Recepten | 9 februari 2022 | Geen reacties
Dit keer heb ik een heerlijke Zwitserse rösti gemaakt. Rösti is een aardappelkoek. Heerlijk bij bijvoorbeeld een salade of sla. Het is een eenvoudig recept. De rösti is niet moeilijk te maken.
Rösti is een Zwitsers nationaal gerecht. Rösti een aardappelkoek dat oorspronkelijk door boeren uit het Zwitserse kanton Bern als ontbijt werd gegeten (moet er niet aan denken om aardappelen als ontbijt te eten, maar ieder zijn ding).
Rösti bestaat uit geraspte aardappel. De geraspte aardappel wordt in een ronde koekenpan gebakken. Rösti wordt gegeten als bijgerecht naast vlees en groente. Je kunt bijv. spek, ui, kaas of appel. Door de natuurlijke zetmeel worden deze ingrediënten gebonden in de aardappel. In dit recept heb ik gekozen voor spekjes en ui.
Belangrijk bij rösti is dat je de aardappel niet spoelt na het raspen. Het zetmeel van de aardappel zorgt ervoor dat de rösti mooi aan elkaar blijft tijdens het bakken. Er zijn nogal wat discussies over het feit of je een vastkokende aardappel en een iets kruimige aardappel gebruikt. Ik gebruik een kruimige aardappel in dit recept. De buitenkant word lekker knapperig en de binnenkant blijft zacht. Bij een vastkokende aardappel is de structuur aan de binnenkant steviger.
Voor een vegetarische optie kun je de spekreepjes weglaten.
Eet smakelijk!
Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravelBlog en ook achter JTravel. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem je mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef je reisinspiratie en handige reistips. Ga je mee op pad?
Geen reacties
Geef een reactie