De maand december 2019 van JTravelBlog

Kerstroos

 

Wat vliegt de tijd. Ook december en dus ook het jaar 2019 is al bijna weer voorbij. Tijd voor een overzicht van de maand december 2019 van JTravelBlog. In deze blog neem ik je nog een keer mee naar deze maand om terug te kijken naar de maand december. In dit maandelijkse overzicht van JTravelBlog geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe mijn maand is geweest en waar ik me deze maand mee bezig heb gehouden. Je leest het hier. Lees je mee?

 

Dit waren mijn bezigheden in december 2019

 • In december ben ik maar 1x weggeweest. Ik heb in het kader van mijn project voor JTravelBlog een lange fietstocht gemaakt door de Haarlemmermeer. Het project is afgerond en de blogs zijn geschreven. Vanaf woensdag 8 januari lees je alles hierover. Een tipje van de sluier wil ik oplichten: het heeft te maken met de historie van de Haarlemmermeer. Onderweg kwam ik langs twee forten die bij de Stelling van Amsterdam horen: Fort bij Penningsveer en Fort bij de Liebrug, allebei in Haarlemmerliede.

Fort bij de Liebrug in Haarlemmerliede Fort bij de Liebrug in Haarlemmerliede

 

 • Eind deze maand reis ik voor de kerstdagen af naar Groningen om met mijn familie de kerstdagen door te brengen en samen oud en nieuw te vieren. Het was een heftig jaar, die gelukkig goed eindigt. Deze anderhalve week in Groningen ben ik niet weggeweest.
 • In december heb ik slechts 133 foto’s gemaakt. De foto van de maand zie je ⬇️.
 • Elke dag worden er nu pins op Pinterest gepind, zowel op mijn eigen borden als in de groepsborden. In veel van mijn artikelen op JTravel.nl moeten de pins nog in de artikelen geplaatst worden. Daar ben ik deze maand druk mee bezig, maar is nog altijd niet klaar. Volgende maand hoop ik dit af te ronden. Volg je mij al op Pinterest?
 • In december lees ik verder in het boek Een kuil voor een ander van De Waal & Baantjer. Daarnaast lees ik het indrukwekkende verhaal Ik ontsnapte uit Auschwitz van Rudolp Vrba, de roman Eiland in bloei van Sarah Jio en omdat ik mijn tablet vergeten ben mee te nemen naar Groningen en dus geen boeken bij me heb, heb ik deel 1 van een serie van 3 boeken, Henk Bouwens Oorlogstrilogie van Wim Broos, van de boekenplank van mijn broer gehaald, puur jeugdsentiment, een boek die wij vroeger verslonden en waarvan ik eind december deel 1 lees. Deel 2 en 3 neem ik mee naar huis en lees ik in januari.
 • Deze maand verschijnen er een paar nieuwe artikelen over wandelingen die ik maakte op mijn website JTravel.nl. Ik heb alle artikelen over wandelingen nu bij elkaar gezet, zodat ze gemakkelijker gevonden kunnen worden. Welke artikelen en blogs er aangepast zijn en verschenen zijn, lees je later in deze blog. ⬇️
 • Mijn lezers weten ook deze maand mijn beide websites steeds beter te vinden. Deze maand was voor beide websites niet de beste maand ooit. De invloed van Pinterest pins plaatsen begint zichtbaar te worden, maar het kan altijd beter. Ik hoop dat in de komende maanden de invloed van meedoen op Pinterest nog betere resultaten laat zien.

 

Top 5 meest gelezen artikelen JTravel in december

De volgorde is gewijzigd ten opzichte van november. Het artikel Hofjes in Leiden is in dit lijstje terug van weggeweest. Dit artikel stond de vorige maand niet in dit overzicht, maar nu wel weer. Ook verrassend de Koepelkathedraal in Haarlem staat in dit overzicht.

