Praktische tips voor je reis naar Thailand

Historical Park in Ayutthaya in Thailand

 

In deze blog deel ik een aantal praktische tips voor je reis naar Thailand. De praktische tips zijn bijv. geldzaken, gezondheid, reisdocumenten, beste reistijd.

Thailand ligt in het zuidoosten van Azië en grenst aan Laos, Cambodja, Myanmar en Maleisië.

De toeristenindustrie in Thailand is goed georganiseerd. Thailand trekt allerlei verschillende toeristen, zoals backpackers, deelnemers aan (groeps)rondreizen, zon- en strandgenieters of cultuursnuivers. Het was mijn eerste kennismaking met Azië. Ik nam deel aan een groepsrondreis.

Thailand heeft voor ieder wat wils: steden, natuur, strand en cultuur. Veel backpackers doen de Thaise hoofdstad Bangkok aan, om van daar uit verder door Thailand te reizen of om de rest van Azië te ontdekken.

De bijnaam voor Thailand is het ‘land van de glimlach’.

 

Accommodatie

Via Booking.com zijn veel accommodaties in alle prijsklassen te boeken. Via onderstaand zoekveld kun je de gewenste plaats, evt. het gewenste hotel en de datum invullen.



Booking.com

 

Adressen

Thaise ambassade in Nederland

Ambassade van Thailand
Laan Copes van Cattenburch 123
2585 EZ Den Haag
Telefoon: 0031 70 3450766
E-mail: thaiembassy.thehague@gmail.com
Website

 

Nederlandse Ambassade in Thailand

15 Soi Tonson, Ploenchit Road
Lumpini, Pathumwan
Bangkok 10330
Thailand
Telefoon: 0066 2 309 5200
E-mail: ban@minbuza.nl
Website

 

Beste reistijd voor Thailand

De beste reistijd voor Thailand is voor iedereen verschillend. Maar over het algemeen kun je stellen dat oktober tot en met maart de beste reistijd is voor je reis naar Thailand. Het is dan het droge seizoen en de temperatuur is zeer aangenaam. Er valt in deze periode bijna geen regen.

Elk seizoen heeft zijn voor- en nadelen. De drukste (toeristen)periodes zijn in februari, maart, augustus, november en december.

 

Elektriciteit

In Thailand is de voltage 220 Volt.

In de meeste hotels kun je je accu’s en batterijen van je camera’s, tablets en telefoons eenvoudig opladen. Soms heb je een wereldstekker nodig om je batterijen op te laden. Je kunt je eigen wereldstekker meenemen en bij de meeste hotelrecepties is ook vaak wel een adapter beschikbaar mocht je deze nodig hebben.

 

Eten & drinken

Het Thaise eten is zeer gevarieerd. Er worden veel smaken en kruiden toegevoegd aan de gerechten. Het eten in Thailand staat bekend als één van de meest smaakvolste ter wereld.

De gerechten in Thailand zijn gebaseerd op rijst met veel verse groenten en kruiden. De rijst wordt vaak gecombineerd met verse groente, vlees en vis.

In de Thaise keuken zijn vier smaken te onderscheiden: zuur, bitter, zout en zoet. Een paar kenmerkende ingrediënten zijn: citroengras, basilicum, koriander, laos, Spaanse peper, knoflook, limoensap, kokosmelk en gefermenteerde vissaus.

Als je vegetariër bent, is dat geen probleem in Thailand. In de restaurants is keuze uit verschillende verse gerechten. Soms staan er geen vegetarische gerechten op de menukaart. Dit betekent niet dat ze er niet zijn. Vraag het bij het restaurant of in het hotel.

Thailand is redelijk goed ingesteld op toeristen. In de grotere plaatsen zijn genoeg restaurants te vinden die westerse maaltijden serveren.

Het lokale eten is heerlijk en nogal spicy. Als je bij het bestellen ‘mai pet’ zegt, krijg je een mildere maaltijd. Lokaal eten is te koop bij de kleine eetkraampjes op straat (ik zelf ben altijd huiverig voor eten dat op straat verkocht wordt, want hoelang ligt dit eten er al en hoe lang is bijv. de vis of het vlees al bewaard en hoe is dit bewaard). Deze kleine eetstalletjes waar street food verkocht wordt, worden ook wel ‘food stalls’ genoemd.

