Tây Ninh
Entree: gratis
Openingstijden: dagelijks van 05.30 – 21.00 uur

Ik raad je aan om tickets en tours voor de Cao Dai Tempel aan te schaffen bij GetYourGuide. Bij hen kan je tot 24 uur voor het begin van je activiteit gratis annuleren. Je ontvangt het volledig al betaalde bedrag voor de ticket(s) en tour(s) terug.

De Cao Dai Tempel in Vietnam De Cao Dai Tempel

 

Lees ook: Cao Dai Tempel

 

Mekong Delta

De Mekong Delta ligt ten zuidwesten van Ho Chi Minh City. De delta bestaat uit vele honderden kleine waterwegen, en diverse grote rivieren, waaronder het laatste stuk van de 4.200 kilometer lange rivier de Mekong (die in de Tibetaanse hoogvlakte begint). Je kunt in de Mekong Delta veel boottochten maken en een bezoek aan een drijvende markt mag je niet overslaan. Nergens in Vietnam kun je zo goed het lokale leven meemaken. De drijvende markt is de grootste attractie van de Mekong Delta. De markt in Cai Rang is de kleurrijkste en levendigste of de markt in Cai Be waar yams, uien en andere groenten aan de rechtopstaande stokken hangen, die aan de zijkanten van de grote sampans zijn vastgebonden: ze tonen de vracht van de boot aan de kopers, die op kleine bootjes voorbijvaren.

Ik raad je aan om tickets en tours voor de Mekong Delta aan te schaffen bij GetYourGuide. Bij hen kan je tot 24 uur voor het begin van je activiteit gratis annuleren. Je ontvangt het volledig al betaalde bedrag voor de ticket(s) en tour(s) terug.

Varen in de Mekong Delta in Vietnam Varen in de Mekong Delta

 

Lees ook: Mekong Delta

 

Bekijk ook: Ho Chi Minh City, de Mekong Delta, de Cu Chi tunnels en de Cao Dai Tempel.

 

Praktische informatie over Vietnam

Bereikbaarheid van Ho Chi Minh City

Vietnam kent twee grote internationale luchthavens: Hanoi in het noorden en Ho Chi Minh in het zuiden. Deze luchthavens worden vanuit Nederland niet rechtstreeks aangevlogen. Je zult altijd moeten overstappen in bijv. Hongkong, Doha (Qatar), Dubai (Verenigde Arabische Emiraten) of Singapore. Een ticket naar Ho Chi Minh City met een tussenstop kost op het moment vanaf € 650,–. Wil je een vlucht naar Ho Chi Minh City boeken, kijk dan op Skyscanner voor de mogelijkheden. Je kunt ook kiezen voor de combinatie zoals ik gevlogen heb: Amsterdam – Hanoi // Ho Chi Minh City – Amsterdam.

Vliegen is de snelste manier om van zuid naar noord te reizen. Reizen met het vliegtuig duurt slechts 2 uur en kost ongeveer ‎€ 40 als je van tevoren boekt.
De andere steden, zoals Da Nang, Hai Phong, Can Tho, Hué, Nha Trang, Da Lat of Phu Quoc zijn vanuit Ho Chi Minh City (en ook vanuit Hanoi) goed bereikbaar het grote aanbod van binnenlandse vluchten.

Ho Chi Minh City is per bus heel goed bereikbaar. Dit is niet de snelste manier maar vaak wel de voordeligste. Er gaan nachtbussen tussen grotere steden en Ho Chi Minh City. Op kleinere trajecten rijden er reguliere bussen. Vervoer per bus is nogal wennen in Vietnam. Buskaartjes zijn goedkoop en makkelijk op stations te verkrijgen of via je hotel te regelen. Ook kan je tegenwoordig je busticket naar Ho Chi Minh City online via 12go.asia boeken.

 

Vervoer in Ho Chi Minh City

Brommers zie je overal waar je kijkt. Ze scheuren dicht langs je en de hele dag door is er sprake van files en verkeersopstoppingen in grote delen van Ho Chi Minh City. Een groot deel van het centrum is te voet te verkennen. Pas wel uit met oversteken, dit is ook in Ho Chi Minh een hele uitdaging.

