Bijzondere natuurhuisjes in de provincie Noord-Holland

Scheepslift in Schoorl/Noord-Holland via Natuurhuisje.nl

 

Ik heb een aantal bijzondere natuurhuisjes in de provincie Noord-Holland voor je op een rijtje gezet. Het zijn stuk voor stuk unieke accommodaties, veelal gelegen in de natuur. Geniet als je in één van deze bijzondere accommodaties in de provincie Noord-Holland verblijft.
In Noord-Holland is zoveel te doen, denk aan een citytrip naar Amsterdam of Haarlem. Andere kleinere toeristische plaatsen zijn Marken, Volendam, Medemblik, Enkhuizen, Alkmaar, Muiden, Weesp of een kustplaats als Bergen of Egmond aan Zee. Ook Texel hoort bij Noord-Holland. Ondanks dat je in de randstad bent, zijn er genoeg natuurgebieden in de provincie, zoals de Amsterdamse Waterleidingduinen, het Nationaal Park Zuid-Kennemerland, de Schoorlse Duinen of het kustgebied rond Castricum.

Kortom genoeg te zien en te beleven in de provincie Noord-Holland.

Hier hoort een leuke, kleinschalige accommodatie midden in de natuur bij. Ik deel een aantal bijzondere natuurhuisjes in de provincie Noord-Holland met je.

 

Bijzondere natuurhuisjes in de provincie Noord-Holland

Boerderij in Zijpe

Vakantiehuis ’t Achterom is een voormalige boerderij in Zijpe. Het vakantiehuis ligt net buiten het dorp ’t Zand, midden tussen de bollenvelden en op 6 kilometer van Callantsoog en het strand. Het 10-persoonsappartement is heeft 5 slaapkamers en 2 badkamers. Het huis is geschikt voor meerdere gezinnen of families. In de omgeving vind je prachtige natuur en een lang zandstrand en steden als Schagen en Alkmaar. In de buurt liggen verschillende musea, bioscopen en overdekte winkelcentra. Voor de kinderen zijn er dierenparken, overdekte speelparken en zwembaden in de buurt. Bij de boerderij zijn speeltoestellen voor de kinderen en er is een barbecue aanwezig.

Zijpe, Noord-Holland – 5 slaapkamers – maximaal 10 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van Boerderij in Zijpe

Boerderij in Zijpe/Noord-Holland via Natuurhuisje.nl

Boerderij in Zijpe/Noord-Holland

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Chalet in De Koog/Texel

Dit moderne en lichte chalet ligt bij badplaats De Koog op Texel. Een ideale plek om Waddeneiland Texel te verkennen. De chalet heeft eigen sanitair, extra stoomreiniging, een ruime bank en relaxstoel, televisie en een slaapkamer. In overleg is een tweede kamer te boeken. Op het terras staan een eettafel, stoelen met parasol en een leuke lounge set. In de tuin staan twee ligstoelen en een rustieke houten bank. De keuken is voorzien van een vaatwasser, combi-oven, stofzuiger, nespresso-apparaat en een wasmachine. Het chalet heeft een eigen internetverbinding en is geschikt om te werken. Het chalet heeft een eigen parkeerplaats naast het chalet en een berging voor de fietsen. Je hebt de optie om tijdens je verblijf gebruik te maken van een strandhuisje met twee ligstoelen, kussens en dekens bij strandpaviljoen Paal 19.

De Koog/Texel, Noord-Holland – 2 slaapkamers – maximaal 2 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van Chalet in De Koog op Texel

Chalet in De Koog op Texel/Noord-Holland via Natuurhuisje.nl

Chalet in De Koog op Texel/Noord-Holland

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Ecologisch natuurhuisje in Schagerbrug

Dit natuurhuisje is gemaakt van boomstammen van het landgoed en van binnen met schapenwol bekleed. De inrichting is geïnspireerd op 1001 nachten, met Perzische kleden, Marokkaanse banken, mozaïek lampen en een hemelbed. Koken doe je met behulp van twee elektrische kookplaatjes. Verder is er een koelkastje, een koffiezetapparaat en een waterkoker. Koken kun je ook op de houtkachel. Het sanitair met zwevend toilet, douche en wastafel ligt op 50 meter afstand van het huisje. Het huisje is omringd door een grote, ruime tuin waar je heerlijk tot rust kunt komen in de hangmat of bij het kampvuur. In de winter is er eventueel een elektrische deken in het hemelbed. Er zijn natuurhuisjes voor 2 personen, 5 personen te huur en 4 personen te huur op het landgoed.

