Recept : Miniquiches zalm-spinazie

Miniquiches met zalm en spinazie

 

Voor dit eerste recept op deze blog heb ik heerlijke zalm-spinazie miniquiches gemaakt. Ik ben absoluut geen keukenprinses, maar zo af en toe krijg ik het in mijn bol om eens te gaan kokkerellen. Dit is een eenvoudig recept en de miniquiches zijn niet moeilijk te maken.

 

Ingrediënten

6 plakjes bladerdeeg
200 gram verse spinazie
een blikje (wilde) roze/rode zalm
1 kleine ui
2-3 eieren
100 ml room
peper
peterselie
bieslook
evt. teentje knoflook

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°.

  • Ontdooi de zes plakjes bladerdeeg.
  • Rol de plakjes bladerdeeg uit met een deegroller als ze beginnen te ontdooien en snijd de plakjes in tweeën. (Ik gebruik één plakje bladerdeeg voor twee miniquiches).
  • Vouw het deeg in de muffinvorm.
  • Snipper een ui en evt. een teentje knoflook.
  • Laat het blikje zalm uitlekken in een vergiet.
  • Maak de verse spinazie schoon.
  • Meng de spinazie met een blikje (wilde) roze/rode zalm en de ui en evt. knoflook.
  • Verdeel het mengsel over de muffinvorm.
  • Klop in een schaaltje twee à drie eieren los met 100 ml room.
  • Breng dit mengel op smaak met een beetje peper en evt. (verse) peterselie en bieslook.
  • Schenk het mengel gelijkmatig over het zalm-spinaziemengsel.
  • Bak de miniquiches in 20-30 minuten goudbruin in het midden van de voorverwarmde oven.

 

Miniquiches zalm-spinazie

Miniquiches zalm-spinazie

 

Deze quiches met zijn zowel koud als wam heerlijk. Zelf vind ik quiches lekkerder als ze warm zijn. Ik warm, als ik een paar wil eten, de oven voor en warm de miniquiches in een paar minuten op. De miniquiches bewaar ik in de koelkast in een afgesloten schaal.

Je kunt ook crème fraîche of melk gebruiken in plaats van room.

In plaats van spinazie kun je in de vulling bijvoorbeeld ook broccoli gebruiken. De broccoli zal garen in de quiche, maar stevig blijven. Je kunt, als je de groente iets gaarder wilt hebben, de broccoli of andere groente vooraf even kort koken.

Mocht je iets van het zalm-spinaziemengsel over hebben, kun je dit mengsel ook een paar minuten bakken in een koekenpan en als de miniquiches in de oven staan al vast genieten van dit mengsel.

 

Eet smakelijk!

 

Wil je meer recepten zien en uitproberen. Er zullen in de toekomst meer recepten worden geplaatst op deze blog. Houd het in de gaten.

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest.

 

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravelBlog. Het gezicht achter JTravelBlog
Ik neem je mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef je reisinspiratie en handige reistips.                   Lees meer –>

Social media

Boek je vlucht

Boek je overnachting(en)



Booking.com

Heb je nog iets nodig?

Miljoenen artikelen

Bestel je reisgids

Lid van

Bloggers Noord Nederland
  
Follow