De maand oktober 2019 van JTravelBlog

Een bloem langs de kant van de weg

 

Wat vliegt de tijd. Ook oktober is alweer voorbij. Tijd voor een overzicht van de maand oktober 2019 van JTravelBlog. In deze blog neem ik je nog even mee naar de vorige maand om terug te kijken naar de maand oktober. In dit maandelijkse overzicht van JTravelBlog geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe mijn maand is geweest en waar ik me deze maand mee bezig heb gehouden. Je leest het hier. Lees je mee?

 

Dit waren mijn bezigheden in oktober 2019

 • In oktober heb ik 4 uitstapjes gemaakt: 2 in het kader van een project voor JTravelBlog. Omdat het project en de artikelen nog niet afgerond zijn, later meer hierover. Een tipje van de sluier wil ik oplichten: het heeft te maken met de historie van de Haarlemmermeer.
 • Mijn andere uitstapjes waren een dagje Amsterdam met bezoek aan 3 musea: de Hermitage met de schitterende tentoonstelling ‘Juwelen! Schitteren aan het Russische hof’, het Joods Historisch Museum en de Portugese Synagoge. Op de één na laatste dag van oktober maakte ik een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Ik liep de oranje route vanaf de ingang Oase. Ik wilde op zoek naar burlende damherten en paddenstoelen. De herten heb ik wel gezien maar niet burlend en niet in gevecht. Het was een mooie wandeling. Mijn artikel hierover verschijnt de volgende maand op JTravel.nl.
 • De uitstapjes gingen redelijk goed, ik was vooral na de eerste keer fietsen in de Haarlemmermeer heel moe en na alle vier uitstapjes had ik veel hoofdpijn, vooral de dag nadat ik weggeweest was. De reden waarom ik dan altijd hoofdpijn heb weet ik niet, maar het valt wel op.

Mijn uitstapjes in oktober 2019: Hermitage, het Joods Historisch Museum en de Portugese Synagoge (allen in Amsterdam) en de Amsterdamse Waterleidingduinen Mijn uitstapjes in oktober 2019: Hermitage, het Joods Historisch Museum en de Portugese Synagoge (allen in Amsterdam) en de Amsterdamse Waterleidingduinen

 

 • Voor de website Hoofddorp Cityblog schreef ik een gastblog over 5x doen voor de douane op Schiphol. Een verkorte versie van mijn eigen artikel op JTravelBlog.
 • In oktober heb ik 780 foto’s gemaakt. De foto van de maand zie je ⬇️.
 • Elke dag worden er nu pins op Pinterest gepind, zowel op mijn eigen borden als in de groepsborden. In veel van mijn artikelen op JTravel.nl moeten de pins nog in de artikelen geplaatst worden. Volg je mij al op Pinterest?
 • In oktober lees ik verder in het boek De verloren familie van Jenna Blum. Daarnaast las ik Goudkust van Suzanne Vermeer en begin ik aan het boek Nachtroos van Lucinda Riley.
 • Deze maand verschijnen er een paar nieuwe artikelen op mijn website JTravel.nl: Joods Historisch Museum en de Portugese Synagoge in Amsterdam en Kosten Thailand. De rest van mijn kostenartikelen voor JTravel.nl verschijnen volgende maand. Ik heb verschillende artikelen over Amsterdam aangepast, dit omdat ik weer een paar musea bezocht en mijn foto’s van de Hermitage voor de tentoonstelling ‘Juwelen’ zijn toegevoegd. Welke artikelen en blogs er aangepast zijn en verschenen zijn, lees je later in deze blog. ⬇️
 • Mijn lezers weten ook deze maand mijn beide websites steeds beter te vinden. Deze maand was voor JTravel.nl niet de beste maand ooit maar voor mijn blogwebsite JTravelBlog wel. De invloed van Pinterest pins plaatsen begint zichtbaar te worden, maar het kan altijd beter. Ik hoop dat in de komende maanden de invloed van meedoen op Pinterest nog betere resultaten laat zien.

 

 Top 5 meest gelezen artikelen JTravel in oktober

 1. Informatie Amsterdamse Waterleidingduinen
  Ik ben gek op wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen en kom er dan ook geregeld. Ik heb algemene informatie voor je op een rijtje gezet zoals waar je de AWD kunt vinden, de geschiedenis, informatie over het gebied en een kaart.
 2. Wandeling Amsterdam Noord
  In dit artikel beschrijf ik mijn wandeling door trendy Amsterdam Noord met een bezoek aan Van Dijk & Ko, De Ceuvel en streetart op de NDSM werf.
 3. Informatie Borkum
  Informatie over het Duitse Waddeneiland Borkum, zoals de ligging, de geschiedenis, de bezienswaardigheden en hoe er te komen.
 4. Hofjes in Leiden
  In Leiden heb ik verschillende hofjes bezocht en deze voor je op een rijtje gezet. Als ik weer een keer in Leiden ben en een hofje bezoek wordt dit artikel aangevuld. Ik heb van de 35 hofjes in Leiden nog veel te bekijken. Ik moet dus hoog nodig weer een keer naar Leiden. Thuis heb ik een boekje liggen met een hofjeswandeling van Leiden.
 5. Hortus Leiden
  In dit artikel lees je de informatie over Hortus Botanicus in Sleutelstad Leiden. Wat is er in de Hortus te zien, de geschiedenis en algemene informatie zoals de entreeprijzen en openingstijden.