Lunch aan de River Kwai in Thailand Lunch aan de River Kwai

 

Bekende Thaise gerechten

  • Rijst: rijst wordt het meest gegeten in Thailand. De rijst wordt gestoomd, voor sommige specialiteiten wordt kleefrijst (kao niao) gebruikt.
  • Noedels: noedels zijn er in verschillende varianten, zoals Phat Thai: noedels, ei, tofu en lente-uitjes met gemalen pinda’s en kleine gedroogde garnalen of Ba-mee, noedels gemaakte van ei en bloem of kway tiaw, gemaakt met rijstmeel of ba mii, eiernoedels.
  • Thaise curry (kaeng): Thaise curry is een bekend gerecht dat bestaat uit een mix van mix van kruiden, specerijen, knoflook, sjalot en gemalen pepers. De curry komt oorspronkelijk uit India. Curries die niet gemaakt worden met kokosnotenroom zijn minder zoet en dunner.
  • Salade (yam): salades zijn er in vele variaties, in combinatie met noedels, vlees, vis of groenten. De basis van elke salade is een scheutje limoensap en een beetje peper.
  • Wok (pat): Wokken / roerbakken komt oorspronkelijk uit China. Elk wokgerecht bevat groente, vis en vlees.
  • Fruit: Fruit is overal te koop en er is een ruime keuze: banaan, mango, papaja, mangosteen (ronde, purperen vrucht met sappig zoetzuur smakend wit vruchtvlees), custardappel, pomelo, doerian (stinkt), jackfruit, ramboetan (roodbehaarde vrucht met een grote pit en sappig vruchtvlees) en kokosnoot.

 

Drinken in Thailand

De Thaise bevolking drinkt vooral thee. Koffie wordt ook veel gedronken. Thee (cha ron) en koffie (gafe, meestal Nescafé) is bijna overal verkrijgbaar. Vaak worden ze ook opgediend met ijs, als ijsthee of ijskoffie. Frisdrankjes zijn ook overal te koop. Overal in Thailand zijn vruchtensappen te koop gemaakt van de lokale fruitsoorten.

  • Alcohol
    De twee meest bekende biertjes (bia) in Thailand zijn Singha en Chang. Toeristen kiezen vaak voor Singha’s of Leo. Buitenlandse bieren, zoals Heineken en Carlsberg, zijn ook verkrijgbaar, maar zijn duurder dan de Thaise bieren. In de meeste toeristische gebieden zijn geïmporteerde flessen wijn uit de hele wereld te koop.
  • Kraanwater
    Kraanwater in Thailand is NIET drinkbaar! Je kunt hier buikgriep en diarree van krijgen. Plastic flessen met drinkwater worden door heel Thailand verkocht. Gooi ze in de daarvoor bestemde afvalbakken en niet op straat of op het strand.

 

Let er op dat de plastic flessen nog dicht zitten als je ze koopt en dat ze niet opnieuw gevuld zijn.

 

Het eten in Thailand is aroi aroi (heerlijk).

 

Gebruiken

De Thai zal altijd, ook als hij/zij iets niet begrijpt, je vraag glimlachend beantwoorden. Thailand heet niet voor niets land van de glimlach.

Veel van de gebruiken in Thailand zijn gerelateerd aan het boeddhisme. Voorbeelden hiervan zijn:

  • voeten in Azië worden gezien als het onreine deel van het lichaam. Je moet nooit over iemand heen stappen of met je tenen richting de Boeddha of een monnik staan of zitten of wijzen;
  • het hoofd wordt gezien als heilig. Let op dat je bijv. iemand niet over hun hoofd aait, want dit wordt in Thailand (en de rest van Azië) heel vreemd gevonden;
  • als je een bezoek brengt aan een tempel, moet je passend gekleed zijn: bedekte schouders en benen en schoenen uit. Er gelden strenge en strikte kledingvoorschriften. Je wordt er bij een tempel op gewezen als je niet passend gekleed bent. Er liggen meestal wel omslagdoeken en omslagrokken klaar, zodat je toch naar binnen kunt.
  • let op met majesteitsschennis. Het Thaise Koningshuis speelt een belangrijke rol in het leven van de Thaise bevolking. Met de huidige koning wordt dit wel steeds minder, maar er staan strenge gevangenisstraffen op het beledigen van de koning en zijn familie.

