Bijzondere natuurhuisjes in de provincie Drenthe

Glamping in Stieltjeskanaal/Drenthe via Natuurhuisje.nl

 

Ik heb een aantal bijzondere natuurhuisjes in de provincie Drenthe voor je op een rijtje gezet. Net als de natuurhuisjes in de andere Nederlandse provincies zijn ook dit stuk voor stuk unieke accommodaties, weg van de massa en veelal gelegen in de natuur. Geniet als je in één van deze bijzondere accommodaties in de provincie Drenthe verblijft.
Vroeger kwam ik regelmatig in de provincie Drenthe. Tegenwoordig bijna nooit meer. Ik reis met de trein door de provincie als ik naar Groningen ga. Jammer want Drenthe heeft zo veel moois te bieden, zoals bij steden als Assen en Emmen, maar ook de natuur van de Hondsrug en Midden-Drenthe. Hier hoort een leuke, kleinschalige accommodatie bij die midden in de natuur ligt en waar je heerlijk kunt genieten van de rust en waar je volledige privacy hebt. Ik deel een aantal bijzondere natuurhuisjes in de provincie Drenthe met je. In de provincie en in de stad liggen tal van wandelroutes en je kunt hier heerlijk wandelen.

 

Bijzondere natuurhuisjes in de provincie Drenthe

Appartement in Ellertshaar

Dit natuurhuisje ligt op een schitterende locatie, in hartje Drenthe op de Hondsrug bij een meer en vlakbij het bos. Het appartement beschikt over een ruim terras met loungebank, eettafel en een houtgestookte hot tub. De woonkamer beschikt over een radio en televisie. In de slaapkamer is een bedstee en er staat een tweepersoonsbed. De bedden zijn opgemaakt en handdoeken zijn aanwezig evenals een föhn.De keuken heeft een 2-pits elektrische kookplaat, koelkast, waterkoker, koffiezetapparaat, koffiecupmachine en broodrooster.

Ellertshaar, Drenthe  – 1 slaapkamer – maximaal 2 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van het Appartement in Ellertshaar

Appartement in Ellertshaar/Drenthe via Natuurhuisje.nl

Appartement in Ellertshaar/Drenthe via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Bed & Breakfast in Fluitenberg

Deze B&B heeft 4 luxe gastenverblijven. Alle kamers hebben een eigen ingang, keuken, airco en terras. Twee identieke huisjes bevinden zich in een vrijstaand koetshuis en hebben in het koetshuis een privé sauna. Dit koetshuis ligt achter een landhuis. Er zijn ook 2 luxe gelijkvloerse lodges. De kamers zijn gelijkvloers, hebben een eigen entree met openslaande deuren. De koetshuiskamer heeft een eigen tuinkamer met glazen schuifwanden en houtkachel. De kamers met keukenblok zijn sfeervol ingericht en bestaan uit natuurlijke materialen.

Fluitenberg, Drenthe  – 1 slaapkamer – maximaal 2 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van de Bed & Breakfast in Fluitenberg

Bed & Breakfast in Fluitenberg/Drenthe via Natuurhuisje.nl

Bed & Breakfast in Fluitenberg/Drenthe via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Blokhut in Erica

Dit natuurhuisje is een vrijstaande blokhut in Erica in Zuidoost Drenthe. Je kunt slapen in de tweepersoons slaapkamer of in de bedstee. De blokhut beschikt over een luxe badkamer, een open keuken met koelkast, combi-magnetron, gaskookplaat, waterkoker en koffiezetapparaat en een kleine, knusse woonkamer. Aan de voorkant van de blokhut is er een veranda waar je een overzicht hebt over de tuin. Op het terrein zijn verschillende zitjes. Er is Wi-Fi, een overdekte en afsluitbare stalling voor fietsen en oplaadpunt aanwezig. Onder code 27954 is dit natuurhuisje ook voor twee personen te boeken.

