Mijn jaaroverzicht 2018

Een vos in de Amsterdamse Waterleidingduinen in juni 2018.

 

Het is alweer het einde van het jaar. Tijd voor het jaaroverzicht 2018. Tijd voor mij om nog een keer achterom te kijken en ook om vooruit te blikken naar 2019. Ondanks dat ik niet werk is het jaar voorbijgevlogen.
In 2018 heb ik veel mooie plekken in Nederland bezocht. Vanwege gezondheidsproblemen ben ik, helaas, niet in het buitenland geweest. Begrijp me niet verkeerd, Nederland is schitterend en heeft nog zoveel mooie voor mij onbekende plekken, maar het liefst wil ik weer reizen buiten mijn eigen landsgrenzen.

In onderstaand overzicht neem ik je mee naar de plekken die ik in 2018 heb bezocht.

 

Maandoverzicht

#Januari

Begin januari verbleef ik vanwege de feestdagen nog een paar dagen in het Groningerland. Hier bezocht ik, voor ik terugreisde naar mijn eigen huis onder de rook van Schiphol, samen met mijn moeder Reitdiephaven in Groningen. Ik had op Instagram zo veel foto’s gezien dat ik hier graag een keer wilde fotograferen.

Reitdiephaven in Groningen in januari 2018. Reitdiephaven in Groningen in januari 2018.

 

Een week later bezocht ik mijn favoriete wandelgebied in mijn omgeving: de Amsterdamse Waterleidingduinen. Het was koud, maar ik heb mijn roodharige vriendjes voor het eerst in 2018 gezien en een heerlijke wandeling gemaakt, al moest ik dat de volgende dagen bekopen.

Een vos in de Amsterdamse Waterleidingduinen in januari 2018. Een vos in de Amsterdamse Waterleidingduinen in januari 2018.

 

Eind van de maand reisde ik af naar Doorwerth voor een verblijf van een nacht in het Fletcher Hotel in Doorwerth en een bezoek aan Kasteel Doorwerth. ’s Avonds genoot ik van een mooie zonsondergang net buiten Doorwerth. Op de terugreis bezocht ik het Waterliniemuseum in Bunnik.

Kasteel Doorwerth in januari 2018. Kasteel Doorwerth in januari 2018.

 

#Februari

Begin februari bezocht ik opnieuw de Amsterdamse Waterleidingduinen. Ook nu zie ik naast de altijd aanwezige damherten weer vossen, maar ook voor het eerst in mijn leven een ijsvogel.

Een vos in de Amsterdamse Waterleidingduinen in februari 2018. Een vos in de Amsterdamse Waterleidingduinen in februari 2018.

 

Deze maand breng ik ook een bezoek aan Zandvoort waar ik het plaatselijke museum bezoek en een strandwandeling maak.

Drieteenstrandlopers (calidris alba) op het strand van Zandvoort in februari 2018. Drieteenstrandlopers (calidris alba) op het strand van Zandvoort in februari 2018.

 

#Maart

De Amsterdamse Waterleidingduinen blijven trekken want ook in maart bezoek ik het duingebied. Ook nu zie ik naast de altijd aanwezige damherten weer vossen en veel (water)vogels.

Een damhert in de Amsterdamse Waterleidingduinen in maart 2018. Een damhert in de Amsterdamse Waterleidingduinen in maart 2018.

 

Eind maart maak ik mijn eerste instameet van 2018, in het Rotterdam Makers District met bezoeken aan de RDM met het Innovation Dock en de Onderzeebootloods en het M4H district met de Keilewerf, Studio Roosegaarde, het HAKA-gebouw en Ferro Dome. Wat een instameet inhoudt, leg ik uit in een blogpost.

Street art in de Ferro Dome tijdens de Instameet Rotterdam Makers District in maart 2018. Street art in de Ferro Dome tijdens de Instameet Rotterdam Makers District in maart 2018.

 

#April

Dit is de maand dat ik begin met mijn behandeling bij het NKCV om van mijn chronische vermoeidheid af te komen. Deze maand zijn het twee gesprekken: een intakegesprek en tijdens het tweede gesprek hoor ik dat ik deze therapie mag volgen.

