November 2020 – Een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog

Me and my shadow in november 2020

 

Wat vliegt de tijd want ook de maand november 2020 is al weer voorbij. In deze blog kijk ik terug op de afgelopen maand. In november 2020 heb ik in een week 3 uitstapjes gemaakt. De rest van november was het slecht weer en heb ik veel achter de schermen aan mijn websites gewerkt, foto’s bewerkt, nieuwe blogs/artikelen geschreven en ideeën opgedaan voor nieuwe blogs en artikelen.

Het is een onzekere periode met de coronapandemie die nog altijd in alle hevigheid rond gaat. Gelukkig ben ik nog niet ziek geweest en ook familieleden zijn tot nu toe, gelukkig, allemaal gezond gebleven. Laat dat alstublieft zo blijven. Ik ben heel strikt in het naleven van de maatregelen, zoals 1,5 meter afstand houden en mondkapjes op als ik boodschappen doe😷. Mondkapjes zijn gelukkig vanaf december verplicht in openbare ruimtes. Houd je alsjeblieft aan de regels. Als iedereen dat doet, verslaan we het virus en kan alles sneller weer ‘normaal’ worden.

In deze blog De maand november 2020 van JTravelBlog kijk ik nog een keer terug op de maand november. In dit maandelijkse overzicht van JTravelBlog geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe mijn maand is geweest en waar ik me in november mee bezig heb gehouden. Lees je mee?

 

Dit waren mijn bezigheden in november 2020

 • Ik ben er in november 3x op uitgetrokken. De eerste weken van de maand voelde ik me niet zo goed, heel moe, en was het slecht weer. In de derde volle week van november heb ik de fiets gepakt en ben ik naar Heemstede gefietst om een wandeling op Buitenplaatsen De Hartekamp en De Overplaats te maken. Onderweg (gelukkig in Bennebroek, niet ver van de fietsenmaker) kreeg ik een lekke band. Mijn fiets heb ik naar de fietsenmaker gebracht en ik kreeg, gelukkig, een leenfiets mee, want ik zag me al weer teruglopen naar huis. Twee dagen later heb ik mijn eigen gerepareerde fiets weer opgehaald en ben ik doorgefietst naar Wandelbos Groenendaal in Heemstede om daar een wandeling van 4,2 kilometer te maken. Een paar dagen later liep ik de vierde etappe van het Westerborkpad vanaf Muiderberg via het Naardermeer naar Station Naarden-Bussum. Ik ben van plan om elke maand een etappe te lopen. Het lopen van het Westerborkpad is voor mij een lange termijn project.

November 2020: Buitenplaatsenpad in Heemstede, Wandelbos Groenendaal in Heemstede en etappe 4 van het Westerborkpad November 2020: Buitenplaatsenpad in Heemstede, Wandelbos Groenendaal in Heemstede en etappe 4 van het Westerborkpad

 

 • Begin november heb ik veel artikelen op JTravel.nl en een paar op JTravelBlog.nl aangepast. De tweede helft van november heb ik vooral nieuwe artikelen/blogs geschreven. Alle aanpassingen doe ik naar aanleiding van de cursus Meester SEO van de IMU die ik online gevolgd heb.
 • In november heb ik 710 foto’s gemaakt. De foto van de maand zie je ⬇️.
 • Ook in november plaatste ik elke dag veel pins op Pinterest, zowel op mijn eigen borden als in de groepsborden. Een paar maanden geleden ben ik begonnen met het plaatsen van nieuwe pins op mijn eigen borden: Blog: JTravelBlog en Blog: JTravel en natuurlijk worden op deze pins geplaatst van nieuwe artikelen en blogs. Volg je mij al op Pinterest? Voor de groepsborden heb ik nog genoeg oude pins versie 1, zoals ik ze noem. Voor de artikelen die ik afgelopen maand geschreven heb, zijn per artikel/blog 6 verschillende pins gemaakt en in het artikel of de blog geplaatst.
 • In november lees ik twee volledige boeken: Naar de overkant van Santa Montefiore en Te gast op Lanwyn Manor van Sarah Ladden en maak ik een begin met het boek: Noorderlicht van Nora Roberts.

 

Top 5 meest gelezen artikelen JTravel in november

Deze maand 2 nieuwe artikelen in deze top 5: De groene wandeling langs de Amsterdamse Zuidas en het Beatrixpark in Amsterdam. Het laatste artikel heeft al eerder in deze top 5 gestaan. De andere artikelen zijn dezelfde artikelen als de vorige maand, maar in een andere volgorde.

