Oktober 2021 – Een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog

Me and my shadow tijdens mijn wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen, oktober 2021

 

En ook de maand oktober 2021 is alweer voorbij. De tijd vliegt. De dagen worden korter. Tijd om terug te blikken op de afgelopen maand. In oktober 2021 heb ik 4 uitstapjes gemaakt. De rest van de maand heb ik opnieuw heel veel nieuwe content voor deze website geschreven, veel foto’s bewerkt, dingen aan mijn websites aangepast, een aantal artikelen aangepast en aangevuld en veel ideeën opgedaan voor nieuwe blogs en artikelen.

Het gaat na het opheffen van de coronamaatregelen in september opnieuw niet goed met de cijfers. Het kabinet is weer in overleg om de regels weer strenger te maken. Van mij mag het, mondkapjes terug en 1,5 meter weer als standaard. De vaccinaties stagneren en mensen zonder vaccinatie worden weer zo ziek dat ze op de IC’s belanden met alle gevolgen van dien voor mensen die wachten op een operatie en die nu weer horen dat het weer uitgesteld moet worden. Oktober is een grillige maand qua weer, want er zijn herfststormen, het regent regelmatig en sommige dagen schijnt de zon uitbundig. Op deze zonnige oktoberdagen trek ik er op.

In deze blog De maand oktober 2021 van JTravelBlog kijk ik nog een keer terug op de maand oktober. In dit maandelijkse overzicht van JTravelBlog geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe mijn maand is geweest en waar ik me in oktober mee bezig heb gehouden. Lees je mee?

 

Dit waren mijn bezigheden in oktober 2021

 • Ik ben er in oktober elke week een keer  op uitgetrokken, in totaal 4x. Ik maakte 2x een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen op zoek naar burlende en vechtende damherten. Nu geburl heb ik genoeg gehoord, maar gevechten heb ik helaas dit jaar niet gezien. Bij het verschijnen van deze blog is de bronstijd voor de damherten voorbij. Ik liep de 10e etappe van het Westerborkpad tussen Station Amersfoort Schothorst en Station Nijkerk. Niet de meest inspirerende etappe. Ik nam voor de tweede keer dit jaar aan een instameet. Dit keer in het kader van de Week van de Industriecultuur 2021 rond Beverwijk en Wijk aan Zee. De blogs over de Burlende damherten in de Amsterdamse Waterleidingduinen, de foto’s van mijn wandeling op 8 oktober en de 10e etappe van het Westerborkpad zijn al verschenen, evenals de twaalf artikelen van de Instameet Week van de Industriecultuur 2021. Het fotoartikel van mijn laatste wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen op 28 oktober verschijnt begin november.

Oktober 2021: 2x een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen, Etappe 10 van het Westerborkpad en een Instameet in het kader van de Week van de Industriecultuur Oktober 2021: 2x een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen, Etappe 10 van het Westerborkpad en een Instameet in het kader van de Week van de Industriecultuur

 

 • Ook in oktober 2021 heb ik geen tijd gehad om artikelen op JTravel.nl en JTravelBlog.nl aan te passen en SEO proof te maken. Alle aanpassingen doe ik naar aanleiding van de cursus Meester SEO van de IMU die ik online gevolgd heb. Ik heb in oktober heb ik veel nieuwe blogs en artikelen voor beide websites geschreven.
 • In oktober heb ik heel veel foto’s gemaakt, 1481. De foto van de maand zie je ⬇️.
 • Ook in oktober plaatste ik elke dag veel pins op Pinterest, zowel op mijn eigen borden als in de groepsborden. Vorig jaar ben ik begonnen met het plaatsen van nieuwe pins op mijn eigen borden: Blog: JTravelBlog en Blog: JTravel en natuurlijk worden op deze pins geplaatst van nieuwe artikelen en blogs. Volg je mij al op Pinterest? Voor de groepsborden heb ik nog genoeg oude pins versie 1, zoals ik ze noem. Voor de artikelen die ik deze maand geschreven/herschreven heb, zijn per artikel/blog 6 verschillende pins gemaakt en in het artikel of de blog geplaatst.
 • Sinds februari 2021 heb ik een abonnement bij de bibliotheek Haarlemmermeer. Ik lees mijn boeken via de app van de online bibliotheek, dit omdat ik in deze coronatijd geen zin heb om naar een fysieke bieb te gaan. In oktober 2021 lees ik drie spannende boeken: De Chirurg van Tess Gerritsen, het vervolg De leerling van Tess Gerritsen en De Camino van Anya Niewierra.

