Bijzondere natuurhuisjes in de provincie Groningen

Watertoren in Tripscompagnie/Groningen via Natuurhuisje.nl

 

Ik heb een aantal bijzondere natuurhuisjes in de provincie Groningen voor je op een rijtje gezet. Net als de natuurhuisjes in de andere Nederlandse provincies zijn ook dit stuk voor stuk unieke accommodaties, weg van de massa en veelal gelegen in de natuur. Geniet als je in één van deze bijzondere accommodaties in de provincie Groningen verblijft.
De provincie Groningen is de provincie waar ik opgegroeid ben maar al jaren niet meer woon. Af en toe verblijf ik er om mijn ouders te bezoeken. Er is genoeg te zien en te beleven in de provincie Groningen, zoals de stad Groningen, het Lauwersmeergebied, de kleine plaatsen op het Hoogeland, de borgen in de provincie of vestingstad Bourtange. Hier hoort een leuke, kleinschalige accommodatie bij die midden in de natuur ligt en waar je heerlijk kunt genieten van de rust en waar je volledige privacy hebt. Ik deel een aantal bijzondere natuurhuisjes in de provincie Groningen met je. In de provincie en in de stad liggen tal van wandelroutes en je kunt veel outdoor activiteiten ondernemen zoals een natuursafari in Nationaal Park Lauwersmeer of suppen in het water in de stad Groningen.

 

Bijzondere natuurhuisjes in de provincie Groningen

Blokhut in Molenrij

Deze blok hut is geschikt voor maximaal 6 personen. De blokhut heeft een open keuken met koelkast, vierpits gasstel, koffiezetapparaat, potten, pannen en servies. In het woongedeelte staat een slaapbank en een luie stoel. De blokhut heeft twee kleine slaapkamers, één met een tweepersoonsbed en één met een stapelbed en een eenpersoonsbed en eigen sanitair en verwarming. Buiten heeft het natuurhuisje een eigen terras met veranda met een tuinbank, tafel, vier stoelen en een houtkachel. Andere natuurhuisjes in Molenrij zijn een vierpersoons blokhut en nog een vierpersoons blokhut.

Molenrij, Groningen  – 2 slaapkamers – maximaal 6 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van de Blokhut in Molenrij

Blokhut in Molenrij/Groningen via Natuurhuisje.nl

Blokhut in Molenrij/Groningen via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Boerderij in Onstwedde

Deze hoeve, de Hiddinghhoeve, uit 1890 staat in het Oost-Groningse Onstwedde. Het is een karakteristiek, voormalig agrarisch gebouw dat in 2012 verbouwd werd tot een lux gastenverblijf. Het appartement heeft een voor- en een achterkamer. In de voorkamer staat een zithoek en een tweepersoonsbed. In de achterkamer is de keuken en een ruime bedstee. Het appartement heeft, samen met een aanwezige B&B kamer een eigen ingang.

Onstwedde, Groningen  – 2 slaapkamers – maximaal 4 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van de Boerderij in Onstwedde

Boerderij in Onstwedde/Groningen via Natuurhuisje.nl

Boerderij in Onstwedde/Groningen via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Bungalow in Schildwolde

Deze bungalow is een mooie uitvalsbasis voor uitstapjes naar natuurgebied ’t Roegwold en het 2 kilometer verderop gelegen Schildmeer. De bungalow beschikt over twee slaapkamers met een tweepersoonsbed en twee eenpersoonsbedden klaargezet worden. Je hebt beschikking over een eigen oprit en WiFi. De fietsknooppuntenroute van 17 kilometer rondom het Schildmeer loopt voor de deur langs. Achter de bungalow ligt het natuurkampeerterrein waar je vrij gebruik van mag maken. In de recreatieschuur staan spellen, zoals een tafeltennistafel en een hele bibliotheek.

Schildwolde, Groningen  – 2 slaapkamers – maximaal 4 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van de Bungalow in Schildwolde

Bungalow in Schildwolde/Groningen via Natuurhuisje.nl

Bungalow in Schildwolde/Groningen via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Cabin in Mussel

Een basic backpacker-style natuurhuisje, geschikt voor twee personen, is voorzien van (koud) stromend water, een waterkoker, een kleine koelkast en een beperkte hoeveelheid servies en keukengerei. Deze cabin is zeer geschikt voor wie wil genieten van het prachtige natuurgebied langs en rondom het dal van Ruiten-Aa. Bourtange en Ter Apel liggen vlakbij. Een andere cabin in Mussel is ook te huur.