Erica, Drenthe  – 1 slaapkamer – maximaal 4 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van de Blokhut in Erica

Blokhut in Erica/Drenthe via Natuurhuisje.nl

Blokhut in Erica/Drenthe via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Boomhut in Grolloo

In Grolloo staat deze boomhut. Via een trap bereik je het terras waar je kunt genieten van het uitzicht. Op het terras staat de barbecue waarop eventueel gekookt kan worden. De boomhut zelf bestaat uit een grote ruimte. Hier staan twee éénpersoons bedbanken en een tweepersoons bedbank. Het bedlinnen ligt in de bedbanken. Er is een keukentje met een koelkast, combimagnetron, eierkoker, waterkoker, pannen, serviesgoed en bestek. Er is geen kookvoorziening binnen, maar op het terras staat een barbecue met een losse brander. De toiletruimte heeft een wc en een urinoir en de badkamer een douche en wastafel. In de badkamer liggen de handdoeken net als een handdoek, theedoek en vaatdoek in de keuken. De boomhut wordt verwarmd met een pelletkachel.

Grolloo, Drenthe  – 1 slaapkamer – maximaal 4 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van de Boomhut in Grolloo

Boomhut in Grolloo/Drenthe via Natuurhuisje.nl

Boomhut in Grolloo/Drenthe via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Bungalow in Een

Dit comfortabele huisje ligt direct aan het ven. De in 2019 gerenoveerde bungalow heeft een overkapt terras. De bungalow beschikt over een grote woonkamer/keuken, een slaapkamer, beide met uniek uitzicht, een ruime, luxe badkamer en een wasruimte. De keuken is voorzien van keramische kookplaat, magnetron, oven, afwasmachine. Er is onthard water, vloerverwarming en CV. De kachel is er voor de gezelligheid. Er is airconditioning in de bungalow. Het huisje is bedoeld voor 2 personen. Een derde persoon slaapt op de slaapbank in de kamer. Er is een privé parkeerplaats op 20 meter van het huisje.

Een, Drenthe  – 1 slaapkamer – maximaal 3 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van de Bungalow in Een

Bungalow in Een/Drenthe via Natuurhuisje.nl

Bungalow in Een/Drenthe via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Finse Kota in Roderwolde

Deze Finse Kota is geheel van hout gemaakt. In deze B&B is bevindt zich een grote woonkamer, een aparte slaapkamer en een badkamer. Alle ruimten zijn voorzien van elektrische verwarming. De bank in het woongedeelte is een slaapbank. Hier kunnen 2 personen slapen. De prijs voor het natuurhuisje is voor 2 personen, een extra persoon betaalt € 17,50 per nacht extra. Er is een hottub aanwezig die je voor € 50,– bij kunt boeken. De stad Groningen ligt op ongeveer 15 minuten rijden.

Roderwolde, Drenthe  – 2 slaapkamers – maximaal 4 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van de Finse Kota in Roderwolde

Finse Kota in Roderwolde/Drenthe via Natuurhuisje.nl

Finse Kota in Roderwolde/Drenthe via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Glamping in Stieltjeskanaal

In deze tent staat een 2-persoonsbed en in de tweede tent naast deze tent kunnen 2 kinderen slapen in 2 losse bedden. In de grootste tent is een kleine keuken aanwezig met 2 kookplaten, een koelkast, een campingtoilet, een klein zitje binnen en buiten staat tuinmeubilair met een ligstoel en een hangmat. Bij aankomst zijn de bedden opgemaakt. Er is een ontbijt- en broodjesservice. In het gezamenlijke sanitairgebouw kun je douchen.

Stieltjeskanaal, Drenthe  – 2 slaapkamers – maximaal 4 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van de Glamping in Stieltjeskanaal

Glamping in Stieltjeskanaal/Drenthe via Natuurhuisje.nl

Glamping in Stieltjeskanaal/Drenthe via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Natuurlodge in Wapserveen

