Bijzondere natuurhuisjes in de provincie Limburg

Watermolen in Mesch/Limburg via Natuurhuisje.nl

 

Ik heb een aantal bijzondere natuurhuisjes in de provincie Limburg voor je op een rijtje gezet. Net als de natuurhuisjes in de andere Nederlandse provincies zijn ook dit stuk voor stuk unieke accommodaties, weg van de massa en veelal gelegen in de natuur. Geniet als je in één van deze bijzondere accommodaties in de provincie Limburg verblijft.
Ik ken de provincie niet. Ooit (long time ago) ben ik eens bij het Drielandenpunt in Vaals en in Valkenburg geweest. Maar bijv. Maastricht of Roermond heb ik nog nooit zocht. Naast deze plekken zijn er in Limburg veel leuke leuke plaatsen, zoals de heuvels van Zuid-Limburg, Heerlen, het witte stadje Thorn, de Tuinen van Arcen en Venlo. Er is genoeg te zien en te beleven in de provincie Limburg. Hier hoort een leuke, kleinschalige accommodatie midden in de natuur bij. Ik deel een aantal bijzondere natuurhuisjes in de provincie Limburg met je. Zie jij je al zitten met een heerlijke Limburgse vlaai op het terras van jouw natuurhuisje?

 

Bijzondere natuurhuisjes in de provincie Limburg

Bed & Breakfast in Broekhuizen

De kamer in deze bed & breakfast is geschikt voor 1-2 personen. Je kunt ook gebruik maken van de veranda, de tuin en de salon. Dit is de centrale plek in het huis, waar u kunt genieten, bij de kachel aan een tafeltje of aan de bar. Het ontbijt wordt geserveerd in de salon of als het weer het toelaat buiten. In de salon en op de terrassen kun je tijdens de openingstijden van de salon lunchen, koffiedrinken of borrelen met een borrelplank of ander lekkers. Deze bed & breakfast ligt aan de zuidpoort van natuurgebied Het Maaspark in Broekhuizen aan de Maas in Noord-Limburg.

Broekhuizen, Limburg  – 1 slaapkamer – maximaal 2 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van de Bed & Breakfast in Broekhuizen

Bed & Breakfast in Broekhuizen/Limburg via Natuurhuisje.nl

Bed & Breakfast in Broekhuizen/Limburg via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Boerderij in Well

Deze vrijstaande boerderij ligt aan de rand van natuurgebied Maasduinen. De boerderij heeft drie slaapkamers, twee badkamers, een aparte keuken en een bijkeuken. Voor kleine kinderen is er een ledikantje, een commode en een kinderstoel beschikbaar. Er is een apart gastenverblijf met zitje en een tweepersoonsbed en een badkamer. Je auto parkeer je op eigen terrein. Voor de kinderen is er een volledig omheind grasveld met trampoline, speeltoestellen, tafeltennistafel, sjoelbak, BBQ en ligstoelen. De boerderij ligt op ruim 1 hectare omheinde grond. Het verwarmde zwembad van 10×5 meter is open vanaf 1 juni tot eind september. Afhankelijk van het weer kan dit verlengd worden tot 15 oktober. Er is ook een jacuzzi. Honden en/of paarden zijn welkom.

Well, Limburg  – 4 slaapkamers – maximaal 9 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van de Boerderij in Well

Boerderij in Well/Limburg via Natuurhuisje.nl

Boerderij in Well/Limburg via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Boomstamwoning in Swolgen

De boomstamwoning is een houten woning, voorzien van alle luxe. De houten boomstamwoning beschikt over met 3 slaapkamers, 2 badkamers met bad, een wasmachine en een luxe keuken. Er is een laadpaal voor elektrische auto. Deze houten boomstamwoning staat aan de rand van het bos in Swolgen, Noord-Limburg. In het bos kun je heerlijk wandelen.