Mussel, Groningen  – 1 slaapkamer – maximaal 2 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van de Cabin in Mussel

Cabin in Mussel/Groningen via Natuurhuisje.nl

Cabin in Mussel/Groningen via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Camper in Boerakker

Deze camper ligt in Boerakker in het Westerkwartier in een voedselbos. De camper heeft een 2-persoonsbed en een twijfelaar. In het natuurhuisje is kook je op een 2 pits kooktoestel en er is een koelkastje. Er is stroom beschikbaar en drinkwater kan in een jerrycan geleverd worden. Bij de kampeerplek is een composttoilet aanwezig en douchen kan in de tuinkamer. In overleg kun je van de privésauna gebruik maken. Een leuke en primitieve manier om te genieten van het Groningse landschap.

Boerakker, Groningen  – 1 slaapkamer – maximaal 4 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van de Camper in Boerakker

Camper in Boerakker/Groningen via Natuurhuisje.nl

Camper in Boerakker/Groningen via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Glamping in Wehe den Hoorn

Deze glamping tipi staat op een kleinschalig natuurkampeerterrein aan de Hoornse Vaart in Wehe den Hoorn op het Hogeland van Groningen. Het wad en het Lauwersmeergebied liggen op fietsafstand. Slapen doe je in een gewoon bed. Buiten staat een compleet ingerichte buitenkeuken. Bed-, bad- en keukenlinnen zijn aanwezig. Je maakt gebruik van ons comfortabele sanitair gebouw.

Wehe den Hoorn, Groningen  – 1 slaapkamer – maximaal 2 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van de Glamping in Wehe den Hoorn

Glamping in Wehe den Hoorn/Groningen via Natuurhuisje.nl

Glamping in Wehe den Hoorn/Groningen via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Kerk in Zijldijk

Altijd al eens willen overnachten in een kerk? In Zijldijk op het Hogeland van Groningen is het mogelijk. Het witte kerkje in Zijldijk is gebouwd in 1886. Het vakantiekerkje is van alle gemakken voorzien met een gezellige zithoek van steigerhout, een ruime keuken met vaatwasser, oven, waterkoker en koffiezetapparaat, keukenspullen om zelf te kunnen koken, bakken en gezellig te tafelen. De badkamer is voorzien van een stort- handdouche, extra wc en vloerverwarming. Het ruime bed (boxspring) staat op een kleine verhoging in de kerk. Ter ontspanning is er een groot beeldscherm met digitale TV, boeken, tijdschriften en spelletjes. Geniet vanaf de keukentafel van het schitterende Groningse weidse landschap.

Zijldijk, Groningen  – 1 slaapkamer – maximaal 2 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van de Kerk in Zijldijk

Kerk in Zijldijk/Groningen via Natuurhuisje.nl

Kerk in Zijldijk/Groningen via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Pipowagen in Sauwerd

Deze pipowagen is de voormalige directiewagon en dateert uit de jaren 40 van de vorige eeuw. De pipowagen staat op een groot grondoppervlak inclusief boomgaard, groente en kruidentuin en een verlicht pad naar de pipowagen. De knusse pipowagen is ingericht met een houtkachel, keuken met gasfornuis, oven, bestek en servies, muziekinstallatie, bordspelletjes, boeken. In de slaapkamer staat tweepersoonsbed. In de gemeenschappelijke ruimte in het deel van de boerderij is de badkamer en het toilet.

Sauwerd, Groningen  – 1 slaapkamer – maximaal 2 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van de Pipowagen in Sauwerd

Pipowagen in Sauwerd/Groningen via Natuurhuisje.nl

Pipowagen in Sauwerd/Groningen via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Safaritent in Sebaldeburen

Deze safaritent tent is zeer rustig gelegen aan de rand van een kampeerterrein in de boswal. Ontbijt op de veranda met uitzicht over de landerijen en spot reeën. De tent beschikt over twee slaapkamers, met een tweepersoonsbed en de andere slaapkamer heeft een stapelbed. De keuken is volledig ingericht met kooktoestel, koelkast, vriezer, vaatwasser en oven- combimagnetron.

Sebaldeburen, Groningen  – 2 slaapkamers – maximaal 4 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van de Safaritent in Sebaldeburen

Safaritent in Sebaldeburen/Groningen via Natuurhuisje.nl

Safaritent in Sebaldeburen/Groningen via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Tiny House in Vriescheloo

Deze tiny house bereik je via een eigen oprijlaan van 800 meter. Heerlijk rustig op het Groningse platteland, niet ver van de Duitse grens. Vestingstad Bourtange en Duitsland liggen vlakbij. Het huisje beschikt over een keuken met oven, magnetron, koelkast, keukengerei, waterkoker en koffiezetapparaat. Je bedje ligt gespreid en op gemaakt. Handdoeken zijn ook aanwezig. In de badkamer is een regendouche en toilet. Geniet op de grote veranda van de prachtige luchten en mooie omgeving.

