De door mij bezochte musea met mijn museumkaart in 2021

De Hermitage Amsterdam, een van de musea die ik in 2021 met mijn museumkaart heb bezocht

 

Ook in 2021 heb ik, net als in 2019 en 2020, een overzicht gemaakt van de door mij bezochte musea met mijn museumkaart in 2021. Sinds ik mijn museumkaart in augustus 2017 heb aangeschaft, bezoek ik regelmatig en vaker een museum. Het idee is en was: met mijn museumkaart zo veel mogelijk leuke musea bezoeken. Door de sluitingen van de musea vanwege corona heb ik, helaas, veel minder musea bezocht dan ik zou willen. Sinds half december zijn de musea vanwege een coronalockdown weer gesloten. Daarvoor was ik huiverig om naar binnen te gaan. Toch heb ik er in deze coronatijd een aantal musea bezocht.

Ik bezocht voor de aanschaf van mijn museumkaart al zeer regelmatig musea. Ik vond de entreeprijzen steeds hoger worden en dat belemmerde mij wel eens om een museum te bezoeken. Met mijn museumkaart heb ik na een aantal museumbezoeken de aanschafprijs van de museumkaart al weer terugverdiend. Daarnaast merk ik dat het hebben van een museumkaart geen belemmering meer is om nog vaker een museum binnen te stappen. Bijkomend voordeel van de museumkaart is dat je meestal niet in de rij bij de kassa hoeft te staan bij de entree van een museum. Je kunt zo doorlopen en hoeft alleen je museumkaart maar te laten scannen. Ook als je je tickets online reserveert, is er een keuze om aan te geven dat je een museumkaart hebt.

Door alle coronaperikelen was het bij de meeste musea verplicht vooraf een slottijd te reserveren en je QR code te laten zien. Ik hoop dat de musea snel weer opengaan. Maar tot 14 januari 2022 zijn de musea in elk geval gesloten.

 

De door mij bezochte musea met mijn museumkaart in 2021

Met mijn museumkaart bezocht ik in 2021 5x een museum, veel minder musea dan ik normaal per jaar bezoek maar vanaf 15 december 2020 t/m 5 juni en vanaf 19 december 2021 waren en zijn de musea, vanwege de coronacrisis helaas, gesloten. Ik heb door deze crisis in 2021 veel minder musea bezocht dan ik zou willen maar ik heb me er bij neer te leggen en het is niet anders. Gezondheid gaat voor een museumbezoek. Het eerste museum dat ik na deze gedwongen sluiting weer bezocht was het Teylers Museum in Haarlem.

Ik heb, ondanks alles, toch een aantal leuke musea bezocht. Hieronder een overzicht van de door mij bezochte musea met een beschrijving, adres, entree (met en zonder museumkaart), openingstijden en de website van het museum.

 

Teylers Museum – Haarlem

In het Teylers Museum in Haarlem worden fossielen, schilderijen, tekeningen, instrumenten, munten, peperdure boeken en penningen tentoongesteld. Het Teylers Museum in Haarlem is genoemd naar Pieter Teyler van der Hulst. Het Teylers Museum is opgericht als kennisinstituut voor wetenschap en kunst. Het gebouw en het museuminterieur zijn een rijksmonument. Let ook op het schitterende gebouw, zowel van de binnen- als de buitenkant. Het Teylers Museum is het oudste museum van Nederland. Het museum bestaat al sinds 1784. In november 2021 wordt Pieter Teylers Huis geopend. Dit was het woonhuis van de grondlegger van Teylers Museum.

Het Teylers Museum heeft 13 ruimtes met elk een apart onderwerp.