Swolgen, Limburg  – 3 slaapkamers – maximaal 4 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van de Boomstamwoning in Swolgen

Boomstamwoning in Swolgen/Limburg via Natuurhuisje.nl

Boomstamwoning in Swolgen/Limburg via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Kas in Ven-Zelderheide

Deze kas in Ven-Zelderheide in Noord-Limburg is centraal verwarmd door middel van een pelletkachel. In de kas staan 2 tenten, ingericht met een twee tweepersoonsbedden. De kas beschikt over privé sanitair. Alles alleen voor jouw gezelschap/gezin. De kas heeft een oppervlakte van 450 m2. De kas is inclusief privé hottub. Je hebt vrij uitzicht over de velden vanuit het natuurhuisje. De prijs is inclusief ontbijt, opgemaakte bedden, handdoeken, koffie- en theefaciliteiten. In de omgeving zijn veel wandel-, fiets- en watersportmogelijkheden.

Ven-Zelderheide, Limburg  – 2 slaapkamers – maximaal 4 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van de Kas in Ven-Zelderheide

Kas in Ven-Zelderheide/Limburg via Natuurhuisje.nl

Kas in Ven-Zelderheide/Limburg via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Kasteelhoeve in Beek

Dit natuurhuisje is een deel van een monumentale kasteelhoeve uit 1618. De hoeve ligt in een buitengebied. De hoeve beschikt over een ruime woon- en eetkamer met sfeervolle gaskachel, compleet uitgeruste keuken, comfortabele royale masterbedroom, Finse privé sauna, buiten loungegedeelte en tuin, allen geheel voor eigen gebruik. Totale woonoppervlakte is 120 m2. De masterbedroom is alleen bereikbaar via de tweede slaapkamer annex wellnesskamer. Daarom is de kasteelhoeve alleen geschikt voor koppels of gezinnen uit één huishouden. De hoeve ligt in het buitengebied van Beek op loopafstand van het Kelmonderbos en ongeveer 15 minuten van Maastricht en Valkenburg.

Beek, Limburg  – 2 slaapkamers – maximaal 4 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van de Kasteelhoeve in Beek

Kasteelhoeve in Beek/Limburg via Natuurhuisje.nl

Kasteelhoeve in Beek/Limburg via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Koeienstal in Valkenburg

Dit natuurhuisje in het Zuid-Limburgse Valkenburg was eens een koeienstal. Nu is er een loft gebouwd in deze oude, gerenoveerde koeienstal. Op de begane grond vind je de grote boeren leefkeuken met lange tafel en een houtkachel. Twee grote, openslaande tuindeuren brengen je naar het eigen terras. Op de grote entresol bevindt zich de royale zit- en TV-hoek, een apart toilet en een slaapkamer met een boxspring. Op de bovenverdieping bevindt zich de grootste slaapkamer met een boxspring en een stapelbed. Op de eerste verdieping bevindt zich de badkamer met douche en toilet. Ook is er gratis WiFi en airconditioning. Valkenburg ligt op drie kilometer van deze oude koeienstal en ook Maastricht, Heerlen, Luik en Aken liggen dicht in de buurt.

Valkenburg, Limburg  – 3 slaapkamers – maximaal 6 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van de Koeienstal in Valkenburg

Koeienstal in Valkenburg/Limburg via Natuurhuisje.nl

Koeienstal in Valkenburg/Limburg via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Pipowagen in Nederweert-Eind

De pipowagen is uitgerust met een tweepersoonsbed (opgemaakt met hoeslaken/kussen, een deken of slaapzak moet je zelf mee nemen), een waterkoker, koffie en thee en bekers/ glazen. Alles is back to basic met weinig luxe. Buiten is een buiten(compost)toilet, er is geen stromend warm water en dus ook geen douche. In de pipowagen is fris koud water. Er is geen kookgelegenheid in de wagen, buiten staat een elektrisch kookplaatje dat gehuurd kan worden.

