Boeken-Tag

Boeken-tag lijstje met 13 vragen die alleen over boeken gaan

 

Een tijd geleden las ik een blog over de boeken-tag. Deze boeken-tag bevat 13 vragen die alleen over boeken gaan. Ik ben gek op lezen. Als van kind af aan lees ik ontzettend veel. Vroeger was ik ook altijd lid van de bibliotheek, daarna jaren niet maar sinds 2021 heb ik weer een abonnement en lees ik ook weer veel meer.

Zo heb ik vroeger alle boeken van bijvoorbeeld Leni Saris, Manage Picadero en spannende jeugdboeken over de Tweede Wereldoorlog, zoals Oorlogswinter, Holland onder het hakenkruis en Reis door de nacht versleten. Nu lees ik boeken die ik, als ik geen lid zou zijn van de bibliotheek, ook niet gelezen zou hebben. Ik lees vooral ’s avonds op de bank en ’s avonds op bed, net voor het slapen gaan. Dat deed ik als kind (stiekem) al. Als ik ’s avonds niet lees, kom ik amper in slaap. Ik kom met een boek tot rust en soms als het boek spannend is, is het moeilijk om een boek weg te leggen.

 

Audioboek of een echt boek?

Ik lees op het moment voornamelijk e-books via de bibliotheek op mijn telefoon. Soms lees ik boeken op mijn tablet die ik (gratis) krijg via Bookchoice. Een papieren boek lees ik ook nog af en toe, maar omdat ik wel lid ben van de bibliotheek maar er sinds het begin van de coronapandemie niet binnen geweest ben, lees ik via de bieb geen papieren boeken maar via een app op mijn telefoon. Ik heb nog nooit naar een audioboek geluisterd. Ik ben gevoelig voor geluid dat me al snel irriteert. Ik kan ook tijdens een wandeling geen podcasts luisteren omdat ik me niet op twee dingen kan concentreren. En ik wil onderweg genieten van mijn wandeling en niet afgeleid worden door een audioboek of podcast. Gewoon zelf lezen, en niet lui luisteren en ondertussen door van alles en nog wat afgeleid worden.

 

Zachte of harde kaft?

Als ik een boek met een hard kaft lees, was het meestal een boek van de bibliotheek. Ik heb wel boeken met harde kaften maar tegenwoordig zijn de kaften vooral zacht. Mij maakt het niet uit of een boek een harde of zachte kaft heeft.

 

Fictie of non-fictie?

Fictie maar ik lees ook wel eens non-fictie verhalen. Bij fictie heerlijk ontspannen en opgaan in het verhaal dat niet de werkelijkheid is.

 

Verzonnen of de echte wereld?

Ik lees beide. Vaak wordt er geschreven over een gebeurtenis waar de schrijver vervolgens een heel verzonnen verhaal van maakt, maar wel met iets wat daadwerkelijk gebeurd is in haar/zijn leven of in de wereld.

 

Harry Potter of Twilight?

Geen van beide. Ik heb wel een aantal delen van Harry Potter gelezen. Ik vind er niets meer aan. Twilight ken ik niet.

 

Geleend of gekocht?

Ik was vroeger en ook nu lid van de bibliotheek. Dus nu leen ik bijna al mijn boeken. Begin 2022 heb ik nog een boek meegenomen uit een minibieb. Ik kan niet voorbij een minibieb lopen zonder er even in te kijken of er nog een leuk boek in staat. Ik heb in het verleden veel boeken gekocht die nu staan te verstoffen in dozen en op mijn boekenplanken.

Het boek 'De Dochter van Salamina' van Pamela Gien, gevonden in een minibieb in Haarlem Het boek ‘De Dochter van Salamina’ van Pamela Gien, gevonden in een minibieb in Haarlem

 

Boekenwinkel of online?

Beide. Tegenwoordig koop ik vanwege corona online bij de lokale boekhandel. Ik kom door de pandemie bijna nooit meer in het dorp en in winkels. In het verleden heb ik ook heel veel boeken online besteld bij Bol.com. Gewoon gemakzucht en energie gebrek om naar een fysieke boekhandel te gaan. Ik mag graag een boekenwinkel binnen lopen om rond te kijken wat er allemaal te koop is. Soms koop ik dan ook een boek.