In Ho Chi Minh City kun je ook heel goed de taxi nemen. De meest betrouwbare taxibedrijven zijn Mai Linh en Vinasun. Het is belangrijk dat je vooraf onderhandelt over de prijs. Een goed alternatief voor een taxi om is om een taxi app te gebruiken. De populairste app is Grab. Dit is vergelijkbaar met Uber. Met deze app kun je zowel auto taxi’s als motortaxi’s boeken. De prijs weet je direct bij reserveren.

In Hanoi worden cyclo tours aangeboden. Een cyclo is een fiets met aan de voorkant een bak met een stoel waar je in kunt zitten. De cyclo gids brengt je rond en kunt je bezienswaardigheden tonen tijdens de rit. Houd rekening dat je vooraf een prijs bepaald. Ik raad je aan om tickets en tours voor per cyclo aan te schaffen bij GetYourGuide. Bij hen kan je tot 24 uur voor het begin van je activiteit gratis annuleren. Je ontvangt het volledig al betaalde bedrag voor de ticket(s) en tour(s) terug.

 

Overnachten in Ho Chi Minh City

In Ho Chi Minh City overnachtte ik in het Hoang Hai Long Hotel aan de 62-64 Pham Hong Thai, Ben Thanh ward, District 1. Het hotel heeft zijn naam veranderd en heet nu het Alagon Saigon Hotel & Spa. Het hotel ligt dichtbij de Ben Thanh markt en op loopafstand van de andere bezienswaardigheden. De belangrijkste bezienswaardigheden van Ho Chi Minh City liggen in district 1.

Mijn kamer in het Hoang Hai Long Hotel in Ho Chi Minh City in Vietnam Mijn kamer in het Hoang Hai Long Hotel in Ho Chi Minh City

 

Verblijf je liever in een ander hotel in Ho Chi Minh City? Er zijn veel hotels in Ho Chi Minh City.

 

Beste reistijd voor Ho Chi Minh City

De beste reistijd voor Ho Chi Minh City en de rest van het zuiden van Vietnam is van december t/m april. Het droge seizoen loopt in Zuid-Vietnam van december tot en met april. Van mei tot en met november valt hier de meeste regen. De meeste regen valt in de middag. De warmste maanden in Zuid-Vietnam zijn de maanden maart, april en mei. De temperaturen kunnen oplopen tot 40° C en zakken zelden onder de 20° C. In de centrale hooglanden, richting de grens met Cambodja, is het koeler.

 

Lees ook: Beste reistijd voor Vietnam

 

Meer lezen over reizen naar Vietnam

Wil je nog meer voorpret of je nog meer verdiepen in Vietnam? Dan kan ik je onderstaande reisgidsen aanraden:

 

Wat is jouw favoriete bezienswaardigheid in Ho Chi Minh City?

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Meer lezen over Vietnam

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

In de Vietnamese stad Ho Chi Minh City is genoeg te zien om een paar dagen door te brengen. Ik heb de belangrijkste bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet. Lees je mee? #hochiminhcity #saigon #bezienswaardigheden #vietnam #jtravelblog #jtravel In de Vietnamese stad Ho Chi Minh City is genoeg te zien om een paar dagen door te brengen. Ik heb de belangrijkste bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet. Lees je mee? #hochiminhcity #saigon #bezienswaardigheden #vietnam #jtravelblog #jtravel In de Vietnamese stad Ho Chi Minh City is genoeg te zien om een paar dagen door te brengen. Ik heb de belangrijkste bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet. Lees je mee? #hochiminhcity #saigon #bezienswaardigheden #vietnam #jtravelblog #jtravel

In de Vietnamese stad Ho Chi Minh City is genoeg te zien om een paar dagen door te brengen. Ik heb de belangrijkste bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet. Lees je mee? #hochiminhcity #saigon #bezienswaardigheden #vietnam #jtravelblog #jtravel In de Vietnamese stad Ho Chi Minh City is genoeg te zien om een paar dagen door te brengen. Ik heb de belangrijkste bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet. Lees je mee? #hochiminhcity #saigon #bezienswaardigheden #vietnam #jtravelblog #jtravel In de Vietnamese stad Ho Chi Minh City is genoeg te zien om een paar dagen door te brengen. Ik heb de belangrijkste bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet. Lees je mee? #hochiminhcity #saigon #bezienswaardigheden #vietnam #jtravelblog #jtravel

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com