De maanden maart, april en mei 2019 van JTravelBlog

De maanden maart, april en mei 2019 van JTravelBlog

 

Dit is het eerste maandoverzicht van JTravelBlog. Vanaf deze maand een nieuwe rubriek op deze website: de maand van JTravelBlog. Het is dit keer geen maand maar een aantal maanden nl. maart, april en mei 2019. Dit omdat mijn verschenen blogs over chronische vermoeidheid iets achter liepen met de werkelijkheid en in de tussengelegen maanden het een en ander is gebeurd.

 

Dit waren mijn bezigheden in de maanden maart, april en mei 2019

Maart:

 • Sinds deze maand volg ik geen cognitieve gedragstherapie meer bij het Nederlands Kenniscentrum Chronische Vermoeidheid (NKCV) in Amsterdam. Ik heb daar het afgelopen jaar elke maand een blog over geschreven. Deze therapie heeft wel iets geholpen maar door verschillende omstandigheden is dit voor mij een slechte maand, een maand waarin ik heel moe ben en er niet heel veel uit mijn handen komt. Zoals gezegd liep deze serie blogs een aantal maanden achter met de werkelijkheid.
 • Ik ben druk geweest met het schrijven van sollicitatiebrieven en het voeren van sollicitatiegesprekken. Helaas is het tot nu toe allemaal op niets uitgelopen. Aan het eind van maart heb ik nog geen baan.
 • Ik heb mijn account op Pinterest aangemaakt maar nog niets gepind. Volg je mij al? Ik moet me er nog verder in verdiepen.
 • Deze maand ben ik begonnen om het lettertype op JTravel.nl aan te passen en de tekst Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest onder al mijn artikelen op deze site te plaatsen. Dit is eind maart nog niet klaar. Het project staat in april weer in de agenda. Op JTravelBlog.nl heb ik deze tekst al onder alle gepubliceerde artikelen geplaatst.
 • In maart heb ik 1 uitje gemaakt. Na een gesprek in het WTC in Amsterdam-Zuid ben ik doorgelopen naar de Botanische Tuin Zuidas tussen het VUmc en de Vrije Universiteit. Ik schreef hier twee artikelen over voor JTravel.nl: Botanische Tuin Zuidas en Foto’s Botanische Tuin Zuidas.
 • In maart heb ik slechts 156 foto’s gemaakt. De foto van de maand maart zie je ⬇️
 • Aan het eind van deze maand heb ik (eindelijk) een nieuwe mobiele telefoon gekocht. Dit is hem geworden:

 • Dit is de eerste foto die ik met mijn nieuwe mobiel heb gemaakt. Normaal gesproken ben ik niet zo van het fotograferen met een mobiele telefoon en heb ik bijna altijd mijn spiegelreflexcamera bij me. Maar dit keer niet, ik moest even snel een boodschap halen bij de supermarkt en zag toen deze kievietsbloem aan de kant van de weg. Even uitproberen hoe de camera op mijn nieuwe mobiele telefoon werkt.

Mijn eerste foto met mijn nieuwe mobiel: een kievietsbloem. Mijn eerste foto met mijn nieuwe mobiele telefoon: een kievietsbloem.

 

April:

 • In april heb ik 1.469 foto’s gemaakt. De foto van de maand april zie je ⬇️
 • Deze maand heb ik eindelijk weer eens een paar boeken gelezen: De orchideeëntuin van Lucinda Riley en de spannende thriller Erfenis van Henk Apotheker & Kirsten van Dissel.
 • In april ben ik verder gegaan om het lettertype op mijn andere website JTravel.nl aan te passen en de tekst Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest onder al mijn artikelen op deze site te plaatsen.
 • Begin april maakte ik een wandeling langs de Groene Zuidas van Amsterdam. Ik moest halverwege de route mijn wandeling staken, want ik kon vanwege een paar grote blaren op mijn hakken bijna niet meer lopen, thuisgekomen bleek dat mijn wandelschoenen van binnen kapot zijn, precies op de plek waar ik al een paar keer blaren had opgelopen. Dit was nl. niet de eerste keer dat ik blaren opliep met deze schoenen aan, ondanks het plakken van pleisters. Ik moet nieuwe wandelschoenen kopen. Heeft iemand tips?
 • Een paar dagen later maakte ik opnieuw een tocht langs de Groene Zuidas, alleen deed ik dit toen op de fiets. Deze fietstocht was ook veel langer dan een paar dagen eerder tijdens mijn wandeling. Ik zag delen van de Zuidas die ik een paar dagen ervoor niet had bezocht. Op Station Amsterdam Zuid huurde ik een OV-fiets.
 • Halverwege de maand april reisde ik weer af naar Groningen, mijn moeder was plotseling in het ziekenhuis opgenomen en ik moest naar een begrafenis van een familielid. De tweede helft van april was een periode om snel te vergeten.
 • Zoals gezegd verbleef ik de tweede van de maand april verbleef ik in Groningen. Hierdoor was ik een stuk minder actief op social media.
 • Begin april ben ik druk geweest met het schrijven van sollicitatiebrieven en het voeren van een paar sollicitatiegesprekken. Helaas is het tot nu toe allemaal op niets uitgelopen. Halverwege de maand kwam dit stil te liggen vanwege de familieomstandigheden.
 • Ik maakte deze maand één uitje: ik bezocht eind april de tentoonstelling Chihuly in het Groninger Museum in Groningen en maakte ik een wandeling langs een paar hofjes in de stad Groningen. Deze Chihuly tentoonstelling is inmiddels gestopt. Ik schreef twee artikelen over het Groninger Museum voor JTravel.nl: Groninger Museum en Foto’s Groninger Museum.

