December 2020 – Een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog

Me and my shadow in december 2020

 

De maand december 2020 is ook al weer voorbij. De tijd vliegt, ondanks dat ik door het slechte weer en de lockdown, waar we ons sinds 15 december in bevinden, veel thuis gezeten heb. In deze blog kijk ik terug op de afgelopen maand. In december 2020 heb ik slechts 1 uitstapje gemaakt. De rest van december was het slecht weer en heb ik veel achter de schermen aan mijn websites gewerkt, foto’s bewerkt, nieuwe blogs/artikelen geschreven en ideeën opgedaan voor nieuwe blogs en artikelen.

Het is een onzekere periode met de coronapandemie die nog altijd in alle hevigheid rond gaat. Sinds half december bevindt Nederland zich in een algehele lockdown. Daardoor valt voor mij een deel van mijn uitstapjes weg omdat ik als ik een etappe van het Westerborkpad wil lopen, gebruik moet maken van het openbaar vervoer en omdat het een niet-essentiële reis is, reis ik op het moment niet verder dan plekken die ik per benenwagen of fiets kan bereiken.

De kerstdagen en ook oud en nieuw ben ik thuis gebleven en niet, zoals ik altijd doe, naar mijn ouders in Groningen ben afgereisd. Zij vallen in een risicogroep en wij willen vermijden dat ze door ons toedoen ziek worden of nog erger. Gelukkig ben ik nog niet ziek geweest en ook mijn familieleden zijn tot nu toe, gelukkig, allemaal gezond gebleven. Laat dat alstublieft zo blijven. Ik ben heel strikt in het naleven van de maatregelen, zoals 1,5 meter afstand houden en mondkapje op als ik boodschappen doe😷. Houd je alsjeblieft aan de regels. Als iedereen dat doet, verslaan we het virus en kan alles sneller weer ‘normaal’ worden. Volgende maand komt het vaccinatieprogramma in Nederland op gang (ik snap nog steeds niet dat Nederland pas op 8 januari begint met vaccineren, terwijl heel Europa direct na de kerstdagen al begonnen is met vaccineren). Voor ik aan de beurt ben, zijn we wel een paar maanden verder. Intussen moeten we dealen met dat wat kan en mag.

In deze blog De maand december 2020 van JTravelBlog kijk ik nog een keer terug op de maand december. In dit maandelijkse overzicht van JTravelBlog geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe mijn maand is geweest en waar ik me in december mee bezig heb gehouden. Lees je mee?

 

Dit waren mijn bezigheden in december 2020

 • Ik ben er in december slechts 1x op uitgetrokken. Deze maand helaas (door de lockdown) geen etappe van het Westerborkpad. Nog voor de lockdown fietste ik voor de 10e keer in 2020 naar de Amsterdamse Waterleidingduinen om daar te wandelen. Omdat het vroeg donker is, ben ik al voor de middag vertrokken, omdat ik rond 16.00-16.30 uur weer op de fiets naar huis wilde zitten. Dat is gelukt, evenals het feit dat ik een vos wilde spotten.

Een damhert tijdens mijn wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen op 10 december 2020 Een damhert tijdens mijn wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen op 10 december 2020

 

 • De rest van december heb ik veel artikelen op JTravel.nl en JTravelBlog.nl aangepast. Alle aanpassingen doe ik naar aanleiding van de cursus Meester SEO van de IMU die ik online gevolgd heb.
 • In december heb ik 403 foto’s gemaakt. De foto van de maand zie je ⬇️.
 • Ook in december plaatste ik elke dag veel pins op Pinterest, zowel op mijn eigen borden als in de groepsborden. Een paar maanden geleden ben ik begonnen met het plaatsen van nieuwe pins op mijn eigen borden: Blog: JTravelBlog en Blog: JTravel en natuurlijk worden op deze pins geplaatst van nieuwe artikelen en blogs. Volg je mij al op Pinterest? Voor de groepsborden heb ik nog genoeg oude pins versie 1, zoals ik ze noem. Voor de artikelen die ik afgelopen maand geschreven/herschreven heb, zijn per artikel/blog 6 verschillende pins gemaakt en in het artikel of de blog geplaatst.
 • In december lees ik een aantal boeken: Noorderlicht van Nora Roberts, Het heetst van de dag van Nora Roberts en maak ik een begin met de Deense thriller Winterland van Kim Faber en Janni Pedersen.

