Bijzondere natuurhuisjes in de provincie Zuid-Holland

Yurt in Warmond/Zuid-Holland via Natuurhuisje.nl

 

Ik heb een aantal bijzondere natuurhuisjes in de provincie Zuid-Holland voor je op een rijtje gezet. Het zijn stuk voor stuk unieke accommodaties, veelal gelegen in de natuur. Geniet als je in één van deze bijzondere accommodaties in de provincie Zuid-Holland verblijft.
In Zuid-Holland is zoveel te doen, denk aan een citytrip naar Rotterdam, Leiden en Den Haag. Andere kleinere toeristische plaatsen zijn Delft, Scheveningen, Gouda of Dordrecht. Ondanks dat je in de randstad bent, zijn er genoeg natuurgebieden in de provincie, zoals een deel van de Amsterdamse Waterleidingduinen of Nationaal Park Hollandse Duinen. Kortom genoeg te zien en te beleven in de provincie Zuid-Holland.

Hier hoort een leuke, kleinschalige accommodatie midden in de natuur bij. Ik deel een aantal bijzondere natuurhuisjes in de provincie Zuid-Holland met je.

 

Bijzondere natuurhuisjes in de provincie Zuid-Holland

Appartement in Heenvliet

Dit appartement in Heenvliet is gevestigd in het oude koetshuis van het landgoed en werd omstreeks 1600 gebouwd. Het koetshuis biedt plaats aan 2 à 3 personen en is van alle gemakken voorzien. Je komt binnen in de hal waarna je met de trap naar boven gaat. Hier kom je uit in de woonkamer met authentieke houtkachel. Vanuit de woonkamer heb je een prachtig uitzicht over de tuin. De keuken is aangrenzend. Op de eerste verdieping bevindt zich 1 slaapkamer voor 1 tot 2 personen en de badkamer met regendouche en toilet. Op de tweede verdieping bevindt zich de master bedroom met een heerlijk tweepersoonsbed. Vanuit het raam kijk je uit op op de oude markt van Heenvliet.

Heenvliet, Zuid-Holland – 2 slaapkamers – maximaal 2 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van Appartement in Heenvliet

Appartement in Heenvliet/Zuid-Holland via Natuurhuisje.nl

Appartement in Heenvliet/Zuid-Holland via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Bed & breakfast in Wassenaar

Deze boerderij in Wassenaar is rond het jaar 1640 gebouwd als melk kaas boerderij en wat eens een oude pinkenstal was, is nu het gastenverblijf met het comfort van nu en de sfeer van toen. De bed & breakfast ligt 1 kilometer van Wassenaar, 2 kilometer van de duinen, 5 kilometer van het strand. Ook Leiden en Den Haag zijn goed bereikbaar. Eenmaal aangekomen kun je je auto parkeren op eigen terrein. In de keuken is een koelkast en gasfornuis. De b&b beschikt over een wasmachine en droger.

Wassenaar, Zuid-Holland – 2 slaapkamers – maximaal 2 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van Bed & Breakfast in Wassenaar

Bed & Breakfast in Wassenaar/Zuid-Holland via Natuurhuisje.nl

Bed & Breakfast in Wassenaar/Zuid-Holland via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Boerderij in Stolwijk

In de oude stal van een boerderij uit 1914 is dit natuurhuisje gerealiseerd. Het verblijf bestaat uit een royale kamer / keuken van 42 m², voorzien van vloerverwarming, gascomfort koel/vriescombinatie, magnetron, wasmachine en WiFi. De grote zithoek heeft een tv, een elektrische sfeerhaard en een eettafel met zes stoelen. Op de stalzolder bevinden zich drie tweepersoonsbedden, een doucheruimte, twee ruimtes met wastafel en een tweede toilet. Er is een overdekt terras, voorzien van koelkast en barbecue, en een terras met loungeset en grote tafel.