 1. Informatie over de Amsterdamse Waterleidingduinen
  Ik ben gek op wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen en kom er dan ook geregeld. Ik heb algemene informatie voor je op een rijtje gezet zoals waar je de Amsterdamse Waterleidingduinen kunt vinden, de geschiedenis, informatie over het gebied en een kaart.
 2. Wandeling in Amsterdam-Noord
  In dit artikel beschrijf ik mijn wandeling door trendy Amsterdam-Noord met een bezoek aan Van Dijk & Ko, De Ceuvel en streetart op de NDSM werf.
 3. Informatie Texel 2017
  Ook in dit artikel geef ik je informatie over Waddeneiland Texel, het eiland dat ik in 2016 en 2017 bezocht. Dit artikel is de informatie over 2017. Ik geef je informatie over het eiland Texel zelf, hoe er te komen, het vervoer op het eiland, de geschiedenis en nog veel meer.
 4. Groene wandeling langs de Amsterdamse Zuidas
  Je verwacht in dit deel van onze hoofdstad niet dat het zo groen is. Want iedereen kent de Amsterdamse Zuidas als een zakencentrum met hoge en grote kantoorgebouwen en woningen. Alles is gebouwd rondom NS Station Amsterdam Zuid. Het gebied is heel groen met veel parken, een stadsstrand en een botanische tuin.
 5. Beatrixpark in Amsterdam
  Het Beatrixpark in Amsterdam ligt niet ver vanaf NS station Amsterdam-Zuid. Het Beatrixpark werd in 1938 aangelegd en was in 1972 onderdeel van de in Amsterdam gehouden Floriade. Het is hier heerlijk relaxen, wandelen en fietsen.

Rododendron in het Amstelpark tijdens mijn groene wandeling langs de Amsterdamse Zuidas Rododendron in het Amstelpark tijdens mijn groene wandeling langs de Amsterdamse Zuidas

 

Top 5 meest gelezen artikelen JTravelBlog in november

In november 2020 is er één nieuwe blog in de top 5: Wandelen in de duinen van IJmuiden. Een blog die nog niet eerder in deze top 5 heeft gestaan. De andere blogs zijn dezelfde blogs als de vorige maand, maar in een andere volgorde.

 1. Review : Wereldkaart op canvas van wereldkaarten.nl
  De reden dat deze blog het zo goed doet weet ik nog altijd niet, want promotie om deze blog op sociale media onder de aandacht te brengen doe ik niet, schijnbaar is er behoefte aan een review over een wereldkaart. Ik heb deze wereldkaart gekregen in ruil voor een review op mijn blog.
 2. Tips en informatie over de Amsterdamse Waterleidingduinen
  Er is behoefte aan informatie over dit schitterende natuurgebied tussen Zandvoort en De Zilk. Als je mij volgt, weet je dat ik hier zeer regelmatig kom om te wandelen, wildlife te spotten en te fotograferen. De vossen zijn mijn favoriet. 🦊
 3. Mijn bucketlist – Nederland
  Net als veel bloggers heb ik in een blog mijn wensenlijstje voor Nederland op een rijtje gezet, welke plaatsen of natuurgebieden in Nederland wil ik in de toekomst nog bezoeken.
 4. 12 tips om te doen tijdens de coronacrisis
  Een blog die weer veel gelezen wordt nu het coronavirus een comeback heeft gemaakt en er weer beperkingen zijn opgelegd. In deze blog heb ik een aantal dingen voor je op een rijtje gezet die je nog kunt doen tijdens deze coronacrisis en pandemie, zoals wandelen en fietsen, virtueel een museum bezoeken, een wereldgerecht koken, een goed boek lezen, je foto’s bewerken, je blog en pinterest pins bijwerken of een webinar/cursus volgen. 😷
 5. Wandelen in de duinen van IJmuiden
  Ik maakte een wandeling in de duinen van IJmuiden en aan het eind bezocht ik een aantal bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Mijn route en belevenissen lees je in deze blog.

Een bunker uit de Tweede Wereldoorlog in de duinen van IJmuiden Een bunker uit de Tweede Wereldoorlog in de duinen van IJmuiden

 

Foto van de maand november

Mijn foto van de maand november 2020 is een foto die ik maakte tijdens de wandeling langs een paar buitenplaatsen in Heemstede. Dit is buitenplaats Hartekamp. Volgende maand verschijnt mijn blog over deze wandeling.