Streetart van Anne Frank op de NDSM werf in Amsterdam Noord Streetart van Anne Frank op de NDSM werf in Amsterdam Noord

 

Top 5 meest gelezen artikelen JTravelBlog in oktober

 1. Review : Wereldkaart op canvas van wereldkaarten.nl
  Dit is opnieuw de best gelezen blog op mijn website tot nu toe. Reden, geen idee want promotie door deze blog op sociale media onder de aandacht te brengen doe ik niet, schijnbaar is er behoefte aan een review over een wereldkaart. Ik heb deze wereldkaart gekregen in ruil voor een review op mijn blog.
 2. Klim naar het licht in de KoepelKathedraal in Haarlem
  De Klim naar het Licht was t/m 27 oktober 2019 geopend en tot dan kon je zelf de klim maken. Helaas ben je, als je dit nu leest, te laat. Mijn belevenissen van mijn klim in mei 2019 heb ik beschreven in deze blog. Ik ben benieuwd of deze blog volgende maand nog steeds in dit overzicht staat.
 3. In de spotlights : Van Dijk & Ko – Amsterdam
  Deze blog heeft door het delen van een oud bericht op Facebook door Van Dijk & Ko een enorme boost gekregen. Deze blog in de categorie Hotspots gaat over Van Dijk & Ko in Amsterdam Noord. Dit is een loods van 2.500 vierkante meter met heel veel tweedehands en vintage spullen. Een ontzettend leuke plek om te bezoeken, als je in Amsterdam Noord bent.
 4. Mijn eerste stappen naar herstel van CVS
  In deze blog beschrijf ik hoe de eerste maand van mijn cognitieve gedragstherapie is gegaan. Een therapie die bedoeld was om van mijn chronische vermoeidheid af te komen (iets dat helaas niet gelukt is). In totaal zijn er 10 blogs over deze ziekte en mijn therapie verschenen.
 5. Wat te doen in Ho Chi Minh City (Vietnam)
  In deze blog heb ik de bezienswaardigheden van de Vietnamese stad Ho Chi Minh City (het vroegere Saigon) voor je op een rijtje gezet.

Van Dijk & Ko in Amsterdam-Noord Van Dijk & Ko in Amsterdam-Noord

 

Foto van de maand oktober

Mijn foto van de maand oktober is een damhert in de Amsterdamse Waterleidingduinen die ik eind oktober tijdens mijn herfstwandeling maakte. Hij/zij zit me zo aan te kijken, zo van ik ga er eens lekker voor zitten en dan maak jij maar mooie foto’s van me.

Een damhert in de Amsterdamse Waterleidingduinen Een damhert in de Amsterdamse Waterleidingduinen

 

Beste Instagram-post in oktober

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl) op

Deze foto van een zonsondergang heb ik ’s avonds vanuit mijn woonkamerraam gemaakt. Wat mij al een tijdje opvalt en dat heb ik al meer gelezen, is dat de foto’s op Instagram tegenwoordig maar amper meer likes krijgen. Ik ga stug door omdat ik het leuk vind om mijn foto’s met iedereen te delen. Hierboven vind je meest gelikte foto van de maand oktober. Sinds vorige maand ben ik ook begonnen met het delen van mijn foto’s via de stories, zowel op Facebook als Instagram.

 

Beste Pinterest pins van oktober

Voor mijn website JTravel is de pin Foto’s Natuurgebieden Texel de best scorende qua kliks op Pinterest naar het artikel op de website en voor JTravelblog is dat de pin Een wandeling door vestingstad Weesp.

Tijdens mijn bezoek aan Texel bezocht ik veel van de mooie natuurgebieden op het eiland en maakte veel foto's. Kijk je mee? #texel #fotos #deslufter #mokbaai #demuy #nationaalparkduinenvantexel #dedennen #hogeberg #loodsmansduin #utopia #wagejot #debol #bollekamer #dehors #degeul #jtravel #jtravelblog Onlangs maakte ik een wandeling door vestingstad Weesp. Mijn belevenissen lees je in deze blog. Loop je mee? #weesp #vestingstad #wandelen #hiken #jtravel #jtravelblog

 

