Blue Monday – Een fotoblog met blauwe foto’s

Fotoblog met blauwe foto's

 

Vandaag een fotoblog met blauwe foto’s. De reden: het is Blue Monday, volgens velen de meest deprimerende dag van het jaar. Blue Monday is de dag waarop veel mensen zich depressief, neerslachtig of voelen. Dit komt door het besef dat goede voornemens zijn mislukt en dat vakanties nog zo ver weg lijken. Ook het slechte weer zorgt er voor dat veel mensen zich depressief voelen. Ik heb er zelf niet zo veel last van. Ik heb om je iets op te vrolijken op deze depridag een aantal blauwe foto’s uit mijn archief voor je op een rijtje gezet. Ik hoop dat je je hierdoor iets beter gaat voelen. Kom uit je winterdip en enjoy your day.

 

Wat is Blue Monday/Blauwe maandag?

De Britse psycholoog Cliff Arnall heeft in 2005 de term ‘blue monday/blauwe maandag’ bedacht. Dit is zoals hij het zelf zegt, een wetenschappelijk verantwoorde formule. Blue Monday is gelanceerd als marketingstunt en niet op wetenschappelijke gronden gebaseerd. Blue Monday valt op de derde maandag van januari of op de maandag van de laatste volle week van januari. Het is de dag waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen. Dit zou te maken hebben met het feit dat goede voornemens, zoals afvallen of stoppen met roken, mislukt zijn en vakanties ver weg lijken. De dagen zijn donker en kort en voor veel mensen is maandag de eerste dag van de werkweek. Ga naar buiten als het weer het toelaat, maak een wandeling, maak het thuis gezellig of plan iets leuks zoals een uitje, museumbezoek of een vakantie. 

 

Verdrijf Blue Monday met het bekijken van de blauwe foto’s in deze fotoblog.

 

Amsterdam

De kleur blauw is Amsterdam overal te vinden. Hieronder een aantal blauwe foto’s uit onze hoofdstad.

Tijdens mijn Street art wandeling in Amsterdam Slotermeer zag ik deze blauwe mural.

Fotoblog met blauwe foto's: Street art in Amsterdam Fotoblog met blauwe foto’s: Street art in Amsterdam

 

Op de NDSM-werf is veel street art. Ik maakte onderstaande foto tijdens mijn wandeling in havenstad Amsterdam. De NDSM was het terrein van het Nederlandsche Dok en Scheepsbouw Maatschappij (NDSM), een scheepsbouwterrein. Hier vind je naast veel street art ook een street art museum.

Fotoblog met blauwe foto's: NDSM werf in Amsterdam-Noord NDSM werf in Amsterdam-Noord

 

Ook in Amsterdam-Noord is THIS IS HOLLAND, een toeristische attractie met een vliegsimulator, gevestigd. Je maakt hier een vlucht langs 22 beeldbepalende locaties in Nederland.

Fotoblog met blauwe foto's: THIS IS HOLLAND in Amsterdam THIS IS HOLLAND in Amsterdam

 

Amsterdamse Waterleidingduinen

Een plek die niet mag ontbreken is mijn favoriete wandelgebied. Hier is niet veel blauw (met uitzondering van blauw water en blauwe luchten) te vinden maar tijdens mijn wandelingen in de Amsterdamse Waterleidingduinen heb ik toch nog iets blauws gevonden: een blauwborstje en een icarusblauwtje.

Fotoblog met blauwe foto's: Blauwborst in de Amsterdamse Waterleidingduinen Blauwborst in de Amsterdamse Waterleidingduinen

Fotoblog met blauwe foto's: Icarusblauwtje in de Amsterdamse Waterleidingduinen Icarusblauwtje in de Amsterdamse Waterleidingduinen

 

Bollenstreek

De Keukenhof in Lisse is de grootste bloementuin ter wereld met meer dan 7 miljoen bloembollen die elk seizoen opnieuw worden gepoot. Ikzelf vind dit een walhalla voor fotografen en één van de mooiste attracties die Nederland kent. De Keukenhof is slechts een paar weken per jaar geopend.

Fotoblog met blauwe foto's: Keukenhof in Lisse Keukenhof in Lisse

 

Er zijn meer dingen te zien in de Bollenstreek, zoals een fietstocht langs de reuzenbollen in de Bollenstreek, de Kunstroutewandeling bij Kasteel Keukenhof en een kabouterwandeling bij Kasteel Keukenhof of breng een bezoek aan de The Tulip Barn in Hillegom. Meer over dat wat je kunt doen en zien in de Bollenstreek lees je in de blog ‘Doen in de Bollenstreek’.

