Recept : Geglazuurde honingcake

Plakken van mijn geglazuurde honingcake van tarwebloem

 

Dit keer heb ik een heerlijke geglazuurde honingcake gebakken. Een mooie variatie op een gewone cake. Je kunt kiezen om deze geglazuurde honingcake met of zonder het glazuur te serveren. Mijn glazuur is (helaas) in de cake getrokken. De reden?

 

Ingrediënten

  • 200 gram bloem (ik heb tarwebloem gebruikt)
  • 2 theelepels bakpoeder
  • een snufje zout
  • 175 gram (heldere) honing
  • 140 gram boter
  • 1 eetlepel water
  • 85 gram witte basterdsuiker
  • 2 losgeklopte eieren

 

Ingrediënten voor het glazuur

  • 50 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel (heldere) honing
  • 2-3 eetlepels heet water

Mijn nog niet geglazuurde honingcake net uit de oven

 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Vet een cakevorm in met boter.
  • Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout boven een kom en zet het aan de kant.
  • Meng de honing, de boter en de suiker in een ruime pan.
  • Voeg een eetlepel water toe.
  • Verwarm tot alles is gesmolten.
  • Haal de pan van het vuur.
  • Voeg het mengsel samen met de eieren en de gezeefde bloem.
  • Schep het beslag in de cakevorm.
  • Bak de cake ongeveer 45 minuten tot deze gaar is (een satéprikker moet er schoon uitkomen).
  • Laat de cake afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.
  • Meng intussen de ingrediënten van het glazuur in een kommetje.
  • Versier de cake met het glazuur of serveer het glazuur apart van de cake.

Mijn geglazuurde honingcake van tarwebloem

 

Eet smakelijk.

 

Af en toe voeg ik een recept toe aan deze blog van iets dat ik lekker vind. Houd het in de gaten.

 

Meer recepten

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Ik heb een heerlijke geglazuurde honingcake voor je gemaakt. De glazuur kun je, mocht je dat te zoet vinden, weglaten. De cake is makkelijk en relatief snel te maken. Eet smakelijk. Hier lees je hoe je dit recept zelf kunt maken. #recept #honingcake #geglazuurdehoningcake #jtravel #jtravelblog

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravelBlog. Het gezicht achter JTravelBlog
Ik neem je mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef je reisinspiratie en handige reistips.                   Lees meer –>

Abonneer je op JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op JTravelBlog en je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Social media

Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
Follow by Email
RSS

Corona

Vanwege het coronavirus is op dit moment niet alle informatie op JTravelBlog.nl en JTravel.nl actueel. Bijna alle horeca, musea en andere toeristische attracties zijn slechts voor een beperkt aantal bezoekers geopend. De entreekaarten moeten online besteld worden. Je kunt via de links in de blogs je entreekaarten bestellen. Bekijk voor vertrek altijd de officiële website voor actuele informatie.

Op deze website heb ik meerdere blogs geplaatst die voor jou belangrijk kunnen zijn. Blijf gezond en houd je aan de maatregelen van de Rijksoverheid.

Boek je vlucht

Boek je vlucht via Skyscanner

Boek je overnachting(en)



Booking.com

Heb je nog iets nodig?

Bol.com Algemeen

Bestel je reisgids

Bestel je reisgids van The Media Bay via JTravelblog.nl

Lid van

Bloggers Noord Nederland

Follow