Nederweert-Eind, Limburg  – 1 slaapkamer – maximaal 2 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van de Pipowagen in Nederweert-Eind

Pipowagen in Nederweert-Eind/Limburg via Natuurhuisje.nl

Pipowagen in Nederweert-Eind/Limburg via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Tiny House in Grathem

Deze tiny house wordt verwarmd door een gerestaureerde Zwitserse tegelkachel. Het huisje is 30 m2. Dit natuurhuisje is een voorbeeld van upcycling met een creatieve twist, een knus en kleurrijk tiny wooden house, goed geïsoleerd, van allerlei gemakken voorzien, maar eenvoud viert hoogtij. Zo min mogelijk technologie en dus ook geen WiFi. Je komt hier helemaal tot rust. Deze tiny house ligt vrij. Vanaf het eigen terras heb je een mooi uitzicht op de eeuwenoude eiken en de landschapstuin.

Grathem, Limburg – 1 slaapkamer – maximaal 2 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van de Tiny House in Grathem

Tiny House in Grathem/Limburg via Natuurhuisje.nl

Tiny House in Grathem/Limburg via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Tipitent in Ven-Zelderheide

Deze tipitent van 60 m2 is voorzien van luxe sanitair, een zeer comfortabel boxspringbed, een nespresso-apparaat, waterkoker en een koelkastje. Het natuurhuisje ligt op Parc Buitengewoon in Ven-Zelderheide in Noord-Limburg. Op het park kun je kiezen voor ontbijtservice en in de weekenden zijn er ook mogelijkheden voor lunch en diner. In de omgeving zijn veel wandel-, fiets- en watersportmogelijkheden.

Ven-Zelderheide, Limburg  – 1 slaapkamer – maximaal 2 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van de Tipitent in Ven-Zelderheide

Tipitent in Ven-Zelderheide/Limburg via Natuurhuisje.nl

Tipitent in Ven-Zelderheide/Limburg via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Trekkershut in Velden

Deze trekkershut beschikt over een compacte keuken, met bestek, borden, ijskast, kookgelegenheid, koffiezetter en woonkamer met zithoek, tafel, stoelen en schommelstoel met houtkachel. Stookhout aanwezig. De slaapkamer beschikt over met tweepersoons bed. De vide heeft ook een tweepersoonsbed. Beddengoed en handdoeken zijn inclusief. Op 30 meter afstand ligt het privétoilet- met douche-unit. De huissleutel moet je ophalen bij het woonhuis. De trekkershut ligt in een aparte tuin, los van onze B&B en is erg privé en afgescheiden door een tuin met struiken en bomen. De tuin is voorzien van vijvers, inheemse planten en bomen en is een echt vogelparadijs.

Velden, Limburg  – 2 slaapkamers – maximaal 2 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van de Trekkershut in Velden

Trekkershut in Velden/Limburg via Natuurhuisje.nl

Trekkershut in Velden/Limburg via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Vakantiehuis in Heythuysen

Dit vakantiehuis in Heythuysen beschikt over een ruime woonkamer met zithoek, HDTV, airco en supersnel WiFi, een volledig ingerichte keuken, voorzien van alle apparatuur, vloerverwarming en een sfeervolle houtkachel. Op de eerste verdieping bevindt zich een ruime slaapkamer met een comfortabel kingsize bed en een moderne badkamer met inloop regendouche, toilet en wastafel. Je hebt beschikking over het gehele huisje met een eigen ingang met eigen terras van 20 m2 en een tuin van 225 m2. De prijs is inclusief schoonmaakkosten, borg, bedlinnen, toeristenbelasting.  Het vakantiehuis ligt in het buitengebied van Heythuysen, tussen de steden Weert en Roermond op een paar minuten lopen van bosgebied Asbroekerheide. Vlakbij ligt het natuurgebied Leudal met zijn beekdalen en de Leumolen, Nationaal Park de Groote Peel en Nationaal Park de Meinweg.