Schagerbrug, Noord-Holland – 1 slaapkamer – maximaal 2 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van Ecologisch natuurhuisje in Schagerbrug voor 2 personen of Ecologisch natuurhuisje in Schagerburg voor 5 personen of Natuurhuisje in Schagerbrug voor 4 personen

Ecologisch natuurhuisje in Schagerbrug/Noord-Holland via Natuurhuisje.nl

Ecologisch natuurhuisje in Schagerbrug/Noord-Holland

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Kampeervlot in Oude Meer

Bij aankomst word je door de eigenaren opgehaald en word je naar het kampeervlot gebracht. Het kampeervlot ligt bij Aalsmeer. Het vlot heeft een buitenboordmotor en alle basis-kampeerspullen. Overdag vaar je door een prachtig natuurgebied en in de avond zet je de tent in een handomdraai op. De huur van het kampeervlot is inclusief het kampeervlot, gas-kookstel met aansteker (werkt op het campingaz CV470 gasblik, zelf meebrengen of in Uitdam aanschaffen), een jerrycan met drinkwater, 4 kampeermatrassen, tent, toiletemmer, vuilniszak, steelpan en een kookpan.

Oude Meer, Noord-Holland – 1 slaapkamer – maximaal 4 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van Kampeervlot in Oude Meer

Kampeervlot in Oude Meer/Noord-Holland

Kampeervlot in Oude Meer/Noord-Holland

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Kampeervlot in Uitdam

Je verblijft op een kampeervlot in Uitdam in de prachtige natuur van Waterland. Je krijgt een gemotoriseerd kampeervlot met alle benodigde kampeerspullen mee voor een bijzondere overnachting. Overdag vaar je door Waterland en in de avond zet je de tent in een handomdraai op. Het vlot is voorzien van een motor. Je moet wel je eigen deken/slaapzak en kussens meenemen. Het vlot is voorzien van een gas kookstel met aansteker, jerrycan met drinkwater, 4 kampeermatrassentent, toiletemmer, vuilniszak, steelpan en een kookpan.

Uitdam, Noord-Holland – 1 slaapkamer – maximaal 4 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van Kampeervlot in Uitdam

Kampeervlot in Uitdam/Noord-Holland

Kampeervlot in Uitdam/Noord-Holland

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Mestsilo in Akersloot

Je overnacht in een omgebouwde mestsilo op een Ranch in Akersloot. De silo is ingericht in Amerikaanse stijl en voorzien van de benodigde moderne gemakken. De mestsilo heeft één afgesloten slaapkamer en twee open vides met 4 slaapplaatsen, een apart toilet, badkamer met douche, ruime woonkamer met open keuken, vloerverwarming en de AGA Cooker en een zonnig terras met loungeset en barbecue.

De mestsilo is te huur voor 2 personen; elke extra persoon betaalt € 15,– per nacht.

Akersloot, Noord-Holland – 3 slaapkamers – maximaal 6 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van Mestsilo in Akersloot

Mestsilo in Akersloot/Noord-Holland via Natuurhuisje.nl

Mestsilo in Akersloot/Noord-Holland via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Molen in Egmond aan den Hoef

Dit natuurhuisje is gevestigd in de molen van Egmond aan de Hoef, in de buurt van het strand op een nieuw aangebouwd recreatiepark en omringd door het beschermde Noord-Hollandse Duinreservaat. De molen is voorzien van een moderne keuken met afwasmachine, oven, koelkast, keramische fornuis, waterkoker, broodrooster en een nespresso-apparaat. De ruime woonkamer beschikt over een zithoek en een vierpersoons eettafel. Op de begane grond is een toilet. Op de bovenverdieping bevinden zich 2 slaapkamers met tweepersoonsbedden, die uit elkaar geschoven kunnen worden. De badkamer met douche en wasbak zijn ook op de eerste verdieping. De molen heeft rondom een terras met een tafel, een lounge set en overal bankjes.