 1. Informatie Amsterdamse Waterleidingduinen
  Ik ben gek op wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen en kom er dan ook geregeld. Ik heb algemene informatie voor je op een rijtje gezet zoals waar je de AWD kunt vinden, de geschiedenis, informatie over het gebied en een kaart.
 2. Wandeling Amsterdam Noord
  In dit artikel beschrijf ik mijn wandeling door trendy Amsterdam Noord met een bezoek aan Van Dijk & Ko, De Ceuvel en streetart op de NDSM werf.
 3. Koepelkathedraal in Haarlem
  Deze kathedraal net buiten het centrum van Haarlem heb ik in mei 2019 bezocht in het kader van Klim naar het licht, iets wat al afgelopen is maar de schitterende kathedraal is nog altijd te bezoeken.
 4. Koninklijk Paleis in Amsterdam
  Alles wat je moet weten over het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam. Ik heb dit paleis van de Koninklijke Familie van binnen bekeken en er een artikel over geschreven van wat je kunt verwachten als je het Koninklijk Paleis bezoekt. Museumkaarthouders hebben gratis toegang tot het paleis.
 5. Hofjes in Leiden
  In Leiden heb ik verschillende hofjes bezocht en deze voor je op een rijtje gezet. Als ik weer een keer in Leiden ben en een hofje bezoek wordt dit artikel aangevuld. Ik heb van de 35 hofjes in Leiden nog veel te bekijken. Ik moet dus hoog nodig weer een keer naar Leiden. Thuis heb ik een boekje liggen met een hofjeswandeling van Leiden.

Het Koninklijk Paleis in Amsterdam Het Koninklijk Paleis in Amsterdam

 

Top 5 meest gelezen artikelen JTravelBlog in december

Deze maand een verrassende nr. 3. Deze vijf blogs hebben al vaker in de top 5 gestaan.

 1. Review : Wereldkaart op canvas van wereldkaarten.nl
  Dit is opnieuw de best gelezen blog op mijn website tot nu toe. Reden, geen idee want promotie door deze blog op sociale media onder de aandacht te brengen doe ik niet, schijnbaar is er behoefte aan een review over een wereldkaart. Ik heb deze wereldkaart gekregen in ruil voor een review op mijn blog.
 2. Mijn bucketlist – Nederland
  Net als veel bloggers heb ik in een blog mijn wensenlijstje voor Nederland op een rijtje gezet, welke plaatsen of natuurgebieden in Nederland wil ik in toekomst nog bezoeken.
 3. Klim naar het licht in de KoepelKathedraal in Haarlem
  De Klim naar het licht was t/m 27 oktober 2019. Daarom heel verrassend dat deze blog in december weer tot de top 5 behoort. Ik vermoed dat dit te maken heeft met de activiteiten in de Koepelkathedraal tijdens de feestdagen. Mijn belevenissen van mijn klim in mei heb ik beschreven in deze blog.
 4. De 13 mooiste plekken van Vietnam
  In deze blog neem ik je mee naar Vietnam en heb ik de in mijn ogen, 13 mooiste plekken van Vietnam op een rijtje gezet. Plekken als Hanoi, Ho Chi Minh City, Halong Bay en Hoi An. Welke plaatsen er nog meer op dit lijstje staan, lees je in deze blog.
 5. Alles over rooibos
  In deze blog vertel ik je alles wat je moet weten over rooibos. Weet je dat rooibos alleen in de Cederbergen in Zuid-Afrika groeit?

Halong Bay in Vietnam Halong Bay in Vietnam

 

Foto van de maand december

Mijn foto van de maand december is een foto die ik maakte tijdens mijn fietstocht door de Haarlemmermeer. Het is de Stompe Toren in Spaarnwoude.

De Stompe Toren in Spaarnwoude De Stompe Toren in Spaarnwoude

 

Beste Instagram-post in december

De vuurtoren van Texel. Heb jij de vuurtoren van Texel wel eens beklommen? Ik heb alle wetenswaardigheden voor je op een rijtje gezet.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl) op

 

Beste Pinterest pins van december

Voor mijn website JTravel is de pin Bronkhorst de best scorende qua kliks op Pinterest naar het artikel op de website en voor JTravelblog is dat opnieuw de pin Mijn bucketlist – Nederland.