 1. Entree: de entree is schitterend. Helaas kan je niet naar boven. an de wanden zijn mooie decoraties die kunst en wetenschap symboliseren.
 2. Fossielenzalen: in deze zalen zie je een mammoetschedel, de mosasaurus, een oervogel en de zondvloedmens.
 3. Instrumentenzaal: in de instrumentenzaal staat en grote elektriseermachine uit 1784. Het was in die tijd het grootste wetenschappelijke instrument.
 4. Ovale zaal: de ovale zaal is de kern van het museum met in de wandkasten instrumenten die in de 18e eeuw werden gebruikt en in de middenvitrine de mineralencollectie.
 5. Numismatisch kabinet met munten en penningen: in deze zaal ligt de oudst bewaard gebleven particuliere penningverzameling in Nederland
 6. Eerste schilderijenzaal: in de eerste schilderijenzaal liggen o.a. replica’s van 26 tekeningen van Michelangelo.
 7. Tweede schilderijenzaal: in de tweede schilderijenzaal staat een grote ronde bank met zicht op de schilderijen aan de muur. Een bekend werk in deze ruimte is de Tuin van Looy.
 8. Boekenkabinet: in het boekenkabinet waren, toen ik er was, boeken tentoongesteld in het kader van de tijdelijke tentoonstelling ‘Vogelpracht’.
 9. Lorentz Lab: tijdens een tour duik je in het leven van de Nederlandse natuurkundige Lorentz. Je ontdekt in zijn werkkamer en laboratorium wie hij was en hoe belangrijk hij was voor de wetenschap.
 10. Bibliotheek: de bibliotheek is alleen toegankelijk als je ook een rondleiding door het museum geboekt hebt. In de bibliotheek liggen boeken uit de 18e en 19e eeuw.
 11. Lees- en studiezaal: in de lees- en studiezaal is er de mogelijkheid om de collectie van het Teylers Museum te bestuderen.
 12. Teylers sterrenwacht: het eigen observatorium van het Teylers Museum.
 13. Tuinzaal: in de Tuinzaal bevindt zich het café met uitzicht op de binnentuin. In de tuin staat een ‘kunstboom’: een lindeboom op vijf voeten.

Adres: Spaarne 16, 2011 CH Haarlem.

Entree: Volwassenen: € 14,50 per persoon, kinderen van 6-18 jaar: € 2,– per kind, kinderen 0-5 jaar: gratis.
Museumkaarthouders: gratis.
(Prijzen zijn van 2021).

Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 10.00-17.00 uur, zaterdag en zondag van 11.00-17.00 uur. Maandag gesloten.

De website van het Teylers Museum in Haarlem

De Tweede Schilderijenzaal van het Teylers Museum in Haarlem De Tweede Schilderijenzaal van het Teylers Museum in Haarlem

 

Meer foto’s van het Teylers Museum in Haarlem op JTravel.nl

 

Openluchtmuseum Het Hoogeland – Warffum

In het Openluchtmuseum Het Hoogeland in het Groningse Warffum ga je terug naar het leven op het Groningse platteland van de 19e en begin 20e eeuw. Veel dingen zijn voor mij herkenning, omdat ik ze eerder gezien heb, ook in andere musea.

Er zijn in Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum 22 gebouwen, zoals huizen, winkels, scholen, een molen en werkplaatsen te zien. Je ziet een wierdendorp in zijn oorspronkelijke omgeving, omringd door akkers en met oude kerkpaden tussen de huizen, werkplaatsen en winkelpanden.