Fotoblog met blauwe foto's: Reuzenbol in de Bollenstreek Reuzenbol in de Bollenstreek

Fotoblog met blauwe foto's: Kunstroute bij Kasteel Keukenhof in Lisse Kunstroute bij Kasteel Keukenhof in Lisse

Fotoblog met blauwe foto's: Kabouterwandeling bij Kasteel Keukenhof in Lisse Kabouterwandeling bij Kasteel Keukenhof in Lisse

Fotoblog met blauwe foto's: The Tulip Barn in Hillegom The Tulip Barn in Hillegom

 

Groningen

Ik kom regelmatig in Groningen, dit omdat mijn ouders en familie er wonen. Tijdens mijn verblijven bezoek ik regelmatig bezienswaardigheden in de stad. Het blauwe plafond is het plafond van de Martinikerk.

Fotoblog met blauwe foto's: Martinikerk in Groningen Martinikerk in Groningen

 

Tijdens de tentoonstelling van glaskunstenaar Dale Chihuly in het Groninger Museum in Groningen bewonderde ik het kunstwerk Sapphire Neon Tumbleweeds.

Fotoblog met blauwe foto's: Groninger Museum in Groningen Groninger Museum in Groningen

 

Buiten het centrum van Groningen staan de kleurige huizen van Reitdiephaven.

Fotoblog met blauwe foto's: Reitdiephaven in Groningen Reitdiephaven in Groningen

 

Haarlem

Ik kom regelmatig in Haarlem. Het is een leuke stad met een paar leuke musea en leuke winkels.

Deze foto is gemaakt in Huis Barnaart in het centrum van de stad. Huis Barnaart is een monumentaal herenhuis dat is ingericht als museum.

Fotoblog met blauwe foto's: Huis Barnaart in Haarlem Huis Barnaart in Haarlem

 

Tijdens mijn Een korte wandeling langs de beeldengalerij in Haarlem. Dit is Will we survive?, een kunstwerk dat bestaat uit 4 robots. De gedachte achter het kunstwerk is de bezorgdheid over de opwarming van de aarde. De mens ontwikkelt zich enorm in wetenschap en technologie, maar tegelijkertijd is de mens vergeten zijn eigen afvalproductie te verduurzamen. Een actueel thema.

Fotoblog met blauwe foto's: Beeldengalerij in Haarlem Beeldengalerij in Haarlem

 

Haarlemmermeer

Ik woon in de Haarlemmermeer en tijdens mijn uitstapjes in mijn eigen gemeente ben ik verschillende keren blauwe bezienswaardigheden tegengekomen, zoals deze kabouterpaal tijdens mijn wandeling van het kabouterpad in het Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp

Fotoblog met blauwe foto's: Kabouterwandeling in het Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp Kabouterwandeling in het Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp

 

Op Schiphol stonden een paar jaar geleden in het kader van de ‘Olifantenparade’ zowel binnen bij de winkels op Schiphol Plaza als buiten op het plein, olifanten stonden ten behoeve van een project, waaronder deze Delftsblauwe olifant.

Fotoblog met blauwe foto's: Schiphol Schiphol

 

Bij de parkeergarage stond deze auto met olifant.

Fotoblog met blauwe foto's: Schiphol Schiphol

 

Op het Panoramaterras op Schiphol staat deze de Fokker 100 van KLM Cityhopper, de blikvanger van het gratis toegankelijke terras.

Fotoblog met blauwe foto's: Panoramaterras op Schiphol Panoramaterras op Schiphol

 

Texel

Tijdens mijn bezoeken aan Texel in 2016 en 2017 heb ik een aantal blauwe voorwerpen gezien, zoals blauwe schipperstruien in een tentoonstelling in het Museum Kaap Skil in Oudeschild.

Fotoblog met blauwe foto's: Museum Kaap Skil in Oudeschild/Texel Museum Kaap Skil in Oudeschild/Texel

 

In de haven van Oudeschild lagen deze blauwe vissersschepen.

Fotoblog met blauwe foto's: Oudeschild op Texel Oudeschild op Texel

 

In Oosterend bezocht ik Texel Zoo, een tropische tuin met tropische vogel, planten en een vlindertuin.

Fotoblog met blauwe foto's: Texel Zoo op Texel Texel Zoo op Texel

 

Overig Nederland

Tijdens mijn wandeling door Vestingstad Naarden bezocht ik het Nederlands Vestingmuseum. Een museum dat ik eerder bezocht tijdens deel 1 van de Instameet Waterliniepad. Het Nederlands Vestingmuseum is een ondergronds- en openluchtmuseum in Naarden. Hier ervaar je hoe de soldaten van het garnizoen eeuwenlang Nederland en in het bijzonder Amsterdam hebben bewaakt tegen de vijanden uit het Oosten en bezoek de verschillende kazematten.