 • In oktober verschijnen er 16 nieuw artikelen op mijn website JTravel.nl. Welke dat is lees je verderop in deze blog. ⬇️
 • Op deze website verschijnen in oktober 9 nieuwe blogs. Welke dat zijn lees je verderop in deze blog. ⬇️
 • Ook de artikelen en blogs die aangepast zijn, lees je later in deze blog. ⬇️
 • Beide websites scoren qua bezoekersaantallen een stuk slechter dan de afgelopen maanden. Qua bezoekers aantallen staat oktober voor beide websites buiten de top 10 van de meest succesvolle maanden sinds het bestaan van de websites (oktober 2016 en september 2018). Oktober was voor beide websites de slechtste maand in 2021. Deze maand merk ik niets van alle aanpassingen, zoals de SEO aanpassingen. De cijfers zijn wel beter dan oktober 2020. De meeste bezoekers komen ook in oktober weer via zoekmachines en sociale media (vooral Facebook). Het aantal bezoekers via sociale media voor JTravelBlog en JTravel valt deze maand tegen en ook de stijgende lijn via Pinterest is teruggelopen ten opzichte van afgelopen maanden. Zoals ik al eerder al schreef heb ik besloten om niet meer elke nieuwe post op Instagram te plaatsen. Ik denk dat hier iets gewijzigd is in het algoritme, want wat mij al een paar maanden opvalt zijn de teruglopende likes op mijn posts. Zijn er meer Instagrammers die daar last van hebben of heb je er een verklaring voor?

 

Top 5 meest gelezen artikelen JTravel in oktober

Deze maand 3 dezelfde artikelen in deze top 5 als in september en twee verrassende artikelen in deze top 5: het LAM (Lisser Art Museum) in Lisse en Een wandeling in Wandelbos Groenendaal in Heemstede.

 1. Informatie over de Amsterdamse Waterleidingduinen
  Ik ben gek op wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen en kom er dan ook geregeld. Ik heb algemene informatie voor je op een rijtje gezet zoals waar je de Amsterdamse Waterleidingduinen kunt vinden, de geschiedenis, informatie over het gebied en een kaart.
 2. LAM (Lissert Art Museum) in Lisse
  In het LAM (Lisser Art Museum) in Lisse draait het om onbevangen kijken en zelf ontdekken. Er staan bij de kunstwerken geen bordjes met de namen van het kunstwerk en kunstenaar. Er is een digitale tour die u volgt via uw smartphone of tablet. Zo komt u meer te weten over het kunstwerk en de maker ervan. Alles in dit museum heeft te maken met eten en drinken en het consumeren er van.
 3. Wandeling in Amsterdam-Noord
  In dit artikel beschrijf ik mijn wandeling door trendy Amsterdam-Noord met een bezoek aan Van Dijk & Ko, De Ceuvel en streetart op de NDSM werf.
 4. Informatie Texel 2017
  In dit artikel geef ik je informatie over Waddeneiland Texel, het eiland dat ik in 2016 en 2017 bezocht. Dit artikel is de informatie over 2017. Ik geef je informatie over het eiland Texel zelf, hoe er te komen, het vervoer op het eiland, de geschiedenis en nog veel meer.
 5. Een wandeling in Wandelbos Groenendaal in Heemstede
  Wandelbos Groenendaal ligt aan de rand van Heemstede. Het bos is meer dan 80 hectare groot. Een heerlijk bos voor een mooie wandeling, in elk seizoen van het jaar. Er zijn veel voorzieningen in en rond het bos, zoals de kinderboerderij, de speeltuin en verschillende horecagelegenheden. Ik ben er in de herfst en lente geweest en vond een bos vol paddenstoelen en in de lente een mooi fris groen bos.

Kunstwerk ‘Food Chain Project’ van kunstenaar Itamar Gilboa. Alles wat je ziet liggen is door Itamar Gilboa in een jaar gegeten en in porselein gemaakt in het LAM (Lisser Art Museum) in Lisse Kunstwerk ‘Food Chain Project’ van kunstenaar Itamar Gilboa. Alles wat je ziet liggen is door Itamar Gilboa in een jaar gegeten en in porselein gemaakt in het LAM (Lisser Art Museum) in Lisse

 

Top 5 meest gelezen artikelen JTravelBlog in oktober

In oktober staan 2 nieuwe blogs in deze top 5. Beide blogs: Burlende damherten in de Amsterdamse Waterleidingduinen en De 22 hofjes in Haarlem zijn nieuw in dit overzicht. De blog Burlende damherten in de Amsterdamse Waterleidingduinen is een blog die eerder in oktober verscheen. De andere drie blogs zijn dezelfde blogs als de vorige maand.

