De maand november 2019 van JTravelBlog

Geef me een roosje m'n roosje.

 

November 2019 is alweer bijna voorbij. De tijd vliegt, Sinterklaas is al weer een aantal weken in het land en ook de eerste huizen zijn al weer voorzien van kerstversiering en kerstverlichting. De dagen worden korter. Tijd voor een overzicht van de maand november 2019 van JTravelBlog. In deze blog neem ik je nog even mee naar de vorige maand om terug te kijken naar de maand november. In dit maandelijkse overzicht van JTravelBlog geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe mijn maand is geweest en waar ik me deze maand mee bezig heb gehouden. Je leest het hier. Lees je mee?

 

Dit waren mijn bezigheden in november 2019

 • In november heb ik slechts 2 uitstapjes gemaakt: 1 in het kader van een project voor JTravelBlog. Omdat het project en de artikelen nog niet afgerond zijn, later meer hierover. Een tipje van de sluier wil ik oplichten: het heeft te maken met de historie van de Haarlemmermeer. Ik dacht nu klaar te zijn met mijn project, maar er is een uitbreiding, waardoor ik nog een keer op pad ga. Maar het weer is deze maand niet geweldig op dagen dat ik me relatief goed voel en is het weer een keer goed, voel ik me niet goed. Ik schrijf in mijn eigen tempo verschillende blogs die in december en volgend jaar verschijnen.
 • Deze maand ook veel stress i.v.m. officiële instanties en twee externe harde schijven die het op dezelfde dag begeven😢. Reden, waarschijnlijk is eentje kapot gegaan doordat deze op de grond viel, de ander heb ik een tijdje niet gebruikt. Omdat de ander niet meer werkte wilde ik deze externe harde schijf nu weer gaan gebruiken, en ook die deed het dus niet meer. Stress, ik heb veel foto’s van mijn verre reizen op deze schijven staan en niet meer op de computer. Nu liggen ze bij een data recovery. Eén externe harde schijf is niet meer te repareren, die is zo beschadigd dat mijn bestanden, zoals foto’s, niet meer terug te halen zijn. De andere externe harde schijf is gelukkig wel te repareren. Nu ben ik heel druk bezig om alle bestanden ergens anders te uploaden. Begin december krijg ik een nieuwe externe harde schijf terug met al mijn bestanden. Ik ben zo blij. Anders was ik al mijn foto’s t/m 2015 kwijt geweest en had ik het moeten doen met de foto’s die op mijn websites staan (dat zijn er gelukkig heel veel). Maar ik heb liever elke keer de originelen voor mijn blogartikelen. Dit omdat het formaat van mijn foto’s van JTravel.nl afwijkt van mijn foto’s op deze website.
 • Mijn andere uitstapje was een dagje Amsterdam met een dagje gebruik maken van de metro met mijn gratis dagkaart. Ik heb de kunst in de Amsterdamse metro bekeken. Mijn artikel hierover verschijnt in december 2019 op deze website.

Kunst in de metro van Amsterdam bij de halte Rokin van de Noord-Zuidlijn. Volgende maand meer hierover. Kunst in de metro van Amsterdam bij de halte Rokin van de Noord-Zuidlijn. Volgende maand meer hierover.

 

