De maand september 2019 van JTravelBlog

In de theetuin in Weesp

 

De maand september is al weer een paar dagen voorbij. Toch neem ik nog even de tijd om terug te kijken naar de maand september 2019 van JTravelBlog. In dit maandelijkse overzicht van JTravelBlog geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe mijn maand is geweest en waar ik me deze maand mee bezig heb gehouden. Je leest het hier. Lees je mee?

 

Dit waren mijn bezigheden in september 2019

 • De eerst week van september verbleef ik in Groningen. Niet omdat het slecht gaat met mijn ouders, maar omdat er een verjaardag te vieren was. Vanwege het slechte weer heb ik (helaas) geen uitjes gemaakt.
 • In september heb ik 2 uitstapjes gemaakt: ik heb een stadswandeling in Vestingstad Weesp gemaakt.

Weesp Weesp

 

 • En op een warme zondagmiddag fietste ik naar Lisserbroek om mijn eigen appels en peren te plukken bij Landgoed De Olmenhorst.

Landgoed De Olmenhorst in Lisserbroek Landgoed De Olmenhorst in Lisserbroek

 

 • De laatste week van september ben ik snip- en snipverkouden waardoor ik even pas op de pas plaats maak en niets onderneem.
 • Deze maand opnieuw geen Instameet Waterliniepad. Ik ben uitgeloot voor deel 5. Mijn artikelen over deel 1 en 3 staan online.
 • In september heb ik 517 foto’s gemaakt. De foto van de maand zie je ⬇️.
 • Ik ben in augustus begonnen pins van mezelf te pinnen op mijn eigen Pinterest account en in verschillende groepsborden. De ontwerpen van de pins voor JTravel zijn inmiddels ook allemaal klaar. Elke dag worden er nu pins gepind en in mijn artikelen op beide websites geplaatst. Daarnaast ben ik inmiddels lid van een aantal groepsborden waar ik ook regelmatig pins plaats. Eind september ben ik begonnen om een beter overzicht te krijgen met waar ik wat pin en heb ik voor mezelf een schema gemaakt. Volg je mij al op Pinterest?
 • In september lees ik verder in het boek Dagboek van een getuige van Astrid Holleder, lees ik het boek Geheim leven van Carla de Jong en begin ik met het boek De verloren familie van Jenna Blum.
 • Deze maand verschijnen er niet zo veel nieuwe artikelen op mijn websites. Voor JTravel heb ik verschillende artikelen over de Haarlemmermeer toegevoegd en aangepast. Welke artikelen en blogs er aangepast zijn en verschenen zijn, lees je later in deze blog. ⬇️
 • Mijn lezers weten mijn beide websites steeds beter te vinden. Deze maand was voor beide websites opnieuw de beste ooit. De invloed van Pinterest pins plaatsen begint ietsjes zichtbaar te worden, maar het kan altijd beter. Ik hoop dat in de komende maanden de invloed van meedoen op Pinterest nog betere resultaten laat zien.

 

 Top 5 meest gelezen artikelen JTravel in september

 1. Informatie Borkum
  Informatie over het Duitse Waddeneiland Borkum, zoals de ligging, de geschiedenis, de bezienswaardigheden en hoe er te komen.
 2. Hofjes in Haarlem
  Zoals je waarschijnlijk al weet ben ik gek op hofjes. De hofjes in Haarlem heb ik in dit artikel op een rijtje gezet en vul deze aan met tekst en foto’s, zodra ik weer een hofje in Haarlem gezien heb. Ik heb de 22 hofjes van Haarlem bijna allemaal gezien zoals je in het overzicht ziet.
 3. Informatie Amsterdamse Waterleidingduinen
  Ik ben gek op wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen en kom er dan ook geregeld. Ik heb algemene informatie voor je op een rijtje gezet zoals waar je de AWD kunt vinden, de geschiedenis, informatie over het gebied en een kaart.
 4. Hofjes in Leiden
  Een ander artikel over hofjes die het goed doet, nl. het overzicht van de hofjes in Leiden. Ook van Leiden heb ik de hofjes op een rijtje gezet en vul deze aan met tekst en foto’s, zodra ik weer een hofje in Leiden gezien heb. Ik heb van de 35 hofjes in Leiden nog veel te bekijken. Ik moet dus hoog nodig weer een keer naar Leiden. Thuis heb ik een boekje liggen met een hofjeswandeling van Leiden. Maar het moet wel eerst beter weer worden.
 5. Hortus Leiden
  In dit artikel lees je de informatie over Hortus in Sleutelstad Leiden. Wat is er in de Hortus te zien, de geschiedenis en algemene informatie zoals de entreeprijzen en openingstijden.