Heythuysen, Limburg  – 1 slaapkamer – maximaal 2 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van de Vakantiehuis in Heythuysen

Vakantiehuis in Heythuysen/Limburg via Natuurhuisje.nl

Vakantiehuis in Heythuysen/Limburg via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Villa in Heel

Deze villa in Heel ligt op het zéér rustig, in groen en water omringd park. Het natuurhuisje is voorzien van 2 slaapkamers, toilet boven en beneden, badkamer, zeer ruime woonkamer, keuken, wasmachine/droger, diepvriezer en een omheinde tuin. De villa bevindt zich op het zeer rustige park HeelderPeel in Heel in Midden-Limburg. In de omgeving zijn waterplassen en bossen. De villa is een goede uitvalsbasis voor uitstapjes naar Roermond, Zuid-Limburg, Duitsland en België.

Heel, Limburg  – 2 slaapkamers – maximaal 4 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van de Villa in Heel

Villa in Heel/Limburg via Natuurhuisje.nl

Villa in Heel/Limburg via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Watermolen in Mesch

Deze watermolen in Mesch was één van de zes watermolens die gebruik maakten van het water van het riviertje de Voer. De watermolen maakt deel uit van een grote Limburgse hoeve. De watermolen is geheel gerestaureerd en de vroegere stallen en hooizolders zijn passend verbouwd tot vakantiewoningen. De keuken beschikt over een eettafel, zithoek. Via een trap kom je uit op de 1e verdieping. Hier bevindt zich de badkamer met wastafel, toilet en douche. Slaapkamer I heeft een éénpersoonsbed, een kledingkast en uitzicht op de binnenplaats. Er gaat een trap naar de 2e etage. Hier bevindt zich de tweede slaapkamer met een tweepersoonsbed, een kledingkast en een kaptafel. De prijs is inclusief opgemaakte bedden en 1 badlaken per persoon. In totaal zijn er 13 appartementen in de watermolen gevestigd. De watermolen ligt 10 kilometer van Maastricht, het centrum van Mesch ligt op 600 meter en Eijsden op ongeveer 2,5 kilometer.

Mesch, Limburg  – 2 slaapkamers – maximaal 3 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van de Watermolen in Mesch

Watermolen in Mesch/Limburg via Natuurhuisje.nl

Watermolen in Mesch/Limburg via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Wat is Natuurhuisje.nl

Natuurhuisjes liggen weg van de massa, in het bos, aan het water of op een andere mooie plek. Je rust hier uit van de drukte van het gewone leven, weg van de massa en weg van de herrie uit de stad. Heerlijk ontspannen in de natuur kun je een mooie wandeling maken vanuit je huisje tijdens een weekendje, midweek of weekje vakantie in een huisje in het groen van Natuurhuisje.

De vakantiehuisjes op de website van Natuurhuisje.nl hebben allemaal een unieke ligging, zoals een bijzondere plek aan het water of in de bossen. Sommige huisjes zijn alleen per waterfiets, over een onverhard bospad of te voet bereikbaar. De bijzondere natuurhuisjes bieden allemaal het nodige comfort: ze zijn modern en hip ingericht, met bijv. een houtkachel of een veranda, een hot tub of sauna. Heerlijk om te ontspannen.

Je vindt op natuurhuisje.nl huisjes in alle soorten en maten, zoals pipowagens, (water)villa’s, yurts, tinyhouses, boten, blokhutten, boomhutten, appartementen of glampings. Kortom te veel om op te noemen, allemaal in de natuur.

De natuurhuisjes liggen weg van de massa en niet op drukke bungalowparken of op de bekende vakantieparken. De natuurhuisje liggen meestal vrijstaand, soms op een kleinschalig vakantiepark, maar in de natuur en voor elk wat wils.

Natuurhuisjes zijn in deze tijden van corona populair.

Veel natuurhuisjes boek je zonder boekingskosten. Je kunt direct online betalen en annuleren kan gratis binnen 24 uur.

