April 2023 – Een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog

Me and my shadow tijdens mijn wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen, april 2023

 

April doet wat hij wil, en dat was ook precies wat er deze maand gebeurde. Het was koud, soms ook mooi weer en er viel veel regen. Ik heb me prima vermaakt, maar de koude mag nu wel een keer over zijn. Ik wil zon en hogere temperaturen. Wat heb ik deze maand gedaan? In april 2023 heb ik  4 uitstapjes gemaakt en ik verbleef de paasdagen bij mijn moeder in Groningen. De rest van de maand heb ik veel aan mijn website JTravel.nl gewerkt. Ik ben bezig om deze website om te zetten van Joomla naar WordPress. Ik heb begin dit jaar besloten om JTravel.nl in WordPress te maken net als deze website. Het migreren van data is in januari gebeurd. In april heb ik weer veel artikelen bijgeschaafd. Dit omdat de indelingen anders zijn en de plugins van bijv. mijn foto artikelen niet werken in WordPress. Er moeten galerijen gemaakt worden. Het is een hele klus. Maar inmiddels heb ik heel veel artikelen aangepast en heb ik me verdiept in welk thema en layout ik wil gebruiken. In februari schreef ik al dat mijn vader met spoed was opgenomen in het ziekenhuis. Hij is na de paasdagen weer overgeplaatst naar een verpleegtehuis voor revalidatie. Hij verblijft hier nog steeds. Gelukkig gaat het langzamerhand steeds beter. Het is een proces van lange adem.

In deze blog April 2023 – een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog kijk ik nog een keer terug op de maand april. In dit maandelijkse overzicht van JTravelBlog geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe mijn maand is geweest en waar ik me in april mee bezig heb gehouden. Lees je mee?

 

Dit waren mijn bezigheden in april 2023

 • Ik ben er in april 4x op uitgetrokken. Ik maakte twee wandelingen in de Amsterdamse Waterleidingduinen (de tweede keer was echt geweldig, ik heb zo genoten van 5 vossenwelpen bij een burcht. Het zijn nog vijf kleine wollenballetjes, maar zo speels en fotogeniek), ik liep de Olmenhorstroute door Zwaansbroek, over Landgoed De Olmenhorst en door het Venneperhout, een wandelroute van Wandelnetwerk Noord-Holland, ik liep etappe 23 van het Westerborkpad van Station Meppel naar Koekange en zoals gezegd verbleef ik bijna een week in Groningen bij mijn moeder.

April 2023: wandelingen in de Amsterdamse Waterleidingduinen, Olmenhorstroute en etappe 23 van het Westerborkpad April 2023: Wandelingen in de Amsterdamse Waterleidingduinen, Olmenhorstroute en etappe 23 van het Westerborkpad

 

 • In april 2023 heb geen artikelen en blogs op JTravel.nl en JTravelBlog.nl aangepast. De reden is dat ik mijn joomla website JTravel.nl aan het overzetten ben naar WordPress. Ik pak met het aanpassen van de artikelen wel direct de seo aan. Dit alles in het kader van het SEO proof maken van de artikelen. Alle aanpassingen doe ik naar aanleiding van de cursus Meester SEO van de IMU die ik online gevolgd heb. Ik heb in april wel een aantal nieuwe blogs en artikelen voor beide websites geschreven.
 • In april heb ik 3616 foto’s gemaakt. De foto van de maand zie je ⬇️.
 • Omdat Twitter is overgenomen en het daar volgens mij een puinhoop is, heb ik me in november 2022 aangemeld bij Mastodon. Volg jij mij al op dit nieuwe kanaal. Ik moet me er nog verder in verdiepen maar mijn account is aangemaakt en ik post er dagelijks mijn berichten.
 • Ook in april plaatste ik niet elke dag pins op Pinterest, als ik wel pins plaatste gebeurde dit zowel op mijn eigen borden als in de groepsborden. In 2021 ben ik begonnen met het plaatsen van nieuwe pins op mijn eigen borden: Blog: JTravelBlog en Blog: JTravel en natuurlijk worden op deze pins geplaatst van nieuwe artikelen en blogs. Volg je mij al op Pinterest? Voor de groepsborden heb ik nog genoeg oude pins versie 1, zoals ik ze noem. Voor de artikelen die ik deze maand geschreven/herschreven heb, zijn per artikel/blog 6 verschillende pins gemaakt en in het artikel of de blog geplaatst.
 • Sinds 2021 heb ik een abonnement bij de bibliotheek Haarlemmermeer. Ik lees mijn boeken via de app van de online bibliotheek. In april lees ik veel omdat er ’s avonds niet heel veel bijzonders is op televisie. Ik lees een deel van het dertiende deel en het laatste deel van de serie Chesapeake Shores van Sherryl Woods: een deel van Thuis in Chesapeake Shores, De cottage aan Lilac Lane van Sherryl Woods, het tegenvallende boek Dood van een thrillerschrijfster van Pauline Slot, Gods wegen van Marijke Schermer (een boek uit de Terloops serie), het indrukwekkende De boekhandelaar van Dachau van Shari J. Ryan, Brieven aan ’t Hooge Nest van Roxane van Iperen (het vervolg op ’t Hooge Nest, een boek dat ik in 2022 las) en ik lees een deel van het boek Villa Rosa van Nicky Pellegrino.