 1. School: in de school is het klaslokaal is een lokaal van de openbare lagere school uit 1887.
 2. Kosterswoning: de kosterswoning woning hoorde bij de Hervormde kerk naast het museum. Een deel van de woning dateert uit de 17e eeuw en een deel uit 1884.
 3. Gasthuis: in het gasthuis woonden 5-10 alleenstaande, arme vrouwen.
 4. Kroeg en kruidenier: de kroeg en kruidenier zijn in één pand gevestigd. De dorpskroeg, Bie Koboa is een dorpskroeg en een winkeltje.
 5. Schuur: de schuur was vroeger een werkplaats. Het gebouw wordt gebruikt door het museumrestaurant.
 6. Veeartsenij: een woonhuis met de praktijk, stallen, koetshuis voor de eerste rijksgediplomeerde veearts van Warffum.
 7. Oude gymzaal en kleuterschool: in de oude gymzaal en kleuterschool (bewaarschool) uit 1903 is nu museumrestaurant Het Spijslokaal gevestigd.
 8. TBC-huisje: het TBC-huisje werd vroeger gebruikt als lighuisje voor tbc-patiënten. Het huisje draaide mee met de zon.
 9. Drukkerij: in de drukkerij zie je de kasten waar de letters voor het drukwerk worden opgeborgen.
 10. Privaat: een privaat is een chique woord voor een toilethok met ton.
 11. Schilderswerkplaats: in de werkplaats potten met allerlei kleuren waar verf gemaakt kan worden en gereedschappen.
 12. Smederij en fietsenwinkel: met een smidsvuur, gereedschappen, een hoefstal en een kleine fietsenwinkel.
 13. Washok: het washok werd vroeger gebruikt als inpandig privaat (toilet).
 14. Burgerwoning: een twee-onder-één-kap woning uit 1909.
 15. Dijkhuis: het huis is nu deels ingericht als zeemanshuis. Het andere deel van het huisje is ingericht met een tentoonstelling over het waddeneiland Rottumeroog.
 16. Joodse slagerij: dit is het voormalige woning van de joodse koopman Abraham Markus.
 17. Stookhut Faan: in de niet toegankelijke stookhut werd het vuur werd brandende gehouden voor het koken en de was.
 18. Molen De David: een kleine zaagmolen uit 1890.
 19. Stookhut Oterdummerwaarven: in deze schuur werd de was gekookt en eten gekookt.
 20. Eénkamerwoning: deze woning is een arbeidershuisje uit 1820 waar vroeger dagloners en landarbeiders.
 21. Woonwagen: deze woonwagens werden gebruikt door rondreizende handelaren, stoelenmatters en scharenslijpers, die overal in de provincie hun diensten aanboden.
 22. Stal: in de stal is nu een tentoonstelling over gereedschappen. Ook staan er een ouderwetse brandweerauto, een koets en een slee.

Adres: Schoolstraat 4, 9989 AG Warffum.

Entree: volwassenen: € 8,– per persoon, kinderen 6 t/m 17 jaar: € 3,50 per persoon, kinderen t/m 5 jaar: gratis.
Museumkaarthouders: gratis.
(Prijzen zijn van 2021).

Openingstijden: van april tot november: dinsdag t/m zaterdag van 10.00-17.00 uur, zon- en feestdagen van 13.00-17.00 uur.
Van november t/m maart: zaterdag van 10.00-17.00 uur en zondagen van 13.00 uur-17.00 uur.

Website van het Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum

De veeartsenij in Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum De veeartsenij in Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum

 

Cruquius Museum – Cruquius

Het Cruquius Museum laat je op eigentijdse en toegankelijke manier het verhaal van de strijd tegen het water met behulp van stoomtechniek zien. Een leuk museum ook voor kinderen die de demonstratie van de stoommachine in het hart van het museum helemaal geweldig zullen vinden. Het museum gaat over de geschiedenis van de droogmaking van de Haarlemmermeer en de invloed van stoom.

Het Stoomgemaal De Cruquius is een zeer indrukwekkend industrieel erfgoed gebouwd in neogotische stijl, met kantelen, steunberen en spitsbogen.

Het museum is ingedeeld in thema’s: Willem I, Mens en Werk, Machine en Stoomkracht. Als je naar boven gaat, kom je achtereenvolgens in de filmzaal waar een mooie film getoond wordt die in coronatijd is opgenomen, want de maker moest een uur wachten tot hij een opstijgend vliegtuig vanaf Schiphol kon filmen, de ruimte met de modellen van de stoommachines en de kolenketel en daarna bij de stoommachine.

