Recepten | 11 augustus 2021 | Geen reacties
Ik heb een heerlijk recept van gehaktballetjesgoulash met penne. Dit is snelle variant van goulash. Je maakt deze goulash niet met suddervlees, maar met gehaktballetjes.
Goulash is een gerecht dat afkomstig is uit de Balkan keuken. Goulash is de nationale schotel van Hongarije. Maar ook in Roemenië en in landen van voormalig Joegoslavië is goulash populair. Je kunt goulash eten als schotel, maar ook in de soep. Goulash is in veel verschillende varianten verkrijgbaar, zoals met rundvlees, vis, varkensvlees en schapenvlees. De versie met vis is een zeer pikante variant. Ik heb in dit gerecht gekozen voor gehaktballetjesgoulash. Goulash wordt meestal klaargemaakt met uien, paprikapoeder, knoflook en karwijzaad (ook wel kummel genoemd).
2 (oude) volkoren boterhammen
1 ui
2 teentjes knoflook
1 rode paprika
4 takjes peterselie
150 gram mager rundergehakt
1 eetlepel vloeibare margarine
3 theelepels scherpe paprikapoeder
1 blik tomatenblokjes zonder zout
150 gram volkoren macaroni, ik heb in dit geval voor penne gekozen
150 gram witte kool
Eet smakelijk!
Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravelBlog en ook achter JTravel. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem je mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef je reisinspiratie en handige reistips. Ga je mee op pad?
Geen reacties
Geef een reactie