 • In april verschijnt er 1 nieuw artikel op mijn website JTravel.nl. Welke dat zijn lees je verderop in deze blog. ⬇️
 • Op deze website verschijnen in april 8 nieuwe blogs. Welke dat zijn lees je verderop in deze blog. ⬇️
 • Ook de artikelen en blogs die in april aangepast zijn, lees je later in deze blog. ⬇️
 • De website JTravel scoort in april qua bezoekersaantallen hoger dan de afgelopen maanden. Voor JTravel was april 2023 de beste maand ooit sinds het bestaan van deze website. April staat voor JTravelBlog niet in de top-10 overall. Zullen alle aanpassingen, zoals de SEO aanpassingen zijn werk weer doen? De meeste bezoekers komen ook in april weer via zoekmachines, direct en sociale media (vooral Facebook en Pinterest). Het aantal bezoekers via sociale media voor JTravel en JTravelBlog via Facebook en Pinterest laten een wisselend beeld zien ten opzichte van de vorige maanden want JTravelBlog scoort slechter dan de afgelopen maanden en JTravel juist weer beter. Ik plaats niet meer elke nieuwe post op Instagram.

 

Top 5 meest gelezen artikelen JTravel in april

Deze maand drie dezelfde artikelen in deze top 5 als de vorige maand, alleen de volgorde is anders. De artikelen The Tulip Barn in Hillegom en Informatie over de Keukenhof 2015 stonden vorig jaar april ook in dit overzicht. Dit zal alles te maken hebben met het tulpenseizoen.

 1. Informatie over de Amsterdamse Waterleidingduinen
  Ik ben gek op wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen en kom er dan ook geregeld. Ik heb algemene informatie voor je op een rijtje gezet zoals waar je de Amsterdamse Waterleidingduinen kunt vinden, de geschiedenis, informatie over het gebied en een kaart.
 2. Wandeling langs street art in Haarlem
  Ik maakte een wandeling langs de vele street art in Haarlem. Haarlem staat niet bekend als street art stad maar er zijn genoeg kunstwerken te zien. En er komen er steeds meer. Ik heb ook nog niet alles gezien.
 3. The Tulip Barn in Hillegom
  The Tulip Barn in Hillegom is een sinds 2021 geopende attractie in Hillegom in de Bollenstreek. The Tulip Barn is een nieuwe bloemenbeleving en een uniek concept op het gebied van bloemenbeleving. Leuk voor jong en oud. Hier geniet je van een unieke selfie-tuin met meer dan 400.000 kleurrijke tulpen. De authentieke bloemenkas is omgebouwd tot een sfeervolle horeca gelegenheid. Ik ben dit jaar niet in de Bollenstreek geweest. Onderstaande foto is een foto van vorig jaar.
 4. Hofjeswandeling in Haarlem
  Haarlem heeft maar liefst 22 hofjes. Dit is een deel van de wandeling ‘Verborgen Groen’ die gaat langs de verborgen rustoorden in Haarlem. Achter de zware deuren en verscholen toegangspoorten bevinden zich de Haarlemse hofjes met schattige huisjes en fraaie tuinen. De toegang tot de hofjes worden meestal gevormd door een aan de straatzijde gelegen poort.
 5. Informatie over de Keukenhof
  Dit artikel geeft informatie over Keukenhof 2015. Dit jaar heb ik de Keukenhof niet bezocht. Ik was er in 2015, 2018 en 2022. Het thema van 2015 was Vincent van Gogh. Naast de vele mooie (vooral tulpen) bloemen buiten, zijn er in de verschillende paviljoens wisselende tentoonstellingen, er zijn zgn. inspiratietuinen en tussen de bloemen staan kunstwerken. De overige informatie zoals de inspiratietuinen en het thema Vincent van Gogh zijn van 2015.

