De Manpadroute, een fietstocht langs buitenplaatsen

Huis te Manpad in Heemstede tijdens het fietsen van de Manpadroute

 

Ik fietste de Manpadroute, een fietstocht van bijna 24 kilometer langs buitenplaatsen in Kennemerland. De route is genoemd naar het 18e eeuwse Huis te Manpad in Heemstede. In deze blog vertel ik je mijn route en alles wat ik onderweg aan leuke dingen tegenkwam. Ook leg ik je uit hoe de fietsknooppunten werken.

 

Mijn fietstocht

Mijn fietsroute begint op de kruising van de Bennebroekerlaan en de Rijksstraatweg in Bennebroek, tussen fietsknooppunt 67 en 68. De reden dat ik hier start is omdat ik hier langs kom om bij het officiële beginpunt te komen. De officiële route zoals ik die op internet vond, begint bij ingang Oase/Oranjekom van de Amsterdamse Waterleidingduinen. Ik verleg mijn start- en eindpunt naar de hoek van de Bennebroekerlaan en de Rijksstraatweg in Bennebroek en pak daar de route op.

Mijn fietstocht van de Manpadroute gaat via fietsknooppunten 68 – 71 – 70 – 81 – 84 – 35 – 21 – 36 – 83 – 82 – 72 – 76 – 67.

Richtingaanwijzer van fietsknooppunt 70 bij Wandelbos Groenendaal in Heemstede tijdens het fietsen van de Manpadroute Richtingaanwijzer van fietsknooppunt 70 bij Wandelbos Groenendaal in Heemstede

 

Onderweg staan twee verschillende borden, het bord met het nummer van het fietsknooppunt maar ook zeskantige borden met de tekst Manpadroute. Dit laatste is verwarrend want de routes met deze twee borden komen niet overeen. Je moet de knooppuntenborden volgen.

Zeskantig bord van de Mandpadroute tijdens het fietsen van de Manpadroute Zeskantig bord van de Mandpadroute

 

Je kunt onderweg zeskantige bordjes met de tekst Mandpadroute, de oude bewegwijzerde route, tegenkomen. Negeer deze borden en blijf de knooppuntenroute volgen.

 

Tussen fietsknooppunt 67 en 68 : Bennebroek

Zoals gezegd start ik mijn fietstocht langs de 13 fietsknooppunten tussen knooppunt 67 en 68 op de hoek van de Bennebroekerlaan en de Rijksstraatweg in Bennebroek. Hier pak in de route op. Ik fiets tot aan de Linnaeushof de Herenweg op. Hier staat het eerste bord en die wijst dat ik om de Linnaeushof heen moet fietsen naar de andere kant tot aan de Binnenweg. Hier ligt het Bennebroekbos en aan de rechterkant de mooie kerk van Bennebroek.

De kerk van Bennebroek De kerk van Bennebroek

 

Ik sla linksaf. Aan de rand van het Bennebroekbos staat de Gedenknaald Koningin Wilhelmina. De naald is opgericht ter nagedachtenis aan een bezoek dat koningin Wilhelmina in 1916 bracht aan Bennebroek, waar een instructiebataljon uit Kampen gelegerd was.

Gedenknaald Koningin Wilhelmina aan de rand van het Bennebroekbos in Bennebroek Gedenknaald Koningin Wilhelmina aan de rand van het Bennebroekbos in Bennebroek

 

Aan de rechterkant is de parkeerplaats voor de Linnaeushof. De Binnenweg gaat over in de Glipperweg. Op de hoek met de Prinsenlaan is knooppunt 68.

 

Tussen fietsknooppunt 68 en 71 : Huis te Manpad

Ik fiets de Prinsenlaan door tot aan de Kadijk. Dit is een bekend stukje, want hier heb ik tijdens Mijn wandelrondje De Overplaats & De Hartekamp gelopen. Hier is niet veel te zien. Aan de rand van het bos en maisveld staan twee reeën, ik heb ze niet kunnen fotograferen, de afstand was te groot. Ik kom weer uit op de Herenweg tegenover Huis te Manpad. Helaas is deze buitenplaats niet te bezichtigen. Het park rond het huis is alleen op zaterdagochtend tijdens een rondleiding te zien. De Buitenplaats dateert uit de 18e eeuw. Hier woonde de familie Van Lennep. Ik wil nog een keer meelopen tijdens de gratis rondleiding. Om bij Huis te Manpad te komen moet je de drukke Herenweg even oversteken.