Fotoblog met blauwe foto's: Nederlands Vestingmuseum in Naarden Nederlands Vestingmuseum in Naarden

 

In Zandvoort bezocht ik het Juttersmu-ZEE-um aan het strand, een gratis museum over de vondsten van strandjutters. Een blog over dit museum moet nog verschijnen.

Fotoblog met blauwe foto's: Zandvoort Juttersmu-ZEE-um in Zandvoort

 

Als je van het station van Zaandam naar het centrum loopt, ligt rechts het Inntel Hotel. Ik ben er o.a. tijdens mijn Tsaar Peterroute langs gelopen.

Fotoblog met blauwe foto's: Zaandam Zaandam

In Wijk aan Zee ligt in het duingebied Rolandsduin het Beeldenpark ‘Een Zee van Staal’. De vijftien beelden in het beeldenpark liggen of staan tussen helmgras, bramenstruiken en zeldzame plantensoorten en op duinen. Op de achtergrond zie je de rookpluimen van de duinen en de rookpluimen van staalfabriek Tata Steel.

Fotoblog met blauwe foto's: Wijk aan Zee Beeldenpark ‘Een Zee van Staal’ in Wijk aan Zee

 

Op Buitenplaats Elswout in Overveen zijn veel gekleurde bruggen waar je over kunt lopen. Deze blauwe brug is er één van.

Fotoblog met blauwe foto's: Buitenplaats Elswout in Overveen Buitenplaats Elswout in Overveen

 

In de Japanse Tuin in Den Haag spotte ik deze blauwe reiger. Hij staat hier mooi in de zon.

Fotoblog met blauwe foto's: Blauwe reiger in Den Haag Blauwe reiger in Den Haag

 

In 2022 werd in Almere de tuinbouwtentoonstelling Floriade gehouden. Een grote flop. Ik ben er twee keer geweest en heb me prima vermaakt. Dit is
‘Shades of Nature’ van de Almeerse Wolunie, een schitterend bedacht paviljoen. Je kijkt je ogen uit, zowel van binnen als aan de buitenkant. Aan de ene kant zie je het grote oog gemaakte van lappen stof, binnen zie je veel wekpotten met water en verfstof uit planten met gebreide schaapjes en planten. De wol van deze schaapjes komt van de schapen in het Vroege Vogelbos. Als het licht er in valt is het een mooi kleurenspel dat lijkt op glas-in-lood-ramen. Ook aan de buitenkant lijkt het net een grote glas-in-lood-raam. De binnenwand is bedekt met vilt gemaakt van de wol van de schapen en veren. Neem plaats op een schapenvacht en geniet van dit prachtige paviljoen.

Fotoblog met blauwe foto's: Floriade in Almere Floriade in Almere

 

Ik maak regelmatig wandelingen die zijn uitgezet door Wandelnetwerk Noord-Holland. De wandelroutes zijn aangegeven met gekleurde pijlen, soms met een cijfer in de pijl, soms zonder een cijfer. Aan de hand van deze gekleurde pijlen loop je deze wandelingen.

Fotoblog met blauwe foto's: Routepijl van een wandeling van Wandelnetwerk Noord-Holland Blauwe routepijl van een wandeling van Wandelnetwerk Noord-Holland

 

Borkum

Tijdens een dagtrip naar het Duitse Waddeneiland Borkum word je vanaf de haven per trein naar het centrum van het stadje gebracht. Aan het strand staan deze mooie gekleurde strandhuisjes.

Fotoblog met blauwe foto's: Borkum Borkum

 

Zuid-Afrika

Ik bezocht Zuid-Afrika twee keer. De eerste keer maakte ik een 23-daagse rondreis vanuit Johannesburg naar Kaapstad en de tweede keer was een 22-daagse combinatiereis Zuid-Afrika & Namibië. Deze laatste reis begon in Kaapstad en eindigde in de Namibische hoofdstad Windhoek.

Ik vloog beide keren met onze nationale trots vanaf Schiphol.

Fotoblog met blauwe foto's: Op naar Zuid-Afrika Op naar Zuid-Afrika

 

Tijdens mijn eerste reis door Zuid-Afrika sliep in een nacht in Swaziland. Onderweg bezochten we een paar souvenirsstalletjes waar je o.a. deze doeken kon kopen.

Fotoblog met blauwe foto's: Swaziland Swaziland

 

Tijdens beide reizen bezocht ik het Taalmonument in Paarl. Het Taalmonument vertegenwoordigt de groei en de evolutie van de Afrikaanse taal en geeft erkenning aan de uiteenlopende wortels wat verspreid ligt over drie continenten. Het monument bestaat uit diverse verminderende structuren van een convexe en concave aard, die invloeden van verschillende talen en culturen op Afrikaans zelf, evenals politieke ontwikkelingen in Zuid-Afrika symboliseren.