De blogs die in oktober verschenen op JTravelBlog

 • De maand september 2019 van JTravelBlog
  In deze blog neem ik de tijd om terug te kijken naar de maand september 2019 van JTravelBlog. In dit maandelijkse overzicht van JTravelBlog geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe de maand september voor mij is geweest en waar ik me deze maand mee bezig heb gehouden. Je leest het in deze blog.
 • In de spotlights : Eef & Co – Haarlem
  Eef & Co is een hedendaagse winkel met de kwaliteit van vroeger. De winkel heeft spullen die me doen denken aan vroeger, zoals de emaille spullen, de schoonmaakmiddelen, leuke hebbedingetjes, handdoeken/theedoeken en het ouderwetse snoepgoed.
 • Landgoed De Olmenhorst in Lisserbroek
  Landgoed De Olmenhorst is een landgoed in Lisserbroek in de gemeente Haarlemmermeer. Het landgoed is een begrip in de wijde omgeving. Tijdens de zelfpluk in september en oktober is hier van alles te beleven voor groot en zeker ook voor klein. Wat er te beleven is heb ik voor je op een rijtje gezet.
 • Wildparken in Zuid-Afrika en Namibië die ik heb bezocht
  Tijdens mijn twee rondreizen door Zuid-Afrika en Namibië heb ik acht wildparken bezocht en gamedrives gemaakt. Ik neem je in deze blog mee naar deze acht wildparken met foto’s en mijn belevenissen.

Olifanten in het Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve/Zuid-Afrika Olifanten in het Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve/Zuid-Afrika

 

De artikelen die in oktober verschenen op JTravel

 • Joods Historisch Museum en Foto’s Joods Historisch Museum in Amsterdam
  Het Joods Historisch Museum is een modern museum over het jodendom, gevestigd in vier monumentale synagogen bij het Waterlooplein, in het hart van de oude Jodenbuurt. Je krijgt hier een beeld van het Joodse leven in Nederland, in heden en verleden en er wordt uitgebreid stil gestaan bij de ontwikkeling in de vorige eeuw met schilderijen, films, gebruiksvoorwerpen en 3D presentaties.
 • Portugese Synagoge en Foto’s Portugese Synagoge in Amsterdam
  De Portugese Synagoge staat net als het Joods Historisch Museum middenin het Joods Cultureel Kwartier. De synagoge is nog altijd in gebruik, maar ook geopend voor het publiek. Het gebouw dateert uit de 17e eeuw. In één van de bijgebouwen is de schatkamer gevestigd, in een ander gebouw de oudste nog functionerende Joodse bibliotheek ter wereld.
 • Kosten Thailand
  Ik heb de kosten van mijn 16-daagse rondreis Klassiek Thailand voor je op een rijtje gezet. De kosten van mijn andere reizen volgen in oktober.

De Portugese Synagoge in Amsterdam De Portugese Synagoge in Amsterdam

 

Aangepaste berichten in oktober op JTravelBlog

 • Mijn artikel Museumtip #1 : Hermitage – Amsterdam is aangepast met nieuwe foto’s en ook een deel van de tekst is aangepast. Dit alles omdat ik de nieuwe tentoonstelling in de Hermitage: ‘Juwelen! Schitteren aan het Russische hof’, heb bezocht. Wil je deze tentoonstelling ook zien, de juwelen en schilderijen zijn nog t/m 15 maart 2020 te zien in de Hermitage aan de Amstel in Amsterdam.

Kroon tijdens de tentoonstelling Juwelen! in de Hermitage in Amsterdam Kroon tijdens de tentoonstelling Juwelen! in de Hermitage in Amsterdam

 

Aangepaste artikelen in oktober op JTravel

 • In de Hermitage in Amsterdam is een nieuwe tentoonstelling geopend: ‘Juwelen! Schitteren aan het Russische hof’. De tekst in mijn artikel had ik de vorige maand al aangepast. Deze maand zijn er nieuwe foto’s van deze schitterende tentoonstelling toegevoegd. Wil je deze tentoonstelling ook zien, de juwelen zijn nog t/m 15 maart 2020 in de Hermitage in Amsterdam te bewonderen.
 • Vanwege mijn bezoek aan een paar nieuwe bezienswaardigheden in Amsterdam zijn er een aantal artikelen uitgebreid: Inleiding Amsterdam met mijn belevenissen, Informatie Amsterdam met een toevoeging bij de musea, nieuwe foto’s bij de artikelen Bezienswaardigheden Amsterdam en Foto’s Amsterdam.
 • De artikelen Stelling van Amsterdam en Nieuwe Hollandse Waterlinie zijn aangepast omdat ik de vorige maand een wandeling door vestingstad Weesp heb gemaakt en het fort aan de Ossenmarkt onderdeel is van zowel de Stelling van Amsterdam als van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Het Joods Historisch Museum in Amsterdam Het Joods Historisch Museum in Amsterdam

 

Hoe was jouw afgelopen maand? En heb je al leuke plannen voor november? Ik heb nog geen concrete plannen voor deze maand. Als het weer het toelaat wil ik mijn project in de Haarlemmermeer afronden.

 

Meer maandoverzichten lezen

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze link iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

De maand oktober 2019 van JTravelBlog met een dagje Amsterdam waar ik 3 musea bezocht: de Hermitage, het Joods Historisch Museum en de Portugese Synagoge. Ook maakte ik een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #amsterdamsewaterleidingduinen #wandelen #hiken #damhert #amsterdam #museum #museumkaart #hermitage #joodshistorischmuseum #portugesesynagoge #jtravel #jtravelblog

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com