 • De uitstapjes gingen redelijk goed maar zoals elke keer had ik na alle uitstapjes veel hoofdpijn, vooral de dag nadat ik weggeweest was. De reden waarom ik dan altijd hoofdpijn heb weet ik niet, maar het valt wel op.
 • In november heb ik slechts 491 foto’s gemaakt.
 • Elke dag worden er nu pins op Pinterest gepind, zowel op mijn eigen borden als in de groepsborden. In veel van mijn artikelen op JTravel.nl moeten de pins nog in de artikelen geplaatst worden. Volg je mij al op Pinterest?
 • In november lees ik verder in het boek Nachtroos van Lucinda Riley en lees ik het boek De jongen in de sneeuw van Samuel Bjørk, een boek uit een serie blijkt als ik bij het maken van deze blog op internet kijk en maak ik een begin met het boek Een kuil voor een ander van De Waal & Baantjer.
 • Deze maand verschijnen er een paar nieuwe artikelen op mijn website JTravel.nl, zoals ik vorige maand al schreef heb ik van mijn verre reizen en mijn twee vakanties van Texel de kosten op een rijtje gezet en toegevoegd aan mijn website. Het artikel kosten Thailand was in oktober al online gekomen. De andere kostenartikelen: kosten Zuid-Afrika, kosten Vietnam, kosten Zuid-Afrika & Namibië, kosten Texel 2016 en kosten Texel 2017 heb ik deze maand geschreven en gepubliceerd. Ook mijn fotoblog van mijn wandeling door de Amsterdamse Waterleidingduinen van 30 oktober 2019 is online gekomen. Welke artikelen en blogs er aangepast zijn en verschenen zijn, lees je later in deze blog. ⬇️
 • Mijn lezers weten ook deze maand mijn beide websites steeds beter te vinden. Deze maand was voor JTravel.nl en ook voor JTravelblog.nl niet de beste maand ooit. De invloed van Pinterest pins plaatsen begint heel goed zichtbaar te worden, maar het kan altijd beter. Ik hoop dat in de komende maanden de invloed van meedoen op Pinterest nog betere resultaten laat zien.

 

Top 5 meest gelezen artikelen JTravel in november

Deze maand een nieuwe nr. 3+4+5. Dit is waarschijnlijk de invloed van Pinterest, want zeker de pins van Woudrichem en het Haarlemmermeerse Bos werden deze maand goed gevonden op mijn website.

 1. Informatie Amsterdamse Waterleidingduinen
  Ik ben gek op wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen en ik kom er dan ook geregeld. Ik heb algemene informatie voor je op een rijtje gezet zoals waar je de Amsterdamse Waterleidingduinen kunt vinden, de geschiedenis, informatie over het gebied en een kaart.
 2. Wandeling Amsterdam Noord
  In dit artikel beschrijf ik mijn wandeling door trendy Amsterdam Noord met een bezoek aan Van Dijk & Ko, De Ceuvel en streetart op de NDSM werf.
 3. Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp
  Het Haarlemmermeerse Bos is een groot recreatiegebied in Hoofddorp. In 2002 is hier de Floriade gehouden en delen hiervan zijn nog altijd in het bos terug te vinden. Het is een mooi gebied voor een wandeling of fietstocht.
 4. Woudrichem
  Tijdens Instameet Waterliniepad deel 3 bezocht ik vestingstad Woudrichem. Met een gids maakten we een wandeling langs de vestingmuur en door het vestingstadje. Ik heb de bezienswaardigheden en wetenswaardigheden van Woudrichem in dit artikel voor je op een rijtje gezet.
 5. Koninklijk Paleis in Amsterdam
  Alles wat je moet weten over het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam. Ik heb dit paleis van de Koninklijke familie van binnen bekeken en er een artikel over geschreven van wat je kunt verwachten als je het Koninklijk Paleis bezoekt. Museumkaarthouders hebben gratis toegang tot het paleis.

Het Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp. Dit is een overblijfsel van de Floriade 2002. Het Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp. Dit is een overblijfsel van de Floriade 2002.

 

Top 5 meest gelezen artikelen JTravelBlog in november

Deze maand een nieuwe nr. 2+3+5. Ook hier is de invloed van Pinterest en sociale media heel duidelijk zichtbaar, met name voor de blog Mijn bucketlist – Nederland. Op deze pin is in november veel doorgeklikt naar mijn website.