Stolwijk, Zuid-Holland – 1 slaapkamer – maximaal 4 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van Boerderij in Stolwijk

Boerderij in Stolwijk/Zuid-Holland

Boerderij in Stolwijk/Zuid-Holland via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Boot in Roelofarendsveen

De boot ‘Gloria’ ligt in Roelofarendsveen aan de Braassemermeer, direct aan wandel- en fietspaden. Rust en uitzicht op de Plas. De boot is van alle gemakken voorzien, fijne bedden, buitendouche, zwemdek, luxe badkamer en een fijne keuken. Met hete lucht verwarming in elke ruimte én houtkachel is het hier het hele jaar door comfortabel. Kindvriendelijk, gratis parkeren, gratis Wifi, geen huisdieren en rookvrij.

Roelofarendsveen, Zuid-Holland – 2 slaapkamers – maximaal 4 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van de boot in Roelofarendsveen

Boot in Roelofarendsveen/Zuid-Holland

Boot in Roelofarendsveen/Zuid-Holland via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Bunker in Hoek van Holland

Een unieke overnachting in een voormalige Duitse telefoonbunker in Hoek van Holland. Deze bunker is verbouwd tot een verblijf voor twee volwassenen en twee kinderen. Je verblijft in het natuurgebied en rijksmonument het Vinetaduin van Stichting Het Zuid-Hollands Landschap. Hier liggen 70 bunkers uit vier lagen krijgsgeschiedenis. De telefoonbunker ligt in het noordelijk deel, vlakbij de Hoekse villawijk en toegang tot het strand. De bunker is ontworpen door hedendaagse ontwerpers en met duurzame bouwtechnieken. De bunker heeft twee slaapkamers.

Hoek van Holland, Zuid-Holland – 2 slaapkamers – maximaal 4 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van de Bunker in Hoek van Holland

Bunker in Hoek van Holland/Zuid-Holland via Natuurhuisje.nl

Bunker in Hoek van Holland/Zuid-Holland via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Bungalow in De Zilk

Je overnacht in een vrijstaande bungalow voor 4 personen (bijna) aan zee. De bungalow is ingericht met een living met zithoek en houtkachel, een eethoek,  keuken van vijf meter lang met een vierpits gasstel en oven, koelkast, afwasmachine, een badkamer met inloop douche en separaat toilet, 2 slaapkamers met in totaal 4 comfortabele bedden, wasmachine en droger. Buiten is een besloten terras van 55 m² met lounge meubelen, buiten open haard, eigen sauna en jacuzzi, uitzicht over de bloemenvelden. Vanuit De Zilk kun je mooie wandelingen maken door de Amsterdamse Waterleidingduinen en fietsen in de Bollenstreek. Steden als Leiden, Amsterdam en Haarlem liggen vlakbij.

De Zilk, Zuid-Holland – 2 slaapkamers – maximaal 4 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van de Bungalow in De Zilk

Bungalow in De Zilk/Zuid-Holland

Bungalow in De Zilk/Zuid-Holland via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Cabin in Rotterdam

Bij aankomst ligt er een waterfiets klaar om 200 meter te trappen voor je aankomt op het eiland met de houten cabin. De cabin is van alle gemakken voorzien. Op 46 m² vind je een grote keuken, eetbar en loungebank met een home cinema. Het natuurhuisje heeft vloerverwarming en een houtkachel. Er zijn twee 2 slaapkamers met allebei toegang tot de badkamer en tot het terras. Op 100 m² vlonder vind je de hele dag wel ergens zon en schaduw. De elektrische sloep kun je bijhuren voor € 60,– per dag.

Rotterdam, Zuid-Holland – 2 slaapkamers – maximaal 2 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van de Cabin in Rotterdam

Cabin in Rotterdam/Zuid-Holland via Natuurhuisje.nl

Cabin in Rotterdam/Zuid-Holland via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Float in Boskoop

Op de bovenverdieping van deze float in Boskoop is een kas gerealiseerd. De accommodatie heeft eigen voorzieningen zoals een badkamer, slaapkamer met een 2-persoonsbed, aparte toiletruimte, woonkamer (met een slaapbank voor eventueel een derde persoon), keuken (koelkast, magnetron, elektrische kookplaat, koffiezetapparaat, waterkoker), terras begane grond, dakterras met kas. Een verblijf in de greenhouse is inclusief bed- en linnengoed, dit is bij de prijs inbegrepen. Koppeling van twee greenhouses is mogelijk, zodat de accommodatie uitermate geschikt is voor een verblijf van 4 – 6 personen.