Egmond aan den Hoef, Noord-Holland – 2 slaapkamers – maximaal 4 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van Molen in Egmond aan den Hoef

Molen in Egmond aan den Hoef/Noord-Holland

Molen in Egmond aan den Hoef/Noord-Holland

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Paardenstal in Zwaanshoek

Je overnacht in een ‘omgebouwde’ paardenstal en  slaapt op een gezondheidsmatras op een bed van stro, met de luxe van 2 uur een eigen privé houtsauna. Je mag gebruik maken van de buiten lounge, bio zwemvijver en bamboe buitendouches in volledige privacy in een zen tuin. Deze privacy is aan de achterkant van het terrein. Voor en na de 2 uur verblijf je op het buitenterrein aan de voorkant midden in de natuur waar ook andere gasten verblijven die ook een ‘omgebouwde’ paardenstal huren of een grote tipi tent. Op het terrein staat een grote gezamenlijke BBQ waar je gratis gebruik van kunt maken. Parkeren op het terrein is gratis. Een leuke uitvalsbasis om de Bollenstreek, Zandvoort, Haarlem of Hoofddorp te verkennen.

Zwaanshoek, Noord-Holland – 1 slaapkamer – maximaal 2 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van Paardenstal in Zwaanshoek

Paardenstal in Zwaanshoek/Noord-Holland

Paardenstal in Zwaanshoek/Noord-Holland via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Pipowagen in Sint Maarten

In Sint Maarten staat deze pipowagen. Je hebt vanuit de pipowagen uitzicht op de West-Friese omringdijk. Buiten kun je vanaf de veranda van de omgeving genieten. De pipowagen heeft een zitruimte en een bedstee. Er is een keukentje om koffie en thee te zetten (koken is niet mogelijk). De sanitaire voorzieningen liggen achter de pipowagen.

Een reservering van 1 nacht is in het voor- en naseizoen mogelijk. Je betaalt hiervoor een toeslag van € 10,– per nacht, ter plekke te betalen.

Sint Maarten, Noord-Holland – 1 slaapkamer – maximaal 2 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van Pipowagen in Sint Maarten

Pipowagen in Sint Maarten/Noord-Holland via Natuurhuisje.nl

Pipowagen in Sint Maarten/Noord-Holland

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Scheepslift in Schoorl

Dit natuurhuisje ligt in een kleine haven van een historische scheepswerf in Schoorl. De oude scheepslift is omgebouwd tot een unieke vakantiewoning. Er is geprobeerd om het oorspronkelijke karakter te combineren met het comfort van deze tijd. Via een buitentrap kom je in de woonkamer en keuken met eettafel. Je kijkt uit over de kleine haven en het Noord-Hollands kanaal. Er is een klein balkon met comfortabele stoelen. De slaapkamer vind je in de vroegere scheepskantine naast het huisje. De slaapkamer is ingericht met een wastafel en een waterkoker. Naast de slaapkamer is een kleine douche en een aparte wc. Voor de scheepskantine is een met groen omgeven terras met tafel en fijne tuinstoelen. Twee normale fietsen staan kosteloos tot je beschikking.

Schoorl, Noord-Holland – 1 slaapkamer – maximaal 2 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van Scheepslift in Schoorl

Scheepslift in Schoorl/Noord-Holland via Natuurhuisje.nl

Scheepslift in Schoorl/Noord-Holland

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Tipi Tent in Zwaanshoek

Je overnacht midden in de natuur in een unieke Tipi Tent in Zwaanshoek/Haarlemmermeer. In het midden van de Tipi tent bevindt zich een vuurschaal waar je heerlijk een open vuurtje kunt stoken. Hierop bereid je je eten en kun je ook gezellig chillen, liggen en zitten. De ruimte is geschikt voor maximaal 6 personen. Mocht je met meer dan 4 personen willen komen, kan dit tegen een vergoeding van 35 euro per persoon. Wollen dekens zijn aanwezig. Je kunt ook je eigen slaapzak meenemen. Je handdoeken moet je zelf meenemen. De Tipi tent staat op een rustig natuurrijk terrein van een oude stoeterij met vele uitvalswegen naar Vogelenzang en de Amsterdamse Waterleidingduinen. Een leuke uitvalsbasis om de Bollenstreek, Zandvoort, Haarlem of Hoofddorp te verkennen.