 1. Review : Wereldkaart op canvas van wereldkaarten.nl
  Dit is opnieuw de best gelezen blog op mijn website tot nu toe. Reden, geen idee want promotie door deze blog op sociale media onder de aandacht te brengen doe ik niet, schijnbaar is er behoefte aan een review over een wereldkaart. Ik heb deze wereldkaart gekregen in ruil voor een review op mijn blog.
 2. Mijn bucketlist – Nederland
  Net als veel bloggers heb ik in een blog mijn wensenlijstje voor Nederland op een rijtje gezet, welke plaatsen of natuurgebieden in Nederland wil ik in toekomst nog bezoeken.
 3. Wandelen in Leiden
  Ik maakte een mooie wandeling door Sleutelstad Leiden. Mijn route en bezienswaardigheden onderweg heb ik voor je op een rijtje gezet met o.a. Molenmuseum De Valk, verschillende hofjes en kerken, de gratis te bezoeken Burcht, de Hortus Botanicus en Museum Volkenkunde.
 4. Mijn eerste stappen naar herstel van CVS
  In deze blog beschrijf ik hoe de eerste maand van mijn cognitieve gedragstherapie is gegaan. Een therapie die bedoeld was om van mijn chronische vermoeidheid af te komen (iets dat helaas niet gelukt is). In totaal zijn er 10 blogs over mijn ziekte en therapie verschenen.
 5. Museumtip #12 : LAM (Lisser Art Museum) – Lisse
  Voor mij was dit een aantal maanden geleden een nieuw museum. Ik had tot een paar weken voor mijn bezoek nog nooit van het LAM (Lisser Art Museum) in Lisse gehoord. Misschien jij ook niet. Het LAM is een museum waar het draait om onbevangen kijken en zelf ontdekken. Alles in het museum heeft te maken met eten en drinken en het consumeren er van. In het museum zijn verrassende schilderijen, beelden, foto’s, video’s, installaties en digitale kunst. Echt een aanrader. Ben je een keer in de buurt van Lisse, bezoek dan dit museum.

Kunstwerk ‘Food Chain Project’ van kunstenaar Itamar Gilboa. Alles wat je ziet liggen is door Itamar Gilboa in een jaar gegeten en in porselein gemaakt in het LAM (Lisser Art Museum) in Lisse Kunstwerk ‘Food Chain Project’ van kunstenaar Itamar Gilboa. Alles wat je ziet liggen is door Itamar Gilboa in een jaar gegeten en in porselein gemaakt in het LAM (Lisser Art Museum) in Lisse

 

Foto van de maand november

Ik heb deze maand november geen foto van de maand. Ik heb deze maand niet de foto gemaakt die er uitspringt. Volgende maand (hoop ik) beter.

 

Beste Instagram-post in november

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl) op


Deze foto van een vos in de Amsterdamse Waterleidingduinen van 2017 is in november de meeste gelikte foto op mijn Instagramaccount. In het kader van een throw back memory had ik deze foto van mijn roodharige vriendje 🦊 eind november op Instagram geplaatst en die is sindsdien massaal geliked. Het gaat weer wat beter met de likes maar wat mij wel opvalt is dat de foto’s van bijv. musea veel minder likes krijgen dan bijv. natuurfoto’s. Ik ga stug door omdat ik het leuk vind om mijn foto’s, ook van de door mij bezochte musea, met iedereen te delen.

 

Beste Pinterest pins van november

Voor mijn website JTravel is de pin Woudrichem de best scorende qua kliks op Pinterest naar het artikel op JTravel.nl en voor JTravelblog is dat de pin Mijn bucketlist – Nederland.

Ik nam deel aan de Instameet Waterliniepad deel 3. Vestingstad Woudrichem was één van de plaatsen die ik bezocht. In dit artikel vertel ik je over de bezienswaardigheden van het stadje. Lees je mee? #woudrichem #instameet #vestingstad #jtravel #jtravelblog Ik heb mijn bucklist van plekken in Nederland die ik nog graag zou willen zien op een rijtje gezet. Hoe mijn bucketlijst is uit ziet, lees je in deze blog. Lees je mee? #bucketlist #nederland #jtravel #jtravelblog

 