Deze natuurlodge is onder architectuur gebouwd. De logde beschikt over een eigen terras een houtgestookte hottub en Finse sauna. De lodge is ingericht met vier slaapkamers. Twee slaapkamers hebben twee éénpersoonsbedden, een slaapkamer heeft een stapelbed en een slaapkamer heeft een twijfelaar. In totaal kunnen in deze familielodge 8 personen verblijven. De ruime badkamer beschikt over douche en dubbele wastafel en een afzonderlijk toilet in de hal. Er is een gratis WiFi-zone bij de receptie en in de logde is 4G-bereik voor je mobiele telefoon. Er is geen WiFi in de lodges. De familielodge ligt aan het van oorsprong boeren lintdorp Wapserveen in Zuidwest-Drenthe op een 7,5 hectare groot terrein in het midden gescheiden door een bos. Achter dit bos liggen vijf natuuurlodges, waaronder deze familielodge met uitzicht op het Natura 2000 gebied Holtingerveld. Er is ook een verschillende 6-persoons natuurlodges met nummer 27078 en 28413 of een 4-persoons natuurlodge te boeken via Natuurhuisje.

Wapserveen, Drenthe  – 4 slaapkamers – maximaal 8 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van de Natuurlodge in Wapserveen

Natuurlodge in Wapserveen/Drenthe via Natuurhuisje.nl

Natuurlodge in Wapserveen/Drenthe via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Paddenstoel in Wateren

Deze recreatiewoning in de vorm van een paddenstoel ligt aan de rand van natuurgebied het Drents-Friese Wold. De woning heeft veel ramen zodat je van binnen een mooi zicht hebt op de bosrijke omgeving. De woning is comfortabel ingericht en van alle gemakken voorzien. Op de begane grond bevindt zich een slaap- en badkamer. Voor de kinderen is er een speelruimte onder het huis met een pingpongtafel en tafelvoetbal. Het huisje staat in een kleinschalig recreatiegebied. Rondom het vakantiehuis ligt bostuin met grasveld.

Wateren, Drenthe  – 3 slaapkamers – maximaal 6 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van de Paddenstoel in Wateren

Paddenstoel in Wateren/Drenthe via Natuurhuisje.nl

Paddenstoel in Wateren/Drenthe via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Pipowagen in Papenvoort

Deze eenvoudige pipowagen is een slaapwagen met alles erop en eraan, zoals een ijskast, elektrische verwarming en tweepersoonsbed. Buiten is een overdekte zitplaats om tot rust te komen. Dit natuurhuisje ligt in het midden van de Hondsrug. Een plek die bij uitstek geschikt is voor de natuurliefhebber die van rust en ruimte houdt. Er is een uitgebreid netwerk van fiets-, ruiter- en wandelpaden.

Papenvoort, Drenthe  – 1 slaapkamer – maximaal 2 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van de Pipowagen in Papenvoort

Pipowagen in Papenvoort/Drenthe via Natuurhuisje.nl

Pipowagen in Papenvoort/Drenthe via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Plaggenhut in Roswinkel

Vroeger sliepen de mensen in een plaggenhut, nu doen we het voor onze lol. Een plaggenhut werd eind 19e eeuw bewoond door de allerarmste arbeiders. Het ziet eruit als een dak op de grond. De plaggenhut staat in een ruime tuin. Je bed is een bedstee. Er is een tweepersoons bedstee en twee éénpersoons bedstedes. Voor volwassenen nostalgie en voor kinderen sprookjesachtig. Je privé sanitair is op loopafstand. Het is mogelijk om de houtgestookte hottub en/of sauna bij te boeken. Deze heb je een dagdeel privé tot je beschikking.

Roswinkel, Drenthe  – 1 slaapkamer – maximaal 4 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van de Plaggenhut in Roswinkel

Plaggenhut in Roswinkel/Drenthe via Natuurhuisje.nl

Plaggenhut in Roswinkel/Drenthe via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Tiny House in Hoogersmilde

In Hoogersmilde staan zestien Tiny Houses. Deze huisjes zijn zeer luxe ingericht met een eigen keuken, badkamer en twee tweepersoonsbedden. Je hebt geen last van de buren want de huisjes staan ver genoeg weg om volledige vrijheid te voelen. De Tiny Houses zijn geschikt voor vier personen en bestaat uit twee verdiepingen. Op de begane grond is er een woonkamer, keuken met twee pits, oven en vaatwasser, een badkamer met douche, een apart toilet en een 2-persoonbed die je onder het zit gedeelte vandaan kan trekken. Op de eerste etage vind je een open slaapvide met veel raampartijen en sterrenkoepel met twee 1-persoonsbedden. Je bereikt deze verdieping via een steile trap vanuit de woonkamer. Deze tiny houses zijn ook te boeken onder code 59563, 61107 en 61195.