Ook buiten na de entree kun je de pompen van de stoommachine in werking zien.

De meeste bezoekers komen voor de stoommachine in de machinekamer. De stoommachine dateert uit 1849. Er worden demonstraties gegeven om de stoommachine door middel van een hydraulisch systeem in werking te zetten. Kijk tijdens deze demonstratie ook eens naar buiten. Je ziet acht kleppen pompzuigers hun werk doen.

Ik bezocht het Cruquius Museum tijdens de Instameet Ode aan het Landschap in de Haarlemmermeer.

Adres: Cruquiusdijk 27, 2142 ER Cruquius.

Entree: volwassenen: € 10,– per persoon, kinderen 13 t/m 17 jaar: € 7,– per persoon, kinderen 5 t/m 12 jaar: € 5,– per persoon, kinderen t/m 4 jaar: gratis.
Museumkaarthouders: gratis.
(Prijzen zijn van 2021).

Openingstijden: van 1 november t/m 30 april: maandag tot vrijdag van 13.00-17.00 uur, zaterdag en zondag van 11.00-17.00 uur.
Van 1 maart t/m 30 oktober: maandag tot vrijdag van 10.00-17.00 uur, zaterdag en zondag van 11.00-17.00 uur.

Website van het Cruquius Museum in Cruquius

Het Cruquius Museum in Cruquius tijdens de Instameet Ode aan het Landschap Noord-Holland in de Haarlemmermeer Het Cruquius Museum in Cruquius

 

Meer foto’s van het Cruquius Museum op JTravel.nl

 

Hermitage – Amsterdam

In 2021 bezocht ik voor het eerst in meer dan 2 jaar weer een tentoonstelling in de Hermitage: Romanovs in de ban van de ridders, Een romantisch verhaal van tsaren en ridders.

Tijdens de tentoonstelling Romanovs in de ban van de ridders zie je  meer dan 250 voorwerpen uit de Europese middeleeuwse kunstcollectie en het Arsenaal van de Hermitage St.-Petersburg. Ze zijn voor het eerst samen in Nederland te zien. Deze voorwerpen vertellen over de middeleeuwen, met ridders en jonkvrouwen, hoofse liefde en toernooien, en de revival daarvan aan het hof van de tsaren. Met topstukken uit de collecties, zoals het fenomenale drieluik ‘De aanbidding der wijzen’ van Hugo van der Goes, een heuse ‘Tuin der Lusten’ uit de school van Jeroen Bosch en prachtige objecten van het middeleeuwse Limoges-email. En een complete ridderzaal met opgestelde originele harnassen, een steekspel te paard en een ridderslag. Bijzonder zijn het
harnas van keizer Karel V en een uniek harnas uit de 16e eeuw dat speciaal voor tsaar Nicolaas I werd vermaakt.

De achttien geëxposeerde volledige harnassen uit de collectie van tsaar Nicolaas I zijn van topkwaliteit en kenmerken zich door verbluffend vakmanschap, vaak van beroemde harnasmakers. Een aantal van deze harnassen is nauw verbonden met legendarische heersers. Bijvoorbeeld een harnas van keizer Karel V en een uniek 16e eeuws exemplaar dat speciaal voor Nicolaas I werd vermaakt. Een andere blikvanger is een ongeveer vijftig kilo wegend Duits toernooiharnas uit ongeveer 1500, een cadeau dat Nicolaas I ontving van zijn vrouw tsarina Alexandra Fjodorovna.

Adres: Amstel 51, 1018 EJ Amsterdam.

Entree: volwassenen: € 21,– per persoon, kinderen t/m 11 jaar: gratis.
Museumkaarthouders: gratis.
(Prijzen zijn van 2021).

Openingstijden: woensdag t/m zondag: 10.00-17.00 uur.

