Januari 2020 – Een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog

My shadow op het strand tijdens mijn wandeling door de Amsterdamse Waterleidingduinen

 

Januari 2020 is al weer voorbij. Januari is voor mijn gevoel voorbij gevlogen. Tijd voor het maandoverzicht van januari 2020 van JTravelBlog. In deze blog neem ik je nog een keer mee naar januari 2020 om terug te kijken naar deze maand. Een maand waar ik elke week een keer weggeweest ben.  Waarheen, blijf deze blog lezen, dan kom je erachter. In dit maandelijkse overzicht van JTravelBlog geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe mijn maand is geweest en waar ik me deze maand mee bezig heb gehouden. Lees je mee?

 

Dit waren mijn bezigheden in januari 2020

 • Op de eerste dag van januari 2020 reis ik met mijn broer vanuit Groningen (waar we de feestdagen hebben doorgebracht) terug naar mijn eigen huis in de Randstad en begint de routine van elke dag weer.
 • Ik maak in januari elke week een uitstapje. Mijn uitstapjes zijn een dagje Aalsmeerderbrug met bezoek aan het CRASH Luchtoorlog- & Verzetsmuseum ’40-’45 en het Fort bij Aalsmeer, een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen, een museumbezoek aan Naturalis in Leiden en daarna ben ik nog doorgelopen naar de Burcht in het centrum van Leiden. Mijn laatste uitstapje is een korte: een fietstocht naar het Kunstfort bij Vijfhuizen. Hier was het mo­nu­ment Levenslicht van Daan Roo­se­gaarde voor de Haarlemmermeer geplaatst. Het monument ter nagedachtenis aan alle Joden, Roma en Sinti en anderen die tij­dens de Tweede We­reld­oorlog af­ge­voerd en ver­moord werden in con­cen­tra­tie­kampen. In 2020 staat Ne­der­land stil bij het feit dat we al 75 in vrij­heid leven. Deze vrij­heid krijgt in 2020 vorm in her­den­kingen en vie­ringen door het hele land. In de ge­meente Haar­lem­mer­meer zijn er tij­dens de Tweede We­reld­oorlog tien­tallen Joden af­ge­voerd en ver­moord in con­cen­tra­tie­kampen. Ter na­ge­dach­tenis aan hen wordt bij het Kunstfort in Vijfhuizen het mo­nu­ment Levenslicht ge­plaatst. Dit is een ini­ti­a­tief van het 4 en 5 mei co­mité. Helaas heb ik de stenen niet zien branden. Ik heb niet gewacht totdat het monument wel ging branden, want het weer werd slechter en het ging steeds harder waaien. Het mo­nu­ment was van vrijdag 24 ja­nuari tot zondag 2 fe­bruari 2020 te be­zich­tigen.
 • De uitstapjes gingen redelijk goed. Ik was wel heel moe elke keer na alle uitstapjes en elke keer had ik veel hoofdpijn (m.u.v. de paar uur dat ik naar het Kunstfort in Vijfhuizen ben gefietst). Vooral de dag nadat ik weggeweest ben, ben ik heel moe. De reden waarom ik altijd hoofdpijn heb weet ik nog altijd niet, maar het valt wel op. Ik ben er nog niet mee naar de huisarts geweest.

Mijn uitstapjes in januari 2020: CRASH Luchtoorlog- & Verzetsmuseum ’40-’45 in Aalsmeerderbrug, een vos in de Amsterdamse Waterleidingduinen, Naturalis in Leiden, Monument Levenslicht bij het Kunstfort in Vijfhuizen Mijn uitstapjes in januari 2020: het CRASH Luchtoorlog- & Verzetsmuseum ’40-’45 in Aalsmeerderbrug, een vos in de Amsterdamse Waterleidingduinen, Naturalis in Leiden en het Monument Levenslicht bij het Kunstfort in Vijfhuizen

 