De Wat Phra That Lampang Luang in Lampang in Thailand De Wat Phra That Lampang Luang in Lampang in Thailand

 

Geldzaken

De Thaise Baht (THB) is de nationale munteenheid van Thailand.

Er zijn bankbiljetten van 20 Baht (groen), 50 Baht (blauw), 100 Baht (rood), 500 Baht (paars) en 1000 Baht (grijs). Verder zijn er munten van 1, 2, 5 en 10 Baht. De Baht is onderverdeeld in 100 satang, met koperen muntjes van 25 en 50 Satang.

Het is niet nodig om Thais geld in Nederland aan te schaffen. In Thailand zijn overal pinautomaten te vinden waar je geld kunt opnemen met je bankpas of creditcard. In Thailand zijn de pinautomaten bekend als ‘ATM’s’. Het kan voorkomen dat er op het platteland of op de kleinere eilanden niet altijd een (werkende) pinautomaat is. Pin voordat je naar dit soort plaatsen afreist contant geld. Betaal kleine bedragen zoveel mogelijk contant.

Vergeet niet om voor je vertrek naar Thailand je pinpas op werelddekking te zetten. Meestal staat deze functie uitgeschakeld. Online is dit zo geregeld.

Per geldopname betaal je transactiekosten aan de gastbank in Thailand. Meestal is dit 180 baht per transactie. Veel Nederlandse banken rekenen daarnaast ook nog eens extra kosten per opname, dit verschilt per bank.

Thais geld Thais geld

 

Gezondheid en vaccinaties

Voor Thailand is geen enkele vaccinatie verplicht. Vaccinatie tegen gele koorts is voor Thailand alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Thailand binnenkomt in een gele koorts land bent geweest.

Voor Thailand worden vaccinaties tegen DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en hepatitis A (besmettelijke geelzucht) aangeraden. Een DTP prik geeft je 10 jaar bescherming. Je kunt de DTP vaccinatie het beste één à twee weken voor vertrek halen.

Bedek ’s avonds je lichaam zo goed mogelijk, bijv. lange mouwen en lange broek en smeer alle overblijvende blote plekken goed in met een muggenwerend middel (muggenmelk), bij voorkeur een middel waar een hoge concentratie DEET in zit. Slaap altijd onder een (geïmpregneerde) klamboe of in een muggenvrije ruimte. Zet de airconditioning of fan aan als je op je kamer aanwezig bent. Muggen houden niet van airconditioning.

Het meest voorkomende probleem bij reizigers in Thailand zijn darmklachten. Neem een voorraadje diarreeremmers mee. Bij veel vocht- en zoutverlies raad ik aan om ORS gebruiken.

In Thailand komt vooral in een smal gebied langs de grenzen met Myanmar, Laos en Cambodja, malaria voor. In andere delen van Thailand is het risico op malaria zo klein dat je in Thailand geen malariapillen hoeft te slikken.

Het kraanwater is in Thailand NIET drinkbaar. Koop flessen water, ook om uw tanden mee te poetsen. Gebruik zo weinig mogelijk ijsblokjes.

Neem speciale geneesmiddelen in ruim voldoende mate mee (in de originele verpakking) of vraag de arts om een recept. Het kan zijn dat je voor medicatie die door een arts of specialist zijn voorgeschreven, een medische verklaring bij je moet hebben. Dit geldt bijv. voor geneesmiddelen die onder de Opiumwet vallen (zoals bepaalde slaapmiddelen, ADHD-middelen en sterke pijnstillers).

Neem zelf een reisapotheek met reguliere geneesmiddelen mee.

 

Grensdocumenten

Nederlanders moeten bij aankomst in Thailand in het bezit zijn van een geldig paspoort, dat bij vertrek uit Thailand nog tenminste zes maanden geldig is. Dit geldt ook als je via één van de buurlanden Thailand binnenkomt. Kinderen hebben een eigen reisdocument nodig.

Bij een verblijf van maximaal 30 dagen is een visum niet nodig. Blijf je langer dan 30 dagen in Thailand, dan moet je een toeristenvisum aan vragen. Dit toeristenvisum is maximaal 3 maanden geldig.

Een ingevulde arrival/departure card is niet meer nodig. Deze kreeg je tot 2022 in het vliegtuig en was gratis. Je krijgt bij aankomst en vertrek een stempel in je paspoort.