Vriescheloo, Groningen  – 1 slaapkamer – maximaal 2 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van de Tiny House in Vriescheloo

Tiny House in Vriescheloo/Groningen via Natuurhuisje.nl

Tiny House in Vriescheloo/Groningen via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Tuinhuis in Harkstede

Harkstede ligt 12 kilometer van de stad Groningen. Dit tuinhuis is één van de mooiste en meest bijzondere natuurhuisjes in de provincie Groningen. Je overnacht in een tuinhuis in een prachtige tuin. Dit natuurhuisje in Harkstede is zeer geschikt voor natuurliefhebbers. De tuin is door de eigenaren zo ingericht met bomen en struiken dat hier bijzondere vogels leven. Het tuinhuis is niet geschikt voor kinderen vanwege de waterpartijen. Even geen zin in de tuin, ’t Roegwold en ’t Dannemeer, liggen in de buurt.

Harkstede, Groningen  – 1 slaapkamers – maximaal 2 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van de Vakantiehuis in Harkstede

Tuinhuis in Harkstede/Groningen via Natuurhuisje.nl

Tuinhuis in Harkstede/Groningen via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Vakantiehuis in Haren

Voor de watersporters is dit een ideale plek want het vakantiehuis ligt aan het Paterswoldsemeer en op loopafstand ligt de Hoornseplas. In het vakantiehuis bevindt zich een luxe keuken met vaatwasser, quooker en inbouw koffieapparaat voor koffiebonen. De kruidentuin mag gebruikt worden. Voor het huis kun je zwemmen. Er is een trapje aanwezig om eenvoudig uit het water te komen. Het vakantiehuis is geschikt voor 4 personen.

Haren, Groningen – 2 slaapkamers – maximaal 4 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van de Vakantiehuis in Haren

Vakantiehuis in Haren/Groningen via Natuurhuisje.nl

Vakantiehuis in Haren/Groningen via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Watertoren in Tripscompagnie

In Midden-Groningen staat deze watertoren. De watertoren ligt op loopafstand van een klein meer met strand. De watertoren is geschikt voor maximaal acht personen en is comfortabel en luxe ingericht. Het interieur van de B&B is modern met behoud van de karakteristieke elementen. Je verblijft in een natuurlijke omgeving op de grens van Groningen en Drenthe in een unieke accommodatie.

Tripscompagnie, Groningen  – 3 slaapkamers – maximaal 8 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van de Watertoren in Tripscompagnie

Watertoren in Tripscompagnie/Groningen via Natuurhuisje.nl

Watertoren in Tripscompagnie/Groningen via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Yurt in Bedum

In Ellerhuizen, aan de rand van mijn geboortedorp, heb je de kans om te overnachten in een originele Mongoolse yurt met originele Mongoolse meubels en comfortabele bedden. Er is een 2-persoons bed en een stapelbed. De yurt is geschikt voor maximaal 2 volwassenen en 2 kinderen. De bedden zijn bij aankomst opgemaakt. De houtkachel houdt het binnen warm en buiten kun je  een kampvuurtje maken, vuurschalen zijn te leen en hout te koop. De yurt heeft een eigen keuken. Voor het gebruik van toiletten en douches moet je een stukje lopen naar het camping sanitair. De yurt ligt aan de rand van een natuurkampeerterrein. Ellerhuizen en Bedum liggen ten noorden van de stad Groningen.

Bedum, Groningen  – 1 slaapkamer – maximaal 4 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van de Yurt in Bedum

Yurt in Bedum/Groningen via Natuurhuisje.nl

Yurt in Bedum/Groningen via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Wat is Natuurhuisje.nl

Natuurhuisjes liggen weg van de massa, in het bos, aan het water of op een andere mooie plek. Je rust hier uit van de drukte van het gewone leven, weg van de massa en weg van de herrie uit de stad. Heerlijk ontspannen in de natuur kun je een mooie wandeling maken vanuit je huisje tijdens een weekendje, midweek of weekje vakantie in een huisje in het groen van Natuurhuisje.

De vakantiehuisjes op de website van Natuurhuisje.nl hebben allemaal een unieke ligging, zoals een bijzondere plek aan het water of in de bossen. Sommige huisjes zijn alleen per waterfiets, over een onverhard bospad of te voet bereikbaar. De bijzondere natuurhuisjes bieden allemaal het nodige comfort: ze zijn modern en hip ingericht, met bijv. een houtkachel of een veranda, een hot tub of sauna. Heerlijk om te ontspannen.