Huis te Manpad in Heemstede tijdens het fietsen van de Manpadroute Huis te Manpad in Heemstede

 

Een eindje verderop, op de hoek van het Manpadslaan is knooppunt 71. Tegenover het knooppunt is Monument De Naald. Dit is een monument dat hier in 1817 door David Jacob van Lennep, de bewoner van Huis te Manpad, werd geplaatst. De Naald is een monument ter nagedachtenis van de Slag bij Manpad uit 1304.

Monument De Naald in Heemstede tijdens het fietsen van de Manpadroute Monument De Naald in Heemstede

 

Tussen fietsknooppunt 71 en 70 : Wandelbos Groenendaal

Vanaf De Naald fiets ik over de Herenweg tot aan de Sparrenlaan tegenover Pannenkoekenhuis Konijnenberg. Hier sla ik linksaf het fietspad door Wandelbos Groenendaal, een plek waar ik ook al meerdere keren een wandeling heb gemaakt. Wandelbos Groenendaal is een eeuwenoud wandelbos van ongeveer 80 hectare. Dit keer fiets ik de Sparrenlaan af. Aan beide kanten zijn hekken geplaatst, dit omdat er grote grazers rondlopen en die mogen natuurlijk niet buiten dit wandelbos komen. Aan het eind van de Sparrenlaan is Restaurant Landgoed Groenendaal en Bosbar Groenendaal gevestigd. Aan het eind van de Sparrenlaan is knooppunt 70.

Wandelbos Groenendaal in Heemstede tijdens het fietsen van de Manpadroute Wandelbos Groenendaal in Heemstede

 

Tussen fietsknooppunt 70 en 81 : Oorlogsmonument Heemstede

De route gaat verder langs de parkeerplaats bij Speeltuin Groenendaal. Aan het eind van deze weg zie je rechts de Groenendaalse Molen, een kleine stellingmolen die Wandelbos Groenendaal van water voorziet.

De Groenendaalse Molen in Heemstede tijdens het fietsen van de Manpadroute De Groenendaalse Molen in Heemstede

 

Net voor de molen sla ik linksaf. Links staat het oorlogsmonument van Heemstede. Dit beeld ‘Een vrouw die haar boeien slaakt’ is gemaakt door Mari Andriessen. Het beeld herdenkt 45 Heemstedenaren die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen. Aan de voet van het monument staat de inscriptie: 1940 – 1945, met daarop ingegrift de namen van 45 Heemsteedse oorlogsslachtoffers. Oorlogsmonumenten zijn altijd indrukwekkend, vind ik en ook nu sta ik even stil bij hen die voor onze vrijheid zijn omgekomen. Op het naastgelegen monument ‘Boek van de Namen’ (Sefer HaSjemot) staan de namen en leeftijden van de 162 joodse slachtoffers uit Heemstede. Onder het boek is een vierkant vlak van een Jeruzalem meegebrachte steen begraven.

Oorlogsmonument in Heemstede tijdens het fietsen van de Manpadroute Oorlogsmonument in Heemstede

Oorlogsmonument 'Boek van de Namen' in Heemstede tijdens het fietsen van de Manpadroute Oorlogsmonument ‘Boek van de Namen’ in Heemstede

 

Mijn fietstocht gaat voor het oorlogsmonument langs naar de Van Merlenlaan. Hier sla ik weer linksaf en fiets de Van Merlenlaan uit tot aan de Herenweg. Op deze kruising sla ik rechtsaf richting Haarlem. Bij de rotonde aan de Zandvoortselaan is knooppunt 81.

 

Tussen fietsknooppunt 81 en 84 : Haarlemmerhout

Vanaf de rotonde rijd ik rechtdoor tot aan de kruising met de Adriaan Pauwlaan. De route gaat door een woonwijk op de grens van Heemstede en Haarlem. Bij het Crayenesterpad sla ik linksaf en rijd een stukje langs water. Via de Jacob Catslaan en Van Oldebarneveltlaan fiets ik langs het terrein van de Koninklijke HFC in Haarlem, een voetbalclub opgericht in 1879.