 1. Review : Wereldkaart op canvas van wereldkaarten.nl
  De reden dat deze blog het zo goed doet weet ik nog altijd niet, want promotie om deze blog op sociale media onder de aandacht te brengen doe ik niet, schijnbaar is er behoefte aan een review over een wereldkaart. Ik heb deze wereldkaart gekregen in ruil voor een review op mijn blog.
 2. Tips en informatie over de Amsterdamse Waterleidingduinen
  Er is behoefte aan informatie over dit schitterende natuurgebied tussen Zandvoort en De Zilk. Als je mij volgt, weet je dat ik hier zeer regelmatig kom om te wandelen, wildlife te spotten en te fotograferen. De vossen 🦊 zijn mijn favoriet. Maar er is veel meer te zien. Ik heb nog een lijstje van blogs die ik over de Amsterdamse Waterleidingduinen wil schrijven.
 3. Burlende damherten in de Amsterdamse Waterleidingduinen
  Het is oktober en dus bronstijd en burltijd voor de damherten 🦌 in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Een must voor fotografen en natuurliefhebbers. Vaste bezoekers van de Amsterdamse Waterleidingduinen weten waar de damherten te vinden zijn. Elk jaar probeer ik de Amsterdamse Waterleidingduinen tijdens de burltijd te bezoeken. In deze blog alles over deze bijzondere maand in de Amsterdamse Waterleidingduinen.
 4. Een bezoek aan de Zaanse Schans in Zaandam
  Ik was tot de zomer van 2020 nog nooit op de Zaanse Schans geweest. Omdat het door corona veel rustiger is dan normaal, grijp ik mijn kans. De niet-Europese toeristen blijven weg en de toeristen die er zijn, zijn veelal Nederlanders. In deze blog vertel ik je alles over dat wat op de Zaanse Schans te zien is, zoals de molens, de ambachten, musea, panden en winkels.
 5. De 22 hofjes in Haarlem
  Ik kom regelmatig in Haarlem en vind het altijd leuk om één van de 22 hofjes in Haarlem te bezoeken. De hofjes zijn een oase van rust in de vaak drukke binnenstad. Eén van de leukste dingen om te doen is een wandeling maken langs de mooiste hofjes in Haarlem. In deze blog heb ik alle 22 hofjes in Haarlem op een rijtje gezet.

Het Teylers Hofje aan de Koudenhorn, één van de 22 hofjes in Haarlem Het Teylers Hofje aan de Koudenhorn, één van de 22 hofjes in Haarlem

 

Foto van de maand oktober

Mijn foto van de maand oktober 2021 is een foto van een hinde in de zon in Amsterdamse Waterleidingduinen.

Een damhert in de Amsterdamse Waterleidingduinen

 

Beste Instagram-post in oktober

Mijn beste instagram post van oktober 2021 is een foto die ik van een damhert op een duin in de avondzon in de Amsterdamse Waterleidingduinen maakte. Wat mij opvalt is dat mijn foto’s al maanden slecht geliked worden. De reden geen idee. Ik doe niets anders dan anders maar zelfs de foto van een vos doet het niet goed.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl)

 

Beste Pinterest pins van oktober

Voor mijn website JTravel is de pin Hofjes in Haarlem de best scorende qua kliks op Pinterest naar het artikel op de website. Voor JTravelBlog is dat deze maand opnieuw de pin Mijn bucketlist – Nederland. Twee pins die al eerder in dit overzicht stonden.

Tijdens je wandeling door Haarlem kun je veel hofjes bezoeken. Welke dat zijn lees je op mijn website. Lees je mee? #haarlem #wandeling #hofjes #jtravel #jtravelblog Ik heb mijn bucketlist van plekken in Nederland die ik nog graag zou willen zien op een rijtje gezet. Hoe mijn bucketlijst is uit ziet, lees je in deze blog. Lees je mee? #bucketlist #nederland #jtravel #jtravelblog

 

De blogs die in oktober verschenen op JTravelBlog

In oktober 2021 verschenen er in totaal 9 blogs op deze website. Mijn blogs verschijnen in principe (soms is er een uitzondering) op woensdag en zondag.