 

Top 5 meest gelezen artikelen JTravel in december

Deze maand 1 nieuw artikel in deze top 5: Koepelkathdraal in Haarlem. De andere artikelen zijn dezelfde artikelen als de vorige maand.

 1. Informatie over de Amsterdamse Waterleidingduinen
  Ik ben gek op wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen en kom er dan ook geregeld. Ik heb algemene informatie voor je op een rijtje gezet zoals waar je de Amsterdamse Waterleidingduinen kunt vinden, de geschiedenis, informatie over het gebied en een kaart.
 2. Wandeling in Amsterdam-Noord
  In dit artikel beschrijf ik mijn wandeling door trendy Amsterdam-Noord met een bezoek aan Van Dijk & Ko, De Ceuvel en streetart op de NDSM werf.
 3. Informatie Texel 2017
  Ook in dit artikel geef ik je informatie over Waddeneiland Texel, het eiland dat ik in 2016 en 2017 bezocht. Dit artikel is de informatie over 2017. Ik geef je informatie over het eiland Texel zelf, hoe er te komen, het vervoer op het eiland, de geschiedenis en nog veel meer.
 4. Groene wandeling langs de Amsterdamse Zuidas
  Je verwacht in dit deel van onze hoofdstad niet dat het zo groen is. Want iedereen kent de Amsterdamse Zuidas als een zakencentrum met hoge en grote kantoorgebouwen en woningen. Alles is gebouwd rondom NS Station Amsterdam Zuid. Het gebied is heel groen met veel parken, een stadsstrand en een botanische tuin.
 5. Koepelkathedraal in Haarlem
  Een verrassend artikel in dit lijstje. Waarschijnlijk komt dit omdat er in de media en online veel aandacht was voor ‘Kerst in de crypte’. Ik ben daar, door de lockdown, niet geweest, maar heb wel een artikel over de Koepelkathedraal geschreven omdat ik er de afgelopen jaren een aantal keren ben geweest in het kader van ‘Klim naar het licht‘ en ‘De Wezens van de Kathedraal‘.

De Koepelkathedraal in Haarlem De Koepelkathedraal in Haarlem

 

Top 5 meest gelezen artikelen JTravelBlog in december

In december 2020 is er één nieuwe blog in de top 5: De door mij bezochte musea met mijn museumkaart in 2019. De andere blogs zijn dezelfde blogs als de vorige maand, maar in een andere volgorde.

 1. Review : Wereldkaart op canvas van wereldkaarten.nl
  De reden dat deze blog het zo goed doet weet ik nog altijd niet, want promotie om deze blog op sociale media onder de aandacht te brengen doe ik niet, schijnbaar is er behoefte aan een review over een wereldkaart. Ik heb deze wereldkaart gekregen in ruil voor een review op mijn blog.
 2. Tips en informatie over de Amsterdamse Waterleidingduinen
  Er is behoefte aan informatie over dit schitterende natuurgebied tussen Zandvoort en De Zilk. Als je mij volgt, weet je dat ik hier zeer regelmatig kom om te wandelen, wildlife te spotten en te fotograferen. De vossen zijn mijn favoriet. 🦊
 3. 12 tips om te doen tijdens de coronacrisis
  Een blog die weer veel gelezen wordt nu het coronavirus een comeback heeft gemaakt en er weer beperkingen zijn opgelegd. In deze blog heb ik een aantal dingen voor je op een rijtje gezet die je nog kunt doen tijdens deze coronacrisis en pandemie, zoals wandelen en fietsen, virtueel een museum bezoeken, een wereldgerecht koken, een goed boek lezen, je foto’s bewerken, je blog en pinterest pins bijwerken of een webinar/cursus volgen. 😷
 4. Wandelen in de duinen van IJmuiden
  Ik maakte een wandeling in de duinen van IJmuiden en aan het eind bezocht ik een aantal bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Mijn route en belevenissen lees je in deze blog.
 5. De door mij bezochte musea met mijn museumkaart in 2019
  Elk jaar maak ik een overzicht van de door mij bezochte musea met mijn museumkaart. Dit keer in de top 5 van best gelezen blogs het museumoverzicht van 2019. Het overzicht van 2020 is deze maand ook verschenen. Doe inspiratie op en neem je voor om in 2021, als de musea weer open zijn, cultuur in eigen land te snuiven. Nederland heeft leuke musea met voor elk wat wils.