Boskoop, Zuid-Holland – 1 slaapkamer – maximaal 3 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van de Float in Boskoop

Float in Boskoop/Zuid-Holland via Natuurhuisje.nl

Float in Boskoop/Zuid-Holland via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Hooibarg in Bergschenhoek

Dit natuurhuisje in Bergschenhoek ligt in het Recreatiegebied Rottemeren op het landgoed van Artihove/Vidaa. Deze hooibarg is 100 jaar oud. Het is een sfeervol in een passende stijl ingericht natuurhuisje. Het natuurhuisje heeft een eigen tuin. In de keuken staat een koelkast en een magnetron. Er is een douche en toilet in de hooibarg.

Bergschenhoek, Zuid-Holland – 1 slaapkamer – maximaal 2 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van de Hooibarg in Bergschenhoek

Hooibarg in Bergschenhoek/Zuid-Holland via Natuurhuisje.nl

Hooibarg in Bergschenhoek/Zuid-Holland via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Kampeerwagen in Giessenburg

Dit natuurhuisje in Giessenburg is een grote kampeerwagen die het meest te vergelijken is met een pipowagen. Er is een keukentje, een wc, een tafel met 4 stoelen, 1 slaapkamer met een 2-persoonsbed en daarboven aan elke kant nog een bed. Hij staat achteraan op het kampeerveld van een mini-camping met 25 plaatsen. Midden in de polder met weilanden en sloten. Vanaf de balustrade heb je een mooi uitzicht over de polder en een mooie zonsondergang.

Giessenburg, Zuid-Holland – 1 slaapkamer – maximaal 4 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van de Kampeerwagen in Giessenburg

Kampeerwagen in Giessenburg/Zuid-Holland via Natuurhuisje.nl

Kampeerwagen in Giessenburg/Zuid-Holland via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Landhuis in Bodegraven

Je verblijft in een grote woonboerderij in Bodegraven in het Groene Hart, met rondom een riante tuin omgeven door water en weilanden. Het landhuis heeft authentieke details, is sfeervol en luxueus ingericht, met veel ruimte voor privacy en gemeenschappelijke activiteiten, waaronder een ruime woon-zitkamer en woonkeuken. Moderne apparatuur, glasvezel. Op de eerste verdieping bevinden zich 5 slaapkamers en 2 badkamers, ook hier authentieke details en voorzien van alle comfort. De masterbedroom heeft een elektrisch verstelbaar tweepersoonsbed met aansluitend een badkamer met bad, douche, toilet en dubbele wasbak. Voor de overige 4 slaapkamers is er een gezamenlijke badkamer met douche en dubbele wasbak, en een apart toilet.

Bodegraven, Zuid-Holland – 5 slaapkamers – maximaal 11 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van het Landhuis in Bodegraven

Landhuis in Bodegraven/Zuid-Holland via Natuurhuisje.nl

Landhuis in Bodegraven/Zuid-Holland via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Tiny House in Noorden

Deze tiny house in Noorden ligt middenin het Groene Hart in een rustig natuurgebied. Het natuurhuisje staat op het achterste puntje van een eiland, dat grenst aan het stiltegebied van de Nieuwkoopse Plassen. Je hebt het uitzicht helemaal voor jezelf. Een wikkelhouse is een uniek Nederlands ontwerp. Het natuurhuisje van 35m² is gemaakt van karton. Er is een tweepersoonsbed, keuken en badkamer met douche en toilet.