De Chihuly tentoonstelling in het Groninger Museum in Groningen De Chihuly tentoonstelling in het Groninger Museum in Groningen

 

Mei:

 • In mei heb ik 1.247 foto’s gemaakt. De foto van de maand mei zie je ⬇️
 • Deze maand heb ik eindelijk mijn project om het lettertype op mijn andere website JTravel.nl aan te passen en de tekst Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest onder al mijn artikelen op deze site te plaatsen, afgerond.
 • Ik heb mijn eerste borden en pins op mijn account op Pinterest gezet. Hoe pins te maken, moet ik me nog verder in verdiepen. Volg je mij al op mijn social media kanalen?
 • Ik ben weer druk geweest met het schrijven van sollicitatiebrieven. Echt vlotten doet het niet en helaas is het tot nu toe weer op niets uitgelopen. Aan het eind van deze maand heb ik nog altijd geen baan. Om moedeloos van te worden.
 • In mei heb ik slechts één boek gelezen: de spannende thriller De tweede zonde van Åsa Larsson.
 • Deze maand ben ik weer in mijn eigen huis. De gezondheidstoestand van mijn moeder is onder controle.
 • Ikzelf moest toen ik weer thuis was na 2,5 weken Groningen wel even bijkomen. Later in de maand mei voelde ik me weer iets beter.
 • Half mei begin ik ook weer met het maken van uitstapjes: ik maakte onder begeleiding van de voorzitter van de bewonersplatform Zuidas een korte wandeling  langs het groene deel van de Amsterdamse Zuidas. Daarna ben ik via het Beatrixpark doorgelopen naar het Amstelpark om de bloeiende rododendrons te fotograferen. Ik schreef in totaal acht artikelen over de parken in Amsterdam voor JTravel.nl: Amstelpark, Foto’s Amstelpark, Amsterdamse Bos, Foto’s Amsterdamse Bos, Beatrixpark, Foto’s Beatrixpark, Gijsbrecht van Aemstelpark en Foto’s Gijsbrecht van Aemstelpark.
 • Op zaterdag 18 mei nam ik deel aan de Instameet Waterliniepad part 1. Met 20 Instagrammers bezochten we vanuit Abcoude Fort Nigtevecht, de Liniebrug, Fort Uitermeer, Nederlands Vestingmuseum Naarden en vestingstad Naarden. Dit alles georganiseerd door @instameetholland in samenwerking met @nieuwehollandsewaterlinie en @stellingvanamsterdam. Ik kom hier volgende maand op terug met mijn artikelen op JTravel.nl. Mijn blog op deze website over instawalks/instameets is al aangepast. Hier kun je al kort lezen wat ik toen beleefd heb.
 • Een paar dagen later neem ik deel aan de Schiphol Experience, een bustocht van een uur over het Schipholterrein. Binnenkort meer hierover in een blog die volgende maand verschijnt en meer foto’s zullen in juni op JTravel.nl geplaatst worden.
 • Een dag later maak ik de Klim naar het licht in de KoepelKathedraal in Haarlem. Mijn blog hierover is nog dezelfde week verschenen. Wat een geweldige ervaring. Meer lezen over de KoepelKathedraal en nog veel meer foto’s zien, bekijk dan mijn artikel Foto’s KoepelKathedraal op JTravel.nl.

Schiphol Experience De bus van de Schiphol Experience op Schiphol

 

Top 3 meest gelezen artikelen JTravel in deze 3 maanden

 1. Informatie Borkum
 2. Informatie Amsterdamse Waterleidingduinen
 3. Hortus Leiden

Het strand van het Duitse Waddeneiland Borkum Het strand van het Duitse Waddeneiland Borkum

 

Top 3 meest gelezen artikelen JTravelBlog in deze 3 maanden

 1. Review – Wereldkaart op canvas van wereldkaarten.nl
 2. Een instawalk / instameet, wat is dat?
 3. Mijn leven met chronische vermoeidheid – Ben ik hersteld?