Heb jij wel eens een bezoek gebracht aan het kleinste stadje van Nederland: Bronkhorst (in de Gelderse Achterhoek)? Wil je meer weten over Bronkhorst en wat ik hier gedaan heb, lees dan mijn website. Lees je mee? #bronkhorst #gelderland #achterhoek #nederland #jtravel #jtravelblog Ik heb mijn bucklist van plekken in Nederland die ik nog graag zou willen zien op een rijtje gezet. Hoe mijn bucketlijst is uit ziet, lees je in deze blog. Lees je mee? #bucketlist #nederland #jtravel #jtravelblog

 

De blogs die in december verschenen op JTravelBlog

 • De maand november 2019 van JTravelBlog
  In deze blog neem ik de tijd om terug te kijken naar de maand november 2019 van JTravelBlog. In dit maandelijkse overzicht van JTravelBlog geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe de maand november voor mij is geweest en waar ik me deze maand mee bezig heb gehouden. Je leest het in deze blog.
 • Kunst in de Amsterdamse metro
  Mij is het nooit zo opgevallen dat er kunst in de Amsterdamse metro te zien is. In deze blog heb ik de kunstwerken op een rijtje gezet. En niet alleen de stations van de Noord-Zuidlijn hebben kunstwerken, ook verschillende andere metrostations van lijn 53 en 54 hebben kunstwerken op of bij het perron. Ook deze heb ik in deze blog beschreven.
 • Mijn reisroute van 16 dagen door Thailand
  In deze blog vertel ik je mijn reisroute in 16 dagen door Thailand. Deze rondreis door Thailand was mijn eerste verre (rond)reis. Ik begin voorzichtig met een 16-daagse reis die me vanaf Bangkok voert naar Chiang Mai en Chiang Rai in het noorden en eindigt ten zuiden van Bangkok aan het strand in Cha-Am voor een paar relaxdagen aan het einde van deze rondreis.
 • De maand december van JTravelBlog
  In deze blog neem ik de tijd om terug te kijken naar de maand december 2019 van JTravelBlog. In dit maandelijkse overzicht van JTravelBlog geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe de maand december voor mij is geweest en waar ik me deze maand mee bezig heb gehouden. Je leest het in deze blog.

Kunst in de Amsterdamse metro : Station Vijzelgracht in Amsterdam Kunst in de Amsterdamse metro : Station Vijzelgracht in Amsterdam

 

De artikelen die in december verschenen op JTravel

Ik heb een serie gemaakt van alle wandelingen die al op JTravel stonden en er een paar nieuwe aan gevoegd. Deze staan nu allemaal bij elkaar met links naar deze wandelingen en de bijbehorende fotoartikelen.

De heide tijdens mijn wandeling rond Rheden De heide tijdens mijn wandeling rond Rheden

 

Aangepaste berichten in december op JTravelBlog

In december heb ik geen artikelen op JTravelBlog aangepast, hooguit een keer een link toegevoegd of (ondanks controles) een typefout verwijderd.

 

Aangepaste artikelen in december op JTravel

Ik heb deze maand maar 1 artikel aangepast en dat is de Stelling van Amsterdam. Dit omdat ik in Haarlemmerliede (gemeente Haarlemmermeer) twee forten heb bezocht: Fort bij Penningsveer en Fort bij de Liebrug.

Fort bij Penningsveer in Haarlemmerliede Fort bij Penningsveer in Haarlemmerliede

 

Hoe was jouw afgelopen maand? En heb je al leuke plannen voor januari? Ik heb nog geen concrete plannen voor deze maand. Mijn project in de Haarlemmermeer is afgerond. Ik ben van plan als het weer en mijn gezondheid het toelaten er weer op uit te trekken en een paar musea te gaan bezoeken (welke, nog geen idee, ik heb nog zoveel op mijn lijstje staan (tijd voor een bucketlist musea, houd mijn blog in de gaten!) en een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen te maken.

 

Meer maandoverzichten lezen

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze link iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

De maand december 2019 van JTravelBlog met een middagje fietsen in de Haarlemmermeer en anderhalve week Groningen ivm de kerstdagen. Meer lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #fietsen #haarlemmermeer #groningen #jtravel #jtravelblog

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com