 • Mijn project is afgerond, de eerste 4 blogs over de Verhalenpalen in de Haarlemmermeer zijn verschenen. De rest volgt de komende maanden.
 • In januari 2020 heb ik me veel bezig gehouden met online webinars en cursussen/trainingen, vooral op het gebied van sociale media. Sommigen vielen tegen en heb ik ook niet afgemaakt, een andere cursus ben ik nog mee bezig.
 • In januari heb ik 836 foto’s gemaakt. De foto van de maand zie je ⬇️.
 • Elke dag worden er pins op Pinterest gepind, zowel op mijn eigen borden als in de groepsborden. In veel van mijn artikelen op JTravel.nl moeten de pins nog in de artikelen geplaatst worden. Daar ben ik ook deze maand druk mee bezig, maar is nog altijd niet klaar. Volgende maand hoop ik dit af te ronden. Dit zeg ik al een aantal maanden, maar het einde is nu echt in zicht. Volg je mij al op Pinterest? Daarna ga ik nieuwe pins voor beide websites ontwerpen met een andere foto en een ander uiterlijk.
 • In januari lees ik deel 2+3 van een serie van 3 boeken, Henk Bouwens Oorlogstrilogie van Wim Broos. Een serie boeken die ik in december van de boekenplank van mijn broer heb gehaald. Het is puur jeugdsentiment want deze boeken over de Tweede Wereldoorlog verslonden wij vroeger en ik lees nog steeds graag boeken als deze. Eind december las ik deel 1 al van deze trilogie. Andere boeken die ik deze maand lees: Stille eer van Danielle Steel en De ooggetuige van Nora Roberts (deze heb ik eind januari nog niet uit). Twee boeken die al jaren in mijn boekenkast staan en die ik nu nog een keer lees.
 • Deze maand verschijnen er een paar nieuwe artikelen op mijn website JTravel.nl. Van mijn bezoeken aan het CRASH Luchtoorlog- & Verzetsmuseum ’40-’45 en Naturalis in Leiden staan de artikelen en ook de foto’s online. Mijn fotoblog van mijn wandeling door de Amsterdamse Waterleidingduinen van 19 januari 2020 is online te zien. Welke artikelen en blogs er aangepast zijn en verschenen zijn, lees je later in deze blog. ⬇️
 • Mijn lezers weten ook deze maand mijn beide websites steeds beter te vinden. Januari 2020 was voor beide websites de beste maand ooit. Ik ben daar zo blij mee. De invloed van Pinterest pins plaatsen begint heel duidelijk zichtbaar te worden. Op JTravel is een kwart van mijn bezoekers via sociale media (vooral Facebook en Pinterest) op mijn website terecht gekomen en voor JTravelBlog is dit % zelfs bijna de helft van alle bezoekers in januari, waarvan meer dan driekwart via Pinterest. Het kan natuurlijk altijd nog beter. Maar ik ben heel blij met mijn bezoekersaantallen deze maand. Ik hoop dat de groei zich de komende maanden doorzet en dat de invloed van meedoen op Pinterest nog betere resultaten laat zien.

 

Top 5 meest gelezen artikelen JTravel in januari

De volgorde is gewijzigd ten opzichte van december en het artikel Informatie Borkum is in dit lijstje terug van weggeweest. Dit artikel stond de vorige maand niet in dit overzicht, maar nu wel weer.

 1. Wandeling Amsterdam Noord
  In dit artikel beschrijf ik mijn wandeling door trendy Amsterdam Noord met een bezoek aan Van Dijk & Ko, De Ceuvel en streetart op de NDSM werf.
 2. Informatie Amsterdamse Waterleidingduinen
  Ik ben gek op wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen en kom er dan ook geregeld. Ik heb algemene informatie voor je op een rijtje gezet zoals waar je de AWD kunt vinden, de geschiedenis, informatie over het gebied en een kaart.
 3. Koninklijk Paleis in Amsterdam
  Alles wat je moet weten over het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam. Ik heb dit paleis van de Koninklijke Familie van binnen bekeken en er een artikel over geschreven van wat je kunt verwachten als je het Koninklijk Paleis bezoekt. Museumkaarthouders hebben gratis toegang tot het paleis.
 4. Informatie Borkum
  Informatie over het Duitse Waddeneiland Borkum, zoals de ligging, de geschiedenis, de bezienswaardigheden en hoe er te komen.
 5. Hofjes in Leiden
  In Leiden heb ik verschillende hofjes bezocht en deze voor je op een rijtje gezet. Als ik weer een keer in Leiden ben en een hofje bezoek wordt dit artikel aangevuld. Ik heb van de 35 hofjes in Leiden nog veel te bekijken. Ik moet dus hoog nodig weer een keer naar Leiden. Thuis heb ik een boekje liggen met een hofjeswandeling van Leiden.