Website van de Hermitage Amsterdam

De Hermitage Amsterdam, een van de musea die ik in 2021 met mijn museumkaart heb bezocht De Hermitage Amsterdam

 

Meer foto’s van de Hermitage op JTravel.nl

 

Portugese Synagoge – Amsterdam

In het Joods Cultureel Kwartier staat de Portugese Synagoge. Een indrukwekkend gebouw. De synagoge is nog altijd in gebruik, maar is ook geopend voor het publiek. Het gebouw dateert uit de 17e eeuw. In één van de bijgebouwen is de schatkamer gevestigd, in een ander gebouw de oudste nog functionerende Joodse bibliotheek ter wereld: Ets Haim Livraria Montezinos.

De synagoge staat aan een voorplein met daarom heen aan drie kanten lage bijgebouwen. Hier bevinden zich de schatkamer met veel unieke ceremoniële voorwerpen van zilver, goud, zijde en brokaat, de kantoren van de gemeente, het Rabbinaat, de wintersynagoge, de koosjere keuken, de (kosters)woningen en een ruimte voor het wassen van lijken. Het interieur van de synagoge is ruimtelijk en licht en dateert uit de 17e eeuw. De verlichting bestaat honderden kaarsen.

Adres: Mr. Visserplein 3, 1011 RD Amsterdam.

Entree: volwassenen: € 17,– per persoon, kinderen 13 t/m 17 jaar: € 8,50 per persoon, kinderen 6 t/m 12 jaar: € 4,25 per persoon en kinderen tot 6 jaar: gratis.
Museumkaarthouders: gratis.

In het Joods Cultureel Kwartier kun je met één ticket terecht bij de vijf locaties: het Joods Historisch Museum, het JHM Kindermuseum, de Portugese Synagoge, de Hollandsche Schouwburg en het Nationaal Holocaust Museum. Het entreebewijs is 1 maand geldig: je kunt binnen 1 maand de vijf locaties éénmaal bezoeken. Vanaf 3 februari 2020 is het Nationaal Holocaust Museum tijdelijk gesloten voor verbouwing. Vanaf 1 januari 2021 is ook de Hollandsche Schouwburg gesloten. In 2022 wordt hier een nieuw Nationaal Holocaust Museum geopend.

(Prijzen zijn van 2021).

Openingstijden: in februari t/m november van zondag t/m donderdag van 10.00-17.00 uur en in januari en december van 10.00-16.00 uur. Op vrijdag is de Synagoge in januari, februari, november en december geopend van 10.00-14.00 uur, in maart, april, september en oktober van 10.00-16.00 uur en van mei t/m augustus van 10.00-17.00 uur. Op zaterdag is de Synagoge in verband met de sjabbat gesloten. De Portugese Synagoge is op Joodse feestdagen gesloten.

Website van de Portugese Synagoge in Amsterdam

De Portugese Synagoge in Amsterdam, een van de musea die ik in 2021 met mijn museumkaart heb bezocht Portugese Synagoge in Amsterdam

 

Meer foto’s van de Portugese Synagoge op JTravel.nl

 

Wat is de Museumkaart

Het idee achter de Museumkaart is dat je voordelig toegang hebt tot musea. Musea trekken meer bezoekers en hebben meer inkomsten. De Museumkaart bestaat sinds 1981.

Met de Museumkaart heb je een jaar lang gratis of tegen een kleine vergoeding toegang tot ruim 450 Nederlandse musea. Er is veel variatie in de musea: van kunst tot natuur, van geschiedenis tot volkenkunde tot wetenschap. Er is voor elk wat wils. Ook musea die leuk zijn voor kinderen staan op deze lange lijst.