Je vindt op natuurhuisje.nl huisjes in alle soorten en maten, zoals pipowagens, (water)villa’s, yurts, tinyhouses, boten, blokhutten, boomhutten, appartementen of glampings. Kortom te veel om op te noemen, allemaal in de natuur.

De natuurhuisjes liggen weg van de massa en niet op drukke bungalowparken of op de bekende vakantieparken. De natuurhuisje liggen meestal vrijstaand, soms op een kleinschalig vakantiepark, maar in de natuur en voor elk wat wils.

Natuurhuisjes zijn in deze tijden van corona populair.

Veel natuurhuisjes boek je zonder boekingskosten. Je kunt direct online betalen en annuleren kan gratis binnen 24 uur.

Op Natuurhuisje.nl staan meer dan 6300 natuurhuisjes in Nederland, waaronder 222 natuurhuisjes in de provincie Groningen.

Naast de huisjes in Nederland, biedt Natuurhuisje.nl ook vakantiehuizen aan in andere landen in Europa: België, Denemarken, Duitsland, Engeland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Luxemburg, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Schotland, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Wales, Zweden en Zwitserland.

In totaal incl. de huisjes in Europa heb je keuze uit meer dan 18.000 natuurhuisjes. Daar moet toch wel iets van je gading bij zitten.

Natuurhuisje in Medebach (Duitsland)

Chalet in Medebach/Duitsland / Foto: Natuurhuisje.nl

 

Natuurhuisje.nl heeft veel accommodaties in heel Europa. Weg van de drukte en coronaproof op vakantie in de natuur. Enjoy!

 

Contactloos verblijf

Natuurhuisje.nl heeft de optie ‘contactloos verblijf’. Dit betekent dat je tijdens je verblijf niet met de verhuurder of andere mensen in contact hoeft te komen en geen ruimtes hoeft te delen. De sleutel ligt al klaar bij aankomst en het eventuele ontbijt wordt voor je klaar gezet zonder dat je anderen ziet die niet bij jouw gezelschap horen.

De natuurhuisjes die dit aanbieden zijn te herkennen aan het groene label ‘contactloos verblijf’ bij de beschrijving op de website. Van de verhuurder ontvang je, als een accommodatie boekt met het label ‘contactloos verblijf’, de contactgegevens van de verhuurder in de bevestigingsmail van je boeking.

Zeker in tijden van corona is het fijn om te kunnen kiezen dat je niet met anderen in aanraking wilt komen en je kunt kiezen voor een natuurhuisje met contactloos verblijf.

 

 

Dit was het overzicht van bijzondere natuurhuisjes in de provincie Groningen. Elke maand komt er een blog per provincie met bijzondere natuurhuisjes.

 

Heb jij wel eens in een natuurhuisje in van Natuurhuisje.nl verbleven? Zo ja, welk natuurhuisje was dat en kan je het aanbevelen?

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Meer lezen

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Ik heb een aantal bijzondere natuurhuisjes in de provincie Groningen voor je op een rijtje gezet. Het zijn stuk voor stuk unieke accommodaties, veelal gelegen in de natuur. #natuurhuisjes #groningen #accommodatie #jtravel #jtravelblog Ik heb een aantal bijzondere natuurhuisjes in de provincie Groningen voor je op een rijtje gezet. Het zijn stuk voor stuk unieke accommodaties, veelal gelegen in de natuur. #natuurhuisjes #groningen #accommodatie #jtravel #jtravelblog Ik heb een aantal bijzondere natuurhuisjes in de provincie Groningen voor je op een rijtje gezet. Het zijn stuk voor stuk unieke accommodaties, veelal gelegen in de natuur. #natuurhuisjes #groningen #accommodatie #jtravel #jtravelblog

Ik heb een aantal bijzondere natuurhuisjes in de provincie Groningen voor je op een rijtje gezet. Het zijn stuk voor stuk unieke accommodaties, veelal gelegen in de natuur. #natuurhuisjes #groningen #accommodatie #jtravel #jtravelblog Ik heb een aantal bijzondere natuurhuisjes in de provincie Groningen voor je op een rijtje gezet. Het zijn stuk voor stuk unieke accommodaties, veelal gelegen in de natuur. #natuurhuisjes #groningen #accommodatie #jtravel #jtravelblog Ik heb een aantal bijzondere natuurhuisjes in de provincie Groningen voor je op een rijtje gezet. Het zijn stuk voor stuk unieke accommodaties, veelal gelegen in de natuur. #natuurhuisjes #groningen #accommodatie #jtravel #jtravelblog

Geen reacties

Geef een reactie

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotel



Booking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com