Zwaanshoek, Noord-Holland – 1 slaapkamer – maximaal 4/6 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van Tipitent in Zwaanshoek
–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van Tipitent in Zwaanshoek

Tipi tent in Zwaanshoek/Noord-Holland via Natuurhuisje.nl

Tipi tent in Zwaanshoek/Noord-Holland

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Trekkershut op een drijvend vlot in Weesp

Je verblijft in een trekkershut op een drijvend vlot in de natuur. De trekkershutten zijn per nacht te huur. Ideaal voor een overnachting tijdens een fiets- of wandelvakantie. De trekkersvlotten zijn vanaf het water en vanaf het land bereikbaar. Deze trekkershut ligt bij Fort Uitermeer in de kom van de sloepenhaven omgeven door het natuurgebied van onder andere het Naardermeer en de Vecht. Van hieruit zijn er diverse activiteiten mogelijk, zoals wandelen, fietsen of kano varen op de Vecht. In de direct omgeving liggen ook Fort Pampus, Muiden en het Muiderslot. Ook Weesp is de moeite van een bezoek waard. De trekkershut heeft een eigen keuken, toilet, water en een buiten douche.

Weesp, Noord-Holland – 1 slaapkamer – maximaal 2 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van Trekkershut op een drijvend vlot in Weesp

Trekkershut op een drijvend vlot in Weesp/Noord-Holland via Natuurhuisje.nl

Trekkershut op een drijvend vlot in Weesp/Noord-Holland

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Villa in Vogelenzang

Prachtig gelegen karakteristieke kleine villa in jaren 50 stijl. Je verblijft vlakbij de Amsterdamse Waterleidingduinen, Buitenplaats Leyduin, Zandvoort, Haarlem en Amsterdam. In de schitterende bosrijke omgeving kun je heerlijk wandelen en fietsen. Wasmachine, afwasmachine, televisie, bad, schone handdoeken en toiletartikelen zijn aanwezig.

Vogelenzang, Noord-Holland – 3 slaapkamers – maximaal 4 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van Villa in Vogelenzang

Villa in Vogelenzang/Noord-Holland via Natuurhuisje.nl

Villa in Vogelenzang/Noord-Holland

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Watervilla in Oostknollendam

Deze onder architectuur gebouwde watervilla van maar liefst 240 m2 ligt in de Zaanstreek. De watervilla dateert uit 2020. De watervilla ligt aan een dijk aan een zijtak van de Zaan. Vanaf deze plek kun je veel van dit deel van Nederland bekijken, alles ligt binnen handbereik, zoals de Noordzeekust, Volendam en Marken en de Zaanse Schans. In de omgeving kun je heerlijk wandelen of fietsen. Het uitzicht vanuit de watervilla is schitterend, want ieder raam is ‘a room with a view’. De oppervlakte is 20 x 6 meter per verdieping. Er zijn drie slaapkamers voor in totaal 6 personen. De inrichting is luxe en alle faciliteiten zijn aanwezig.

Oostknollendam, Noord-Holland – 3 slaapkamers – maximaal 6 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van Watervilla in Oostknollendam

Watervilla in Oostknollendam/Noord-Holland via Natuurhuisje.nl

Watervilla in Oostknollendam/Noord-Holland

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Wat is Natuurhuisje.nl

Natuurhuisjes liggen weg van de massa, in het bos, aan het water of op een andere mooie plek. Je rust hier uit van de drukte van het gewone leven, weg van de massa en weg van de herrie uit de stad. Heerlijk ontspannen in de natuur kun je een mooie wandeling maken vanuit je huisje tijdens een weekendje, midweek of weekje vakantie in een huisje in het groen van Natuurhuisje.

De vakantiehuisjes op de website van Natuurhuisje.nl hebben allemaal een unieke ligging, zoals een bijzondere plek aan het water of in de bossen. Sommige huisjes zijn alleen per waterfiets, over een onverhard bospad of te voet bereikbaar. De bijzondere natuurhuisjes bieden allemaal het nodige comfort: ze zijn modern en hip ingericht, met bijv. een houtkachel of een veranda, een hot tub of sauna. Heerlijk om te ontspannen.

Je vindt op natuurhuisje.nl huisjes in alle soorten en maten, zoals pipowagens, (water)villa’s, yurts, tinyhouses, boten, blokhutten, boomhutten, appartementen of glampings. Kortom te veel om op te noemen,  allemaal in de natuur.