Omdat het bloembollenseizoen is begonnen waag ik een poging om bloeiende bollenvelden te bezoeken. Ik ben helaas te vroeg want rond De Zilk staat nog geen bollenveld in bloei. Omdat ook in De Zilk een ingang is naar mijn favoriete wandelgebied, de Amsterdamse Waterleidingduinen, maak ik hier een wandeling. Iets wat ik niet in dit deel van het gebied verwacht, gebeurt, ik kom oog in oog te staan met een vos. Het is er dit keer maar één, maar ik heb er weer één gezien. Altijd leuk, mijn roodharige vriendjes te zien. Naast deze vos zie ik heel veel vooral mannelijke damherten met hun grote geweien en in het water is het kikkertijd want die kwaken hier om het hardst.

Een kikker in de Amsterdamse Waterleidingduinen in april 2018. Een kikker in de Amsterdamse Waterleidingduinen in april 2018.

 

Ik reis af naar Amsterdam voor een bezoek aan THIS IS HOLLAND aan de overkant van het IJ tegenover het Centraal Station van Amsterdam. Ook bezoek in de Begijnhof, een mooi hofje in de binnenstad van Amsterdam.

THIS IS HOLLAND in Amsterdam in april 2018. THIS IS HOLLAND in Amsterdam in april 2018.

 

Halverwege deze maand staan de bollen wel in bloei. Wat een machtig mooi gezicht, overal kleuren en bloemen. Het is druk met vooral buitenlandse bezoekers die rond De Zilk de bollenvelden bezoeken. Ik maak deze middag ook nog een wandeling in de tuin van Kasteel Keukenhof.

Kasteel Keukenhof in april 2018. Kasteel Keukenhof in april 2018.

 

Het laatste uitstapje van april is naar Nijverdal. Ik reis hier met de trein naar toe en maak een mooie wandeling over de Sallandse Heuvelrug. Het is warm (te warm op de heide).

De Sallandse Heuvelrug bij Nijverdal in april 2018. De Sallandse Heuvelrug bij Nijverdal in april 2018.

 

#Mei

Deze maand begin in daadwerkelijk met de cognitieve gedragstherapie. Maar de therapie belemmert me niet om er toch een paar keer op uit te trekken.

Begin mei is de Keukenhof in Lisse nog open. Ik ben hier in 2015 voor het laatst geweest en het is zo mooi weer dat ik in mei weer een bezoek aan de Keukenhof breng. Het thema van 2018 is Romantiek in Bloemen. Dit thema komt telkens terug. Het is zo mooi en alles staat mooi in bloei. Het is druk maar dat mag mijn pret niet drukken. Ik geniet en ik neem op de koop toe dat het dagen erna niet zo goed gaat.

De Keukenhof in mei 2018. De Keukenhof in mei 2018.

 

Ik fiets opnieuw naar de Amsterdamse Waterleidingduinen en zie dit keer opnieuw de vossen en damherten. Het is warm deze dag in mei, dat is ook de reden dat ik tijdens mijn wandeling minder dieren zie dan normaal tijdens mijn wandelingen.

Een vos in de Amsterdamse Waterleidingduinen in mei 2018. Een vos in de Amsterdamse Waterleidingduinen in mei 2018.

 

Ik heb tot nu toe alle tentoonstellingen in de Hermitage in Amsterdam gezien en ook tentoonstelling Hollandse Meesters uit de Hermitage sla ik niet over. Het is een mooie tentoonstelling, maar het is mij te druk in het museum. Schijnbaar wil iedereen op de valreep deze tentoonstelling nog zien. Maar velen komen ook voor het schilderij ‘Portret van een jongeman’ van Rembrandt Harmenszoon van Rijn uit ongeveer 1634 die tijdelijk in de Hermitage hangt. Na een bezoek aan de Hermitage bezoek ik ook nog Tassenmuseum Hendrikje aan de Herengracht.

Het schilderij ‘Portret van een jongeman’ van Rembrandt Harmenszoon van Rijn in de Hermitage in Amsterdam in mei 2018. Het schilderij ‘Portret van een jongeman’ van Rembrandt Harmenszoon van Rijn in de Hermitage in Amsterdam in mei 2018.

 

#Juni

Begin deze maand bezoek ik het kleinste stadje van Nederland, Bronkhorst, in de Achterhoek. Voor het eerst van mijn leven slaap ik in een bedstee. Op de terugreis maak ik een wandeling over Landgoed Hackfort.