Op Natuurhuisje.nl staan meer dan 6300 natuurhuisjes in Nederland, waaronder 404 natuurhuisjes in de provincie Limburg.

Naast de huisjes in Nederland, biedt Natuurhuisje.nl ook vakantiehuizen aan in andere landen in Europa: België, Denemarken, Duitsland, Engeland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Luxemburg, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Schotland, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Wales, Zweden en Zwitserland.

In totaal incl. de huisjes in Europa heb je keuze uit meer dan 18.000 natuurhuisjes. Daar moet toch wel iets van je gading bij zitten.

Natuurhuisje in North uist/Schotland

Self-catering hut in Schotland / Foto: Natuurhuisje.nl

 

Natuurhuisje.nl heeft veel accommodaties in heel Europa. Weg van de drukte en coronaproof op vakantie in de natuur. Enjoy!

 

Contactloos verblijf

Natuurhuisje.nl heeft de optie ‘contactloos verblijf’. Dit betekent dat je tijdens je verblijf niet met de verhuurder of andere mensen in contact hoeft te komen en geen ruimtes hoeft te delen. De sleutel ligt al klaar bij aankomst en het eventuele ontbijt wordt voor je klaar gezet zonder dat je anderen ziet die niet bij jouw gezelschap horen.

De natuurhuisjes die dit aanbieden zijn te herkennen aan het groene label ‘contactloos verblijf’ bij de beschrijving op de website. Van de verhuurder ontvang je, als een accommodatie boekt met het label ‘contactloos verblijf’, de contactgegevens van de verhuurder in de bevestigingsmail van je boeking.

Zeker in tijden van corona is het fijn om te kunnen kiezen dat je niet met anderen in aanraking wilt komen en je kunt kiezen voor een natuurhuisje met contactloos verblijf.

 

 

Dit was het overzicht van bijzondere natuurhuisjes in de provincie Limburg. Elke maand komt er een blog per provincie met bijzondere natuurhuisjes.

 

Heb jij wel eens in een natuurhuisje in van Natuurhuisje.nl verbleven? Zo ja, welk natuurhuisje was dat en kan je het aanbevelen?

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Meer lezen

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Ik heb een aantal bijzondere natuurhuisjes in de provincie Limburg voor je op een rijtje gezet. Het zijn stuk voor stuk unieke accommodaties, veelal gelegen in de natuur. #natuurhuisjes #limburg #accommodatie #jtravel #jtravelblog Ik heb een aantal bijzondere natuurhuisjes in de provincie Limburg voor je op een rijtje gezet. Het zijn stuk voor stuk unieke accommodaties, veelal gelegen in de natuur. #natuurhuisjes #limburg #accommodatie #jtravel #jtravelblog Ik heb een aantal bijzondere natuurhuisjes in de provincie Limburg voor je op een rijtje gezet. Het zijn stuk voor stuk unieke accommodaties, veelal gelegen in de natuur. #natuurhuisjes #limburg #accommodatie #jtravel #jtravelblog

Ik heb een aantal bijzondere natuurhuisjes in de provincie Limburg voor je op een rijtje gezet. Het zijn stuk voor stuk unieke accommodaties, veelal gelegen in de natuur. #natuurhuisjes #limburg #accommodatie #jtravel #jtravelblog Ik heb een aantal bijzondere natuurhuisjes in de provincie Limburg voor je op een rijtje gezet. Het zijn stuk voor stuk unieke accommodaties, veelal gelegen in de natuur. #natuurhuisjes #limburg #accommodatie #jtravel #jtravelblog Ik heb een aantal bijzondere natuurhuisjes in de provincie Limburg voor je op een rijtje gezet. Het zijn stuk voor stuk unieke accommodaties, veelal gelegen in de natuur. #natuurhuisjes #limburg #accommodatie #jtravel #jtravelblog

Geen reacties

Geef een reactie

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotel



Booking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com