 1. September 2021 – Een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog
  In deze blog neem ik de tijd om terug te kijken naar de maand september 2021 van JTravelBlog. In dit maandelijkse overzicht van JTravelBlog geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe de maand september voor mij is geweest en waar ik me deze maand mee bezig heb gehouden.
 2. Wandelgids ‘Wandelen in Schieland en de Krimpenerwaard’
  De wandelgids ‘Wandelen in Schieland en de Krimpenerwaard’ is een gids met elf flinke rondwandelingen in het Groene Hart dichtbij Rotterdam in het westen van Nederland. Want ook in het westen van Nederland zijn fantastische wandelmogelijkheden. Met deze wandelgids maak je in 11 wandelingen kennis met de weidsheid van het wandelgebied Schieland en de Krimpenerwaard.
 3. Wandelnetwerk Amstelland : het Fortenpad
  Ik maakte de wandeling via het Fortenpad van Wandelnetwerk Amstelland op een mooie zonnige dag aan het begin van de herfst. Een wandelroute van 8 kilometer langs een paar forten rond Uithoorn die onderdeel uitmaken van de Stelling van Amsterdam.
 4. Bijzondere natuurhuisjes in de provincie Groningen
  Ik heb een aantal bijzondere natuurhuisjes in de provincie Groningen voor je op een rijtje gezet. De provincie waar mijn roots liggen. Het zijn stuk voor stuk unieke accommodaties, veelal gelegen in de natuur. Geniet als je in één van deze bijzondere accommodaties in de provincie Groningen verblijft.
 5. Burlende damherten in de Amsterdamse Waterleidingduinen
  Het is oktober en dus bronstijd en burltijd voor de damherten 🦌 in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Een must voor fotografen en natuurliefhebbers. Vaste bezoekers van de Amsterdamse Waterleidingduinen weten waar de damherten te vinden zijn. Elk jaar probeer ik de Amsterdamse Waterleidingduinen tijdens de burltijd te bezoeken. In deze blog alles over deze bijzondere maand in de Amsterdamse Waterleidingduinen.
 6. Review : Boek ‘De mooiste fotolocaties van Oost-Nederland’
  Deze review gaat over het boek ‘De mooiste fotolocaties van Oost-Nederland’. Het is het tweede deel uit een serie van in totaal vijf schitterende fotoboeken. Afgelopen jaren zijn er al fotoboeken over West-Nederland, Noord-Nederland, Zuid-Nederland en Texel verschenen.
 7. Westerborkpad etappe 10 : Station Amersfoort Schothorst – Station Nijkerk
  Dit is mijn verslag van etappe 10 van het Westerborkpad van Station Amersfoort Schothorst naar Station Nijkerk over een afstand van 9,9 kilometer. Het Westerborkpad is een lange afstandswandeling van Amsterdam Centraal Station naar Kamp Westerbork in Drenthe. Het wandelen van de 30 etappes van het Westerborkpad is voor mij een lange termijnproject. Ik wandel etappe voor etappe.
 8. De leukste wandelboeken ter inspiratie voor je volgende wandeling
  Nederland is sinds het begin van de pandemie massaal gaan wandelen. Hartstikke goed. Ter inspiratie heb ik de leukste wandelboeken voor je volgende wandeling op een rijtje gezet. Ik wandel en lees graag, wat is nu leuker om dat te combineren. Enne de feestdagen komen er aan, ook leuk om een wandelboek cadeau te krijgen of te geven.
 9. Oktober 2021 – Een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog
  In deze blog neem ik de tijd om terug te kijken naar de maand oktober 2021 van JTravelBlog. In dit maandelijkse overzicht van JTravelBlog geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe de maand oktober voor mij is geweest en waar ik me deze maand mee bezig heb gehouden. Dit is deze blog.