Stempels van Thailand in mijn paspoort Stempels in mijn paspoort

 

Het is handig om tijdens je reis door Thailand kopieën bij je te hebben van je paspoort. Dit kan handig zijn als je je paspoort verliest of bij het krijgen van leeftijdskorting op de entree van een bezienswaardigheid en er wordt bij het inchecken in een hotel vaak naar een paspoort gevraagd.

 

Kleding

Voor Thailand heb je luchtig, makkelijk zittende kleding nodig.

Pak ook een luchtige lange broek en t-shirts met mouwen in. Deze heb je nodig als je het Koninklijk Paleis in Bangkok of een tempel bezoekt. Altijd makkelijk  is een sarong. Deze kun je ook als je vanaf het strand naar je accommodatie of een strandrestaurant loopt dragen.

 

Let op je kleding als je het Koninklijk Paleis in Bangkok en tempels in Thailand bezoekt. Er gelden strenge en strikte kledingvoorschriften.

 

Voor lange wandeltochten (bijv. in de jungle) neem je je wandelschoenen mee. Vanwege het gewicht raad ik je aan deze ook bij het in- en uitstappen van het vliegtuig te dragen. In het vliegtuig kun je ze uittrekken.

Houd je van uitgaan, neem ook een paar chiquere kledingstukken en mooie schoenen mee.

Verblijf je ook in de hoger gelegen gebieden dan is een windjack of trui geen overbodige luxe. Het kan hier ’s avonds flink afkoelen.

Je hoeft niet veel mee te nemen. Je kunt overal je kleding laten wassen. Voor de kosten hoef je het niet te laten: ongeveer € 1,- per kilo. Mocht je kleding nodig hebben: korte broeken en t-shirts zijn overal in Thailand voor weinig geld te koop.

Geen overbodige luxe zijn een petje en een zonnebril.

Voor het geval een keer regent heb ik altijd een goedkope poncho in mijn bagage.

Vergeet ook niet je zwemkleding in te pakken.

 

Klimaat

Thailand heeft een vochtig tropisch klimaat. De gemiddelde temperatuur is 30° C. In het tussenseizoen liggen de temperaturen iets hoger.

In Thailand zijn er het hele jaar 3 type seizoenen:

  • Het hete seizoen is tussen maart en mei. In deze maanden kan de temperatuur oplopen tot ver boven de 40 graden. Er is een hoge luchtvochtigheid.
  • Het regenseizoen begint in mei en eindigt begin oktober. De meeste regen valt in augustus tot eind september. Het regenseizoen is onvoorspelbaar. Het kan kort en hevig regenen, maar het kan ook dagen achter elkaar regenen.
  • Het droge seizoen is het overgangsseizoen. Het droge seizoen is bij de bevolking bekend als het winterseizoen. Het droge seizoen begint in november en eindigt in december. In de meeste plaatsen is het overdag boven de 25 graden. De avonden kunnen vrij koel zijn.

Een andere indeling in seizoenen is hoog-, laag- en tussenseizoen:

  • Hoogseizoen: november tot en met maart: het is er dan vrijwel droog, maar ook druk. Ook liggen de prijzen wat hoger (behalve in november). April, mei en september zijn de beste maanden om te reizen. De vakanties zijn dan net voorbij.
  • Tussenseizoen: april tot en met juni: dit is de heetste periode in Thailand. De temperaturen kunnen al snel richting de 40 graden oplopen. Wellicht, als je van plan was om een actieve vakantie te houden, dan is dit niet de meest geschikte periode. Als je van plan bent om door het hele land te reizen, is het tussenseizoen de beste optie. Vanaf mei begint het regenseizoen.
  • Laagseizoen: mei tot en met oktober: dit is het regenseizoen. In het regenseizoen kan je haast dagelijks wel een korte stortbui verwachten, met name aan het einde van de middag. Wel zijn de temperaturen weer aangenaam en is het land prachtig groen en stofvrij.