Buitenplaats De Hartekamp in Heemstede tijdens mijn wandeling van het Buitenplaatsenpad Buitenplaats De Hartekamp in Heemstede tijdens mijn wandeling van het Buitenplaatsenpad

 

Beste Instagram-post in november

Mijn beste instagram post van november 2020 is dit keer de post over het Groninger Museum in Groningen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl)

 

Beste Pinterest pins van november

Voor mijn website JTravel is de pin Informatie over de Amsterdamse Waterleidingduinen de best scorende qua kliks op Pinterest naar het artikel op de website. Voor JTravelblog is dat deze maand opnieuw de pin Mijn bucketlist – Nederland.
Hier lees je informatie over de Amsterdamse Waterleidingduinen, zoals de dieren, de geschiedenis, het bezoekerscentrum, de wandelroutes en de entree. Meer lezen doe je hier. Lees je mee? #amsterdamsewaterleidingduinen #awd #amsterdamsewaterleidingduinen #wandelen #hiken #informatie #jtravel #jtravelblog Ik heb mijn bucketlist van plekken in Nederland die ik nog graag zou willen zien op een rijtje gezet. Hoe mijn bucketlijst is uit ziet, lees je in deze blog. Lees je mee? #bucketlist #nederland #jtravel #jtravelblog

 

De blogs die in november verschenen op JTravelBlog

In november 2020 verschenen er in totaal 5 blogs op deze website.

 1. Oktober 2020 – Een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog
  In deze blog neem ik de tijd om terug te kijken naar de maand oktober 2020 van JTravelBlog. In dit maandelijkse overzicht van JTravelBlog geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe de maand oktober voor mij is geweest en waar ik me deze maand mee bezig heb gehouden.
 2. Review : Boek ‘De mooiste fotolocaties van Texel’
  Een review over het mooie boek ‘De mooiste fotolocaties van Texel’. Dit fotoboek is het 4e deel uit een serie van voorlopig vier schitterende fotoboeken. Afgelopen jaren zijn er al fotoboeken over Noord-Nederland, Oost-Nederland en Zuid-Nederland verschenen.
 3. 27x doen in Kaapstad (Zuid-Afrika)
  Kaapstad is mijn favoriete stad in Zuid-Afrika. In deze blog heb ik een aantal must-sees van Kaapstad voor je op een rijtje gezet. Ik ben er 2x een paar dagen geweest en ik heb nog zoveel niet gezien.
 4. Recept : Quiche Lorraine met spek, prei en kaas
  Ik heb een heerlijk recept van een Quiche Lorraine, een hartige taart met prei, spekjes en kaas voor je gemaakt. Het recept lees je hier. Het is een klassiek recept van een hartige taart die iedereen lekker vindt.
 5. Westerborkpad etappe 4 : Muiderberg – Station Naarden-Bussum
  Het verslag van de vierde etappe van het Westerborkpad van Muiderberg via het Naardermeer naar Station Naarden-Bussum. Een minder leuke etappe vanaf de Joodse begraafplaats in Muiderberg, langs het Naardermeer, waarvan weinig te zien was, naar Station Naarden-Bussum.

Kaapstad en de Tafelberg vanaf de boot naar Robbeneiland Kaapstad en de Tafelberg vanaf de boot naar Robbeneiland

 

De artikelen die in november verschenen op JTravel

In november 2020 verschenen er 4 nieuwe artikelen op JTravel.

 • Bijbelse Tuin Hoofddorp + Foto’s van de Bijbelse Tuin Hoofddorp
  Een plek in Hoofddorp achter de R.K.-kerk waar je tussen de beelden van Bijbelse figuren als Jakob, Hagar, Maria en de verloren zoon en de vele bomen rondom de beelden tot rust en bezinning komt. Alles in deze tuin heeft een betekenis. De bomen zijn hier niet zomaar geplant, nee daar is echt over nagedacht. In de tuin groeien veel kruiden, planten en bomen die ook in de Bijbel genoemd worden.
 • Een wandeling in Wandelbos Groenendaal in Heemstede + Foto’s van mijn wandeling in Wandelbos Groenendaal in Heemstede
  Ik maakte een wandeling in Wandelbos Groenendaal Heemstede, een bos van meer dan 80 hectare. Een heerlijk bos voor een mooie wandeling, in elk seizoen van het jaar. Ik ben er in de herfst geweest en vond een bos vol paddenstoelen. Maar ik kom zeker terug om ook Wandelbos Groenendaal in de andere jaargetijden vast te leggen. Ik ben heel benieuwd naar de bloeiende rododendrons in het voorjaar.

