Recept : Gehaktballetjesgoulash

Recept : Gehaktballetjesgoulash

 

Ik heb een heerlijk recept van gehaktballetjesgoulash met penne.  Dit is snelle variant van goulash. Je maakt deze goulash niet met suddervlees, maar met gehaktballetjes.

 

Wat is goulash?

Goulash is een gerecht dat afkomstig is uit de Balkan keuken. Goulash is de nationale schotel van Hongarije. Maar ook in Roemenië en in landen van voormalig Joegoslavië is goulash populair. Je kunt goulash eten als schotel, maar ook in de soep. Goulash is in veel verschillende varianten verkrijgbaar, zoals met rundvlees, vis, varkensvlees en schapenvlees. De versie met vis is een zeer pikante variant. Ik heb in dit gerecht gekozen voor gehaktballetjesgoulash. Goulash wordt meestal klaargemaakt met uien, paprikapoeder, knoflook en karwijzaad (ook wel kummel genoemd).

 

Ingrediënten voor 2 personen

2 (oude) volkoren boterhammen
1 ui
2 teentjes knoflook
1 rode paprika
4 takjes peterselie
150 gram mager rundergehakt
1 eetlepel vloeibare margarine
3 theelepels scherpe paprikapoeder
1 blik tomatenblokjes zonder zout
150 gram volkoren macaroni, ik heb in dit geval voor penne gekozen
150 gram witte kool

Recept : Gehaktballetjesgoulash

 

Bereiding

  • Week het brood in een beetje water.
  • Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  • Maak de paprika schoon.
  • Snijd een stukje paprika heel fijn.
  • Was de peterselie en hak de steeltjes klein.
  • Maak het gehakt aan met het uitgeknepen brood, een beetje ui, een beetje knoflook, de fijn gesneden paprika, de peterseliesteeltjes en peper.
  • Vorm er kleine gehaktballetjes van.
  • Bak de gehaktballetjes in de hete margarine bruin.
  • Neem de gehaktballetjes uit de pan.
  • Fruit de rest van de ui, de knoflook en de paprika in de achtergebleven margarine.
  • Roer er het paprikapoeder en de tomatenblokjes door.
  • Breng de saus aan de kook en schep de gehaktballetjes door de saus.
  • Laat ze op klein vuur 15 minuten zacht pruttelen.
  • Kook de macaroni/penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Maak het stuk kool schoon en schaaf of snijd het in fijne repen.
  • Stoof de witte kool een paar minuten mee met de goulash.
  • Snijd of knip de blaadjes peterselie klein en roer ze erdoor.

 

Eet smakelijk!

 

Meer recepten

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Ik heb een heerlijk recept voor je gemaakt: Gehaktballetjesgoulash met penne. Makkelijk en snel te maken. Eet smakelijk. Hier lees je hoe je dit recept zelf kunt maken. #recept #gehaktballetjesgoulash #penne #goulash #pasta #jtravel #jtravelblo Ik heb een heerlijk recept voor je gemaakt: Gehaktballetjesgoulash met penne. Makkelijk en snel te maken. Eet smakelijk. Hier lees je hoe je dit recept zelf kunt maken. #recept #gehaktballetjesgoulash #penne #goulash #pasta #jtravel #jtravelblo Ik heb een heerlijk recept voor je gemaakt: Gehaktballetjesgoulash met penne. Makkelijk en snel te maken. Eet smakelijk. Hier lees je hoe je dit recept zelf kunt maken. #recept #gehaktballetjesgoulash #penne #goulash #pasta #jtravel #jtravelblo

Ik heb een heerlijk recept voor je gemaakt: Gehaktballetjesgoulash met penne. Makkelijk en snel te maken. Eet smakelijk. Hier lees je hoe je dit recept zelf kunt maken. #recept #gehaktballetjesgoulash #penne #goulash #pasta #jtravel #jtravelblo Ik heb een heerlijk recept voor je gemaakt: Gehaktballetjesgoulash met penne. Makkelijk en snel te maken. Eet smakelijk. Hier lees je hoe je dit recept zelf kunt maken. #recept #gehaktballetjesgoulash #penne #goulash #pasta #jtravel #jtravelblo Ik heb een heerlijk recept voor je gemaakt: Gehaktballetjesgoulash met penne. Makkelijk en snel te maken. Eet smakelijk. Hier lees je hoe je dit recept zelf kunt maken. #recept #gehaktballetjesgoulash #penne #goulash #pasta #jtravel #jtravelblo

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Corona

Vanwege het coronavirus is op dit moment niet alle informatie op JTravel.nl en JTravelBlog.nl actueel. Voor de horeca, musea en andere toeristische attracties moeten de entreekaarten online besteld worden. Je kunt via de links in de artikelen de entreekaarten bestellen. Bekijk voor vertrek altijd de officiële website voor actuele informatie.

I.v.m. het heersende coronavirus heb ik op mijn deze website meerdere blogs geplaatst die voor jou belangrijk kunnen zijn. Blijf gezond en houd je aan de maatregelen van de Rijksoverheid.

Sociale media

Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
Follow by Email
RSS

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotel



Booking.com

Heb je nog iets nodig?

Bol.com

Bestel je reisgids

Bestel je digitale reisgids


Warning: getimagesize(https://jtravelblog.nl/wp-content/uploads/Recept-gehaktballetjesgoulash-met-penne.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/vhosts/jtravelblog.nl/httpdocs/wp-content/themes/jtravelblog/microdata/newsarticle.php on line 23

Warning: getimagesize(https://jtravelblog.nl/wp-content/uploads/Logo-JTravelBlog.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/vhosts/jtravelblog.nl/httpdocs/wp-content/themes/jtravelblog/microdata/newsarticle.php on line 31