Review : Boek ‘De mooiste fotolocaties van West-Nederland’

Het boek 'De mooiste fotolocaties van West-Nederland'

 

Deze review gaat over het boek ‘De mooiste fotolocaties van West-Nederland’. Dit mooie fotoboek kwam recent uit. Dit is deel 5 uit een serie van in totaal vijf schitterende fotoboeken. Afgelopen jaren zijn er al fotoboeken over Noord-Nederland, Oost-Nederland, Zuid-Nederland en Texel verschenen. De delen over Noord-Nederland en Texel heb ik al gekocht en de delen over Oost-Nederland en Zuid-Nederland staan hoog op mijn verlanglijstje. Ik ben benieuwd of er nog meer van deze schitterende fotoboeken verschijnen.

Ik woon zelf in West-Nederland en bezoek daar ook regelmatig natuurgebieden, zoals de Amsterdamse Waterleidingduinen, de Bollenstreek, Texel en als ik het boek doorblader zie ik meer plekken die op mijn bucketlist staan of die ik al bezocht heb.

 

Het boek ‘De mooiste fotolocaties van West-Nederland’

Het boek ‘De mooiste fotolocaties van West-Nederland’ is het vijfde deel uit de serie ‘De mooiste fotolocaties van Nederland’. Elk boek is op dezelfde manier opgebouwd. Dit deel gaat dus over de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht. Verschillende van de beschreven 180 natuurgebieden heb ik al bezocht. Deze boeken brengen je op ideeën van uitstapjes naar onbekende plekken.

Er zijn in deze 3 provincies in de Randstad verrassend veel mooie natuurgebieden te vinden waar je je in de hectiek van alle dag kunt ontspannen.

Koninklijke Landgoederen De Horsten in het boek 'De mooiste fotolocaties van West-Nederland' Koninklijke Landgoederen De Horsten

 

Ik bestel het boek in de voorverkoop waardoor ik een paar euro korting krijg. Omdat dit het laatste deel van deze serie is, bestel ik ook de speciale boekenbox tegen kostprijs van € 6,95. Zo kan ik deze mooie, maar ook best dure boeken, op een mooi plekje in mijn boekenkast plaatsen. Het deel over Texel past, als je de complete serie hebt, niet in deze boekenbox. Het boek komt in de eerste week van april uit. Via een koerier ontvang ik het bestelde boek, de boekenbox en een mooie poster. Het pakket is te groot voor de brievenbus. Nieuwsgierig geworden, open ik mijn pakket en ben blij verrast.

Het is een mooi overzichtelijk boek. Het boek is bijna vierkant met een zachte kaft. Het boek heeft maar liefst 464 overzichtelijke pagina’s met heel veel informatie per pagina.

Voorin het boek is een gebruiksaanwijzing opgenomen met daarin per provincie de naam van het gebied en de bladzijde. En per provincie wordt is er een kaart met de natuurgebieden opgenomen.

De bladzijden over het natuurgebied hebben hebben een standaard opbouw met:

 • gedetailleerd kaartje van het gebied
 • overzichtskaartje
 • exacte GPS-locatie
 • alle relevante parkeerplaatsen met GPS-locatie
 • wat kun je er wanneer fotograferen
 • concrete fotografie tips
 • lijst met interessante soorten
 • terreinbeheerder/bezoekerscentra/kijkhutten
 • de beste maanden van het jaar
 • beste moment van de dag
 • beste weersomstandigheden
 • meer dan 1000 foto’s met exif gegevens (Exif staat voor Exchangeable Image File Format, dit is de metadata voor afbeeldingsbestanden, zoals de datum en tijd van de foto opname, het merk en model van de camera en objectief, je gebruikte instellingen zoals diafragma, sluitertijd en ISO, brandpuntsafstand (zoom-afstand), de bestandsgrootte en aanwezige pixels)
 • waarneming-id zodat je recente waarnemingen kunt checken

De gebruiksaanwijzing van het boek 'De mooiste fotolocaties van West-Nederland' De gebruiksaanwijzing van het boek ‘De mooiste fotolocaties van West-Nederland’

 

Het boek is voorzien van een inhoudsopgave per provincie, een kaart van de betreffende provincie met de genummerde locaties.

De inhoudsopgave van het boek 'De mooiste fotolocaties van West-Nederland' De inhoudsopgave van het boek ‘De mooiste fotolocaties van West-Nederland’

Inhoudsopgave per provincie van het boek 'De mooiste fotolocaties van West-Nederland' De inhoudsopgave per provincie van het boek ‘De mooiste fotolocaties van West-Nederland’

 

Er worden maar liefst 180 natuurgebieden en 800 locaties in de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht beschreven. Het boek bevat de beste plekken voor landschapsfotografie, toplocaties voor de mooiste insecten en de beste hotspots voor dieren- en vogelfotografie. 

IJmond en Zuid-Kennemerland in het boek 'De mooiste fotolocaties van West-Nederland' IJmond en Zuid-Kennemerland

 

Bij dit fotoboek ‘De mooiste fotolocaties van West-Nederland’ zijn meer dan 50 auteurs en fotografen betrokken. De redactie bestond uit Bob Luijks en Daan Schoonhoven.

Op de laatste bladzijden van het boek is een soortenindex opgenomen.