Fort aan de Drecht tijdens de wandeling van het Fortenpad van Wandelnetwerk Amstelland Fort aan de Drecht tijdens de wandeling van het Fortenpad van Wandelnetwerk Amstelland

 

De artikelen die in oktober verschenen op JTravel

In oktober 2021 verscheen er 16 nieuwe artikelen op JTravel:

 1. Foto’s van mijn wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen op 22 september 2021
  Mijn 10e bezoek (11e als je ook een deel van de wandeling Groene Wissel Vogelenzang meerekent) aan de Amsterdamse Waterleidingduinen in 2021 begin ik bij ingang Panneland. Ik zie veel leuke dingen vandaag, zoals libellen, damherten en drie vossen. Geduld was een schone zaak deze middag.
 2. Westerborkpad etappe 5 t/m 9 : Station Naarden-Bussum – Station Amersfoort Schothorst
  In 2021 heb ik 5 etappes gelopen van de lange afstandswandeling ‘Westerborkpad’. Het wandelen van de 30 etappes van het Westerborkpad is voor mij een lange termijnproject. Ik wandel etappe voor etappe.  In dit artikel een verslag van etappe 5 tot en met 9 tussen Station Naarden-Bussum naar Station Amersfoort Schothorst. Mijn belevenissen en mijn route leest u in dit artikel.
 3. Foto’s van de etappes 5 t/m 9 van het Westerborkpad : Station Naarden-Bussum – Station Amersfoort Schothorst
  In 2021 heb ik 5 etappes gelopen van de lange afstandswandeling ‘Westerborkpad’. Het wandelen van de 30 etappes van het Westerborkpad is voor mij een lange termijnproject. Ik wandel etappe voor etappe. In dit artikel ziet u mijn foto’s die ik tijdens deze 5 etappes tussen Station Naarden-Bussum en Station Amersfoort Schothorst maakte
 4. Foto’s van mijn wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen op 8 oktober 2021
  Mijn 11e bezoek (12e als je ook een deel van de wandeling Groene Wissel Vogelenzang meerekent) aan de Amsterdamse Waterleidingduinen in 2021 begin ik bij ingang Panneland. Het is bronstijd en burltijd voor de damherten. Een andere wandeling dan ik meestal maak, maar ook dat levert weer mooie kiekjes op.
 5. Instameet Week van de Industriecultuur 2021
  Ik nam in oktober 2021 deel aan de Instameet Week van de Industriecultuur 2021. In dit artikel een verslag van deze dag in Beverwijk en Wijk aan Zee.
 6. Week van de Industriecultuur
  In dit artikel meer informatie over de Week van de Industriecultuur.
 7. Locaties van de Instameet Week van de Industriecultuur 2021
  In dit artikel foto’s met links naar de 4 locaties van de Instameet Week van de Industriecultuur 2021 met bezoeken aan Riwald Recyling in Beverwijk, de Broedmachine in Beverwijk, een Beverwijkse haventocht en het Beeldenpark ‘Een Zee van Staal’ in Wijk aan Zee.
 8. Foto’s van de Instameet Week van de Industriecultuur 2021
  In dit artikel foto’s met links naar de foto’s van de 4 locaties van de Instameet Week van de Industriecultuur 2021.
 9. Riwald Recycling in Beverwijk
  De eerste locatie van de Instameet Week van de Industriecultuur 2021 was Riwald Recycling in Beverwijk. Een bedrijf dat de recycling van e-waste, ferro en non-ferro metalen tot hoogwaardige grondstoffen, voor metaalproducenten wereldwijd verzorgd. Een interessante locatie.
 10. Foto’s van Riwald Recycling in Beverwijk
  De foto’s van het Riwald Recycling in Beverwijk zie je in dit artikel. Een bedrijf dat de recycling van e-waste, ferro en non-ferro metalen tot hoogwaardige grondstoffen, voor metaalproducenten wereldwijd verzorgd.
 11. Broedmachine in Beverwijk
  De tweede locatie van de Instameet Week van de Industriecultuur 2021 was de Broedmachine in Beverwijk. De Broedmachine is sinds 2017 een plek waar creatieve en startende ondernemers het hele jaar door terecht kunnen om te experimenteren en te maken. Het is plek waar ruimte is voor ontwikkeling, verbinding en samenwerking. Beneden is Podiumcafé Toos gevestigd, een leuke plek voor lunch en diner.
 12. Foto’s van de Broedmachine in Beverwijk
  De foto’s van de Broedmachine in Beverwijk zie je in dit artikel.
 13. Beverwijkse Haventocht
  De derde locatie van de Instameet Week van de Industriecultuur 2021 was de haven van Beverwijk met de Beverwijkse Haventocht. Een boottocht door De Pijp en over het Noordzeekanaal tot de zeesluis van IJmuiden. Onderweg vertelt een gids je alles wat je onderweg ziet, zoals grote overslagbedrijven, recycling bedrijven, zeeschepen die voor anker liggen, aan beide kanten van het Noordzeekanaal de ventilatiegebouwen van de Velsertunnel, Oud Velsen en de grote zeesluis van IJmuiden die nog in aanbouw is. Voor de sluis ligt de reservedeur van de bestaande sluis.
 14. Foto’s van de Beverwijkse Haventocht
  De foto’s van de Beverwijkse Haventocht zie je in dit artikel.
 15. Beeldenpark ‘Een Zee van Staal’ in Wijk aan Zee
  De vierde locatie van de Instameet Week van de Industriecultuur 2021 was het Beeldenpark ‘Een Zee van Staal’ in Wijk aan Zee. Een beeldenpark met veertien beelden die liggen of staan tussen helmgras, bramenstruiken en zeldzame plantensoorten. Op de achtergrond de rookpluimen van de naastgelegen staalfabriek. De beeldende kunst tezamen met industrie en natuur.
 16. Foto’s van het Beeldenpark ‘Een Zee van Staal’ in Wijk aan Zee
  De foto’s van het Beeldenpark ‘Een Zee van Staal’ in Wijk aan Zee zie je in dit artikel.