Landgoed Hackfort in juni 2018. Landgoed Hackfort in juni 2018.

 

Ook in juni maak ik een (te) lange wandeling door de Amsterdamse Waterleidingduinen. Ook nu zie ik weer een paar vossen maar ook de damherten laten zich zien. Daarnaast zie ik eindelijk zonnedauw (ik heb hier zoveel foto’s van gezien, maar ik weet niet waar ik het in de Amsterdamse Waterleidingduinen kan vinden). Omdat ik tijdens deze wandeling iemand ontmoet die wel weet waar zonnedauw te vinden is, weet ik nu ook waar dit plantje kan vinden.

Zonnedauw in de Amsterdamse Waterleidingduinen in juni 2018. Zonnedauw in de Amsterdamse Waterleidingduinen in juni 2018.

 

Eind juni maak ik een fietstocht naar Vijfhuizen waar ik het Kunstfort bezoek. Dit Kunstfort maakt onderdeel uit van de Stelling van Amsterdam en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In Vijfhuizen bezoek ik ook het Monument MH17 ter nagedachtenis aan de 298 slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne in 2014. Via het Haarlemmermeerse Bos fiets ik deze middag terug naar huis.

Het Monument MH17 in Vijfhuizen in juni 2018. Het Monument MH17 in Vijfhuizen in juni 2018.

 

#Juli

Begin juli maak ik een historische wandeling van 5 kilometer door het centrum van Hoofddorp. Deze wandeling is georganiseerd door leerlingen van de opleiding Travel & Hospitality van het MBO College Airport in Hoofddorp. Na deze wandeling bekijk ik samen met een paar medewandelaars een paar vliegtuigen in de hangar van de school. Hier krijgen leerlingen van de afdeling luchtvaarttechniek les.

Vliegtuigen in de hangar van het MBO College Airport in Hoofddorp in juli 2018. Vliegtuigen in de hangar van het MBO College Airport in Hoofddorp in juli 2018.

 

Vanwege een familiereünie en een verjaardag reis ik in juli af naar Groningen. Ik maak een wandeling door de binnenstad van de stad. De rest van de week is het te warm om veel te ondernemen. Ik heb deze wandeling voor je uitgeschreven in een blogpost over Groningen.

De Prinsentuin in Groningen in juli 2018. De Prinsentuin in Groningen in juli 2018.

 

#Oktober

Om mijn herstel niet in de weg te zitten, maak ik in augustus en september geen uitjes. Pas in oktober maak ik weer uitstapjes. De eerste heel voorzichtig, dichtbij huis, naar de luchthaven Schiphol. Dit omdat ik tijdens mijn doorreis naar een therapiesessie in Amsterdam een keer op Schiphol moest overstappen en toen overal olifanten zag staan. Ik ben nieuwsgierig geworden en omdat ik weer voorzichtig mag beginnen met een uitstapje is dit het eerste uitstapje dat ik weer maak. De olifanten zijn beschilderd door nationale en internationale artiesten en hebben ieder een eigen verhaal. Doel van de Olifanten Parade is aandacht te vragen en geld in te zamelen voor de met uitsterven bedreigde Aziatische olifant.

De Olifantenparade op Schiphol in oktober 2018. De Olifantenparade op Schiphol in oktober 2018.

 

Half oktober breng ik voor het eerst in een paar maanden weer een bezoek aan de Amsterdamse Waterleidingduinen. Dat valt heel erg tegen. Ik ben kapot als thuiskom, maar ondanks dat, heb ik wel genoten, als was ik letterlijk de weg kwijt. Ik maakte een wandeling die ik al eerder gemaakt heb en die was aangegeven met blauwe paaltjes, maar laten die paaltjes nu net weggehaald zijn en ik mijn kaart thuis op mijn bureau heb laten liggen. Ik was dus even letterlijk de weg kwijt maar gelukkig ben je nooit alleen in dit gebied en kwam ik iemand tegen die me kon vertellen hoe ik moest lopen tot ik weer op bekend terrein was. Ik ben dit keer niet naar de vossen gelopen, die afstand is te groot maar het is burltijd voor de damherten. Ik heb ze gehoord maar helaas geen gevechten tussen damherten gezien.