Via een bospad kom ik uit bij de Spanjaardlaan die ik oversteek. Vanaf daar kom ik uit in het Haarlemmerhout, het oudste stadsbos van Nederland. Dit was in de Gouden Eeuw een recreatiegebied voor welgestelden uit Haarlem en Amsterdam. De Haarlemmerhout omvat drie deelgebieden.

 • Kleine Hout, het oostelijk deel. Dit is nu een stadspark.
 • Grote Hout, het westelijk deel. Dit is een stadsbos.
 • Landgoed Eindenhout ligt ten westen van de Grote Hout. Hier staat een villa uit 1793. Dit is nu een natuurgebied.

Ik fiets dwars door het Haarlemmerhout waar ik knooppunt 84 zie.

Het Haarlemmerhout in Haarlem tijdens het fietsen van de Manpadroute Het Haarlemmerhout in Haarlem

 

Tussen fietsknooppunt 84 en 35 : Haarlem

Ik fiets nog een stukje door het Haarlemmerhout.

Het Haarlemmerhout in Haarlem tijdens het fietsen van de Manpadroute Het Haarlemmerhout in Haarlem

 

Bij de Spruitenbosstraat fiets ik weer een woonwijk in en komt dan uit op de drukke kruising met de Leidsevaart. Ik fiets steeds rechtdoor, de Pijlslaan af tot aan de Westelijke Randweg. Over dit deel is niet veel te vertellen, het is er druk met verkeer. Het is een kwestie van doortrappen.

Aan de andere kant van de Westelijke Randweg op het Duinvlietspad staat het bord dat ik bij knooppunt 35 ben aangekomen.

 

Tussen fietsknooppunt 35 en 21 : Buitenplaats Elswout

De route gaat verder via het het Duinvlietspad door het bos Duinvliet. Duinvliet maakt deel uit van Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Aan het eind van het Duinvlietspad sta ik recht tegenover de ingang van Buitenplaats Elswout, een plek waar ik nog een keer een wandeling wil maken en een blog over wil schrijven. Het is er tot nu toe niet van gekomen om hier te gaan wandelen. Elswout is één van de mooiste en best bewaarde buitenplaatsen van Nederland. Deze buitenplaats is al meer dan 400 jaar oud. Overal zijn sporen uit het verleden te zien. Elswout is aangelegd door de Amsterdamse koopman Carel Molijn. De tuin is aangelegd in een strakke stijl, met kaarsrechte lindelanen aan weerszijden van het huis. Rond 1780 werd op Elswout de Engelse landschapsstijl geïntroduceerd.

Vanaf de Elswoutslaan heb je mooi zicht op het grote landhuis en de sluiswachterswoning. Je moet als je een foto wilt maken, wel even de drukke weg oversteken.

Buitenplaats Elswout tijdens het fietsen van de Manpadroute

Buitenplaats Elswout tijdens het fietsen van de Manpadroute Buitenplaats Elswout

 

Ik fiets de hele Elswoutslaan af tot aan knooppunt 21, deze bevindt zich op de Duinlustweg.

 

Tussen fietsknooppunt 21, 36, 83 en 82 : Aerdenhout

Vanaf knooppunt 21 is het maar klein stukje naar knooppunt 36. Over dit deel is niets te vertellen. Knooppunt 36 is bij restaurant Kraantje Lek bij Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Het is hier druk als ik er langs rijdt. Naast het restaurant staat een kunstwerk van beeldhouwer Kees Verkade, Holle Boom.

Ik fiets verder naar knooppunt 83. De route gaat een heel stuk langs de Duinlustweg om het Nationaal Park Zuid-Kennemerland heen. Ook in dit natuurgebied wil ik nog een keer een wandeling maken, maar ook dat is er nog niet van gekomen.

Aan het eind van de Duinlustweg sla ik rechtsaf de Bentveldseweg op. Vanaf de Bentveldselaan fiets ik door de Mr. H. Enschedéweg. Hier ligt het kopje van Aerdenhout, een klein rot klimmetje. Bovenop sla je rechtsaf en zoef ik met een noodgang naar beneden. Gelukkig is het rustig. Ik ben inmiddels in Aerdenhout aangekomen. Aan het eind van de Mr. H. Enschedéweg is knooppunt 83.

