Recept : Groninger mosterdsoep

Recept : Groninger mosterdsoep

 

Ik heb een heerlijke Groninger mosterdsoep gemaakt. Ook weer een typisch Gronings streekgerecht. Een soep die ik vroeger niet kende maar die ik nu heerlijk vind. Als ik een keer uit eten ga en er staat mosterdsoep op het menu dan is dat standaard mijn voorgerecht. Deze soep is gemaakt van Groninger mosterd. De overige ingrediënten zijn room en spekreepjes. Veel kookplezier!
Ik kocht ook regelmatig de welbekende mosterdsoep uit zak. Maar als zo vaak, zelf maken is vaak lekkerder dan uit een pak/zak.

Groninger mosterdsoep is een typische oud-Hollandse klassieker gemaakt met onder andere prei (heb ik niet toegevoegd) en echte Groninger mosterd. De Groninger mosterd maakt mosterdsoep zo lekker. De soep is van zichzelf romig en mild van smaak door de basis van kippenbouillon, prei en room.

 

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 50 gram roomboter
  • 50 gram bloem (gezeefd)
  • 1 liter koude kippen/groentebouillon
  • 2 eetlepels Groninger Mosterd
  • 125 milliliter room
  • zout en peper

 

Eventueel extra toevoegen met prei, gerookte zalm, garnalen of Groninger worst.

Recept : Groninger mosterdsoep

 

Bereiding

  • Laat de roomboter smelten in de soeppan.
  • Voeg de gezeefde bloem toe.
  • Bak dit op een laag vuur en al roerend in ongeveer 10 minuten gaar.
  • Pas op dat de bloem niet te bruin kleurt.
  • Giet voorzichtig de afgekoelde bouillon erbij, terwijl je met een garde klopt.
  • Klop net zo lang door tot een egaal geheel ontstaat.
  • Laat dit zachtjes koken tot de gewenste dikte is bereikt. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
  • Voeg 2 eetlepels Groninger mosterd toe (of meer, naar smaak).
  • Voeg de room toe en roer het geheel goed door.
  • Breng dit aan de kook, zet het vuur lager en laat de soep ongeveer 10-15 minuten even inkoken tot het vol en romig is.
  • Bak de spekreepjes uit en laat ze uitlekken op een keukenpapiertje
  • Breng de soep op smaak met peper, zout en eventueel extra mosterd.
  • Verdeel de soep over 4 kommen en verdeel de gebakken spekreepjes erover.

 

Tip: serveer je mosterdsoep met uitgebakken spekjes en prei.

 

Eet smakelijk!

 

Vind je mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat jij kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites.

 

Meer recepten

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Mastodon, Pinterest, Bloglovin’ en YouTube.

 

Bewaar op Pinterest

Dit keer heb ik een heerlijke Groninger mosterdsoep gemaakt. Mosterdsoep is een typisch Gronings streekgerecht. Je maakt het met mosterd, bouillon, bloem en boter en evt. spekjes. Veel kookplezier. Hoe je de Groninger mosterdsoep maakt lees je in deze blog. Eet smakelijk. #mosterdsoep #groningen #streekgerecht #jtravel #jtravelblog Dit keer heb ik een heerlijke Groninger mosterdsoep gemaakt. Mosterdsoep is een typisch Gronings streekgerecht. Je maakt het met mosterd, bouillon, bloem en boter en evt. spekjes. Veel kookplezier. Hoe je de Groninger mosterdsoep maakt lees je in deze blog. Eet smakelijk. #mosterdsoep #groningen #streekgerecht #jtravel #jtravelblog Dit keer heb ik een heerlijke Groninger mosterdsoep gemaakt. Mosterdsoep is een typisch Gronings streekgerecht. Je maakt het met mosterd, bouillon, bloem en boter en evt. spekjes. Veel kookplezier. Hoe je de Groninger mosterdsoep maakt lees je in deze blog. Eet smakelijk. #mosterdsoep #groningen #streekgerecht #jtravel #jtravelblog

Dit keer heb ik een heerlijke Groninger mosterdsoep gemaakt. Mosterdsoep is een typisch Gronings streekgerecht. Je maakt het met mosterd, bouillon, bloem en boter en evt. spekjes. Veel kookplezier. Hoe je de Groninger mosterdsoep maakt lees je in deze blog. Eet smakelijk. #mosterdsoep #groningen #streekgerecht #jtravel #jtravelblog Dit keer heb ik een heerlijke Groninger mosterdsoep gemaakt. Mosterdsoep is een typisch Gronings streekgerecht. Je maakt het met mosterd, bouillon, bloem en boter en evt. spekjes. Veel kookplezier. Hoe je de Groninger mosterdsoep maakt lees je in deze blog. Eet smakelijk. #mosterdsoep #groningen #streekgerecht #jtravel #jtravelblog Dit keer heb ik een heerlijke Groninger mosterdsoep gemaakt. Mosterdsoep is een typisch Gronings streekgerecht. Je maakt het met mosterd, bouillon, bloem en boter en evt. spekjes. Veel kookplezier. Hoe je de Groninger mosterdsoep maakt lees je in deze blog. Eet smakelijk. #mosterdsoep #groningen #streekgerecht #jtravel #jtravelblog

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotel



Booking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com