Een damhert in de Amsterdamse Waterleidingduinen in oktober 2018. Een damhert in de Amsterdamse Waterleidingduinen in oktober 2018.

 

Mijn tweede instawalk/instameet van 2018 is naar het Hembrugterrein in Zaandam. Deze instawalk was in samenwerking met Art Zaanstad in het kader van de Week van de Industrie Cultuur georganiseerd. Het Hembrugterrein was oorspronkelijk een defensieterrein en is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Het terrein was tussen 1895 en 2003 de vestiging voor een wapen- en munitiefabriek. Een deel van het terrein is nu verboden toegang en juist daar werd deze instawalk georganiseerd.

Het Hembrugterrein in Zaandam tijdens de Instawalk Hembrugterrein in oktober 2018. Het Hembrugterrein in Zaandam tijdens de Instawalk Hembrugterrein in oktober 2018.

 

De laatste dag van oktober breng ik opnieuw een bezoek aan Schiphol. Dit keer bezoek ik het Panoramaterras, dat was begin van de maand ook het einddoel maar toen heb ik alleen de olifanten bekeken. Nu loop ik door naar het Panoramaterras. Het is altijd een machtig gezicht om die grote kisten van dichtbij te zien en te zien opstijgen. Je kunt een oude Fokker van de KLM van binnen bekijken. Omdat ik hier vrij snel uitgekeken ben en ik een dagticket voor de bus heb, reis ik per bus door naar Ouderkerk en maak hier een korte wandeling door het dorpje. Ik bezoek het Joodse kerkhof en breng volgens mij het kortste bezoek aan een museum die ik ooit gemaakt heb, want het historisch museum in Ouderkerk was heel klein en bovendien was niet alles meer te zien omdat ze een week later met een verbouwing zouden starten.

Het Panoramaterras op Schiphol in oktober 2018. Het Panoramaterras op Schiphol in oktober 2018.

 

#November

In november worden de uitstapjes elke week iets langer.

Ik breng twee keer een bezoek aan Amsterdam. De eerste keer bezoek ik de nieuwe tentoonstelling in de Hermitage, ‘Classic Beauties’ en bezoek ik aan de Herengracht Museum Willet Holthuysen en het Tassenmuseum Hendrikje.

De tentoonstelling 'Classic Beauties' in de Hermitage in Amsterdam in november 2018. De tentoonstelling ‘Classic Beauties’ in de Hermitage in Amsterdam in november 2018.

 

De week na mijn eerste bezoek aan Amsterdam bezoek ik Haarlem. Die dag viel weer tegen. Ik was na afloop en de dag er na ontzettend moe. Maar ik heb een pareltje in de stad bezocht. DeDAKKAS bovenop parkeergarage De Kamp aan de De Witstraat. Daarnaast bezocht ik het monumentale station van Haarlem en het Kenaupark.

De DAKKAS in Haarlem in november 2018. De DAKKAS in Haarlem in november 2018.

 

Het tweede bezoek aan Amsterdam is twee weken later. Ik bezoek twee musea aan het Museumplein: het Diamant Museum en het Moco Museum. Het Moco Museum is een geweldig museum met street art kunst van Banksy en een hele mooie tentoonstelling van de Iraanse broers Ic& Sot. Het Diamant Museum vertelt me de geschiedenis van de diamant.

Het schilderij 'Color Rain' van Icy & Sot in het Moco Museum in Amsterdam in november 2018. Het schilderij ‘Color Rain’ van Icy & Sot in het Moco Museum in Amsterdam in november 2018.

 

Mijn laatste uitstapje in november was op een sombere dag naar Sleutelstad Leiden. Hier maakte ik een wandeling langs de Burcht, de Pieterskerk en het Japanmuseum SieboldHuis. Het was koud maar ik heb een mooie wandeling door Leiden gemaakt.

De Burcht in Leiden in november 2018. De Burcht in Leiden in november 2018.

 

#December

Deze maand begon ik met een wandeling door trendy Amsterdam Noord. Dat was een hele mooie wandeling door een deel van onze hoofdstad dat ik niet kende. Ik heb hier veel leuke dingen gezien, zoals Van Dijk en Ko, De Ceuvel en veel street art / graffiti op de NDSM-werf. Ook de oude scheepsloods heb ik bezocht.