De Velsertunnel tijdens de Beverwijkse Haventocht tijdens de Instameet Week van de Industriecultuur 2021 De Velsertunnel tijdens de Beverwijkse Haventocht tijdens de Instameet Week van de Industriecultuur 2021

 

Aangepaste berichten in oktober op JTravelBlog

Ik heb in oktober 2 blogs op JTravelBlog aangepast. De afgelopen maand heb ik geen controles uitgevoerd op mijn oude blogs, simpelweg omdat ik hier geen tijd voor had. Maar de komende maanden ga ik verder met het controleren, aanpassen en aanvullen van mijn blogs en artikelen. Iets waar ik al een tijdje mee bezig ben. Maar er moeten ook nieuwe artikelen en blogs geschreven worden. Het aanpassen gaat niet heel snel maar het vordert gestaag.

 • Aanbiedingen
  Deze blog met aanbiedingen pas ik een paar keer per maand aan. De aanbiedingen zijn een last minute van de week, een arrangement van de week, maar ook vliegtickets, hotels, reisbenodigdheden of reisgidsen en een boek van de week. Het museum van de week staat ook weer online omdat de musea sinds juni weer geopend zijn. Het boek van de week is vaak het boek dat ik op dat moment lees en dat ik met je wil delen.
 • De door mij bezochte plaatsen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO
  Vanwege toevoegingen aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO heb ik deze blog aangepast. Nederland heeft 3 nieuwe plaatsen op deze mooie lijst gekregen en ook de kuuroorden van Baden-Baden (Duitsland) en Karlovy Vary (Tsjechië) staan nu op de lijst. Deze laatste twee kuuroorden heb ik in het verleden een keer bezocht.

Halong Bay in Vietnam op de Werelderfgoedlijst van UNESCO Halong Bay in Vietnam op de Werelderfgoedlijst van UNESCO

 

Aangepaste artikelen in oktober op JTravel

Ik heb in oktober 4 artikelen op JTravel aangepast. De afgelopen maand heb ik geen controles uitgevoerd op mijn oude artikelen, simpelweg omdat ik hier geen tijd voor had. Maar de komende maanden ga ik verder met het controleren, aanpassen en aanvullen van mijn blogs en artikelen. Iets waar ik al een tijd mee bezig ben. Maar er moeten ook nieuwe artikelen en blogs geschreven worden. Het aanpassen gaat niet heel snel maar het vordert gestaag.

 • Mijn wandelingen op een rijtje en Foto’s van mijn wandelingen
  Om een link te maken naar de het artikel over etappe 5 t/m 9 van het Westerborkpad tussen Station Naarden-Bussum en Station Amersfoort Schothorst en de foto’s van etappe 5 t/m 9 van het Westerborkpad tussen Station Naarden-Bussum en Station Amersfoort Schothorst heb ik foto’s met de link naar mijn verhaal over deze indrukwekkende wandelingen en de foto’s van deze wandelingen toegevoegd aan deze twee artikelen.
 • Foto’s van de Amsterdamse Waterleidingduinen
  Om een link te maken naar de foto’s van mijn wandelingen op 22 september  en 8 oktober 2021 in de Amsterdamse Waterleidingduinen heb ik foto’s met de link naar alle foto’s van deze dagen toegevoegd aan het artikel Foto’s van de Amsterdamse Waterleidingduinen.
 • Stelling van Amsterdam
  In september 2021 liep ik het Fortenpad rond Uithoorn. De twee forten die ik tijdens deze wandeling bezocht behoren tot de Stelling van Amsterdam, een verdedigingslinie van 135 kilometer rond Amsterdam.