Groninger Museum in Groningen, bezocht met mijn museumkaart in 2019 Groninger Museum in Groningen, bezocht met mijn museumkaart in 2019

 

Foto van de maand december

Mijn foto van de maand december 2020 is een foto van een vos in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Ik maakte hier een mooie wandeling en kwam deze mooie vos tegen. Het is een vos die afgelopen maart geboren is en nu volwassen is.

Een vos in de Amsterdamse Waterleidingduinen op 10 december 2020 Foto van de maand december 2020: Een vos in de Amsterdamse Waterleidingduinen op 10 december 2020

 

Beste Instagram-post in december

Mijn beste instagram post van december 2020 is dit keer een foto van Kasteel Keukenhof n.a.v. de Instagrampost over Doen in de Bollenstreek.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl)

 

Beste Pinterest pins van december

Voor mijn website JTravel is de pin Foto’s Hofjes in Leiden de best scorende qua kliks op Pinterest naar het artikel op de website. Voor JTravelblog is dat deze maand de pin 12 tips om te doen tijdens de coronacrisis.

Ik heb 12 tips om te doen tijdens de coronacrisis voor je op een rijtje gezet. Lees je mee. Iedereen sterkte tijdens deze coronacrisis. #corona #tips #jtravelblog #jtravel #wandelen #fietsen #bloggen #lezen Tijdens je wandeling door Leiden zijn er vele hofjes te bezoeken. Mijn foto's van deze hofjes zie je op mijn website. Kijk en wandel je mee? #leiden #wandeling #hofjes #jtravel #jtravelblog #fotos

 

De blogs die in december verschenen op JTravelBlog

In december 2020 verschenen er in totaal 6 blogs op deze website.

 1. Review : Kerstkaarten van Fotofabriek.nl
  Een review over kerstkaarten die ik van Fototofabriek.nl kreeg. Helemaal in deze moeilijke coronatijd is een (kerst)kaartje sturen naar een geliefde of familielid een lichtpuntje. Deze kaarten zijn half december dan ook verstuurd naar een paar dierbare familieleden.
 2. November 2020 – Een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog
  In deze blog neem ik de tijd om terug te kijken naar de maand november 2020 van JTravelBlog. In dit maandelijkse overzicht van JTravelBlog geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe de maand november voor mij is geweest en waar ik me deze maand mee bezig heb gehouden.
 3. Wandelrondje De Overplaats & De Hartekamp in Heemstede
  Een wandeling langs de buitenplaatsen De Overplaats en De Hartekamp in Heemstede is een wandeling langs een paar buitenplaatsen rond Heemstede op de grens met Bennebroek. Het Buitenplaatsenpad is een wandeling van 5 kilometer.
 4. Mijn bucketlist – Wandelingen
  Ik heb een lijst gemaakt van wandelingen die ik in de toekomst wil maken. Wandelen is in 2020 helemaal hip. We zijn in onze bewegingsvrijheid beperkt door de coronacrisis en om toch in beweging te blijven zijn de Nederlanders massaal aan het wandelen geslagen. Ik heb dit jaar ook veel gewandeld. Ik wandelde al regelmatig voor de pandemie uitbrak.
 5. De door mij bezochte musea met mijn museumkaart in 2020
  Ook dit jaar heb ik een overzicht gemaakt van de door mij bezochte musea met mijn museumkaart in 2020. Sinds ik mijn museumkaart in augustus 2017 heb aangeschaft, bezoek ik regelmatig en vaker een museum. Het idee is en was: met mijn museumkaart zo veel mogelijk leuke musea bezoeken. In totaal heb ik, ondanks de vele sluitingen van de musea, 11 musea bezocht. Welke dit zijn, lees je in deze blog.
 6. December 2020 – Een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog
  In deze blog neem ik de tijd om terug te kijken naar de maand december 2020 van JTravelBlog. In dit maandelijkse overzicht van JTravelBlog geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe de maand december voor mij is geweest en waar ik me deze maand mee bezig heb gehouden. Dit is dus deze blog.

