Mijn highlights van Thailand

Wat Rang Khun Tempel bij Chiang Rai

 

In deze blog heb ik mijn highlights van Thailand op een rijtje gezet. Thailand is een schitterend koninkrijk in Zuidoost-Azië. Het land heeft mooie steden, prachtige natuur, een vriendelijke bevolking, schitterende stranden en een heerlijke keuken. Thailand heeft zoveel mooie bezienswaardigheden en plaatsen die je tijdens een reis kunt bezoeken.

Deze lijst kan vele malen langer zijn maar dit waren voor mij de hoogtepunten van mijn rondreis door Thailand. Ik heb geen eilanden bezocht, mocht je hier naar op zoek zijn, deze missen in dit lijstje. Mijn highlights zijn Bangkok, de Damnoen Saduak Floating Market (Drijvende Markt), Kanchanaburi, Ayutthaya, Chiang Mai, Chiang Rai, de bergvolken, de Gouden Driehoek, Sukhothai en de strandbestemming Cha-Am.

Ik heb een rechtstreekse vlucht met China Airlines gehad vanaf Schiphol naar Bangkok. Bangkok is de grootste en populairste luchthaven van Thailand. De Thaise hoofdstad wordt ook veel gebruikt als hub voor de rest van Azië. Vanuit Nederland worden via de KLM rechtstreekse vluchten aangeboden. Wil je goedkoper vliegen naar Thailand, dan zijn bijv. Qatar Airways (tussenstop in Doha), Lufthansa (tussenstop in München), Finnair (tussenstop in Helsinki), Swiss (tussenstop in Zürich), Etihad Airways (tussenstop in Abu Dhabi), Turkish Airlines (tussenstop in Istanbul) of Austrian Airlines (tussenstop in Wenen) opties. De vluchtduur wordt met deze tussenstop een paar uur langer. De besparing kan al gauw oplopen tot een paar honderd euro per persoon. Je kunt er ook voor kiezen om niet vanuit Amsterdam maar bijv. vanuit Düsseldorf, Frankfurt of Brussel te vertrekken. Dit kan soms heel veel in prijs schelen.

Ik maakte een 16-daagse groepsrondreis ‘Klassiek Thailand’ van De Jong Intra Vakanties.

 

Bangkok

De Thaise hoofdstad Bangkok is voor veel bezoekers het begin- en eindpunt van hun (rond)reis door Thailand. Het is een drukke stad met veel verkeer. Bangkok is een mooie stad met veel bezienswaardigheden. Een paar hoogtepunten voor mij waren het Koninklijk Paleis en de Wat Phra Kaew tempel met de smaragden Boeddha, Chinatown, het fantastische uitzicht vanuit de Baiyoke Toren, ritten met de tuktuk en de skytrain, een boottocht op de klongs en de Chao Phraya rivier en een bezoek aan één van de bloemenmarkt in de stad.

Het Koninklijk Paleis van Bangkok is samen met de tempel Wat Phra Kaew de meest bezochte bezienswaardigheid van Bangkok. Het Grand Palace is het voormalig onderkomen van de Thaise koninklijke familie. Indrukwekkend zijn de prachtige goudkleurige tempels en de tuinen, die voorzien zijn van prachtige bonsaibomen.

De Wat Phra Kaew is de belangrijkste Boeddhistische tempel van Thailand. De tempel bevindt zich op het terrein van het Koninklijk Paleis. In het grote tempelcomplex bevindt zich de smaragdgroene Boeddha.

Chinatown is één van de populairste bezienswaardigheden in Bangkok. Deze Chinatown behoort tot de oudste en grootste Chinese wijken ter wereld.

De Baiyoke Toren is 309 meter hoog. Het is een imposant gebouw met een mooi panoramisch uitzicht over Bangkok.

Bangkok staat bekend om zijn vele klongs. Klongs zijn smalle kanalen die door de stad stromen. De klongs zijn vertakkingen van de Chao Phraya rivier, de belangrijkste en grootste rivier van Thailand.

