In de spotlights : DeDAKKAS – Haarlem

DeDAKKAS in Haarlem

 

Deze keer staat DeDAKKAS in Haarlem in de spotlights. Dit is een groen horecapaviljoen op het dak van een parkeergarage in een kas. Wat een leuke plek om een horecagelegenheid te beginnen. Vanaf het terras en vanuit het restaurant heb je een schitterend uitzicht over de stad Haarlem met recht voor je de Grote St. Bavokerk en rechts de Koepelgevangenis.

 

DeDAKKAS

Sinds 12 juni 2018 is DeDAKKAS geopend voor het publiek. DeDAKKAS doet mij op sommige punten denken aan HoogtIJ in Amsterdam Noord. Ook dit is een kas die op een dak van een kantoorpand is gebouwd. Ook hier vinden regelmatig evenementen plaats, zoals exposities, kleine concerten, culturele events en pop-up diners met bekende chef-koks.

In 2014 is het idee ontstaan om bovenop de parkeergarage De Kamp een horecagelegenheid te bouwen. De bovenste verdieping van de parkeergarage werd niet meer gebruikt. Het was wel één van de meest bijzondere plekken van de stad. Met behulp van crowdfunding is DeDAKKAS tot stand gekomen als een mooie hotspot in het centrum van Haarlem. Eigenaren zijn Dennis, Victor en Jeroen.

De naam: DAK vanwege de unieke locatie, het bovenste parkeerdek van parkeergarage De Kamp. KAS vanwege de groene en duurzame invulling en je binnen van het fantastische uitzicht kunt genieten. In de zomer zit je hier in de zon met een goed glas wijn/bier in je hand.

Reserveren op drukke tijden is aan te raden. Er worden wel plekken vrijgehouden voor toevallige bezoekers. Toen ik er ’s ochtends was, was het nog rustig. Ik begreep van de medewerksters dat het zo tegen lunchtijd heel druk kan worden.

Voor grotere groepen is er een aparte ruimte met privé dakterras.

Er worden af en toe muzikale optredens verzorgd. Maar ook yogaworkshops, andere workshops en netwerkbijeenkomsten worden in DeDAKKAS gehouden.

Het terras van DeDAKKAS in Haarlem met het mooie uitzicht over de stad Het terras van DeDAKKAS in Haarlem met het mooie uitzicht over de stad

Het uitzicht naar de Grote St. Bavokerk van het terras van DeDAKKAS in Haarlem Het uitzicht naar de Grote St. Bavokerk van het terras van DeDAKKAS in Haarlem

DeDAKKAS in Haarlem DeDAKKAS in Haarlem

 

Interieur

Aan de voorkant van de enorme kas is de ruimte waar alle tafels en stoelen staan, in het midden is de keuken en daarachter is nog een aparte ruimte die je voor een besloten feestje of vergadering kunt huren. Dit deel heeft zijn eigen privéterras.

Het grote terras voor de kas is schitterend en ruim. Het terras is gemaakt van hout met een grote, brede trap. Op de tredes van deze trap kun je genieten van je drankje.

Naast het terras van 345 m2 komt nog een stadstuin waar eigen producten, zoals groenten en kruiden, verbouwd gaan worden. Het organisch afval wordt apart ingezameld om te worden gecomposteerd in de moestuin. De wens is om een composteermachine op het dak te plaatsen om de compost te gebruiken om de moestuin te voorzien van extra voedingsstoffen.

DeDAKKAS is volledig rolstoeltoegankelijk.

De inrichting van DeDAKKAS in Haarlem

De inrichting van DeDAKKAS in Haarlem

De inrichting van DeDAKKAS in Haarlem De inrichting van DeDAKKAS in Haarlem

 

Menukaart

In het restaurant wordt met biologische producten gewerkt. De gerechten worden met lokale ingrediënten bereidt, zijn vers en seizoensgebonden. Dit geldt voor zowel ontbijt (tot 12.00 uur), lunch (van 12.00-15.00 uur), diner (vanaf 17.30 uur) en de borrelhappen (vanaf 15.00 uur). Er zijn naast de normale menukaart, diverse keuzemenu’s, lunchkaarten en borrelassortimenten. De kernwoorden van de menukaart zijn eerlijk, heerlijk en verantwoord. De menukaart staat op de website van DeDAKKAS.

Voor de kinderen is er apart kindermenu samengesteld.

Je kunt hier ontbijten, lunchen, koffiedrinken, borrelen en dineren. Ik heb er alleen koffiegedronken met een heerlijke punt chocolade truffeltaart. Maar ik kom hier zeker nog een keer terug om er te lunchen of dineren.

DeDAKKAS heeft een breed assortiment aan wijn, speciaal bier, ambachtelijke frisdranken en verse sappen.

Cappuccino in DeDAKKAS in Haarlem Cappuccino in DeDAKKAS in Haarlem

Chocoloade-truffeltaart in DeDAKKAS in Haarlem Chocolade-truffeltaart in DeDAKKAS in Haarlem

 

Praktische informatie

Openingstijden
Maandag: gesloten.
Dinsdag, woensdag en zondag: 09.00-23.00 uur.
Donderdag, vrijdag en zaterdag: 09.00-24.00 uur.

 

Locatie
DeDAKKAS vind je op het dak van de parkeergarage De Kamp. Het is beneden bij de parkeergarage niet aangegeven dat boven op het dak van de parkeergarage een restaurant is gevestigd. Je moet de lift/trap van de parkeergarage naar de 6e etage nemen om bij het restaurant te komen.

Vergeet ook niet om naar de muurschildering aan de voorkant van de parkeergarage met de titel ‘Portret van een meisje in blauw en roze ‘, in de volksmond ‘Mona Gaga’ te kijken.

Streetart op de muur van Parkeergarage De Kamp in Haarlem Streetart op de muur van Parkeergarage De Kamp in Haarlem

Adres
DeDAKKAS
De Witstraat 1A
2011 DV Haarlem

 

Website
DeDAKKAS

 

Sociale media
Facebook
Instagram
Twitter

 

Ben jij wel eens bij DeDAKKAS geweest? Wat zijn jouw ervaringen?

 

Meer In de Spotlights

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

DeDAKKAS is een leuke hotspot aan de rand van het centrum van Haarlem. Vanaf het dak van het restaurant heb je een mooi uitzicht over de stad. Meer lezen, lees dan mijn blog. #dedakkas #haarlem #hotspot #jtravel #jtravelblog

Meer over dit onderwerp

2 reacties

 • Jeannet schreef:

  Haha, grappig, ik heb er dit over geschreven:
  https://allkindsofthings.nl/de-dakkas-hotspot-bovenop-parkeergarage/
  We doen een beetje hetzelfde, geloof ik. Leuk!

  • JTravelBlog schreef:

   Da’s inderdaad grappig, ik kende je website niet. Mijn website gaat hoofdzakelijk over reizen maar af en toe een persoonlijk verhaal, een recept, een museumtip of zoals in dit geval een hotspot. Ik heb daarnaast nog een andere website https://jtravel.nl met veel informatie en foto’s. Deze blog heb ik vorig jaar opgezet omdat ik in mijn ogen niet alles op deze website kwijt kon. Ik ga je volgen op social media.

 • Geef een reactie

  Over JTravelBlog

  Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

  Zoeken

  Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

  Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

  Buy me a coffee

  Aanbiedingen

  Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

  Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

  Boek een vlucht

  Skyscanner

  Boek je hotel  Booking.com

  Boek je Natuurhuisje

  Boek hier je Natuurhuisje

  Heb je nog iets nodig?

  Bol.com