 

Eenmalig boek of trilogie?

Beide. In 2021 heb ik twee series van Robyn Carr gelezen: Virgin River en Thunder Point. Ik heb nu in mijn bieb-app ook een aantal series onder de favorieten opgeslagen. Ik wil ook heel graag de volledige serie van de zeven zussen van Lucinda Riley lezen. Ik heb deel 1 een paar jaar geleden gekocht, maar de boeken zijn best prijzig en bij de online bibliotheek zijn ze niet in het assortiment opgenomen.

 

Zwaar en dik of lief en kort?

Beide. Omdat ik via de online bibliotheek lees, zie ik niet hoeveel bladzijden een boek heeft, maar het % dat ik al gelezen heb en het aantal pagina’s van dat betreffende hoofdstuk. Een boek lezen moet voor mij ontspannend en niet inspannend zijn.

 

 

Romantisch of actie?

Ook hier is mijn antwoord beide. Ik houd van een romantisch verhaal  en feel goods, maar een thriller met spanning sla ik ook niet af.

 

Lezen in een knusse omgeving of in de zon?

Ik kan over lezen, als ik in de trein zit, thuis lui op de bank of ’s avonds voor het slapen gaan op bed. Ik heb als ik ergens heen ga en een lange reis voor de boeg heb altijd een boek bij me, hetzij op mijn tablet of telefoon, hetzij een papieren boek. Vroeger las ik ook veel tijdens mijn vakanties of bij mijn ouders in de tuin.

 

Warme chocolademelk of koffie?

Koffie. Een fijne shot cafeïne gaat er bij mij wel in. Maar een kop warme chocolademelk met een toef slagroom is ook niet te versmaden.

 

Eerst de recensie lezen of zelf beslissen?

Ik lees wel de achterkant van een boek en soms de recensie. Maar ik laat me niet beïnvloeden door een recensie, want wat de één een mooi boek vindt, vind ik misschien verschrikkelijk of andersom. Ik ga op mijn eigen gevoel af.

 

Dit zijn mijn antwoorden op de boeken-tag. Ik ben erg benieuwd naar jouw antwoorden. Neem deze tag gerust over. Als je deze boeken-tag invult en publiceert op je blog, laat het me weten, dan kom ik even bij je buurten om jouw antwoorden te lezen.

 

Wat vond je van deze boeken-tag en mijn antwoorden? Ik vind het leuk om jouw antwoorden te lezen, lees jij graag? Wat lees jij graag of wat is je lievelingsboek?

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Meer lezen

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Een tijd geleden las ik een blog over de boeken-tag. Deze boeken-tag bevat 13 vragen die alleen over boeken gaan. In deze blog lees je mijn antwoorden. Lees je mee? #boekentag #tag #boeken #lezen #jtravelblog #jtravel Een tijd geleden las ik een blog over de boeken-tag. Deze boeken-tag bevat 13 vragen die alleen over boeken gaan. In deze blog lees je mijn antwoorden. Lees je mee? #boekentag #tag #boeken #lezen #jtravelblog #jtravel Een tijd geleden las ik een blog over de boeken-tag. Deze boeken-tag bevat 13 vragen die alleen over boeken gaan. In deze blog lees je mijn antwoorden. Lees je mee? #boekentag #tag #boeken #lezen #jtravelblog #jtravel

Een tijd geleden las ik een blog over de boeken-tag. Deze boeken-tag bevat 13 vragen die alleen over boeken gaan. In deze blog lees je mijn antwoorden. Lees je mee? #boekentag #tag #boeken #lezen #jtravelblog #jtravel Een tijd geleden las ik een blog over de boeken-tag. Deze boeken-tag bevat 13 vragen die alleen over boeken gaan. In deze blog lees je mijn antwoorden. Lees je mee? #boekentag #tag #boeken #lezen #jtravelblog #jtravel Een tijd geleden las ik een blog over de boeken-tag. Deze boeken-tag bevat 13 vragen die alleen over boeken gaan. In deze blog lees je mijn antwoorden. Lees je mee? #boekentag #tag #boeken #lezen #jtravelblog #jtravel

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com