Ik raad je aan om tickets en tours voor Bangkok aan te schaffen bij GetYourGuide. Bij hen kan je tot 24 uur voor het begin van je activiteit gratis annuleren. Je ontvangt het volledig al betaalde bedrag voor de tickets en tours terug.

In Bangkok overnachtte ik in het Narai Hotel.

Het Grand Palace in Bangkok Het Grand Palace in Bangkok

 

Lees ook: Bangkok
Bekijk ook: Foto’s van Bangkok

 

Damnoen Saduak Floating Market (Drijvende Markt)

De Damnoen Saduak Floating Market (Drijvende Markt) ligt op ongeveer 1,5 uur rijden van Bangkok. Deze drijvende markt is een grote toeristische attractie geworden. Het is ook nog altijd een volledig functionele marktplaats. De boten zijn flink gevuld met handelswaar zoals groente, fruit, potten, pannen, hoeden en kruiden. Er zijn ook boten die volledig zijn ingericht om eenvoudige maaltijden en hapjes te koken.

Plan je reis vroeg. Dit om het drukke bootverkeer te vermijden. Het zijn vooral vrouwen die je op de drijvende markt ziet handelen. De meeste vrouwen hebben hun gezicht met crème ingesmeerd en dragen een strohoed tegen de felle zon. Het is een bijzonder kleurrijk spektakel om alle bootjes door elkaar heen te zien krioelen.

De Damnoen Saduak Floating Market is dagelijks van 07.00-11.00 uur geopend.

Ik raad je aan om tickets en tours voor de Damnoen Saduak Floating Market (Drijvende Markt) aan te schaffen bij GetYourGuide. Bij hen kan je tot 24 uur voor het begin van je activiteit gratis annuleren. Je ontvangt het volledig al betaalde bedrag voor de tickets en tours terug.

Ik bezocht de Drijvende Markt op doorreis naar Kanchanaburi. In Kanchanaburi overnachtte ik in het Pung Waan Yai Resort & Spa aan de River Kwai.

Damnoen Saduak Floating Market (Drijvende Markt) Damnoen Saduak Floating Market (Drijvende Markt)

 

Lees ook: Damnoen Saduak Floating Market (Drijvende Markt)
Bekijk ook: Foto’s van de Damnoen Saduak Floating Market (Drijvende Markt)

 

Kanchanaburi

Kanchanaburi heeft een rumoerige geschiedenis. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden vanaf 1942 krijgsgevangenen en burgers door de Japanners gebruikt om een spoorlijn van 415 kilometer tussen Thanbyuzayat in het westen en Ban Pong in het oosten aan te leggen. Twee ploegen werkten vanaf de eindpunten van de beide spoorlijnen naar elkaar toe en ontmoetten elkaar in oktober 1943 in Konkuita.

De Birma-spoorlijn is een beruchte spoorlijn. Door ziekte, ondervoeding, uitputting en mishandeling heeft de aanleg van deze spoorweg en de brug aan meer dan 16.000 geallieerde krijgsgevangenen en 49.000 Aziatische dwangarbeiders en 100.000 burgers het leven. Voor elke kilometer spoor van de Birma-spoorlijn zijn 38 geallieerde krijgsgevangenen om het leven gekomen.

De Birma-spoorlijn werd de Japanse ‘Dodenspoorlijn’ langs de oude Birmese invasieroute. De ‘Hellfire pass’ was  één van de meest beruchte plekken langs de Birma-spoorlijn.

Veel van de omgekomen krijgsgevangenen liggen begraven op één van de oorlogsbegraafplaatsen in de stad. Bekende begraafplaatsen zijn de Kanchanaburi War Cemetery en Chonk Kai War Cemetery. Hier liggen ook meer dan 1.800 Nederlanders begraven. Ik vond het zeer indrukwekkend om één van deze begraafplaatsen te bezoeken.

De beroemde en beruchte ‘Bridge over the River Kwai’ maakt deel uit van de Death Railway (‘dodenspoorlijn’). Je kunt een indrukwekkende wandeling over deze brug maken.