Het Hofje van Guurtje de Waal in Haarlem Het Hofje van Guurtje de Waal in Haarlem

 

Top 5 meest gelezen artikelen JTravelBlog in september

 1. Review : Wereldkaart op canvas van wereldkaarten.nl
  Dit is opnieuw de best gelezen blog op mijn website tot nu toe. Reden, geen idee want promotie door deze blog op sociale media onder de aandacht te brengen doe ik niet, schijnbaar is er behoefte aan een review over een wereldkaart. Ik heb deze wereldkaart gekregen in ruil voor een review op mijn blog.
 2. Klim naar het licht in de KoepelKathedraal in Haarlem
  De Klim naar het Licht is opnieuw verlengd. T/m 27 oktober 2019 kun je zelf de klim maken. Daarna is het definitief over en ben je te laat. Ik zou zeggen, plan een dag Haarlem en maak de klim. Je zult geen spijt krijgen. Mijn belevenissen van mijn klim in mei heb ik beschreven in deze blog.
 3. Mijn eerste stappen naar herstel van CVS
  In deze blog beschrijf ik hoe de eerste maand van mijn cognitieve gedragstherapie is gegaan. Een therapie die bedoeld was om van mijn chronische vermoeidheid af te komen (iets dat helaas niet gelukt is). In totaal zijn er 10 blogs over deze ziekte en mijn therapie verschenen.
 4. Wat te doen in Ho Chi Minh City (Vietnam)
  In deze blog heb ik de bezienswaardigheden van de Vietnamese stad Ho Chi Minh City (het vroegere Saigon) voor je op een rijtje gezet.
 5. Chronische vermoeidheid, wat is dat?
  Dit was vorig jaar september mijn eerste blog die verscheen en ook de reden dat ik mijn blog startte. Ik liep en loop vaak tegen het feit aan dat ik elke keer moet uitleggen wat Chronische vermoeidheid/ME/CVS is. Ik heb in deze blog beschreven wat deze ziekte inhoudt en hoe chronische vermoeidheid bij mij begon en mijn leven beïnvloed.

Chronische vermoeidheid

 

Foto van de maand september

Deze foto van een foto die ik in Weesp maakte. Vanaf de schans Nieuwe Agtkant heb ik een uitzicht over de Vecht en twee  van de drie molens van Weesp: De Vriendschap uit 1900 (rechts) en daarachter de Eendragt uit 1691. En dan die mooie Hollandse luchten er boven.

Twee van de drie molens van Weesp: De Vriendschap uit 1900 (rechts) en daarachter de Eendragt uit 1691 Twee van de drie molens van Weesp: De Vriendschap uit 1900 (rechts) en daarachter de Eendragt uit 1691

 

Beste Instagram-post in september

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl) op

Wat mij opvalt en dat heb ik al meer gelezen, is dat de foto’s op Instagram tegenwoordig maar amper meer likes krijgen. Ik ga stug door omdat ik het leuk vind om mijn foto’s met iedereen te delen. Hierboven vind je meest gelikte foto van de maand september. Op de laatste dag van de maand ben ik ook begonnen met het delen van mijn foto’s via de stories, zowel op Facebook als Instagram.