Street art tijdens mijn wandeling in Amsterdam Noord in december 2018. Street art tijdens mijn wandeling in Amsterdam Noord in december 2018.

 

Mijn laatste uitstapje voor ik afreis naar Groningen om daar de feestdagen door te brengen is opnieuw aan Haarlem. Ik bezoek hier het indrukwekkende Corrie Ten Boom huis aan de Barteljorisstraat. Hier wordt de geschiedenis van de familie Ten Boom vertelt. Tijdens een rondleiding heb ik het verhaal van Corrie ten Boom gehoord en het huis van de familie gezien. Het huis werd in de Tweede Wereldoorlog gebruikt om Joden te laten onderduiken. Ik kom hier volgend jaar nog een keer op terug in het kader van de Museumtip. Ook bezoek ik Eef & Co, een nostalgiewinkel en Museum Haarlem.

De tentoonstelling van Simon de Heer in Museum Haarlem in december 2018. De tentoonstelling van Simon de Heer in Museum Haarlem in december 2018.

 

De feestdagen breng ik door in de provincie Groningen, dit omdat mijn roots hier liggen en mijn ouders hier nog wonen. Na de kerst breng ik een bezoek aan de stad Groningen, waar ik het GRID Grafisch Musuem en het Noordelijk Scheepvaartmuseum bezoek en tijdens mijn wandeling van het ene naar het andere museum langs de Prinsentuin en de Noorderhaven loop en Magazijn de Klomp aan de Spilsluizen bezoek.  In het kader van de Museumtip en Hotspot kom ik hier nog een keer op terug. Houd deze website en mijn social media in de gaten!

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum in Groningen in december 2018. Het Noordelijk Scheepvaartmuseum in Groningen in december 2018.

 

Ondanks mijn ziekte heb ik, als ik zo alles op een rijtje zet, heel veel uitjes gemaakt. Het was voor mij heel vermoeiend, maar ik nam op de koop toe dat ik als ik een uitje maakte, ik een paar dagen nodig had om te herstellen. Ik had hoge pieken en diepe dalen en daar moest verandering in komen. Dit is ook de reden dat ik in het kader van de therapie in de maanden augustus en september geen uitjes heb gemaakt. Dit om mijn herstel niet in de weg te zitten en rustig op te bouwen zodat ik deze uitjes weer zonder de hoge pieken en diepe dalen kan maken. In het kader van mijn therapie en het feit dat één van mijn gestelde doelen is om weer te kunnen reizen maak ik vanaf oktober weer uitjes die elke keer een beetje langer duren. In de loop van het jaar gaan die uitjes de ene keer wel goed, maar er zijn ook uitjes bij die ik in het kader van mijn therapie maak, die niet zo goed gaan en waar ik de volgende dag(en) veel last van heb met veel vermoeidheid en hoofdpijn.

 

In 2018

 • maakte ik 7 wandelingen in de Amsterdamse Waterleidingduinen
 • bezocht ik 15 musea (waarvan 2x Hermitage en 2x Tassenmuseum Hendrikje, beide in Amsterdam)
 • nam ik deel aan 2 instameets

 

Persoonlijk

Het afgelopen jaar 2018 ben ik, zoals je in bovenstaand overzicht ziet, niet in het buitenland geweest. Dit omdat ik gezondheidsproblemen heb. Sinds april 2018 volg ik via het NKCV de cognitieve gedragstherapie om van mijn chronische vermoeidheid af te komen. Eind december 2018 ben ik nog altijd in therapie. Het gaat inmiddels wel iets beter dan 8 maanden geleden, maar zeker deze laatste maand van het jaar merk ik dat ik er nog niet ben.

Ik mijn persoonlijke blogposts houd ik je sinds september op de hoogte van mijn vorderingen tijdens de therapie. Hier zijn in 2018 5 blogs over verschenen en ook in 2019 zal er elke 1e zondag van de maand een blog over mijn vorderingen verschijnen. Net zo lang tot ik klaar ben met de therapie.