The Tulip Barn in Hillegom

 

Top 5 meest gelezen artikelen JTravelBlog in april

In april staan vier dezelfde blogs als de vorige maand in deze top 5, alleen de volgorde is verandert. De blog Fietsroute langs 11 reuzenbollen in de Bollenstreek heeft al eerder in dit overzicht gestaan.

 1. Review : Wereldkaart op canvas van wereldkaarten.nl
  De reden dat deze blog het zo goed doet weet ik nog altijd niet, want promotie om deze blog op sociale media onder de aandacht te brengen doe ik niet, schijnbaar is er behoefte aan een review over een wereldkaart. Ik heb deze wereldkaart gekregen in ruil voor een review op mijn blog.
 2. De 22 hofjes in Haarlem
  Ik kom regelmatig in Haarlem en vind het altijd leuk om één van de 22 hofjes in Haarlem te bezoeken. De hofjes zijn een oase van rust in de vaak drukke binnenstad. Eén van de leukste dingen om te doen is een wandeling maken langs de mooiste hofjes in Haarlem. In deze blog heb ik alle 22 hofjes in Haarlem op een rijtje gezet.
 3. Fietsroute langs 11 reuzenbollen in de Bollenstreek
  Ik maakte een fietstocht langs 11 reuzenbollen in de Bollenstreek rond Lisse in de provincie Zuid-Holland. Dit is zeker niet mijn eerste kennismaking met de Bollenstreek, ik kom hier sinds een aantal jaren regelmatig om in april de bollenvelden de fotograferen. Ik stelde zelf deze fietsroute langs 11 van deze reuzenbollen samen. Fiets je mee?
 4. Tips en informatie over de Amsterdamse Waterleidingduinen
  Er is behoefte aan informatie over dit schitterende natuurgebied tussen Zandvoort en De Zilk. Als je mij volgt, weet je dat ik hier zeer regelmatig kom om te wandelen, wildlife te spotten en te fotograferen. De vossen 🦊 zijn mijn favoriet. Maar er is veel meer te zien. Ik heb nog een lijstje van blogs die ik over de Amsterdamse Waterleidingduinen wil schrijven
 5. Overzicht van alle ‘Wie is de Mol?’ locaties
  Begin maart is de mol, winnaar en verliezer bekend geworden. Dat het programma voor dit seizoen voorbij is, merk ik aan de bezoekersaantallen, deze blog met een overzicht van alle ‘Wie is de Mol?’ locaties staat niet meer op de eerste plaats. Op naar het nieuwe seizoen (ik heb ergens gelezen dat de nieuwe kandidaten al uitgekozen zijn!). Op naar een aanvulling van deze mooie lijst vol reisinspiratie.

De Reuzenbol 'Ode aan het handwerk in de bloembollenteelt' in Lisse tijdens mijn fietsroute langs 11 reuzenbollen in de Bollenstreek

 

Foto van de maand april

Mijn foto van de maand april 2023 is een foto van een vossenwelp die ik eind april in de Amsterdamse Waterleidingduinen maakte. Ik heb die dag zoveel mooie foto’s van 5 vossenwelpen gemaakt dat het moeilijk kiezen was. Zijn ze niet om op te vreten of mee te nemen, zo schattig, so cute. 🦊

Vossenwelpen in de Amsterdamse Waterleidingduinen

 

Beste Instagram-post in april

Mijn beste Instagram post van april 2023 is een foto die ik een paar jaar geleden tijdens de Bollenstreekwandeling rond De Zilk maakte. Dit is een wandeling van 14 kilometer langs de bloeiende bollenvelden in de Bollenstreek met bezoeken aan The Tulip Barn en Tulip Experience Amsterdam.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl)

 

Beste Pinterest pins van april

Voor mijn website JTravel is de pin Reisschema Texel 2017 de best scorende qua kliks op Pinterest naar het artikel op de website. Voor JTravelblog is dat deze maand de pin: Recept : Quiche Lorraine met spek, prei en kaas. Beide pins hebben al eerder in dit overzicht heeft gestaan.

