Recepten | 25 mei 2022 | 2 reacties
Wie houdt er niet van kaasstengels? Kaasstengels zijn lekker als borrelhapje, bij een kop soep of gewoon als tussendoortje. Ze zijn heel makkelijk om zelf te maken. Dit is een simpel maar heerlijk hartig recept.
In tegenstelling tot de meeste recepten die ik online vond, zijn deze kaasstengels niet gemaakt van bladerdeeg maar van bloem gemengd met boter en cheddar kaas. Je kunt ook kiezen voor belegen kaas of Parmezaanse kaas.
Deze kaasstengels zijn gemaakt met 2 pakjes à 200 gram cheddarkaas van elk 10 plakken. De rest van de ingrediënten, met uitzondering van de chilivlokken, heb ik gesplitst. Een vierde van de ingrediënten heb ik gemengd met de chilivlokken en bij driekwart van het mengsel heb ik de chilivlokken weggelaten. Ik ben nl. iemand niet van te veel chili/heet eten houd. Mijn voorkeur gaat dan ook uit naar kaasstengels zonder de chilivlokken.
Inhoudsopgave
Chilivlokken zijn niet meer of minder dan grofgemalen, gedroogde chilipepers. Gedroogde chilivlokken kun je gebruiken in een dressing, meegebakken of meegestoven. Chilivlokken kunnen worden gemaakt van verschillende soorten chilipeper en dus enorm in scherpte variëren. Chilivlokken worden veel toegepast in de Indiase en Thaise keuken en geven Zuid-Amerikaanse en Caribische gerechten de juiste scherpe smaak. Je kunt je eigen chilivlokken maken maar ook kopen in een potje in de supermarkt. Dat laatste heb ik gedaan.
Eet smakelijk!
Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravelBlog en ook achter JTravel. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem je mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef je reisinspiratie en handige reistips. Ga je mee op pad?
2 reacties
wat leuk, dit vind ik nou eens echt origineel. Bedankt voor het recept en ik ga ze ook maken dit weekend! Smullen!!!