In de spotlights : Van Dijk & Ko – Amsterdam

Van Dijk & Ko in Amsterdam-Noord

 

Deze keer staat Van Dijk & Ko in Amsterdam-Noord in de spotlights. Van Dijk & Ko is een loods van 2.500 vierkante meter met heel veel tweedehands en vintage spullen. Je kunt hier veel meubels, zoals (buffet)kasten, commodes, bedden, stoelen, banken, krukjes, kisten, kantoor- en schoolmeubilair kopen, maar ook boeken, woonaccessoires, oud glaswerk, porselein en andere hebbedingetjes. Ik kijk mijn ogen uit, wat een leuke spullen hebben ze hier te koop. Veel van deze spullen komen oorspronkelijk uit landen als Hongarije en Roemenië.

 

Van Dijk & Ko

Van Dijk & Ko is ooit begonnen als marktkraam op de Noordermarkt in Amsterdam. In 2000 werd er vanuit de Houthavens verkocht en vanaf 2009 is Van Dijk & Ko gevestigd aan de Papaverweg in Amsterdam-Noord. Deze grote loods is een voormalige fabriekshal.

De spullen komen overal vandaan. Wekelijks is er aanvoer van meubels uit Hongarije. Hier hebben de eigenaren een ranch, waar de spullen verzameld en opgeknapt worden voor ze naar Amsterdam-Noord vervoerd worden. De meubels worden gerestaureerd en soms krijgt een voorwerp een nieuwe functie.

Veel spullen staan online op de website Van Dijk & Ko, maar niet alles omdat het niet bij te houden is vanwege de hoge omloopsnelheid van de collectie.

Heb je iets gekocht bij Van Dijk & Ko, maar is het te groot om zelf mee te nemen, ze bezorgen tegen betaling ook aan huis.

Buiten trekken de stoelen en tafels al de aandacht als ik tijdens mijn wandeling door Amsterdam-Noord op de Papaverweg arriveer. Ik ben benieuwd hoe het er binnen in de oude fabriekshal uitziet. De loods is helemaal volgepakt met meubels, zoals kasten, stoelen, kisten, oude schoolbanken en stoelen en banken. Daarnaast zie ik allemaal spulletjes die bij mij nostalgie oproepen, zoals emaille potten en pannen, serviesgoed, oude koffers, lampen, flessen, paspoppen, platenspelers en elpees, oude typemachines, weegschalen, oude gymtoestellen, blikken, schoolplaten, landkaarten, schilderijen en een oude verbanddoos met inhoud. Hier kan je veel vinden als je van oude, vintage spullen houdt.

Van Dijk & Ko in Amsterdam-Noord

Van Dijk & Ko in Amsterdam-Noord

Van Dijk & Ko in Amsterdam-Noord

Van Dijk & Ko in Amsterdam-Noord

Van Dijk & Ko in Amsterdam-Noord

Van Dijk & Ko in Amsterdam-Noord

Van Dijk & Ko in Amsterdam-Noord

Van Dijk & Ko in Amsterdam-Noord

 

Er is een hele afdeling is waar je oude bouwmaterialen kunt vinden, zoals deuren, ramen, oude radiotoren, enz. Leuk als je je huis met dit soort dingen aan het opknappen bent.

De loods bestaat uit losse ruimtes die afgebakend zijn door de vele voorwerpen. Het lijkt wel of elk deel van de loods een eigen afdeling vormt. Als je een volgende keer weer een bezoek aan de loods brengt, zal het er anders uitzien van tijdens een eerder bezoek.

In de loods is een aparte ruimte ingericht als bibliotheek met heel veel boeken. Daarnaast is er een werkplaats waar je je meubels op maat kunt laten maken.

De bibliotheek van Van Dijk & Ko in Amsterdam-Noord

De bibliotheek van Van Dijk & Ko

 

Op mijn andere website, JTravel.nl, zijn meer foto’s van mijn wandeling door Amsterdam-Noord en Van Dijk & Ko te zien. Je leest hier ook mijn wandelroute.

 

Praktische informatie

Openingstijden
Maandag: gesloten.
Dinsdag t/m zaterdag: 10.00-18.00 uur.
Zondag: 12.00-18.00 uur.

 

Locatie
Van Dijk & Ko is gevestigd aan de Papaverweg in Amsterdam-Noord, op loopafstand van de NDSM-werf. Naast Van Dijk & Ko vind je hier nog twee zaken die de moeite van een bezoek waard zijn: Waargenoegen, waar je kunt uitrusten en kunt genieten van koffie met appeltaart en Neef Louis, een loods met vintage en industriële spullen.

Neef Louis aan de Papaverweg in Amsterdam-Noord

Neef Louis

Restaurant Waargenoegen aan de Papaverweg in Amsterdam-Noord

Restaurant Waargenoegen

 

Adres
Van Dijk & Ko
Papaverweg 46
1032 KJ Amsterdam-Noord

 

Website
Van Dijk & Ko

 

Social media
Facebook
Instagram
Pinterest

 

Meer In de spotlights:

 

Heb jij Van Dijk & Ko wel eens bezocht? Wat zijn jouw ervaringen? Heb je iets leuks op de kop kunnen tikken?

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Dit keer in de spotlights: Van Dijk & Ko in Amsterdam Noord. Een winkel vol tweedehands en vintage spullen, Shop je mee? #vandijkenko #amsterdam #hotspot #jtravel #jtravelblog

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravelBlog. Het gezicht achter JTravelBlog
Ik neem je mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef je reisinspiratie en handige reistips.                   Lees meer –>

Social media

Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
Instagram
Pinterest
Pinterest
Follow by Email
RSS

Boek je vlucht

Boek je overnachting(en)Booking.com

Heb je nog iets nodig?

Miljoenen artikelen

Bestel je reisgids

Lid van

Bloggers Noord Nederland
  
Follow