Mijn canvas wereldkaart van wereldkaarten.nl Mijn wereldkaart van wereldkaarten.nl

 

Foto’s van de maand

Foto van de maand maart:

Een cactus in de Botanische Tuin Zuidas in Amsterdam Een cactus in de Botanische Tuin Zuidas in Amsterdam

 

Foto van de maand april:

Magnolia in april 2019 Magnolia

 

Foto van de maand mei (dit was een moeilijke keuze omdat voor mij de foto die in mei het best doet op Instagram op de eerste plaatst komt, maar dit is een hele goede tweede):

De Liniebrug tijdens de Instameet Waterliniepad De Liniebrug tijdens de Instameet Waterliniepad

 

Beste Instagram-post

Maart:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl) op


April:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl) op


Mei:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl) op

 

De blogs die in maart, april en mei verschenen op JTravelBlog

Maart:

Nog steeds in de 2e fase van mijn therapie
Museumtip #9 : Museum Willet-Holthuysen – Amsterdam
Tools die ik gebruik bij het bouwen van mijn websites
Excursies in Walvis Bay : Bootcruise en Living Desert Tour
Museumtip #10 : GRID Grafisch Museum – Groningen
In de spotlights : Van Dijk & Ko – Amsterdam
Doen in de Bollenstreek

De balzaal in Museum Willet-Holthuysen in Amsterdam Museumtip #9 : Willet-Holthuysen in Amsterdam

 

April:
De derde fase van mijn cognitieve gedragstherapie
Alles over rooibos
Wandelen in Leiden
Tips voor besparen op entreeprijzen

De Hortus Botanicus in Leiden Wandelen in Leiden

 

Mei:
Mijn leven met chronische vermoeidheid – Ben ik hersteld?
Highlights van Thailand
Recept: Aardappelen met geitenkaas
Klim naar het licht in de KoepelKathedraal in Haarlem

De koepel van de KoepelKathedraal in Haarlem De koepel van de KoepelKathedraal in Haarlem tijdens de ‘Klim naar het licht’

 

De artikelen die in maart, april en mei verschenen op JTravel

Botanische Tuin Zuidas en Foto’s Botanische Tuin Zuidas in Amsterdam
Groninger Museum en Foto’s Groninger Museum in Groningen
Amstelpark en Foto’s Amstelpark in Amsterdam
Amsterdamse Bos en Foto’s Amsterdamse Bos in Amsterdam
Beatrixpark en Foto’s Beatrixpark in Amsterdam
Gijsbrecht van Aemstelpark en Foto’s Gijsbrecht van Aemstelpark in Amsterdam
Koepelkathedraal en Foto’s Koepelkathedraal in Haarlem

Rododendron in het Amstelpark in Amsterdam Rododendron in het Amstelpark in Amsterdam

 

Coming next: Instameet Waterliniepad van 18 mei jl.

 

Aangepaste berichten in maart, april en mei op JTravelBlog

Een instawalk / instameet, wat is dat?

 

Aangepaste artikelen in maart, april en mei op JTravel

Station Groningen en Foto’s Station Groningen
Hofjes in Groningen en Foto’s Hofjes in Groningen

Het Pelstergasthuis in Groningen Het Pelstergasthuis in Groningen

 

Dit was een lange blog. Volgende maand gaat het maandoverzicht over 1 maand.

 

Hoe waren jouw afgelopen maanden? En heb je al leuke plannen voor de komende maand?

 

Meer maandoverzichten lezen

 

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

De maanden maart, april en mei waren moeilijke maanden. Ik maakte verschillende uitstapjes en verbleef in Groningen. Meer lees in dit overzicht die over 3 maanden gaat. #groningen #haarlem #amsterdam #instameet #jtravel #jtravelblog

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Corona

Vanwege het coronavirus is op dit moment niet alle informatie op JTravel.nl en JTravelBlog.nl actueel. Voor de horeca, musea en andere toeristische attracties moeten de entreekaarten online besteld worden. Je kunt via de links in de artikelen de entreekaarten bestellen. Bekijk voor vertrek altijd de officiële website voor actuele informatie.

I.v.m. het heersende coronavirus heb ik op mijn deze website meerdere blogs geplaatst die voor jou belangrijk kunnen zijn. Blijf gezond en houd je aan de maatregelen van de Rijksoverheid.

Sociale media

Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
Follow by Email
RSS

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Heb je nog iets nodig?

Bol.com

Bestel je reisgids

Bestel je digitale reisgids