Vanaf knooppunt 83 is het paar honderd meter naar knooppunt 82. Via een afgescheiden fietspad parallel aan de Marius Bauerlaan kom ik bij dit fietsknooppunt.

Een fietspad in Aerdenhout tijdens het fietsen van de Manpadroute Een fietspad in Aerdenhout

 

Tussen fietsknooppunt 82 en 72 : Amsterdamse Waterleidingduinen en Buitenplaats Leyduin

Vanaf knooppunt 82 steek ik de rotonde van de Zandvoorsteweg rechtover. Bij de eerste weg sla ik rechtsaf en rijd een heel stuk de Boekenroodeweg af. Dit is de N206. Dit is een heel lang stuk.

De Boekenroodeweg gaat op een gegeven moment over in de Vogelenzangseweg. Het fietspad langs de Vogelenzangseweg is smal en loopt langs een drukke weg.

Aan de rechterkant ligt op een gegeven moment Ingang Oase/Oranjekom van de Amsterdamse Waterleidingduinen. Een bekend wandelgebied voor mij. Ik kom hier ongeveer 1x per maand. Meestal niet bij deze ingang maar bij de ingang een eindje verderop, Panneland. Nu laat ik dit fantastische gebied rechts liggen. Ingang Oase/Oranjekom is het officiële startpunt van de Manpadroute.

Direct na de afslag naar de parkeerplaats voor de Amsterdamse Waterleidingduinen sla ik linksaf. Dit is Buitenplaats Leyduin. Ook dit is voor mij een bekend terrein want ik heb hier een paar mooie wandelingen gemaakt:Een wandeling over Buitenplaats Leyduin in Vogelenzang en de Groene Wissel Vogelenzang : Waterleidingduinen en Landgoederen. Nu fiets ik over de verharde Vogelenzangsweg naar de 2e Leyweg. Rechts zie je de Belvedère en een eindje verderop is Gasterij Leyduin gevestigd. Ik fiets verder via de 2e Leyweg langs Huize Leyduin. De ooievaars die ik tijdens mijn Groene Wissel wandeling zag, zijn verdwenen. Het nest is leeg.

Huize Leyduin op Buitenplaats Leyduin in Vogelenzang tijdens het fietsen van de Manpadroute Huize Leyduin op Buitenplaats Leyduin in Vogelenzang

 

Aan het eind van de weg tegenover de parkeerplaats en informatiepunt De Kakelye is knooppunt 72.

 

Tussen fietsknooppunt 72 en 76 : Buitenplaats Woestduin

Vanaf knooppunt 72 sla ik rechtsaf, de Woestduinweg op. Deze weg blijf ik volgen en fiets langs buitenplaats Woestduin. Op buitenplaats Woestduin was tussen 1901-1911 de eerste renbaan van Nederland gevestigd. In 1940 wordt een paviljoen met torentje uit de tijd van de renbaan verbouwd tot bungalow en krijgt de naam ‘Oud Woestduin’. Het huis is vanaf het fietspad duidelijk te zien.

Buitenplaats Leyduin in Vogelenzang tijdens het fietsen van de Manpadroute Buitenplaats Leyduin in Vogelenzang

 

Het eind van het fietspad komt weer uit bij de drukke Vogelenzangseweg. Ik steek de weg over. Gelukkig valt het met de drukte mee. Wat volgt is een saai stukje tot aan knooppunt 76. Dit knooppunt staat bij de rotonde. Dit is voor mij bekend terrein, want deze rotonde kruis ik als ik naar ingang Panneland van de Amsterdamse Waterleidingduinen fiets.

U nadert knooppunt 76 op de Vogelenzangseweg in Vogelenzang tijdens het fietsen van de Manpadroute U nadert knooppunt 76 op de Vogelenzangseweg in Vogelenzang

 

Tussen fietsknooppunt 76 en 67 : Bennebroek

Via de mooie Bekslaan fiets ik naar het spoor. Hier steek ik de houten brug over en fiets een woonwijk van Bennebroek in. Aan het eind van de Hyacintenlaan staan de borden niet gelijk. Voor knooppunt 67 moet ik naar rechts, het zeskantige bord geeft aan dat ik naar links moet. Nu weet ik dat ik beide kanten op kan om op hetzelfde punt uit te komen. Ik negeer, zoals ook in de routebeschrijving op internet aangegeven, deze zeskantige borden met Manpadroute en blijf de knooppuntenroute volgen.