Hoog water toen ik in Thailand was Hoog water door de vele regen toen ik in september in Thailand was

 

Reisgidsen

Ik lees ter voorbereiding op mijn (verre) reizen altijd een aantal reisgidsen. Dit om de bestemming beter te leren kennen en me te verdiepen in de achtergrond van bijv. Thailand. Maar ook om al vast informatie op te zuigen over de bezienswaardigheden, zodat ik niet helemaal blanco ben als ik ergens ben en rare opmerkingen/vragen ga stellen, zoals ik dat al een paar keer van anderen, die zich amper hadden voorbereid, gehoord heb tijdens een mijn reizen. Ik kan me daar redelijk aan irriteren en denk dan, bereid je voor, lees over de bestemming en weet wat de gebruiken hier zijn.

Maar goed, onderstaande reisgidsen kan ik je voor Thailand aanraden:

 

Thaise taal

De officiële taal is het Thai. Dit is de moedertaal van ongeveer 80% van de bevolking.

Je zegt sawadee bij begroeting en afscheid. Mannelijke sprekers voegen daar ‘khrap’ aan toe, vrouwelijke ‘kha’.

Buiten Bangkok zijn Thai vaak niet gewend om bezoekers een hand te geven maar begroeten elkaar met de Wai.

Met Engels kun je je goed verstaanbaar maken in de toeristische gebieden van Thailand. Buiten de toeristische gebieden zul je je handen en voeten moeten gebruiken om je verstaanbaar te maken.

 

Tijdsverschil

Het is in Thailand 6 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd is het in Thailand 5 uur later dan in Nederland.

 

Veiligheid

Thailand is een veilig land om te reizen, ook voor vrouwen alleen.

Er zijn gebieden in Thailand waar een veiligheidsrisico is: de zuidelijke provincies van Thailand Yale, Narathiwat, Pattani, Songkhla, het grensgebied met Cambodja in de provincie Sisaket en Surin en de noordelijke grens met Myanmar. Reis alleen in noodzakelijke gevallen naar deze gebieden.

Op drukke plekken kunnen zakkenrollers actief zijn, let op je spullen, net als je dat in Nederland ook zou doen.

In Bangkok of andere grote steden moet je oppassen met mensen die je  ongevraagd naar winkels brengen. Vooral tuktuk chauffeurs hebben hier een handje van om iets extra’s bij te verdienen. Spreek, als je een tuktuk of een taxi met een meter neemt, vooraf een prijs af. De chauffeurs zeggen ook vaak dat een bepaalde bezienswaardigheid gesloten is. Let op: Bezienswaardigheden zijn in Thailand bijna nooit gesloten, ook niet op feestdagen. Je wordt opgelicht en naar winkels van familieleden gestuurd.

Het verkeer in Thailand en met name in de grote steden is druk en chaotisch. Wees voorzichtig in het levensgevaarlijke verkeer in Thailand. Huur geen motorbike, ook al zijn de prijzen aantrekkelijk. Door locals wordt het huren van een motorbike sterk afgeraden vanwege het levensgevaarlijke verkeer.

Ook bij toeristische plekken en trein- en busstations zijn klantenlokkers en zakkenrollers actief, wees hier op je hoede.

Bewaar je waardevolle spullen in een kluisje in het hotel.

Op de de website van de Rijksoverheid vind je de meest actuele informatie inclusief het reisadvies in verband met covid-19.

 

Vliegen naar Thailand

Bangkok is de grootste en populairste luchthaven van Thailand. Deze luchthaven wordt ook veel gebruikt als hub voor de rest van Azië. Vanuit Nederland worden via de KLM en Eva Air rechtstreekse vluchten naar Bangkok aangeboden.

Vliegtuig van China Airlines naar Bangkok Vliegtuig van China Airlines naar Bangkok

 

Thailand is een goedkope bestemming. Binnenlandse vluchten zijn niet duur. In plaats van de nachttrein naar Chiang Mai (in het noorden) nemen, kun je vliegen naar Chiang Mai. Vanuit Bangkok vertrekken veel binnenlandse vluchten vanaf het ‘kleinere’ Don Muang Airport.

Je vlucht naar Thailand boek je via Skyscanner.

Lees meer: Vliegen naar Thailand

 

Vervoer in Thailand

Er zijn verschillende luchthavens in Thailand die goede en dagelijkse verbindingen hebben, zoals Bangkok, Phuket, Chiang Mai, Koh Samui, Udon Thani, Krabi en Hat Yai. Vliegtickets Thailand voor deze binnenlandse vluchten kun je ter plekke boeken, maar het is vaak goedkoper om ze van tevoren te boeken. Voor binnenlandse vluchten zijn Air Asia, Nok Air en Thai Lion Air de goedkoopste luchtvaartmaatschappijen.