De blogs die in november verschenen op JTravelBlog

 • De maand oktober 2019 van JTravelBlog
  In deze blog neem ik de tijd om terug te kijken naar de maand oktober 2019 van JTravelBlog. In dit maandelijkse overzicht van JTravelBlog geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe de maand oktober voor mij is geweest en waar ik me deze maand mee bezig heb gehouden. Je leest het in deze blog.
 • Recept : Zuid-Afrikaanse bobotie
  Als je door Zuid-Afrika en Namibië gereisd hebt, heb je ongetwijfeld ergens bobotie gegeten. Tijdens mijn rondreis door Zuid-Afrika en Namibië heb ik van de reisleider zijn recept voor bobotie gekregen. Er zijn veel recepten in omloop. In deze blog deel ik je het recept dat ik van de reisleider heb gekregen. Eet smakelik!
 • De zeven musea van Texel
  Texel telt én zeven musea én zeven dorpen. De musea zijn Ecomare en Schipbreuk- en Juttersmuseum Flora in De Koog, de Oudheidkamer in Den Burg, de Vuurtoren en het Luchtvaart- en Oorlogsmuseum in De Cocksdorp, het Kaap Skil Museum in Oudeschild en het Cultuurhistorisch Museum in De Waal. Ik heb  deze musea voor je op een rijtje gezet.
 • Review – Foto op forex van Drukwerknodig.nl
  Een review van een foto op forex. De foto maakte ik tijdens mijn wandeling over de heide van Rheden. Deze foto kreeg ik van Drukwerknodig.nl in ruil voor een review.

Zeehond in Ecomare in De Koog op Texel

Een zeehond in Ecomare in De Koog op Texel in de blog De zeven musea van Texel

 

De artikelen die in november verschenen op JTravel

 • Kosten Zuid-Afrika
  Ik heb de kosten van mijn 23-daagse rondreis Grand Tour Zuid-Afrika met Fox Verre Vakanties voor je op een rijtje gezet met kosten van de rondreis zelf, de excursies en eten/drinken.
 • Kosten Vietnam
  De kosten van mijn 21-daagse groepsrondreis ‘Beste van Vietnam’ met Fox Verre Vakanties op een rijtje met kosten van de rondreis zelf, de excursies en eten/drinken.
 • Kosten Zuid-Afrika & Namibië
  In dit artikel heb ik de kosten van mijn 22-daagse rondreis Namibië & De Kaap met NRV Holidays voor je op een rijtje gezet met kosten van de rondreis zelf, de excursies en eten/drinken.
 • Kosten Texel 2016
  De kosten van mijn 6-daagse verblijf in 2016 op Waddeneiland Texel met mijn verblijf in een Fletcher Hotel De Cooghen in De Koog met kosten van het hotel, de entreekosten en eten/drinken.
 • Kosten Texel 2017
  Het artikel met de kosten van 10-daagse verblijf in 2017 in De Koog op Texel met kosten van het hotel, de entreekosten en eten/drinken..

Het artikel met de kosten van mijn eerste verre reis, de 16-daagse rondreis Klassiek Thailand met De Jong Intra Vakanties,  verscheen vorige maand.

Robbeneiland bij Kaapstad / Zuid-Afrika De kosten van mijn rondreis door Zuid-Afrika met o.a. de excursiekosten naar Robbeneiland heb ik op een rijtje gezet in het artikel Kosten Zuid-Afrika.

 

Aangepaste berichten in november op JTravelBlog

In november 2019 heb ik geen berichten op JTravelBlog aangepast.

 

Aangepaste artikelen in november op JTravel

In november 2019 heb ik geen berichten op JTravel aangepast, tenzij je het plaatsen van Pinterest pins hieronder rekent.

 

Hoe was jouw afgelopen maand? En heb je al leuke plannen voor december? Ik heb nog geen concrete plannen voor deze maand. Als het weer het toelaat wil ik mijn project in de Haarlemmermeer afronden. Dat wilde ik vorige maand al, maar dat is door een uitbreiding van het project niet gelukt. Ik hoop dat het in december voor ik i.v.m. de feestdagen naar Groningen afreis wel lukt en dat je vanaf 2020 leest waar ik mee bezig was.

 

Meer maandoverzichten lezen

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze link iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

De maand november 2019 van JTravelBlog met een dagje Amsterdam waar ik op zoek ging naar kunst in de metro met mijn gratis dagkaart. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #metro #amsterdam #jtravel #jtravelblog

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com