Het bedrag dat de museumkaarthouders per jaar voor de museumkaart betalen wordt jaarlijks verdeeld onder de deelnemende musea. De verdeling is een bepaald percentage van de gemiddelde entreeprijs en het aantal museumkaarthouders dat het museum bezoekt. Gemiddeld 90% van de verkoopprijs gaat rechtstreeks naar de musea. De inkomsten van zijn nodig voor behoud van de collecties en onderzoek naar de Nederlandse museumschatten. Het geld wordt ook gebruikt om nieuwe tentoonstellingen op te zetten.

De Museumkaart is een persoonlijke kaart. De kaart kan alleen door de persoon van wie de gegevens en de foto op de Museumkaart staan, gebruikt worden.

De Museumkaart is online te bestellen maar je kunt de kaart ook direct in ruim 150 musea kopen.

In Nederland hebben ruim 1,3 miljoen mensen een Museumkaart. Zij hebben in 2020 deze kaart 5 miljoen keer gebruikt. Gemiddeld bezoekt een museumkaarthouder dus 3,6x een museum per jaar. Museumkaarthouders zijn goed voor 37% van het totale museumbezoek. Ruim 140.000 kinderen, dit zijn 14% van de Museumkaarthouders, hebben hun eigen Museumkidskaart. Over 2020 ontvingen de ruim 450 deelnemende musea in totaal € 34 miljoen aan vergoeding voor alle kaartbezoeken.

In 2021 zijn de musea t/m 5 juni en vanaf 19 december gesloten geweest. De musea zijn veelal online te bezoeken.

Website Museumkaart

Mijn museumkaart (in het kader van privacy en misbruik zijn bepaalde gegevens verwijderd) Mijn museumkaart (in het kader van privacy en misbruik zijn bepaalde gegevens verwijderd)

 

Kosten per jaar

Volwassenenkaart voor 19 jaar of ouder: € 64,90.

Jongerenkaart voor de jongeren tussen 13 en 18 jaar: € 32,45.

Kidskaart voor kinderen t/m 12 jaar: € 32,45.

Er is GEEN gezins-Museumkaart.

Als je je museumkaart verlengd, krijg je € 4,95 korting op de reguliere verkoopprijs. De kosten van de museumkaart bedragen bij een verlenging € 59,95.

(Prijzen zijn van 2021).

 

Lijst met musea die aangesloten zijn bij de Museumkaart

Met de Museumkaart heb je een jaar lang gratis of tegen een kleine vergoeding toegang tot meer dan 450 Nederlandse musea.

Op de website van Museumkaart staat een lijst met alle musea die toegankelijk zijn met de Museumkaart.

 

Museumkaart op sociale media

Facebook
Twitter
Instagram

 

Mijn besparingen in 2021

Ik heb mijn kosten voor 2021 eruit. Ik heb voor de aanschaf van mijn museumkaart in 2020 € 59,95 betaald. Omdat de musea dit jaar een tijd verplicht gesloten waren, heeft iedere museumkaarthouder automatisch extra looptijd van de museumkaart gekregen. Dit scheelt voor mij in totaal meer dan een jaar. Ook bij deze coronasluiting in december 2021 krijg ik ter compensatie van de dagen dat de musea dicht zijn automatisch extra looptijd voor mijn Museumkaart. Als bekend is wanneer musea weer open mogen, krijgt de museumkaarthouder persoonlijk bericht met de nieuwe einddatum van de kaart. Vanaf dat moment is de nieuwe datum ook te zien in Mijn Museumkaart, je persoonlijke account bij museumkaart.nl. Hier kun je o.a. zien tot wanneer je museumkaart geldig is en welke musea je wanneer hebt bezocht.

Ik geef je een overzicht welke musea ik bezocht heb en wat de kosten per museum en de totale kosten zijn.