Een andere bezienswaardigheid in de stad is het Jeath museum. Het gebouw is een replica van een primitief bamboe-bivak. Hierin verbleven de krijgsgevangenen tijdens de aanleg. JEATH staat voor de letters van de betrokken oorlogvoerende landen Japan, Engeland, Australië, Thailand en Nederland. In de lange bamboehutten worden foto’s tekeningen, kaarten, wapens en andere memorabilia uit de Tweede Wereldoorlog bewaard. Het museum ligt op het terrein van een tempel.

De treinrit over de dodenspoorlijn richting de grens met Birma is indrukwekkend.

Ik raad je aan om tickets en tours voor Kanchanaburi aan te schaffen bij GetYourGuide. Bij hen kan je tot 24 uur voor het begin van je activiteit gratis annuleren. Je ontvangt het volledig al betaalde bedrag voor de tickets en tours terug.

In Kanchanaburi overnachtte ik in het Pung Waan Yai Resort & Spa aan de River Kwai. Een leuk resort met mooie zwembaden aan de rivier.

Bridge on the River Kwai in Kanchanaburi Bridge on the River Kwai in Kanchanaburi

 

Lees ook: Kanchanaburi
Bekijk ook: Foto’s van Kanchanaburi

 

Ayutthaya

Ayutthaya ligt op twee uur rijden van Bangkok en was 417 jaar lang de hoofdstad van Thailand. Ayutthaya is een staat op de de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In dit historische park bevinden zich eeuwenoude tempels en paleizen die herinneren aan de Ayutthaya-periode. 

Bekende tempels zijn de Wat Phra Ram-tempel, het Wat Chaiwatthanaram-klooster, Wat Phra Si Sanphet en de ruïnetempels van Wat Phra Mahathat.

De belangrijkste tempel is de Wat Phra Sri Sanphet. Deze tempel is in het complex van het koninklijk paleis gebouwd. De tempel wordt bewaakt door drie chedis. Een chedis is een tempel waar belangrijke relikwieën bewaard worden. In de kamers van de chedis van de Wat Phra Si Sanphet wordt de as van de koningen van Ayutthaya bewaard.

De Wat Phra Mahathat is één van de grootste en mooiste tempelcomplexen van Ayutthaya. Als je de resten van de prang beklimt, heb je een mooi uitzicht op het grote tempelcomplex. Je ziet dan tientallen stenen spitsen in allerlei vreemde hoeken en vele hoofdeloze Boeddha’s. Ergens op het terrein staat de boedhiboom met in zijn wortels het hoofd van een stenen Boeddha.

 

Lees ook: Tempel onderdelen

 

Ayutthaya is het best per fiets te bezoeken.

Ik raad je aan om tickets en tours voor Ayutthaya aan te schaffen bij GetYourGuide. Bij hen kan je tot 24 uur voor het begin van je activiteit gratis annuleren. Je ontvangt het volledig al betaalde bedrag voor de tickets en tours terug.

Ik was op doorreis van Kanchanaburi naar Tak (uitspraak met een lange a klank Taak). In Tak overnachtte ik in het Viang Tak Riverside Hotel in Tak.

Ayutthaya Ayutthaya

 

Lees ook: Ayutthaya
Bekijk ook: Foto’s van Ayutthaya

 

Chiang Mai

Chiang Mai is voor velen één van de hoogtepunten tijdens hun verblijf in Thailand. Vanuit deze noordelijke stad zijn er zoveel mogelijkheden dat je hier makkelijk een week kunt verblijven. Ik verbleef hier een paar nachten en maakte uitstapjes in de stad zelf, maar vooral ook in de directe omgeving van Chiang Mai.

In Chiang Mai bevinden zich diverse tempels zoals de Wat Phra Singh, de Wat Chedi Luang en de Wat Chiang Man.

De Chiang Mai Night Bazar is een grote attractie in de stad. Je kunt hier namaakkleding, (bronzen) Boeddha’s, handbeschilderde parasols en nog veel meer leuke hebbedingetjes in één van de vele stalletjes kopen. Heel bijzonder is dat leden van de bergstam Akha over de markt rondlopen om hun waar te verkopen. Zelf vond ik het deel waar schilders aan het schilderen en tekenen waren een interessant deel. Op de bazaar kun je ook heerlijk eten. De Night Bazaar is dagelijks geopend van 18.00-22.30 uur.