 

Specificaties

 • Het boek ‘De mooiste fotolocaties van West-Nederland’ is een uniek naslagwerk voor natuurliefhebbers en natuur- en landschapsfotografen.
 • 180 gebieden en 800 locaties in detail beschreven
 • Betreft de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht
 • Geschreven door meer dan 50 lokale natuurkenners en – fotografen
 • Honderden kaartjes met locaties
 • Met vermelding van de beste moment van de dag, maanden van het jaar en ideale weersomstandigheden
 • Formaat: 24×21 cm
 • Gewicht 1674 gram
 • Aantal pagina’s: 464
 • Uitgave: softcover, gebonden en genaaid
 • Cover: beide zijden met uitklapbare kaart
 • Uitgever: Pixfactory
 • 1e druk: april 2021
 • ISBN: 9789079588343
 • Prijs: € 49,90

De Botanische Tuinen Utrecht in het boek 'De mooiste fotolocaties van West-Nederland' De Botanische Tuinen Utrecht

 

Extra’s

Heb je dit boek in je bezit, dan kun je aan binnenkant van de kaft je aankoop registeren. Als dank daarvoor krijg je bij het deel ‘De mooiste fotolocaties van West-Nederland’

 • een aanvullend e-book van 48 extra pagina’s met 19 extra gebieden en 65 locaties
 • een handige digitale jaarplanner om je plannen uit te stippelen
 • een poster van Nederland met alle natuurgebieden in Nederland die in de vijf delen uitgelicht worden

Tegen kostprijs van € 6,95 kun je bij dit deel een luxe boekenbox meebestellen. Dit is een cassette waarin alle vier de hoofddelen passen. Het betreft een ‘limited edition’: de box is verkrijgbaar zolang de voorraad strekt.

De luxe boekenbox als extra bij het boek 'De mooiste fotolocaties van West-Nederland' De luxe boekenbox als extra bij het boek ‘De mooiste fotolocaties van West-Nederland’

De kaart van Nederland als bijlage bij het boek 'De mooiste fotolocaties van West-Nederland' De kaart van Nederland als bijlage bij het boek ‘De mooiste fotolocaties van West-Nederland’

 

Conclusie over het boek ‘De mooiste fotolocaties van West-Nederland’

Ik vind het een geweldig boek. Een aanrader voor elke koffietafel, net als de andere boeken uit deze serie.

Het is een handig naslagwerk, geen boek dat je even in je rugzak meeneemt naar een fotolocatie. Je doet veel inspiratie op voor een locatie en leert anders kijken naar dat wat je ziet in de natuur. Dit boek is een aanrader voor natuurliefhebbers en voor bezoekers van West-Nederland. Ik heb weer nieuwe plekken gezien, maar ook oude bekende plekken waar ik voetstappen al heb liggen (Naarden Vesting, Amsterdamse Bos, Amsterdamse Waterleidingduinen en de binnenstad van Amsterdam) en plekken die al op mijn lijst staan van nog te bezoeken plekken, zoals Nationaal Park Zuid-Kennemerland, Landgoed Elswout en Koninklijke Landgoederen De Horsten.

Meijendel - Gele Strandroute in het boek 'De mooiste fotolocaties van West-Nederland' Meijendel – Gele Strandroute

 

Bestellen

Dit boek is o.a. bij Bol.com te bestellen.

Andere boeken in deze serie

Het boek ‘De mooiste fotolocaties van West-Nederland’ is het vijfde deel in de serie van ‘De mooiste fotolocaties van…’. Of er nog meer delen uitkomen weet ik niet. Eerder kwamen de fotoboeken over Texel, Noord-Nederland, Oost-Nederland en Zuid-Nederland uit. Net als het boek ‘De mooiste fotolocaties van West-Nederland’ kun je ook deze delen via Bol.com bestellen.

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Meer lezen

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Ik heb een geweldig fotoboek gekocht: 'De mooiste fotolocaties van West-Nederland', over de provincies Utrecht, Noord-Holland en Zuid-Holland. Mijn review over het boek 'De mooiste fotolocaties van West-Nederland' lees je op mijn website. Lees je mee en doe inspiratie op. #review #westnederland #fotoboek #jtravelblog #jtravel Ik heb een geweldig fotoboek gekocht: 'De mooiste fotolocaties van West-Nederland', over de provincies Utrecht, Noord-Holland en Zuid-Holland. Mijn review over het boek 'De mooiste fotolocaties van West-Nederland' lees je op mijn website. Lees je mee en doe inspiratie op. #review #westnederland #fotoboek #jtravelblog #jtravel Ik heb een geweldig fotoboek gekocht: 'De mooiste fotolocaties van West-Nederland', over de provincies Utrecht, Noord-Holland en Zuid-Holland. Mijn review over het boek 'De mooiste fotolocaties van West-Nederland' lees je op mijn website. Lees je mee en doe inspiratie op. #review #westnederland #fotoboek #jtravelblog #jtravel

Ik heb een geweldig fotoboek gekocht: 'De mooiste fotolocaties van West-Nederland', over de provincies Utrecht, Noord-Holland en Zuid-Holland. Mijn review over het boek 'De mooiste fotolocaties van West-Nederland' lees je op mijn website. Lees je mee en doe inspiratie op. #review #westnederland #fotoboek #jtravelblog #jtravel Ik heb een geweldig fotoboek gekocht: 'De mooiste fotolocaties van West-Nederland', over de provincies Utrecht, Noord-Holland en Zuid-Holland. Mijn review over het boek 'De mooiste fotolocaties van West-Nederland' lees je op mijn website. Lees je mee en doe inspiratie op. #review #westnederland #fotoboek #jtravelblog #jtravel Ik heb een geweldig fotoboek gekocht: 'De mooiste fotolocaties van West-Nederland', over de provincies Utrecht, Noord-Holland en Zuid-Holland. Mijn review over het boek 'De mooiste fotolocaties van West-Nederland' lees je op mijn website. Lees je mee en doe inspiratie op. #review #westnederland #fotoboek #jtravelblog #jtravel

Geen reacties

Geef een reactie

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com