Recepten | 8 december 2021 | Geen reacties
Ik heb een heerlijk recept van kaneelbroodjes voor je online gezet. Broodjes die heel makkelijk te maken zijn en perfect passen bij een brunch, paas- of kerstontbijt of gewoon bij de lunch of het ontbijt.
Ik heb rozijnen aan de vulling toegevoegd, deze kun je ook weg laten. Ben je een notenliefhebber kun je bijv. 50 gram grof gehakte pecannoten toevoegen.
Kaneel is een specerij dat bestaat uit de binnenbast van de scheuten van de kaneelboom. Kaneel heeft een zoete en houtachtige smaak. Kaneel wordt gebruikt als smaakmaker in zoete gerechten, zoals appelmoes of stoofperen en in vele soorten gebak, zoals in appeltaart of deze kaneelbroodjes. Er zijn mensen die kaneel eten met warme rijst en boter en suiker. Kaneel wordt ook als snoep (kaneelstokken) verkocht. En er is kaneelthee en koffie. Kaneel komt uit Indonesië, China, Vietnam en Sri Lanka. Kaneel is niet mijn lievelingsspecerij maar met bijv. deze kaneelbroodjes of appeltaart ontkom je er niet aan. Kaneelthee zal je mij niet zien drinken.
De kaneelbroodjes zijn het lekkerst als ze nog een beetje warm zijn.
Om te bewaren kun je ze het beste afdekken met aluminiumfolie en de volgende dag en paar minuutjes opwarmen in de oven.
Lekker bij een glas ijskoffie of een glas warme chocolademelk met slagroom.
Eet smakelijk!
Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravelBlog en ook achter JTravel. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem je mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef je reisinspiratie en handige reistips. Ga je mee op pad?
Geen reacties
Geef een reactie