 

Beste Pinterest pins van september

Voor mijn website JTravel is de pin Hofjes in Leiden de best scorende en voor JTravelblog is dat mijn pin Wandeling rond Nijkerk.

Tijdens je wandeling door Leiden zijn er vele hofjes te bezoeken. Mijn foto's van deze hofjes zie je op mijn website. #leiden #wandeling #hofjes #fotos #jtravel #jtravelblog Ik maakte een wandeling van 11 kilometer rondom Nijkerk. Dit is mijn route. Wandel je mee? #nijkerk #wandelen #kasteelsalentein #landgoedoldenaller #hiken #jtravel #jtravelblog

 

De blogs die in september verschenen op JTravelBlog

 • De maand augustus 2019 van JTravelbBlog
  Mijn maandoverzicht van augustus waarin ik voor het eerst in 10 maanden weer een wandeling maakte in de Amsterdamse Waterleidingduinen, het LAM (Lisser Art Museum) bij Kasteel Keukenhof bezocht en een een wandeling in Nationaal Park Veluwezoom rond Rheden maakte.
 • Trage Tocht Rheden, wandelen in Nationaal Park Veluwezoom
  De Trage Tocht Rheden wandeling gaat over heide velden die in bloei staan en door de bossen rond Rheden in Gelderland.
 • Museumtip #12 : LAM (Lisser Art Museum) – Lisse
  Ik schreef een museumtip over een fantastisch nieuw museum in Lisse, het LAM (Lisser Art Museum). Een museum waar het draait om onbevangen kijken en zelf ontdekken. Alles in dit museum heeft te maken met eten en drinken en het consumeren er van. In het museum zijn verrassende schilderijen, beelden, foto’s, video’s, installaties en digitale kunst.
 • Review – Foto op dibond van Studentendrukwerk.nl
  Ik kreeg in ruil voor een review een foto op dibond aangeboden. Ik koos voor een foto die ik maakte in het LAM (Lisser Art Museum) in Lisse van het kunstwerk ‘Food Chain Project’ van kunstenaar Itamar Gilboa. Deze foto zette ik om in zwart wit om het beter tot zijn recht te laten komen.
 • Een wandeling door vestingstad Weesp
  Mijn wandelroute door Vestingstad Weesp en de bezienswaardigheden van deze schitterende stad aan de Vecht. Weesp is een bezoek waard met leuke straatjes en bruggetjes, schansen, een fort, het Gemeentemuseum en een paar kerken.

De heide tijdens mijn Trage Tocht wandeling De heide tijdens mijn Trage Tocht wandeling

 

De artikelen die in september verschenen op JTravel

Een appel plukken op Landgoed De Olmenhorst in Lisserbroek Een appel plukken op Landgoed De Olmenhorst in Lisserbroek

 

Aangepaste berichten in september op JTravelBlog

In september 2019 heb ik geen berichten op JTravelBlog aangepast, tenzij je het plaatsen van Pinterest pins hieronder rekent.

 

Aangepaste artikelen in september op JTravel

 • In de Hermitage in Amsterdam is een nieuwe tentoonstelling geopend: Juwelen! Schitteren aan het Russische hof. De tekst in mijn artikel heb ik aangepast, de foto’s nog niet, want ik heb de tentoonstelling nog niet bekeken. Ik heb nog tijd: deze tentoonstelling duurt t/m 15 maart 2020.
 • In mijn eigen gemeente bezocht ik Landgoed De Olmenhorst. Ik heb een aantal artikelen van de Haarlemmermeer aangepast.

 

Hoe was jouw afgelopen maand? En heb je al leuke plannen voor oktober? Ik heb nog geen plannen voor deze maand.

 

Meer maandoverzichten lezen

 

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze link iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

De maand september 2019 van JTravelBlog met een stadswandeling in Weesp en appels en peren plukken op Landgoed De Olmenhorst in Lisserbroek. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #olmenhorst #landgoeddeolmenhorst #stadswandeling #weesp #wandelen #jtravel #jtravelblog

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com