De zichtlijn vanaf de Theekoepel op Buitenplaats De Overplaats naar Buitenplaats De Hartekamp in Heemstede De zichtlijn vanaf de Theekoepel op Buitenplaats De Overplaats naar Buitenplaats De Hartekamp in Heemstede

 

De artikelen die in december verschenen op JTravel

In december 2020 verschenen er 3 nieuwe artikelen op JTravel.

 1. Foto’s van mijn wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen op 10 december 2020
  Ik maakte voor de tiende keer in 2020 een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Dit keer was ik op zoek naar vossen en damherten. Mijn foto’s heb ik in dit artikel geplaatst.
 2. Westerborkpad etappe 0 t/m 4 : Amsterdam Centraal Station – Station Naarden-Bussum en Foto’s van de etappes 0 t/m 4 van het Westerborkpad : Amsterdam Centraal Station – Station Naarden-Bussum
  In 2020 heb ik 5 etappes gelopen van de lange afstandswandeling ‘Westerborkpad’. Het wandelen van de 30 etappes van het Westerborkpad is voor mij een lange termijnproject. Ik wandel etappe voor etappe. Ik hoop in januari 2021 de volgende etappe te kunnen lopen. Deze artikelen gaan over de eerste 5 etappes vanaf Amsterdam Centraal Station naar Station Naarden-Bussum.

De Joodse begraafplaats bij het Flevopark tijdens de 1e etappe van het Westerborkpad De Joodse begraafplaats bij het Flevopark tijdens de 1e etappe van het Westerborkpad

 

Aangepaste berichten in december op JTravelBlog

Ik heb in december vier blogs op JTravelBlog aangepast. De komende tijd wil ik alle artikelen en blogs van beide websites controleren, aanpassen en aanvullen. Iets waar ik al een tijdje mee bezig ben.

 • 12 tips om te doen tijdens de coronacrisis
  Een blog die weer veel gelezen wordt nu het coronavirus een comeback heeft gemaakt en er weer beperkingen en zelfs een lockdown zijn opgelegd. In deze blog heb ik een aantal dingen voor je op een rijtje gezet die je nog kunt doen tijdens deze coronacrisis en pandemie, zoals wandelen en fietsen, virtueel een museum bezoeken, een wereldgerecht koken, een goed boek lezen, je foto’s bewerken, je blog en pinterest pins bijwerken of een webinar/cursus volgen. 😷
 • Op vakantie in coronatijd
  In deze blog heb ik belangrijke zaken, zoals de reisadviezen voor de Europese landen vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken en andere belangrijke websites die over reizen in deze coronatijd 😷 gaan op een rijtje gezet. De afgelopen maand is dit artikel verschillende keren aangepast, omdat wij niet meer mogen reizen en alle landen naar code oranje reisadvies veranderden.
 • Corona: belangrijke websites op een rijtje
  In deze blog heb ik een aantal belangrijke websites in verband met de coronacrisis voor je op een rijtje gezet. Als ik het heb over belangrijke websites zijn dat websites van de Rijksoverheid, het RIVM, websites voor ondernemers en ZZP’ers, die zwaar getroffen worden in deze coronacrisis 😷 en websites i.v.m. reizen. Deze blog wordt zeer regelmatig aangevuld/aangepast.
 • Aanbiedingen van JTravelBlog
  Ik pas een paar keer per maand deze blog met aanbiedingen aan. De aanbiedingen zijn een last minute van de week, een arrangement van de week, maar ook vliegtickets, hotels, reisbenodigdheden of reisgidsen. Ook is er een museum en een boek van de week. Het boek van de week is vaak het boek dat ik op dat moment lees en dat ik met je wil delen. Op dit moment staat deze blog even on hold, dit omdat we niet kunnen/mogen reizen en geen museum kunnen bezoeken en ik het in deze lockdown niet gepast vind om aanbiedingen te publiceren. Zodra het weer iets makkelijker wordt, pas ik deze blog weer aan en kun je deze blog weer bekijken.