Tussen Chiang Mai en Bangkok rijdt een (nacht)trein. Deze treinreis duurt ongeveer 14 uur. Ook tussen andere plaatsen rijden treinen.

Kies je voor een busreis, dan heb je de keuzen uit minivans of speciale toeristenbussen. Thailand heeft dan ook een heel uitgebreid busnetwerk.

De tickets koop je vooraf online via: 12go.asia.

In de grote steden is het handig om gebruik te maken van de metro, taxi of tuktuk. In Bangkok rijdt de Skytrain. De skytrain brengt je snel, comfortabel en relatief goedkoop naar de belangrijkste uitgaans-, winkel-, en zakencentra.

De Skytrain in Bangkok De Skytrain in Bangkok

 

Als je de tuktuk neemt, spreek vooraf een prijs af met de chauffeur en betaal pas als je op je bestemming bent gearriveerd. Onderhandel over de prijs: biedt de helft van wat de bestuurder vraagt. De meeste tuktukbestuurders vragen veel te veel.

In de meeste steden kun je fietsen huren. In de grote steden zoals Bangkok, Chiang Mai, langs de Historical Parks van Sukhothai en/of Ayutthaya kun je met een georganiseerde fietstocht mee. Vooral een fietstocht in Bangkok is populair onder reizigers.

Het verkeer in de grote steden kun je vergelijken met een mierenhoop. Alles rijdt door elkaar en auto’s, brommers, fietsen, bussen, tuk tuks en voetgangers bepalen het straatbeeld. Er wordt links gereden en een claxon is de beste vriend van de Thai. Ik raad je aan, gezien het chaotische verkeer, om niet met een scooter of fiets door Bangkok te rijden.

 

Mocht je meer willen lezen over Thailand, bezoek dan mijn andere website.

 

Heb jij nog aanvullende Praktische tips voor je reis naar Thailand? Laat het in een reactie hieronder weten!

 

Droom nu, reis later.

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Meer lezen over Thailand

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Mastodon, Bluesky, Pinterest, Bloglovin’ en YouTube.

 

Bewaar op Pinterest

Ik heb praktische tips voor je reis naar Thailand voor op een rijtje gezet, zoals het vervoer naar en in Thailand, eten & drinken, klimaat, grensdocumenten, geldzaken, accommodaties en nog veel meer. Lees je mee? #thailand #praktischetips #praktischeinformatie #jtravel #jtravelblog Ik heb praktische tips voor je reis naar Thailand voor op een rijtje gezet, zoals het vervoer naar en in Thailand, eten & drinken, klimaat, grensdocumenten, geldzaken, accommodaties en nog veel meer. Lees je mee? #thailand #praktischetips #praktischeinformatie #jtravel #jtravelblog Ik heb praktische tips voor je reis naar Thailand voor op een rijtje gezet, zoals het vervoer naar en in Thailand, eten & drinken, klimaat, grensdocumenten, geldzaken, accommodaties en nog veel meer. Lees je mee? #thailand #praktischetips #praktischeinformatie #jtravel #jtravelblog

Ik heb praktische tips voor je reis naar Thailand voor op een rijtje gezet, zoals het vervoer naar en in Thailand, eten & drinken, klimaat, grensdocumenten, geldzaken, accommodaties en nog veel meer. Lees je mee? #thailand #praktischetips #praktischeinformatie #jtravel #jtravelblog Ik heb praktische tips voor je reis naar Thailand voor op een rijtje gezet, zoals het vervoer naar en in Thailand, eten & drinken, klimaat, grensdocumenten, geldzaken, accommodaties en nog veel meer. Lees je mee? #thailand #praktischetips #praktischeinformatie #jtravel #jtravelblog Ik heb praktische tips voor je reis naar Thailand voor op een rijtje gezet, zoals het vervoer naar en in Thailand, eten & drinken, klimaat, grensdocumenten, geldzaken, accommodaties en nog veel meer. Lees je mee? #thailand #praktischetips #praktischeinformatie #jtravel #jtravelblog

Geen reacties

Geef een reactie

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotel



Booking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com