Mijn complete reisschema van dag tot dag van mijn 10-daagse verblijf op Texel lees je hier. Lees je mee? #texel #nederland #waddeneiland #reisschema #jtravel #jtravelblog Ik heb een heerlijk recept van een quiche Lorraine, een hartige taart met prei, spekjes en kaas voor je gemaakt. Het recept lees je hier. #recept #quiche #quichelorraine #jtravel #jtravelblog

 

De blogs die in april verschenen op JTravelBlog

In april 2023 verschenen er in totaal 8 blogs op deze website. Ik had besloten om, tot alle artikelen van JTravel zijn omgezet naar WordPress, niet meer 2x per week een blog te publiceren, maar een paar blogs konden niet wachten tot publicatie. Het omzetten van mijn website van Joomla naar WordPress kost veel tijd en gaat deze komende maanden even voor. De blogs op woensdag heb ik op een uitzondering na geskipt uit de planning.

 1. Maart 2023 – Een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog
  In deze blog neem ik de tijd om terug te kijken naar de maand maart 2023 van JTravelBlog. In dit maandelijkse overzicht van JTravelBlog geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe de maand maart voor mij is geweest en waar ik me deze maand mee bezig heb gehouden.
 2. Mooie vakantiehuisjes in de provincie Zeeland
  Ik heb een aantal mooie vakantiehuisjes in de provincie Zeeland voor je op een rijtje gezet. Ik heb een selectie gemaakt van vakantiehuisjes in Zeeland variërend van vrijstaande huisjes voor twee personen tot luxe vakantiehuizen voor het hele gezin of familie. Geniet als je in één van deze vakantiehuisjes in de provincie Zeeland verblijft.
 3. Bloesempark in het Amsterdamse Bos
  Het Bloesempark in het Amsterdamse Bos staat weer in bloei. Tijd om van dit mooie spektakel te genieten en om foto’s te maken. In het voorjaar is het Bloesempark een fotografie hotspot in Nederland. In het Bloesempark bloeien eind maart/begin april 400 Japanse kersenbloesems. De bloesem bloeit slechts een aantal weken per jaar.  In deze blog lees je alles wat je moet weten over het Bloesempark in het Amsterdamse Bos.
 4. Westerborkpad etappe 22 : Staphorst – Station Meppel
  Dit is mijn verslag van etappe 22 van het Westerborkpad van Staphorst naar Station Meppel over een afstand van 6,5 kilometer. Het Westerborkpad is een lange afstandswandeling van Amsterdam Centraal Station naar Kamp Westerbork in Drenthe. Het wandelen van de 30 etappes van het Westerborkpad is voor mij een lange termijnproject. Ik wandel etappe voor etappe.
 5. Wandelgids ‘Wandelen langs de Regge’
  De wandelgids ‘Wandelen langs de Regge’ is een wandelgids met 12 gevarieerde wandelroutes tussen 11 en 19 kilometer langs de waterkant, over heuvels, door bossen en landgoederen langs de rivier de Regge op de grens van Salland en Twente in de provincie Overijssel.Deze wandelgids krijg ik toegestuurd door Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.
 6. Street art wandeling in Amsterdam Slotermeer
  Ik maakte een street art wandeling in Amsterdam Slotermeer. Amsterdam bestaat uit verschillende wijken, de ene wijk heeft meer street art dan de andere wijk. Zo hebben de wijken Slotermeer en Geuzenveld veel street art werken, klein en groot. Hier lees je waar je de street art in Amsterdam Slotermeer kunt vinden.
 7. Review : Persoonlijke sleutelhanger met foto van KeyMemories.nl
  Begin april 2023 ontving ik een e-mail van KeyMemories.nl met de vraag of ik een review over een gepersonaliseerde sleutelhanger in de vorm van een polaroidcamera met foto wil schrijven op deze blog. Mijn antwoord is ja. Want een gepersonaliseerde sleutelhangers met foto samen met de gedachte van het reizen is een geweldige aanvulling in deze blog. Als test en dank ontvang ik een gratis persoonlijke sleutelhanger met foto. Benieuwd wat ik van de persoonlijke sleutelhanger met foto van KeyMemories.nl vind? Lees snel verder.
 8. April 2023 – Een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog
  In deze blog neem ik de tijd om terug te kijken naar de maand april 2023 van JTravelBlog. In dit maandelijkse overzicht van JTravelBlog geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe de maand april voor mij is geweest en waar ik me deze maand mee bezig heb gehouden. Dit is deze blog.

Happiness van Pezz tijdens mijn street art wandeling in Amsterdam Slotermeer

 

De artikelen die in april verschenen op JTravel

In april 2023 verscheen er 1 nieuw artikel op JTravel.