12 tips om te doen tijdens de coronacrisis 12 tips om te doen tijdens de coronacrisis

 

Aangepaste artikelen in december op JTravel

Ik heb in december drie artikelen op JTravel aangepast. De komende tijd wil ik alle artikelen en blogs van beide websites controleren, aanpassen en aanvullen. Iets waar ik al een tijdje mee bezig ben.

 • Wandelingen en Foto’s Wandelingen
  Deze twee artikelen over wandelingen zijn aangepast n.a.v. de publicatie van de artikelen over etappe 0 t/m 4 van het Westerborkpad. Vanaf deze pagina’s kun je doorklikken naar de betreffende artikelen.
 • Foto’s Amsterdamse Waterleidingduinen
  Om een link te maken naar de foto’s van mijn wandeling op 10 december 2020 in de Amsterdamse Waterleidingduinen heb ik een foto van een vos met de link naar alle foto’s van deze dag toegevoegd aan het artikel Foto’s van de Amsterdamse Waterleidingduinen.

Het oorlogsmonument van Weesp tijdens de 3e etappe van het Westerborkpad Het oorlogsmonument van Weesp tijdens de 3e etappe van het Westerborkpad

 

Hoe was jouw afgelopen maand? Heb je al plannen voor januari? Ik heb nog geen plannen voor deze maand. Ik wens je alvast een prettige jaarwisseling en een gezond, gelukkig en reislustig 2021.

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Meer maandoverzichten

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

In december 2020 heb ik slechts 1 uitstapje gemaakt: ik maakte ik een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. De rest van de maand werkte ik veel achter de schermen aan de websites. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #december2020 #wandelen #awd #amsterdamsewaterleidingduinen #jtravel #jtravelblog In december 2020 heb ik slechts 1 uitstapje gemaakt: ik maakte ik een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. De rest van de maand werkte ik veel achter de schermen aan de websites. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #december2020 #wandelen #awd #amsterdamsewaterleidingduinen #jtravel #jtravelblog In december 2020 heb ik slechts 1 uitstapje gemaakt: ik maakte ik een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. De rest van de maand werkte ik veel achter de schermen aan de websites. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #december2020 #wandelen #awd #amsterdamsewaterleidingduinen #jtravel #jtravelblog

In december 2020 heb ik slechts 1 uitstapje gemaakt: ik maakte ik een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. De rest van de maand werkte ik veel achter de schermen aan de websites. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #december2020 #wandelen #awd #amsterdamsewaterleidingduinen #jtravel #jtravelblog In december 2020 heb ik slechts 1 uitstapje gemaakt: ik maakte ik een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. De rest van de maand werkte ik veel achter de schermen aan de websites. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #december2020 #wandelen #awd #amsterdamsewaterleidingduinen #jtravel #jtravelblog In december 2020 heb ik slechts 1 uitstapje gemaakt: ik maakte ik een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. De rest van de maand werkte ik veel achter de schermen aan de websites. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #december2020 #wandelen #awd #amsterdamsewaterleidingduinen #jtravel #jtravelblog

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com