De 5 musea die ik heb bezocht in 2021:

 

Met mijn museumkaart heb ik in 2021 € 70,50 bespaard op de entreeprijzen. Totaal zou ik € 70,50 aan entreekosten hebben moeten betalen als ik geen museumkaart zou hebben. Vanwege de coronacrisis waren de musea van 15 december 2020 t/m 5 juni 2021 en vanaf 19 december 2021 t/m in elk geval 14 januari 2022 gesloten. Ik heb door deze crisis in 2021 veel minder musea bezocht dan ik zou willen. Helaas, maar het is niet anders.

 

Ik kan je, als je veel musea bezoekt of volgend jaar eindelijk eens het plan hebt om meer cultuur te snuiven, de aanschaf van een museumkaart aanraden.

 

Heb jij een Museumkaart? Heb jij nog een goede museumtip? Laat het me weten.

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Meer lezen

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

In deze blog heb ik de in 2021 door mij bezochte musea met mijn museumkaart op een rijtje gezet. Ik leg je ook uit wat een museumkaart is en wat je voordeel is boven elke keer losse entreetickets kopen. Lees je mee? #museumkaart #2021 #museum #jtravelblog #jtravel In deze blog heb ik de in 2021 door mij bezochte musea met mijn museumkaart op een rijtje gezet. Ik leg je ook uit wat een museumkaart is en wat je voordeel is boven elke keer losse entreetickets kopen. Lees je mee? #museumkaart #2021 #museum #jtravelblog #jtravel In deze blog heb ik de in 2021 door mij bezochte musea met mijn museumkaart op een rijtje gezet. Ik leg je ook uit wat een museumkaart is en wat je voordeel is boven elke keer losse entreetickets kopen. Lees je mee? #museumkaart #2021 #museum #jtravelblog #jtravel

In deze blog heb ik de in 2021 door mij bezochte musea met mijn museumkaart op een rijtje gezet. Ik leg je ook uit wat een museumkaart is en wat je voordeel is boven elke keer losse entreetickets kopen. Lees je mee? #museumkaart #2021 #museum #jtravelblog #jtravel In deze blog heb ik de in 2021 door mij bezochte musea met mijn museumkaart op een rijtje gezet. Ik leg je ook uit wat een museumkaart is en wat je voordeel is boven elke keer losse entreetickets kopen. Lees je mee? #museumkaart #2021 #museum #jtravelblog #jtravel In deze blog heb ik de in 2021 door mij bezochte musea met mijn museumkaart op een rijtje gezet. Ik leg je ook uit wat een museumkaart is en wat je voordeel is boven elke keer losse entreetickets kopen. Lees je mee? #museumkaart #2021 #museum #jtravelblog #jtravel

2 reacties

 • Carla Pont schreef:

  Weer een fijn artikel. Vooral lees ik graag over de noordelijke musea. Daar kom ik waarschijnlijk nooit dus erg leuk om te lezen. Toevoeging misschien bij het Teylers Museum: Je kan het huis van Pieter Teyler bezoeken. De moeite waard.
  Maar toen jij er was waarschijnlijk nog niet open voor publiek. Dank voor je stukjes

  • Jaquelien schreef:

   Hallo Carla,
   dank je voor je reactie. Leuk dat je de blogs over de noordelijke musea leuk vindt. Ik weet dat je in het Teylers Museum in Haarlem het huis van Pieter Teyler kunt bezoeken. Het staat nog op mijn (lange) bucketlist musea om (opnieuw) te bezoeken. Je reageert nu op de blog van de museumkaart 2021. De blog over de door mij bezochte musea in 2022 staat inmiddels ook online: https://jtravelblog.nl/museumkaart-2022/

   Ik wens je ook in 2023 veel leesplezier op mijn website.
   Een goed en gezond 2023.

 • Geef een reactie

  Over JTravelBlog

  Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

  Zoeken

  Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

  Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

  Buy me a coffee

  Aanbiedingen

  Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

  Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

  Boek een vlucht

  Skyscanner

  Boek je hotel  Booking.com

  Boek je Natuurhuisje

  Boek hier je Natuurhuisje

  Heb je nog iets nodig?

  Bol.com