De natuurhuisjes liggen weg van de massa en niet op drukke bungalowparken of op de bekende vakantieparken. De natuurhuisje liggen meestal vrijstaand, soms op een kleinschalig vakantiepark, maar in de natuur en voor elk wat wils.

Natuurhuisjes zijn in deze tijden van corona populair.

Veel natuurhuisjes boek je zonder boekingskosten. Je kunt direct online betalen en annuleren kan gratis binnen 24 uur.

Op Natuurhuisje.nl staan meer dan 5700 natuurhuisjes in Nederland.

Naast de huisjes in Nederland, biedt Natuurhuisje.nl ook vakantiehuizen aan in andere landen in Europa: België, Denemarken, Duitsland, Engeland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Luxemburg, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Schotland, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Wales, Zweden en Zwitserland.

In totaal incl. de huisjes in Europa heb je keuze uit meer dan 17.000 natuurhuisjes. Daar moet toch wel iets van je gading bij zitten.

Boomhut in Vialas/Frankrijk via Natuurhuisje.nl Boomhut in Vialas/Frankrijk / Foto: Natuurhuisje.nl

 

Natuurhuisje.nl heeft veel accommodaties in heel Europa. Weg van de drukte en coronaproof op vakantie in de natuur. Enjoy!

 

Contactloos verblijf

Natuurhuisje.nl  heeft de optie ‘contactloos verblijf’. Dit betekent dat je tijdens je verblijf met niemand in contact hoeft te komen en geen ruimtes hoeft te delen. De sleutel ligt al klaar bij aankomst en het eventuele ontbijt wordt klaar gezet zonder dat je anderen ziet die niet bij jouw gezelschap horen.

De natuurhuisjes die dit aanbieden zijn te herkennen aan het groene label ‘contactloos verblijf’ bij de beschrijving op de website. Van de verhuurder ontvang je, als een accommodatie boekt met het label ‘contactloos verblijf’, de contactgegevens van de verhuurder in de bevestigingsmail van je boeking.

Zeker in tijden van corona is het fijn om te kunnen kiezen dat je niet met anderen in aanraking wilt komen en je kunt kiezen voor een natuurhuisje met contactloos verblijf.

 

 

Dit was het overzicht van bijzondere natuurhuisjes in de provincie Noord-Holland. Elke maand komt er een blog per provincie met bijzondere natuurhuisjes.

 

Heb jij wel eens in een natuurhuisje in van Natuurhuisje.nl verbleven? Zo ja, welk natuurhuisje was dat en kan je het aanbevelen?

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Meer lezen

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Ik heb een aantal bijzondere natuurhuisjes in de provincie Noord-Holland voor je op een rijtje gezet. Het zijn stuk voor stuk unieke accommodaties, veelal gelegen in de natuur. #natuurhuisjes #noordholland #accommodatie #jtravel #jtravelblog Ik heb een aantal bijzondere natuurhuisjes in de provincie Noord-Holland voor je op een rijtje gezet. Het zijn stuk voor stuk unieke accommodaties, veelal gelegen in de natuur. #natuurhuisjes #noordholland #accommodatie #jtravel #jtravelblog Ik heb een aantal bijzondere natuurhuisjes in de provincie Noord-Holland voor je op een rijtje gezet. Het zijn stuk voor stuk unieke accommodaties, veelal gelegen in de natuur. #natuurhuisjes #noordholland #accommodatie #jtravel #jtravelblog

Ik heb een aantal bijzondere natuurhuisjes in de provincie Noord-Holland voor je op een rijtje gezet. Het zijn stuk voor stuk unieke accommodaties, veelal gelegen in de natuur. #natuurhuisjes #noordholland #accommodatie #jtravel #jtravelblog Ik heb een aantal bijzondere natuurhuisjes in de provincie Noord-Holland voor je op een rijtje gezet. Het zijn stuk voor stuk unieke accommodaties, veelal gelegen in de natuur. #natuurhuisjes #noordholland #accommodatie #jtravel #jtravelblog Ik heb een aantal bijzondere natuurhuisjes in de provincie Noord-Holland voor je op een rijtje gezet. Het zijn stuk voor stuk unieke accommodaties, veelal gelegen in de natuur. #natuurhuisjes #noordholland #accommodatie #jtravel #jtravelblog

Geen reacties

Geef een reactie

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotel



Booking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com