In de spotlights : Magazijn De Klomp – Groningen

Magazijn De Klomp in Groningen

 

Dit keer staat Magazijn De Klomp in Groningen in de spotlights. Magazijn De Klomp bestaat al sinds 1932. Deze winkel in huishoudelijke artikelen met een knipoog naar vroeger aan de Spilsluizen is een begrip in de stad Groningen en verre omstreken.

Magazijn De Klomp

Magazijn de Klomp is gevestigd aan de rand van het centrum van de stad Groningen aan de Spilsluizen. Tijdens mijn stadswandeling door Groningen loop ik hier voorlangs. Ik kende de winkel niet, maar ik hoor van mijn ouders dat zij deze winkel nog van vroeger kennen.

Het is dé nostalgische huishoudspeciaalzaak in Groningen met nostalgische duurzame producten, zoals antiekwas, brocante artikelen, poffertpannen, DDDDD-doeken (De Doek Die Direct Droogt), dweilen, pannen, werkdoeken, borstels, vegers, klompen, linnenrekken, zeep (zoals sunlightzeep en ossengalzeep) en bezems. Alle artikelen zijn van goede kwaliteit.

Magazijn De Klomp in Groningen

Magazijn De Klomp in Groningen

Magazijn De Klomp in Groningen

 

Eigenaresse van Magazijn De Klomp is Annelies Barto, zij heeft in 2015 deze winkel overgenomen van Ineke en Flip Barlinckhoff.

Magazijn De Klomp heeft leuke dingen te koop die mij herinneren aan vroegere tijden. De winkel riep bij mij nostalgie op. Veel herkenbare spullen die mijn (groot)ouders vroeger, en sommige dingen gebruiken mijn ouders nog steeds, gebruikten. De winkel is duidelijk herkenbaar als je er voorbijloopt. Buiten staan de ouderwetse wasrekken en klompen met schoonmaakmiddelen al op u te wachten.
Magazijn De Klomp in Groningen

Magazijn De Klomp in Groningen

 

Binnen staat het vol met leuke brocante zaken en ouderwetse schoonmaakmiddelen. De eigenaresse maakt nog altijd gebruik van een ouderwetse kassa. Wat ik jammer vind dat er inmiddels ook moderne spullen te koop zijn in de winkel, zoals plastic afwasteilen en afvalbakken.

Magazijn De Klomp in Groningen

 

Zoek je een huishoudelijk voorwerp en je kunt het nergens meer vinden? Of zoek je een oudere variant van iets vanwege de betere kwaliteit, wellicht heeft Magazijn de Klomp het te koop. De slogan van Magazijn De Klomp is niet voor niets: Overal gezocht, bij de Klomp gekocht!

 

Per 1-1-2023 is Magazijn De Klomp gesloten!

 

Praktische informatie

Openingstijden
Maandag en dinsdag: gesloten.
Woensdag t/m zaterdag: 10.00-17.30 uur.

 

Adres
Magazijn De Klomp
Spilsluizen 8
9712 NS Groningen

 

Website
Magazijn De Klomp

 

Social media
Facebook
Instagram
Twitter

 

Heb jij Magazijn De Klomp al eens bezocht? Wat zijn jouw ervaringen?

 

Meer lezen

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Dit keer in de spotlights: Magazijn De Klomp in Groningen. Magazijn de Klomp is een winkel in huishoudelijke artikelen met een knipoog naar vroeger. Shop je mee? #magazijndeklomp #groningen #hotspot #jtravel #jtravelblog Dit keer in de spotlights: Magazijn De Klomp in Groningen. Magazijn de Klomp is een winkel in huishoudelijke artikelen met een knipoog naar vroeger. Shop je mee? #magazijndeklomp #groningen #hotspot #jtravel #jtravelblog

Meer over dit onderwerp

4 reacties

 • Annelies Barto schreef:

  Bedankt voor het stukje over de winkel !! Las het net pas. Fijn om te horen dat je het een mooie winkel vindt.

  De plastic artikelen heb ik 5 jaar geleden bij de overname ,drastisch verminderd,en in een hoek gezet. Klanten weten niet beter dan dat ze bij “de klomp” ook voor teiltjes en prullenbakken terecht kunnen,dat kon en kan ik er niet in 1 keer uit halen dus vandaar dat ik dat nog verkoop !!

  Nogmaals dank voor je mooie artikel en wie weet tot ziens.!!

  Groetjes Annelies
  Magazijn de Klomp
  Groningen.

  • JTravelBlog schreef:

   Beste Annelies,

   Graag gedaan. Af en toe zet ik een winkel/restaurant in de spotlights en uw winkel is zelfs voor Groningers soms nog onbekend. De plastic artikelen vielen me gewoon op terwijl er veel vintage spullen en spullen van vroeger staan en dan in ene van die hedendaagse spullen, vond het een beetje uit de toon. Vandaar mijn opmerking er over. Als ik weer in Groningen ben en ik ben in de buurt van uw winkel kom ik zeker weer een keertje langs.

 • Wanda schreef:

  Bedankt voor de tip! Deze winkel ken ik nog niet terwijl ik vaak genoeg in de stad kom, maar blijkbaar niet in dit gedeelte. Ik hou er wel van om door dit soort nostalgische winkels te struinen.

  • JTravelBlog schreef:

   Hallo Wanda,

   Ik kende deze winkel tot anderhalf jaar geleden ook niet tot ik er met een stadswandeling langs liep. Ik kwam regelmatig in de Ebbingestraat bij de Ebbingebrug maar ik liep rechtdoor en niet langs het water. De winkel herken je direct. De eerste foto is nl. buiten gemaakt. Dit staat standaard voor de winkel. Het is geen grote winkel. Ik houd ook ontzettend van dit soort winkeltjes.

   Groetjes.

 • Geef een reactie

  Over JTravelBlog

  Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

  Zoeken

  Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

  Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

  Buy me a coffee

  Aanbiedingen

  Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

  Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

  Boek een vlucht

  Skyscanner

  Boek je hotel  Booking.com

  Boek je Natuurhuisje

  Boek hier je Natuurhuisje

  Heb je nog iets nodig?

  Bol.com