Eva van Hoogeveenhofje in Leiden Eva van Hoogeveenhofje in Leiden

 

Top 5 meest gelezen artikelen JTravelBlog in januari

Deze maand een verrassende nr. 5. Het is een blog die vorige maand verscheen en die in januari erg goed gelezen is. Ook de artikelen die ik schreef over Chronische vermoeidheid/CVS doen het heel goed. Want behalve op nr. 3 staat ook de blog Mijn eerste stappen naar herstel van CVS in de top 10 van deze maand.

 1. Review : Wereldkaart op canvas van wereldkaarten.nl
  Dit is deze maand opnieuw de best gelezen blog op mijn website. Reden, geen idee, want promotie om deze blog op sociale media onder de aandacht te brengen doe ik niet, schijnbaar is er behoefte aan een review over een wereldkaart. Ik heb deze wereldkaart gekregen in ruil voor een review op mijn blog.
 2. Mijn bucketlist – Nederland
  Net als veel bloggers heb ik in een blog mijn wensenlijstje voor Nederland op een rijtje gezet, welke plaatsen of natuurgebieden in Nederland wil ik in toekomst nog bezoeken.
 3. Chronische vermoeidheid, wat is dat?
  Dit was in september 2018 mijn eerste blog die verscheen en ook de reden dat ik deze blog startte. Ik liep en loop nog vaak tegen het feit aan dat ik elke keer moet uitleggen wat Chronische vermoeidheid/ME/CVS is. Ik heb in deze blog beschreven wat deze ziekte inhoudt en hoe chronische vermoeidheid bij mij begon en mijn leven nog altijd beïnvloed.
 4. De 13 mooiste plekken van Vietnam
  In deze blog neem ik je mee naar Vietnam en heb ik de in mijn ogen, 13 mooiste plekken van Vietnam op een rijtje gezet. Plekken als Hanoi, Ho Chi Minh City, Halong Bay en Hoi An. Welke plaatsen er nog meer op dit lijstje staan, lees je in deze blog.
 5. De door mij bezochte musea met mijn museumkaart in 2019
  Eind 2019 heb ik de 12 door mij bezochte musea met mijn museumkaart in 2019 voor je op een rijtje gezet. Daarnaast leg ik uit wat een museumkaart is en wat je kunt besparen als je een museumkaart aanschaft. Ik merk dat ik met mijn museumkaart sneller een museum binnenstap en  ook musea bezoek die ik zonder een museumkaart niet zou bezoeken.

Groninger Museum in Groningen Het Groninger Museum in Groningen

 

Foto van de maand januari

Mijn foto van de maand januari is een foto van een 🦌 damhert 🦌. Deze foto maakte ik tijdens een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Ik lees in een reactie, toen ik deze foto postte op sociale media, dat hij het eenzame hert wordt genoemd. Ik kon hem, als ik wilde, gewoon aaien/aanraken. Echt heel bizar. Ik moest om deze foto te maken ook naar achteren lopen anders kon ik het damhert niet eens mooi fotograferen.

Een (eenzaam) damhert in de Amsterdamse Waterleidingduinen 🦌 Een (eenzaam) damhert in de Amsterdamse Waterleidingduinen 🦌

 

Beste Instagram-post in januari

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl) op

Beste Pinterest pins van januari

Voor mijn website JTravel is de pin voorbereiding Zuid-Afrika de best scorende qua kliks op Pinterest naar het artikel op de website. Voor JTravelblog is dat deze maand Review : Wereldkaart op canvas van Wereldkaarten.nl.