Het beeld van de Verloren Zoon in de Bijbelse Tuin Hoofddorp Het beeld van de Verloren Zoon in de Bijbelse Tuin Hoofddorp

 

Aangepaste berichten in november op JTravelBlog

Ik heb in november een paar artikelen op JTravelBlog aangepast.

 • Aanbiedingen van JTravelBlog
  Ik pas een paar keer per maand deze blog met aanbiedingen aan. De aanbiedingen zijn een last minute van de week, een arrangement van de week, maar ook vliegtickets, hotels, reisbenodigdheden of reisgidsen. Ook is er een museum en een boek van de week. Het boek van de week is vaak het boek dat ik op dat moment lees en dat ik met je wil delen.
 • Op vakantie in coronatijd
  In deze blog heb ik belangrijke zaken, zoals de reisadviezen voor de Europese landen vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken en andere belangrijke websites die over reizen in deze coronatijd 😷 gaan op een rijtje gezet. De afgelopen maand is dit artikel verschillende keren aangepast, omdat steeds meer landen in Europa weer naar code oranje reisadvies veranderden.

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

 

Aangepaste artikelen in november op JTravel

Ik heb in november zes artikelen op JTravel aangepast.

Een zichtlijn in Wandelbos Groenendaal in Heemstede Een zichtlijn in Wandelbos Groenendaal in Heemstede

 

Hoe was jouw afgelopen maand? Heb je al plannen voor december? Ik heb nog geen plannen voor deze (feest)maand. Omdat deze periode zo onzeker is weet ik nog niet of i.v.m. de feestdagen naar Groningen afreis. Iets wat ik elk jaar doe, maar ik vrees dat corona dit jaar roet in het eten gooit. Mijn ouders vallen in de risicogroep en ik wil niet dat ze, omdat ik ze zo nodig na 10 maanden weer wil zien, de feestdagen bij ze wil doorbrengen en een aantal dagen bij ze wil verblijven, door mijn toedoen, ziek worden. Een duivels dilemma. Wat zou jij doen?

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Meer maandoverzichten

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

In november 2020 maakte ik wandelingen langs het Buitenplaatspad in Heemstede en in Wandelbos Groenendaal in Heemstede en liep ik de vierde etappe van het Westerborkpad van Muiderberg via het Naardermeer naar Station Naarden-Bussum. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #november2020 #westerborkpad #muiderberg #naardermeer #wandelbosgroenendaal #buitenplaatsenpad #heemstede #jtravel #jtravelblog In november 2020 maakte ik wandelingen langs het Buitenplaatspad in Heemstede en in Wandelbos Groenendaal in Heemstede en liep ik de vierde etappe van het Westerborkpad van Muiderberg via het Naardermeer naar Station Naarden-Bussum. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #november2020 #westerborkpad #muiderberg #naardermeer #wandelbosgroenendaal #buitenplaatsenpad #heemstede #jtravel #jtravelblog In november 2020 maakte ik wandelingen langs het Buitenplaatspad in Heemstede en in Wandelbos Groenendaal in Heemstede en liep ik de vierde etappe van het Westerborkpad van Muiderberg via het Naardermeer naar Station Naarden-Bussum. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #november2020 #westerborkpad #muiderberg #naardermeer #wandelbosgroenendaal #buitenplaatsenpad #heemstede #jtravel #jtravelblog

In november 2020 maakte ik wandelingen langs het Buitenplaatspad in Heemstede en in Wandelbos Groenendaal in Heemstede en liep ik de vierde etappe van het Westerborkpad van Muiderberg via het Naardermeer naar Station Naarden-Bussum. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #november2020 #westerborkpad #muiderberg #naardermeer #wandelbosgroenendaal #buitenplaatsenpad #heemstede #jtravel #jtravelblog In november 2020 maakte ik wandelingen langs het Buitenplaatspad in Heemstede en in Wandelbos Groenendaal in Heemstede en liep ik de vierde etappe van het Westerborkpad van Muiderberg via het Naardermeer naar Station Naarden-Bussum. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #november2020 #westerborkpad #muiderberg #naardermeer #wandelbosgroenendaal #buitenplaatsenpad #heemstede #jtravel #jtravelblog In november 2020 maakte ik wandelingen langs het Buitenplaatspad in Heemstede en in Wandelbos Groenendaal in Heemstede en liep ik de vierde etappe van het Westerborkpad van Muiderberg via het Naardermeer naar Station Naarden-Bussum. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #november2020 #westerborkpad #muiderberg #naardermeer #wandelbosgroenendaal #buitenplaatsenpad #heemstede #jtravel #jtravelblog

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com