Fotoblog met blauwe foto's: Taalmonument in Paarl/Zuid-Afrika Taalmonument in Paarl/Zuid-Afrika

 

In Namibië zag ik tijdens een Living Desert Tour bij Walvis Bay dit natuurfenomeen: een fata morgana.

Fotoblog met blauwe foto's: Namibië Namibië

 

Azië

Ik heb tot nu toe twee landen in Azië bezocht: Vietnam en Thailand. Tijdens deze rondreizen stuitte ik verschillende keren op blauwe bezienswaardigheden. Je ziet ze hieronder.

Op weg vanuit Bangkok naar Kanchanaburi in Thailand bezochten we de Damnoen Saduak Floating Market (Drijvende Markt), de meest bekende drijvende markt van Thailand. Het is er heel toeristisch maar zeker de moeite van een bezoek waard. Het is een unieke ervaring.

Fotoblog met blauwe foto's: Drijvende Markt in Thailand Drijvende Markt in Thailand

 

Bo Sang bij Chiang Mai in Thailand wordt ook wel umbrellavillage genoemd. Bo Sang bekend staat om de handgemaakte parasols die worden gemaakt van bamboe en riet rijstpapier. Ik liet er deze waaier maken.

Fotoblog met blauwe foto's: Bo Sang/Thailand Bo Sang/Thailand

 

In Noord-Thailand maakte ik een boottocht naar een eilandje dat behoort bij Laos. Het gebied in Noord Thailand staat bekend als de Gouden Driehoek.

Fotoblog met blauwe foto's: Laos Laos

 

In Vietnam logeerde ik in het Sun Spa Resort in Dong Hoi. Tijdens een vrije ochtend liep ik een rondje over het resort en liep langs dit mooie zwembad.

Fotoblog met blauwe foto's: Vietnam Sun Spa Resort in Dong Hoi/Vietnam

 

In Nha Trang maakte ik een boottocht naar een eilandje. Voor de kust van Zuid-Chinese Zee liggen tientallen tropische eilandjes.

Fotoblog met blauwe foto's: Nha Trang/Vietnam Nha Trang/Vietnam

 

De kleurrijke Cao Dai Tempel ligt ten noordwesten van Ho Chi Minh City. De gelovigen dragen witte gewaden. Priesters dragen gele, blauwe en rode gewaden. Dit is een verwijzing naar de boeddhistische, taoïstische en confuciaanse elementen van Cao Dai.

Fotoblog met blauwe foto's: Cao Dai Tempel in Vietnam Cao Dai Tempel in Vietnam

 

Heb ik je een beetje kunnen opvrolijken met mijn foto’s op deze Blue Monday?

 

Vind je mijn blogs leuk? Koop dan een virtueel kopje koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat jij kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites.

 

Meer fotoblogs

 

Houd jij van de kleur blauw? Welke van bovenstaande foto’s is jouw favoriet?

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Threads, Twitter, Mastodon, Bluesky, Pinterest, Bloglovin’ en YouTube.

 

Bewaar op Pinterest

Deze fotoblog met blauwe foto's heb ik vanwege Blue Monday gemaakt. Ik heb een aantal van mijn blauwe foto’s voor je op een rijtje gezet. Kijk je mee? #blauw #fotoblog #bluemonday #fotografie #jtravelblog #jtravel Deze fotoblog met blauwe foto's heb ik vanwege Blue Monday gemaakt. Ik heb een aantal van mijn blauwe foto’s voor je op een rijtje gezet. Kijk je mee? #blauw #fotoblog #bluemonday #fotografie #jtravelblog #jtravel Deze fotoblog met blauwe foto's heb ik vanwege Blue Monday gemaakt. Ik heb een aantal van mijn blauwe foto’s voor je op een rijtje gezet. Kijk je mee? #blauw #fotoblog #bluemonday #fotografie #jtravelblog #jtravel

Deze fotoblog met blauwe foto's heb ik vanwege Blue Monday gemaakt. Ik heb een aantal van mijn blauwe foto’s voor je op een rijtje gezet. Kijk je mee? #blauw #fotoblog #bluemonday #fotografie #jtravelblog #jtravel Deze fotoblog met blauwe foto's heb ik vanwege Blue Monday gemaakt. Ik heb een aantal van mijn blauwe foto’s voor je op een rijtje gezet. Kijk je mee? #blauw #fotoblog #bluemonday #fotografie #jtravelblog #jtravel Deze fotoblog met blauwe foto's heb ik vanwege Blue Monday gemaakt. Ik heb een aantal van mijn blauwe foto’s voor je op een rijtje gezet. Kijk je mee? #blauw #fotoblog #bluemonday #fotografie #jtravelblog #jtravel

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com