In mei 2018 ben ik gestart met het opzetten van deze blog. Dit omdat ik op mijn andere website, JTravel, niet alles kwijt kon, wat ik nog meer wilde vertellen. Ik heb een aantal cursussen gevolgd, waaronder de basis WordPress en daarnaast heb ik tijdens een andere cursus mijn eigen thema gebouwd. Dit koste tijd. Sinds september staat JTravelblog online. Voor JTravelblog is dit de 22e blogpost die ik dit jaar publiceer en ik zie elke maand het aantal bezoekers toenemen.

JTravel is sinds november 2016 in de lucht en bevat veel informatie over en foto’s van mijn reizen en ook van mijn uitstapjes in Nederland.

 

2019

Volgend jaar is het de bedoeling dat ik weer elke zondag een blogpost publiceer en elke 1e en 3e woensdag van de maand is de planning om een museumtip te publiceren.

Mijn gezondheid is voor mij het belangrijkste in 2019. Ik hoop mijn therapie met goed resultaat af te ronden en in de loop van 2019 te kunnen melden dat ik genezen ben en weer aan het werk ben. Ik ben inmiddels bijna vier jaar thuis in verband met mijn gezondheidsproblemen, vervelen doe ik me niet en als ik me maar in acht neem gaat het redelijk maar ik hoop toch echt weer te gaan werken. Maar dat heb ik de afgelopen jaren ook als doel gehad en dat doel is nog altijd niet bereikt.

Ik hoop dat als mijn gezondheid en ook de tijd het toelaat er in 2019 weer veel op te trekken en ook om weer (verre) reizen te gaan maken. Plannen voor 2019 heb ik nog niet, ik kan/wil ook niet te veel vooruitplannen omdat ik nooit weet hoe ik me over een week of maand voel. Maar ideeën voor uitstapjes en (verre) reizen zijn er genoeg. Mijn bucketlist is nog lang.

Beste volgers, bedankt voor het lezen van mijn verhalen en blogs dit jaar. Ik hoop jullie ook in 2019 te mogen begroeten op één van mijn websites (JTravel en JTravelblog) of op mijn social mediakanalen (Facebook, Instagram en Twitter).

 

Ik wens jullie allemaal een goede jaarwisseling en een gezond en reislustig 2019 toe!

 

Wat zijn jouw plannen voor 2019?

 

Meer jaaroverzichten lezen

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

In deze blog kijk ik terug op het jaar 2018. Een jaar dat in het teken stond van mijn cognitieve gedragstherapie. Meer lezen over 2018? Ik heb alles per maand voor je op een rijtje gezet. Lees je mee? #jaaroverzicht #2018 #jtravel #jtravelblog

Meer over dit onderwerp

2 reacties

 • Lizette schreef:

  Ik hoop dat je gezondheid dit jaar weer verder herstelt en de therapie je brengt wat je wilt en nodig hebt. Ondanks alles binnen de eigen landsgrenzen heb ne toch wel een heel leuk en ondernemend jaar gehad! De Amsterdamse Waterleidingduinen zou ik heel graag eens willen bezoeken. Is er ook een rolstoel pad (voor de kinderwagen) of is het beter om de kleine in een draagzak mee te nemen?

  • JTravelBlog schreef:

   Hallo Lizette,
   Dank voor je reactie. Ik hoop inderdaad dat ik in 2019 weer hersteld ben en zeker binnen Nederland heb ik veel gezien.
   Binnen de Amsterdamse Waterleidingduinen zijn verharde paden voor rolstoelers en kinderwagens. Ik vind zelf dat je dan niet zo veel ziet, want de herten en vossen zitten niet altijd op de verharde wegen. Omdat je overal mag lopen/struinen vind ik het zelf leuker om buiten de gebaande paden te gaan, dan zie je meer. Ik zou de kleine lekker in een draagzak meenemen en wandelen buiten de gebaande paden of een route lopen want ook die zijn grotendeels onverhard. Veel plezier als jullie gaan, ben benieuwd wat je er van vind. Wil je meer lezen kijk dan eens op mijn andere website: https://jtravel.nl/informatie-amsterdamse-waterleidingduinen

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Over JTravelBlog

  Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

  Zoeken

  Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

  Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

  Buy me a coffee

  Aanbiedingen

  Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

  Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

  Boek een vlucht

  Skyscanner

  Boek je hotel  Booking.com

  Boek je Natuurhuisje

  Boek hier je Natuurhuisje

  Heb je nog iets nodig?

  Bol.com