Hoogersmilde, Drenthe  – 1 slaapkamer – maximaal 4 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van de Tiny house in Hoogersmilde

Tiny House in Hoogersmilde/Drenthe via Natuurhuisje.nl

Tiny House in Hoogersmilde/Drenthe via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Villa in Eelderwolde

Deze vrijstaande villa aan het Paterwoldsemeer is comfortabel en modern ingericht met een woon-/eetkamer met eettafel, aparte WC, TV met internationale  zenders en een houtkachel. Uitgang naar het terras. In de open keuken bevinden zich 4 keramische glas kookplaten, een waterkoker, diepvriezer, elektrische koffiemachine, combimagnetron). In het souterrain bevindt zich 1 kamer met een 2-persoons bed. Twee slaapkamers hebben elk 2 bedden. Verder beschikt deze villa over een douche/WC, vloerverwarming en terrasmeubelen. Vanaf het terras heb je een mooi uitzicht over het meer en er is een privé aanlegsteiger voor een boot.

Eelderwolde, Drenthe  – 3 slaapkamers – maximaal 6 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van de Villa in Eelderwolde

Villa in Eelderwolde/Drenthe via Natuurhuisje.nl

Villa in Eelderwolde/Drenthe via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Yurt in Dwingeloo

Deze yurt is geïsoleerd met dikke lagen wolvilt en twee lagen stevig geïmpregneerd katoen. Een regendoek zorgen ervoor dat regen en wind buiten blijven. De yurt heeft een oppervlakte van 35m2, de nokhoogte is drie meter. Het natuurhuisje is als woon- en slaapvertrek ingericht met openslaande tuindeuren met uitzicht op het bos. De yurt wordt verwarmd met een houtkacheltje. Er is brandhout aanwezig. Naast de yurt staat een blokhut met sanitaire voorzieningen en een kitchenette. De blokhut en de yurt hebben elektrische vloerverwarming.  De yurt ligt aan de rand van Nationaal Park Dwingelderveld, een prachtig Drents natuurgebied met de Dwingeloose heide. Heerlijk om te wandelen of te fietsen.

Dwingeloo, Drenthe  – 1 slaapkamer – maximaal 2 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van de Yurt in Dwingeloo

Yurt in Dwingeloo/Drenthe via Natuurhuisje.nl

Yurt in Dwingeloo/Drenthe via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Wat is Natuurhuisje.nl

Natuurhuisjes liggen weg van de massa, in het bos, aan het water of op een andere mooie plek. Je rust hier uit van de drukte van het gewone leven, weg van de massa en weg van de herrie uit de stad. Heerlijk ontspannen in de natuur kun je een mooie wandeling maken vanuit je huisje tijdens een weekendje, midweek of weekje vakantie in een huisje in het groen van Natuurhuisje.

De vakantiehuisjes op de website van Natuurhuisje.nl hebben allemaal een unieke ligging, zoals een bijzondere plek aan het water of in de bossen. Sommige huisjes zijn alleen per waterfiets, over een onverhard bospad of te voet bereikbaar. De bijzondere natuurhuisjes bieden allemaal het nodige comfort: ze zijn modern en hip ingericht, met bijv. een houtkachel of een veranda, een hot tub of sauna. Heerlijk om te ontspannen.

Je vindt op natuurhuisje.nl huisjes in alle soorten en maten, zoals pipowagens, (water)villa’s, yurts, tinyhouses, boten, blokhutten, boomhutten, appartementen of glampings. Kortom te veel om op te noemen, allemaal in de natuur.

De natuurhuisjes liggen weg van de massa en niet op drukke bungalowparken of op de bekende vakantieparken. De natuurhuisje liggen meestal vrijstaand, soms op een kleinschalig vakantiepark, maar in de natuur en voor elk wat wils.

Natuurhuisjes zijn in deze tijden van corona populair.