Alles over mijn voorbereiding van mijn tweede verre reis, in dit geval een 23 daagse rondreis door Zuid-Afrika, lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #voorbereiding #jtravel #jtravelblog Van Wereldkaarten.nl mocht ik een wereldkaart op canvas uitkiezen. Ik kies uiteindelijk voor de kleurige versie van de wereldkaart. Mijn review over wereldkaarten.nl lees je op mijn website. Lees je mee en doe inspiratie op. #review #wereldkaarten.nl #wereldkaart #jtravelblog #jtravel

 

De blogs die in januari verschenen op JTravelBlog

In januari verschijnt er elke zondag en woensdag een blog, 8 in totaal. Op woensdag zijn dat de blogs over de verhalenpalen in de Haarlemmermeer en op zondag mijn andere blogs.

 • Mijn jaaroverzicht 2019
  Een blog met mijn jaaroverzicht 2019. Per maand heb ik de dingen die me in dit voor mij persoonlijk heftige jaar bezighielden op een rijtje gezet.
 • Verhalenpalen in de Haarlemmermeer
  Vanaf begin januari neem ik je in een inleidende blog en 20 anders blogs elke week mee langs de 20 verhalenpalen in de Haarlemmermeer. In deze inleidende blog vertel ik wat een verhalenpaal is en waar je de 20 verhalenpalen kunt zien. Dit is dus het project waar ik de afgelopen maanden al vaker over schreef, maar nog niets over kon zeggen omdat het niet afgerond was en ik mijn blogs pas wilde publiceren op het moment dat ik alles gezien en gefotografeerd had en mijn blogs geschreven had. Ongetwijfeld zullen er de komende jaren meer verhalenpalen geplaatst worden in de gemeente Haarlemmermeer. Als er meer verhalenpalen worden geplaatst, zullen meer blogs geschreven en gepubliceerd worden. Maar tot en met eind mei wordt elke week één van de 20 verhalenpalen uitgelicht. De eerste 3 al in januari.
 • De best nine van JTravel op Instagram in 2019
  Dit is een blog met de 9 foto’s op Instagram die de meeste likes kregen op mijn instagramaccount @jtravel.nl. Aan het begin van 2020 heb ik een top 9 van mijn instagram foto’s uit 2019 via een app op mijn telefoon samengesteld. Deze zie je in deze blog.
 • Verhalenpalen Haarlemmer : nr. 1 – LIJN / Spoor en dijk
  Dit is de eerste blog over de verhalenpalen. Deze blog gaat over verhalenpaal nr. 1. Deze verhalenpaal LIJN / Spoor en dijk staat op de hoek van de Kruisweg en Paxlaan in Hoofddorp.
 • 9 bijzondere natuurfenomenen in Namibië
  Namibië staat bekend om zijn bijzondere natuurfenomenen. Van 1500 jaar oude planten en de grootste zeehondenkolonie van Afrika in Cape Cross tot zandduinen van de Sossuvlei. Ik heb de, in mijn ogen en door mijzelf gezien, 9 mooiste natuurfenomenen op een rijtje gezet. Zie ook mijn best scorende Instagramfoto van deze maand ⬆️.
 • Verhalenpalen Haarlemmer : nr. 2 – DUIK / Dr. Nanningabad
  Dit is de tweede blog over de verhalenpalen. Deze blog gaat over verhalenpaal nr. 2. Deze verhalenpaal DUIK / Dr. Nanningabad staat in de bocht van de Ramaerstraat en het Wilsonpad, vlak voor de brug over het water bij de Geniedijk in Hoofddorp.
 • Museumtip #13 : CRASH Luchtoorlog- & Verzetsmuseum ’40-’45 – Aalsmeerderbrug
  Deze museumtip gaat over het CRASH Luchtoorlog- & Verzetsmuseum ’40-’45 in Aalsmeerderbrug. In dit museum zie je de geschiedenis van tientallen geallieerde, Nederlandse en Duitse vliegtuigen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in en rondom de Haarlemmermeer zijn neergestort.
 • Verhalenpalen Haarlemmer : nr. 3 – BOER / Graan voor Visch
  Dit is de derde blog over de verhalenpalen. Deze blog gaat over verhalenpaal nr. 3. Deze verhalenpaal BOER / Graan voor Visch staat langs het fietspad bij de woonwijk Graan voor Visch langs de Hoofdweg tussen Molen de Eersteling en het politiebureau in Hoofddorp.