Noorden, Zuid-Holland – 1 slaapkamer – maximaal 2 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van de Tiny House in Noorden

Tiny House in Noorden/Zuid-Holland via Natuurhuisje.nl

Tiny House in Noorden/Zuid-Holland via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Vrijstaand vakantiehuis in Reeuwijk

Dit vrijstaande vakantiehuis in Reeuwijk is geschikt voor maximaal 8 personen. Het huis ligt midden in het Groene Hart. Het huis is ruim en comfortabel. De gezinsaccommodatie ligt aan privémeer in de buurt van een historische molen. Er zijn twee 2-persoonsslaapkamers met badkamer en suite en er is een grote slaapzolder met vier 1-persoonsbedden en een derde badkamer op de begane grond.

Reeuwijk, Zuid-Holland – 3 slaapkamers – maximaal 8 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van Vakantiehuis in Reeuwijk

Vakantiehuis in Reeuwijk/Zuid-Holland via Natuurhuisje.nl

Vakantiehuis in Reeuwijk/Zuid-Holland via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Woonboot in Rotterdam

De woonboot ligt midden in de natuur op een beschutte plek in de rivier de Schie in Rotterdam. De woonboot beschikt over twee slaapkamers. Het natuurhuisje heeft een gezellige houtkachel en een keuken met uitzicht over het water. Er is een terras op de boot om te genieten van de zonsondergang (of opkomst) en in de tuin zijn verschillende zitjes gecreëerd. De parkeerplaats is op de eigen oprit.

Rotterdam, Zuid-Holland – 2 slaapkamers – maximaal 3 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van de Woonboot in Rotterdam

Woonboot in Rotterdam/Zuid-Holland via Natuurhuisje.nl

Woonboot in Rotterdam/Zuid-Holland via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Yurt in Warmond

De Yurt in Warmond staat in een kleine boomgaard in een uniek stukje veenweidegebied aan de Kagerplassen vlakbij Leiden. De ronde tenten met houten constructie worden oorspronkelijk in Centraal Azië gebruikt voor bewoning door rondtrekkende veenomaden. De Yurt is eenvoudig, maar sfeervol ingericht. Een goed tweepersoonsbed mag natuurlijk niet ontbreken. Er is een kleine koelkast en een eenvoudig gasfornuis waarop gekookt kan worden. De douche en het toilet bevinden zich in de boerderij op 50 meter loopafstand.

Warmond, Zuid-Holland – 1 slaapkamer – maximaal 2 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van de Yurt in Warmond

Yurt in Warmond/Zuid-Holland via Natuurhuisje.nl

Yurt in Warmond/Zuid-Holland via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Wat is Natuurhuisje.nl

Natuurhuisjes liggen weg van de massa, in het bos, aan het water of op een andere mooie plek. Je rust hier uit van de drukte van het gewone leven, weg van de massa en weg van de herrie uit de stad. Heerlijk ontspannen in de natuur kun je een mooie wandeling maken vanuit je huisje tijdens een weekendje, midweek of weekje vakantie in een huisje in het groen van Natuurhuisje.

De vakantiehuisjes op de website van Natuurhuisje.nl hebben allemaal een unieke ligging, zoals een bijzondere plek aan het water of in de bossen. Sommige huisjes zijn alleen per waterfiets, over een onverhard bospad of te voet bereikbaar. De bijzondere natuurhuisjes bieden allemaal het nodige comfort: ze zijn modern en hip ingericht, met bijv. een houtkachel of een veranda, een hot tub of sauna. Heerlijk om te ontspannen.

Je vindt op natuurhuisje.nl huisjes in alle soorten en maten, zoals pipowagens, (water)villa’s, yurts, tinyhouses, boten, blokhutten, boomhutten, appartementen of glampings. Kortom te veel om op te noemen, allemaal in de natuur.

De natuurhuisjes liggen weg van de massa en niet op drukke bungalowparken of op de bekende vakantieparken. De natuurhuisje liggen meestal vrijstaand, soms op een kleinschalig vakantiepark, maar in de natuur en voor elk wat wils.

Natuurhuisjes zijn in deze tijden van corona populair.

Veel natuurhuisjes boek je zonder boekingskosten. Je kunt direct online betalen en annuleren kan gratis binnen 24 uur.