Een must see buiten Chiang Mai is de Wat Phra That Doi Suthep. Dit is belangrijkste en meest zichtbare herkenningspunt van de stad. De tempel kijkt vanuit een begroeid berggebied uit over de stad. De tempel is bereikbaar door het beklimmen van een steile Naga trap met 290 treden. De gouden pagode van de tempel bevat heilige Boeddha relikwieën.

 

Lees ook: Tempel onderdelen

 

In Bo Sang kun je je eigen parasol/waaier laten beschilderen. Ik heb hier een waaier gekocht, die waar ik naast stond, beschilderd is met olifanten en waar in het Thais mijn naam op is geschreven.

Houd je van Botanische Tuinen, bezoek dan de Queen Sirikit Botanische Tuinen met mooie orchideeën en lotussen.

Ik raad je aan om tickets en tours voor Chiang Mai aan te schaffen bij GetYourGuide. Bij hen kan je tot 24 uur voor het begin van je activiteit gratis annuleren. Je ontvangt het volledig al betaalde bedrag voor de tickets en tours terug.

In Chiang Mai overnachtte ik in het Pornping Tower Hotel in Chiang Mai. Een leuk, centraal gelegen hotel dat helaas niet meer bestaat.

Wat Phra That Doi Suthep Tempel in Chiang Mai Wat Phra That Doi Suthep Tempel in Chiang Mai

 

Lees ook: Chiang Mai
Bekijk ook: Foto’s van Chiang Mai

 

Chiang Rai

Chiang Rai is de meest noordelijke stad van Thailand.

Chiang Rai kent een paar bekende bezienswaardigheden in de stad, zoals de belangrijkste tempel, de Wat Phra Kaeo. Hier staat een kopie van de Jade Boeddha. De tempel is vooral te herkennen aan het houtsnijwerk en de constructie van het laaghangende dak.

Het King Meng The Great Monument vereert de stichter van Chiang Rai, koning Meng Rai. Zijn standbeeld is indrukwekkend en ter nagedachtenis aan hem komen veel inwoners van de stad uit respect langs om bloemen en olifantsbeeldjes hier neer te leggen.

In het Hilltribe Museum and Handicraft Center wordt in een tentoonstelling het leven van de zes belangrijkste bergvolken (bijv. Karen, Akha, Longnecks) van de regio getoond.

In het centrum van Chiang Rai staat de klokkentoren. Rondom dit bizarre bouwwerk wordt ’s avonds ieder uur een sound- & lightshow opgevoerd.

Buiten Chiang Rai staat de Wat Rong Khun Tempel, ook wel bekend als de Witte tempel. De Witte tempel is door de kunstenaar Chalermchai Kositpipat gebouwd. Het is een bizar bouwwerk dat totaal anders is dan andere Wats die ik in Thailand bezocht. De Wat Rong Khun is geheel wit. Dit om de reinheid/zuiverheid van Boeddha weer te geven.

Ook leuk in Chiang Rai is om de kleurrijke en levendige avondmarkt met zijn vele souvenirkraampjes en eetstalletjes te bezoeken.

Buiten Chiang Rai ligt de Doi Tung berg met de Mae Fa Luang tuinen.

Ik raad je aan om tickets en tours voor Chiang Rai aan te schaffen bij GetYourGuide. Bij hen kan je tot 24 uur voor het begin van je activiteit gratis annuleren. Je ontvangt het volledig al betaalde bedrag voor de tickets en tours terug.

In Chiang Rai overnachtte ik in het Rimrok Resort buiten Chiang Rai. Een leuk resort. De naam van het hotel is inmiddels gewijzigd naar Wiang Indra Riverside Resort.

Monument van de koning in Chiang Rai Monument van de koning in Chiang Rai

 

Lees ook: Chiang Rai
Bekijk ook: Foto’s van Chiang Rai

 

Bergvolken

Thailand kent vele bergvolken die vooral rondom Chiang Mai en Chiang Rai in het noorden van het land wonen.