Verhalenpaal nr. 1 - LIJN / Spoor en dijk Verhalenpaal in de Haarlemmermeer nr. 1 – LIJN / Spoor en dijk

 

De artikelen die in januari verschenen op JTravel

 • CRASH Luchtoorlog- & Verzetsmuseum ’40-’45 en Foto’s CRASH Luchtoorlog- & Verzetsmuseum ’40-’45 in Aalsmeerderbrug.
  In dit museum staat de geschiedenis van tientallen geallieerde, Nederlandse en Duitse vliegtuigen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in en rondom de Haarlemmermeer zijn neergestort. Het museum is gevestigd in Fort bij Aalsmeer dat weer onderdeel uitmaakt van de Stelling van Amsterdam.
 • Foto’s Amsterdamse Waterleidingduinen 19-1-2020.
  Mijn eerste wandeling van 2020 in de Amsterdamse Waterleidingduinen maak ik op 19 januari. Ik wil de vossen weer eens zien. Maar geen vos te zien. Ik ben doorgelopen naar het strand en op de terugreis naar de uitgang kwam ik oog in oog te staan met het eenzame damhert 🦌 (zie ook foto van de maand ⬆️) en ook nog met een vos 🦊 die op een plek lag en liep waar ik nog nooit een vos ben tegen gekomen.
 • Naturalis en Foto’s Naturalis in Leiden.
  In Leiden bezocht ik museum Naturalis. Hier wordt het grootste deel van de Nederlandse natuurhistorische collecties beheert. Naturalis heeft zeven museumzalen met elk een apart thema: leven, dinotijd, de vroege mens, de verleiding, de ijstijd, de dood en de aarde.

Een reconstructie van een Spitfire in de Spitfirehal in het CRASH Luchtoorlog- & Verzetsmuseum ’40-’45 in Aalsmeerderbrug Een reconstructie van een Spitfire in de Spitfirehal in het CRASH Luchtoorlog- & Verzetsmuseum ’40-’45 in Aalsmeerderbrug

 

Aangepaste berichten in januari op JTravelBlog

In januari heb ik geen artikelen op JTravelBlog aangepast, hooguit een keer een link toegevoegd of (ondanks controles) een typefout verwijderd.

 

Aangepaste artikelen in januari op JTravel

Ik heb in januari verschillende artikelen op JTravel aangepast:

Uitzicht vanaf de Burcht in Leiden Uitzicht vanaf de Burcht in Leiden

 

Hoe was jouw afgelopen maand? En heb je al leuke plannen voor februari? Ik heb nog geen concrete plannen voor deze maand, behalve dat ik halverwege een paar dagen naar Groningen ga i.v.m. de verjaardag van mijn vader. Ik ben van plan, als het weer en mijn gezondheid het toelaten, er 1x per week op uit te trekken om een museum te bezoeken (welke, nog geen idee, ik heb nog zoveel op mijn lijstje staan (tijd voor een bucketlist musea, houd mijn blog in de gaten, er komt een blog over in februari!) of om een wandeling, in bijv. de Amsterdamse Waterleidingduinen, te maken.

 

Meer maandoverzichten

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze link iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

De maand januari 2020 van JTravelBlog met een bezoek aan het CRASH Luchtoorlog- & Verzetsmuseum ’40-’45 en het Fort bij Aalsmeer, een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen, een bezoek aan Naturalis en de Burcht in Leiden en het Kunstfort bij Vijfhuizen. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #crash4045 #aalsmeerderbrug #fortaalsmeer #amsterdamsewaterleidingduinen #wandelen #leiden #burchtleiden #naturalis #kunstfortvijfhuizen #jtravel #jtravelblog

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com