Via de Amaryllislaan en de Akonietenlaan kom ik uit op de Rijksstraatweg. Dit is knooppunt 67.

Om bij mijn beginpunt te komen, steek ik de altijd drukke Rijksstraatweg over bij het stoplicht en fiets naar de kruising Bennebroekerlaan en de Rijksstraatweg in Bennebroek. De Manpadroute is rond. De Manpadroute gaat door Bennebroek, Heemstede, Haarlem, Overveen, Aerdenhout en Vogelenzang.

 

Wat is een fietsknooppunt

Een fietsknooppunt is een genummerde kruising of splitsing in een regionaal routenetwerk, in mijn geval Noord-Holland. De bewegwijzering van de routes is herkenbaar aan de rechthoekige groen-witte borden met omcirkelde nummers. Via deze nummers fiets je van knooppunt naar knooppunt en bepaal je zelf je route en afstand. Je hoeft alleen deze bordjes in de gaten te houden en niet meer te letten op straatnamen of fietsnavigatie. Je geniet meer van de omgeving en alles wat je onderweg tegenkomt. Ik heb thuis mijn GPX-bestand van de Mandpadroute gedownload. Dit omdat de route onderweg op twee manieren, die niet gelijk zijn, wordt aangegeven.

De knooppuntroutes maken vooral gebruik van autoluwe wegen en fietspaden en zijn in twee richtingen bewegwijzerd. Bij de knooppunten staan informatiepanelen die je informeren over het knooppuntennetwerk in de betreffende regio. Ik heb dit keer Fietsroute netwerk ‘Zuid-Kennemerland’ doorkruist.

Bord van het fietsroutenetwerk Zuid-Kennemerland tijdens het fietsen van de Manpadroute Bord van het fietsroutenetwerk Zuid-Kennemerland

 

Mijn route

 

Praktische informatie

Route

Fietsknooppunten 68 – 71 – 70 – 81 – 84 – 35 – 21 – 36 – 83 – 82 – 72 – 76 – 67.

Fietsknooppunt 35 op het Duinvlietspad in Haarlem tijdens het fietsen van de Manpadroute Fietsknooppunt 35 op het Duinvlietspad in Haarlem

 

Afstand

Ongeveer 24 kilometer.

 

Start- & eindpunt

Je kunt op elk punt beginnen. Mijn route begint tussen knooppunt 67 en 68 op de hoek van de hoek van de Bennebroekerlaan en de Rijksstraatweg in Bennebroek. De officiële route begint bij ingang Oase/Oranjekom van de Amsterdamse Waterleidingduinen bij knooppunt 72. Dit is voor mij omrijden, daarom begin ik tussen fietsknooppunt 67 en 68.

 

Bereikbaarheid

Je kunt je auto parkeren bij Ingang Oase/Oranjekom van de Amsterdamse Waterleidingduinen hebben een uitgebreid parkeerterrein. Dit is het officiële startpunt van de Mandpadroute. Parkeren hier is niet gratis. Een parkeerkaart kost € 2,– per dag.

Je kunt onderweg op veel plekken je auto (gratis) parkeren, zoals bij de Linnaeushof in Bennebroek, bij het begin en eind van de Sparrenlaan in Wandelbos Groenendaal, bij Restaurant Kraantje Lek bij de Nationaal Park Zuid-Kennemerland, bij Buitenplaats Leyduin en natuurlijk gewoon ergens onderweg.

 

Horeca

 • BosBar, Groenendaal 3, 2104 WP Heemstede
 • Landgoed Groenendaal, Groenendaal 3, 2104 WP Heemstede
 • Pannenkoekenhuis Konijnenberg, Herenweg 33, 2105 MB Heemstede
 • Kiosk Bosluik Speeltuin Groenendaal, Groenendaal 5, 2104 WP Heemstede
 • De Oase, 1e Leijweg 9, 2114 BH Vogelenzang
 • Restaurant de Vogelensangh, Vogelenzangseweg 182, 2114 BD Vogelenzang
 • Gasterij Leyduin, Manpadslaan 1, 2114 BJ Vogelenzang
 • Kraantje Lek, Duinlustweg 22, 2051 AB Overveen
 • De Wachtkamer 3e Klasse, Leidsevaart 36, 2114 AD Vogelenzang

Onderweg zijn er in de dorpen nog meer horecagelegenheden maar dit zijn de belangrijkste.