Bekende bergstammen zijn de Hmong (Meo), de Karen, de Palong, de Lahu, de Yao (Mien), de Longnecks en de Akha.

Leden van de Akha bergstam zie je vaak op de avondmarkten van Chiang Mai en Chiang Rai lopen en daar hun spullen verkopen.

Elke bergstam is te herkennen aan de eigen kleding.

Zelf vond ik de Longnecks heel bijzonder. De dames van deze bergstam krijgen al vanaf hun vierde jaar een set koperen ringen om hun nek. Elk jaar krijgen ze nieuwe ringen. De borstkas wordt naar beneden gedrukt waardoor het lijkt dat hun nek langer en langer wordt. De Longnecks dragen ook ringen om hun armen en benen.

Ik bezocht de bergvolken vanuit Chiang Mai. In Chiang Mai overnachtte ik in het Pornping Tower Hotel in Chiang Mai. Een leuk, centraal gelegen hotel dat helaas niet meer bestaat.

Oma van het Hmong bergvolk Oma van het Hmong bergvolk

 

Lees ook: Bergvolken

 

Gouden Driehoek

De Gouden Driehoek is het gebied ten noorden van Chiang Rai. Het betreft een drielandenpunt met Thailand, Laos en Myanmar (Birma).

De naam De Gouden Driehoek komt van de drie hier samenkomende landen die allemaal verschillende muntsoorten hadden. Goud werd hier gebruikt als internationaal en waardevast betaalmiddel, onder andere voor de handel en smokkel van opium. In het gebied stroomt de Mekong Rivier. Op deze rivier maakte ik een boottocht van Thailand naar het eilandje Donsao dat bij Laos hoort. Hier is het toeristisch met souvenirmarkt. Je kunt wel zeggen dat je in Laos bent geweest. Leuk is om een ansichtkaart met een postzegel uit Laos te versturen. Je moet wel geduld hebben want ik was al weken terug in Nederland, toen deze ansichtkaart bij mijn ouders bezorgd werd.

Op de grens met Myanmar ligt de meest noordelijke stad van Thailand, Mae Sai. Hiervandaan kun je buurland Myanmar bezoeken.

De boottochten over de Mekong Rivier beginnen veel vanuit Sop Ruak. In dit stadje zie je een grote gouden Boeddha bovenop een soort tempel, die in de vorm van een boot is gebouwd.

Ik bezocht de Gouden Driehoek vanuit Chiang Rai. In Chiang Rai overnachtte ik in het Rimrok Resort buiten Chiang Rai. Een leuk resort. De naam van het hotel is inmiddels gewijzigd naar Wiang Indra Riverside Resort.

Entree in Laos vanuit de Gouden Driehoek Entree in Laos vanuit de Gouden Driehoek

 

Lees ook: Gouden Driehoek
Bekijk ook: Foto’s van Chiang Rai

 

Sukhothai

Sukhothai ligt tussen Chiang Mai en Bangkok. Sukhothai was de geboorteplaats van Thailand en de eerste hoofdstad van het Siamese Koninkrijk.

De oude stad bestaat uit ruim 200 tempelruïnes in het Historical Park Sukhothai. Sukhothai staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Binnen de stadsmuren zie je de overblijfselen van het koninklijk paleis en 26 tempels. De Wat Mahathat is hiervan de grootste. In het gebied om het centrum bevinden zich binnen een straal van vijf kilometer nog 70 andere historische locaties.

De Wat Mahathat is de belangrijkste en grootste bezienswaardigheid van Sukhothai Historical Park. De Wat Mahathat is omgeven door een slotgracht en een 200 x 206 meter lange muur.

Andere bekende tempelruïnes zijn de Wat Si Sawai, de Wat Tra Phan Ngoen, de Wat Sa Si, de Wat Phra Pai Luang en de Wat Si Chum.

De Wat Phar Pai Lung is één van de oudste tempels van Sukhothai. De grote, deels met stucwerk versierde prang in Lopburi-stijl werd vroeger geflankeerd door nog twee tempeltorens waarvan alleen nog de fundamenten resteren.