De Stelling van Amsterdam in Nederland op de Werelderfgoedlijst van UNESCO De Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie in Nederland op de Werelderfgoedlijst van UNESCO

 

Hoe was jouw afgelopen maand? Heb je al plannen voor november? Ik wil in elk geval weer de Hermitage in Amsterdam bezoeken, een etappe van het Westerborkpad lopen en een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen maken.
Ik heb me in 2021 voorgenomen om er elke week een keer op uit te trekken. Dit is tot nu toe niet helemaal gelukt, want het is afhankelijk van het weer en ook van mijn gezondheid. Zoals je wellicht weet, lijd ik aan het chronisch vermoeidheidssyndroom, waardoor uitjes niet goed te plannen zijn.

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Meer maandoverzichten

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

In oktober 2021 maakte ik 2 wandelingen in de Amsterdamse Waterleidingduinen, nam ik deel aan de Instameet Week van de Industriecultuur en liep ik een etappe van het Westerborkpad, Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #oktober2021 #westerborkpad #amsterdamsewaterleidingduinen #wandelen #instameet #weekvandeindustriecultuur #jtravel #jtravelblog In oktober 2021 maakte ik 2 wandelingen in de Amsterdamse Waterleidingduinen, nam ik deel aan de Instameet Week van de Industriecultuur en liep ik een etappe van het Westerborkpad, Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #oktober2021 #westerborkpad #amsterdamsewaterleidingduinen #wandelen #instameet #weekvandeindustriecultuur #jtravel #jtravelblog In oktober 2021 maakte ik 2 wandelingen in de Amsterdamse Waterleidingduinen, nam ik deel aan de Instameet Week van de Industriecultuur en liep ik een etappe van het Westerborkpad, Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #oktober2021 #westerborkpad #amsterdamsewaterleidingduinen #wandelen #instameet #weekvandeindustriecultuur #jtravel #jtravelblog

In oktober 2021 maakte ik 2 wandelingen in de Amsterdamse Waterleidingduinen, nam ik deel aan de Instameet Week van de Industriecultuur en liep ik een etappe van het Westerborkpad, Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #oktober2021 #westerborkpad #amsterdamsewaterleidingduinen #wandelen #instameet #weekvandeindustriecultuur #jtravel #jtravelblog In oktober 2021 maakte ik 2 wandelingen in de Amsterdamse Waterleidingduinen, nam ik deel aan de Instameet Week van de Industriecultuur en liep ik een etappe van het Westerborkpad, Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #oktober2021 #westerborkpad #amsterdamsewaterleidingduinen #wandelen #instameet #weekvandeindustriecultuur #jtravel #jtravelblog In oktober 2021 maakte ik 2 wandelingen in de Amsterdamse Waterleidingduinen, nam ik deel aan de Instameet Week van de Industriecultuur en liep ik een etappe van het Westerborkpad, Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #oktober2021 #westerborkpad #amsterdamsewaterleidingduinen #wandelen #instameet #weekvandeindustriecultuur #jtravel #jtravelblog

Meer over dit onderwerp

2 reacties

 • Carla schreef:

  Elke keer geniet ik weer van je vele verhalen.
  Ook de oudere verhalen lees ik graag.
  Zo wandel ik ook een beetje met je mee.
  Succes verder.

  • Jaquelien schreef:

   Dank je voor je leuke reactie Carla. Ik wens je ook in de toekomst veel leesplezier en inspiratie. Ik heb nog zoveel ideeën voor blogs. Blijf het volgen. Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief krijg je bij publicatie van een blog een e-mail en ben je als eerste op de hoogte van het verschijnen van een nieuwe blog.

 • Geef een reactie

  Over JTravelBlog

  Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

  Zoeken

  Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

  Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

  Buy me a coffee

  Aanbiedingen

  Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

  Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

  Boek een vlucht

  Skyscanner

  Boek je hotel  Booking.com

  Boek je Natuurhuisje

  Boek hier je Natuurhuisje

  Heb je nog iets nodig?

  Bol.com