Veel natuurhuisjes boek je zonder boekingskosten. Je kunt direct online betalen en annuleren kan gratis binnen 24 uur.

Op Natuurhuisje.nl staan meer dan 6300 natuurhuisjes in Nederland, waaronder 846 natuurhuisjes in de provincie Drenthe.

Naast de huisjes in Nederland, biedt Natuurhuisje.nl ook vakantiehuizen aan in andere landen in Europa: België, Denemarken, Duitsland, Engeland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Luxemburg, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Schotland, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Wales, Zweden en Zwitserland.

In totaal incl. de huisjes in Europa heb je keuze uit meer dan 18.000 natuurhuisjes. Daar moet toch wel iets van je gading bij zitten.

Glamping in Rovinj/Kroatië via Natuurhuisje.nl

Glamping in Rovinj/Kroatië / Foto: Natuurhuisje.nl

 

Natuurhuisje.nl heeft veel accommodaties in heel Europa. Weg van de drukte en coronaproof op vakantie in de natuur. Enjoy!

 

Contactloos verblijf

Natuurhuisje.nl heeft de optie ‘contactloos verblijf’. Dit betekent dat je tijdens je verblijf niet met de verhuurder of andere mensen in contact hoeft te komen en geen ruimtes hoeft te delen. De sleutel ligt al klaar bij aankomst en het eventuele ontbijt wordt voor je klaar gezet zonder dat je anderen ziet die niet bij jouw gezelschap horen.

De natuurhuisjes die dit aanbieden zijn te herkennen aan het groene label ‘contactloos verblijf’ bij de beschrijving op de website. Van de verhuurder ontvang je, als een accommodatie boekt met het label ‘contactloos verblijf’, de contactgegevens van de verhuurder in de bevestigingsmail van je boeking.

Zeker in tijden van corona is het fijn om te kunnen kiezen dat je niet met anderen in aanraking wilt komen en je kunt kiezen voor een natuurhuisje met contactloos verblijf.

 

 

Dit was het overzicht van bijzondere natuurhuisjes in de provincie Drenthe. Elke maand komt er een blog per provincie met bijzondere natuurhuisjes.

 

Heb jij wel eens in een natuurhuisje in van Natuurhuisje.nl verbleven? Zo ja, welk natuurhuisje was dat en kan je het aanbevelen?

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Meer lezen

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Ik heb een aantal bijzondere natuurhuisjes in de provincie Drenthe voor je op een rijtje gezet. Het zijn stuk voor stuk unieke accommodaties, veelal gelegen in de natuur. #natuurhuisjes #drenthe #accommodatie #jtravel #jtravelblog Ik heb een aantal bijzondere natuurhuisjes in de provincie Drenthe voor je op een rijtje gezet. Het zijn stuk voor stuk unieke accommodaties, veelal gelegen in de natuur. #natuurhuisjes #drenthe #accommodatie #jtravel #jtravelblog Ik heb een aantal bijzondere natuurhuisjes in de provincie Drenthe voor je op een rijtje gezet. Het zijn stuk voor stuk unieke accommodaties, veelal gelegen in de natuur. #natuurhuisjes #drenthe #accommodatie #jtravel #jtravelblog

Ik heb een aantal bijzondere natuurhuisjes in de provincie Drenthe voor je op een rijtje gezet. Het zijn stuk voor stuk unieke accommodaties, veelal gelegen in de natuur. #natuurhuisjes #drenthe #accommodatie #jtravel #jtravelblog Ik heb een aantal bijzondere natuurhuisjes in de provincie Drenthe voor je op een rijtje gezet. Het zijn stuk voor stuk unieke accommodaties, veelal gelegen in de natuur. #natuurhuisjes #drenthe #accommodatie #jtravel #jtravelblog Ik heb een aantal bijzondere natuurhuisjes in de provincie Drenthe voor je op een rijtje gezet. Het zijn stuk voor stuk unieke accommodaties, veelal gelegen in de natuur. #natuurhuisjes #drenthe #accommodatie #jtravel #jtravelblog

Geen reacties

Geef een reactie

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotel



Booking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com