 1. Foto’s van mijn wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen op 3 april 2023
  Mijn 3e bezoek aan de Amsterdamse Waterleidingduinen in 2023 is op 3 april. Dit keer spotte ik 4 vossen waaronder 2 dames die duidelijk jongen hebben maar de jongen heb ik deze dag nog niet gezien, damherten en tjiftjafs. De foto’s zie je in dit artikel.

Een vos in de Amsterdamse Waterleidingduinen

 

Aangepaste berichten in april op JTravelBlog

Ik heb in april één blog op JTravelBlog aangepast. De komende tijd heb ik geen tijd om oude blogs na te lezen en aan te passen en voorzien van meer informatie, pins en affiliatelinks. Als ik JTravel helemaal heb omgezet naar WordPress en er gebeuren geen persoonlijke zaken zal ik dit weer oppakken.

Terloops reeks van Uitgeverij van Oorschot

 

Aangepaste artikelen in april op JTravel

Ik heb in april 2 artikelen op JTravel aangepast. De komende tijd heb ik geen tijd om oude artikelen na te lezen en aan te passen en voorzien van meer informatie, pins en affiliatelinks. Als JTravel helemaal is omgezet naar WordPress en er gebeuren geen persoonlijke zaken zal ik dit weer oppakken.

De wandelgids 'Wandelen langs de Regge' van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig

 

Hoe was jouw afgelopen maand? Heb je al plannen voor mei? Mijn plannen zijn om weer een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen te maken en een etappe van het Westerborkpad te lopen (mijn planning is om de overige etappes in 2023 te lopen), Buitenplaats Elswout in Overveen en de Japanse Tuin in Den Haag te bezoeken. Het weer is een belangrijke factor, want ik ben een mooi weer loper.
Ook in 2023 heb ik me voorgenomen om er elke week een keer op uit te trekken. Dit is afhankelijk van het weer en ook van mijn gezondheid. Zoals je wellicht weet, lijd ik aan het chronisch vermoeidheidssyndroom, waardoor uitjes niet goed te plannen zijn.

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Vind je mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat jij kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites.

 

Meer maandoverzichten

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Mastodon, Pinterest, Bloglovin’ en YouTube.

 

Bewaar op Pinterest

In april 2023 liep ik de Olmenhorstroute, een wandeling van Wandelnetwerk Noord-Holland, liep ik etappe 23 van het Westerborkpad van Station Meppel naar Koekange en maakte ik twee wandelingen in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #april2023 #olmenhorstroute #westerborkpad #amsterdamsewaterleidingduinen #wandelen #jtravel #jtravelblog In april 2023 liep ik de Olmenhorstroute, een wandeling van Wandelnetwerk Noord-Holland, liep ik etappe 23 van het Westerborkpad van Station Meppel naar Koekange en maakte ik twee wandelingen in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #april2023 #olmenhorstroute #westerborkpad #amsterdamsewaterleidingduinen #wandelen #jtravel #jtravelblog In april 2023 liep ik de Olmenhorstroute, een wandeling van Wandelnetwerk Noord-Holland, liep ik etappe 23 van het Westerborkpad van Station Meppel naar Koekange en maakte ik twee wandelingen in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #april2023 #olmenhorstroute #westerborkpad #amsterdamsewaterleidingduinen #wandelen #jtravel #jtravelblog

In april 2023 liep ik de Olmenhorstroute, een wandeling van Wandelnetwerk Noord-Holland, liep ik etappe 23 van het Westerborkpad van Station Meppel naar Koekange en maakte ik twee wandelingen in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #april2023 #olmenhorstroute #westerborkpad #amsterdamsewaterleidingduinen #wandelen #jtravel #jtravelblog In april 2023 liep ik de Olmenhorstroute, een wandeling van Wandelnetwerk Noord-Holland, liep ik etappe 23 van het Westerborkpad van Station Meppel naar Koekange en maakte ik twee wandelingen in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #april2023 #olmenhorstroute #westerborkpad #amsterdamsewaterleidingduinen #wandelen #jtravel #jtravelblog In april 2023 liep ik de Olmenhorstroute, een wandeling van Wandelnetwerk Noord-Holland, liep ik etappe 23 van het Westerborkpad van Station Meppel naar Koekange en maakte ik twee wandelingen in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #april2023 #olmenhorstroute #westerborkpad #amsterdamsewaterleidingduinen #wandelen #jtravel #jtravelblog

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com