 

Lees ook: Tempel onderdelen

 

Sukhothai is het best per fiets te bezoeken. Je kunt een fiets huren bij de ingang van het Sukhothai Historical Park.

Ik raad je aan om tickets en tours voor Sukhothai aan te schaffen bij GetYourGuide. Bij hen kan je tot 24 uur voor het begin van je activiteit gratis annuleren. Je ontvangt het volledig al betaalde bedrag voor de tickets en tours terug.

Ik was op doorreis vanuit Chiang Rai naar het zuiden en overnachtte in het Amarin Lagoon Hotel in Phitsanulok. Het hotel heeft inmiddels een andere naam gekregen. Het heet nu het The Imperial Hotel & Convention Centre Phitsanulok.

Sukhothai De Wat Mahathat in het Sukhothai Historical Park

 

Lees ook: Sukhothai
Bekijk ook: Foto’s van Sukhothai

 

Cha-Am

De badplaats Cha-Am ligt ten zuiden van Bangkok aan de westkant aan de Golf van Thailand. Cha-Am heeft een mooi zandstrand. Toen ik hier verbleef kon ik vanwege kwallen in het water en op het strand niet in zee zwemmen. Gelukkig verbleef ik in een hotel met een prachtig zwembad direct aan het strand.

Naast het strand is er in deze badplaats niet zo veel te beleven. Een echt centrum kent de stad niet. De stad is een echte badplaats waar je komt om te luieren, te zonnen en te zwemmen.

In een klein park staat het standbeeld van Koning Naresuan. Koning Naresuan de Grote regeerde tijdens de Ayutthaya-periode van 1590 tot 1605. Cha-Am was een ontmoetingsplaats.

Tijdens mijn strandwandelingen heb ik de Wat Neranchararam bezocht. Deze tempel ligt tussen het strand en de visserspier. Deze pier moet je ook echt bezoeken als je in Cha-Am bent. Deze pier is in zee gebouwd. Hier wordt gefietst, gewandeld en gevist.

In Cha-Am verbleef ik in het Methavalai Hotel. Dit grote hotel ligt direct aan het strand.

Het strand van Cha-Am Het strand van Cha-Am

 

Lees ook: Cha-Am
Bekijk ook: Foto’s van Cha-Am

 

Mijn highlights van Thailand

 

Mocht je meer willen lezen over deze highlights van Thailand, bezoek dan mijn andere website.

 

Wat zijn jouw highlights in Thailand? Laat het in een reactie hieronder weten!

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze link iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Vind je mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat jij kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites.

 

Meer lezen over Thailand

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Mastodon, Pinterest, Bloglovin’ en YouTube.

 

Bewaar op Pinterest

Ik heb mijn highlights van Thailand voor je op een rijtje gezet, lees je mee? #bangkok #chiangmai #chiangrai #ayutthaya #kanchanaburi #thailand #azie #asia #jtravel #jtravelblog Ik heb mijn highlights van Thailand voor je op een rijtje gezet, lees je mee? #bangkok #chiangmai #chiangrai #ayutthaya #kanchanaburi #thailand #azie #asia #jtravel #jtravelblog Ik heb mijn highlights van Thailand voor je op een rijtje gezet, lees je mee? #bangkok #chiangmai #chiangrai #ayutthaya #kanchanaburi #thailand #azie #asia #jtravel #jtravelblog

Ik heb mijn highlights van Thailand voor je op een rijtje gezet, lees je mee? #bangkok #chiangmai #chiangrai #ayutthaya #kanchanaburi #thailand #azie #asia #jtravel #jtravelblog Ik heb mijn highlights van Thailand voor je op een rijtje gezet, lees je mee? #bangkok #chiangmai #chiangrai #ayutthaya #kanchanaburi #thailand #azie #asia #jtravel #jtravelblog Ik heb mijn highlights van Thailand voor je op een rijtje gezet, lees je mee? #bangkok #chiangmai #chiangrai #ayutthaya #kanchanaburi #thailand #azie #asia #jtravel #jtravelblog

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com