Op Natuurhuisje.nl staan meer dan 5800 natuurhuisjes in Nederland.

Naast de huisjes in Nederland, biedt Natuurhuisje.nl ook vakantiehuizen aan in andere landen in Europa: België, Denemarken, Duitsland, Engeland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Luxemburg, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Schotland, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Wales, Zweden en Zwitserland.

In totaal incl. de huisjes in Europa heb je keuze uit meer dan 17.000 natuurhuisjes. Daar moet toch wel iets van je gading bij zitten.

Vakantiehuis in Hagfors/Zweden via Natuurhuisje.nl

Vakantiehuis in Hagfors/Zweden / Foto: Natuurhuisje.nl

 

Natuurhuisje.nl heeft veel accommodaties in heel Europa. Weg van de drukte en coronaproof op vakantie in de natuur. Enjoy!

 

Contactloos verblijf

Natuurhuisje.nl heeft de optie ‘contactloos verblijf’. Dit betekent dat je tijdens je verblijf niet met de verhuurder of andere mensen in contact hoeft te komen en geen ruimtes hoeft te delen. De sleutel ligt al klaar bij aankomst en het eventuele ontbijt wordt voor je klaar gezet zonder dat je anderen ziet die niet bij jouw gezelschap horen.

De natuurhuisjes die dit aanbieden zijn te herkennen aan het groene label ‘contactloos verblijf’ bij de beschrijving op de website. Van de verhuurder ontvang je, als een accommodatie boekt met het label ‘contactloos verblijf’, de contactgegevens van de verhuurder in de bevestigingsmail van je boeking.

Zeker in tijden van corona is het fijn om te kunnen kiezen dat je niet met anderen in aanraking wilt komen en je kunt kiezen voor een natuurhuisje met contactloos verblijf.

 

 

Dit was het overzicht van bijzondere natuurhuisjes in de provincie Zuid-Holland. Elke maand verschijnt er een blog per provincie met bijzondere natuurhuisjes.

 

Heb jij wel eens in een natuurhuisje in van Natuurhuisje.nl verbleven? Zo ja, welk natuurhuisje was dat en kan je het aanbevelen?

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Meer lezen

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Ik heb een aantal bijzondere natuurhuisjes in de provincie Zuid-Holland voor je op een rijtje gezet. Het zijn stuk voor stuk unieke accommodaties, veelal gelegen in de natuur. #natuurhuisjes #zuidholland #accommodatie #jtravel #jtravelblog Ik heb een aantal bijzondere natuurhuisjes in de provincie Zuid-Holland voor je op een rijtje gezet. Het zijn stuk voor stuk unieke accommodaties, veelal gelegen in de natuur. #natuurhuisjes #zuidholland #accommodatie #jtravel #jtravelblog Ik heb een aantal bijzondere natuurhuisjes in de provincie Zuid-Holland voor je op een rijtje gezet. Het zijn stuk voor stuk unieke accommodaties, veelal gelegen in de natuur. #natuurhuisjes #zuidholland #accommodatie #jtravel #jtravelblog

Ik heb een aantal bijzondere natuurhuisjes in de provincie Zuid-Holland voor je op een rijtje gezet. Het zijn stuk voor stuk unieke accommodaties, veelal gelegen in de natuur. #natuurhuisjes #zuidholland #accommodatie #jtravel #jtravelblog Ik heb een aantal bijzondere natuurhuisjes in de provincie Zuid-Holland voor je op een rijtje gezet. Het zijn stuk voor stuk unieke accommodaties, veelal gelegen in de natuur. #natuurhuisjes #zuidholland #accommodatie #jtravel #jtravelblog Ik heb een aantal bijzondere natuurhuisjes in de provincie Zuid-Holland voor je op een rijtje gezet. Het zijn stuk voor stuk unieke accommodaties, veelal gelegen in de natuur. #natuurhuisjes #zuidholland #accommodatie #jtravel #jtravelblog

Geen reacties

Geef een reactie

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotel



Booking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com