Horecagelegenheid Kraantje Lek in Overveen tijdens het fietsen van de Manpadroute Horecagelegenheid Kraantje Lek in Overveen

 

Bezienswaardigheden

 • Linnaeushof
 • Huis te Manpad
 • Monument De Naald
 • Oorlogsmonument in Heemstede
 • Groenendaalse Molen
 • Haarlemmerhout
 • Buitenplaats Elswout
 • Bezoekerscentrum Oranjekom in de Amsterdamse Waterleidingduinen
 • Buitenplaats Leyduin met de Belvedère en Huize Leyduin

De Belvedere op Buitenplaats Leyduin in Vogelenzang tijdens het fietsen van de Manpadroute De Belvedere op Buitenplaats Leyduin in Vogelenzang

 

Recreatiegebieden

 • Buitenplaats De Overplaats
 • Wandelbos Groenendaal
 • Haarlemmerhout
 • Buitenplaats Elswout
 • Nationaal Park Zuid-Kennemerland
 • Amsterdamse Waterleidingduinen
 • Buitenplaats Leyduin

 

Overnachten

Er zijn overnachtingsmogelijkheden in Bennebroek, Heemstede, Haarlem, Overveen, Aerdenhout en Vogelenzang. Je vergelijkt hotels en de prijzen via Booking.com.

Je kunt ook gebruik maken van een B&B. Bekijk hier het aanbod van Airbnb. Boek je voor de eerste keer via Airbnb? Met deze link krijg je korting op je eerste boeking.

 

Heb jij wel eens een fietstocht langs fietsknooppunten gemaakt? Zo ja, wat was je route? Laat het me weten via onderstaand reactieformulier.

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Meer lezen

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Ik fietste de Manpadroute, een fietstocht langs buitenplaatsen in Kennemerland, een fietstocht van bijna 24 kilometer. De route is genoemd naar het 18e eeuwse Huis te Manpad in Heemstede. Fiets en lees je mee? #manpadroute #fietsknooppunten #fietsen #heemstede #vogelenzang #haarlem #bennebroek #aerdenhout #jtravel #jtravelblog Ik fietste de Manpadroute, een fietstocht langs buitenplaatsen in Kennemerland, een fietstocht van bijna 24 kilometer. De route is genoemd naar het 18e eeuwse Huis te Manpad in Heemstede. Fiets en lees je mee? #manpadroute #fietsknooppunten #fietsen #heemstede #vogelenzang #haarlem #bennebroek #aerdenhout #jtravel #jtravelblog Ik fietste de Manpadroute, een fietstocht langs buitenplaatsen in Kennemerland, een fietstocht van bijna 24 kilometer. De route is genoemd naar het 18e eeuwse Huis te Manpad in Heemstede. Fiets en lees je mee? #manpadroute #fietsknooppunten #fietsen #heemstede #vogelenzang #haarlem #bennebroek #aerdenhout #jtravel #jtravelblog
Ik fietste de Manpadroute, een fietstocht langs buitenplaatsen in Kennemerland, een fietstocht van bijna 24 kilometer. De route is genoemd naar het 18e eeuwse Huis te Manpad in Heemstede. Fiets en lees je mee? #manpadroute #fietsknooppunten #fietsen #heemstede #vogelenzang #haarlem #bennebroek #aerdenhout #jtravel #jtravelblog Ik fietste de Manpadroute, een fietstocht langs buitenplaatsen in Kennemerland, een fietstocht van bijna 24 kilometer. De route is genoemd naar het 18e eeuwse Huis te Manpad in Heemstede. Fiets en lees je mee? #manpadroute #fietsknooppunten #fietsen #heemstede #vogelenzang #haarlem #bennebroek #aerdenhout #jtravel #jtravelblog Ik fietste de Manpadroute, een fietstocht langs buitenplaatsen in Kennemerland, een fietstocht van bijna 24 kilometer. De route is genoemd naar het 18e eeuwse Huis te Manpad in Heemstede. Fiets en lees je mee? #manpadroute #fietsknooppunten #fietsen #heemstede #vogelenzang #haarlem #bennebroek #aerdenhout #jtravel #jtravelblog

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com