Recepten met Spaanse vleeswaren

Mijn recepten met de Spaanse vleeswaren van Jamonarium

 

Ik heb een aantal heerlijke recepten met Spaanse vleeswaren voor je uitgewerkt. Ik werd een tijdje geleden benaderd door het Spaanse bedrijf Jamonarium of ik wilde samenwerken. Zoals je merkt, heb ik ja gezegd tegen deze samenwerking.

Het versturen van de vleeswaren vanuit Barcelona ging heel snel. Binnen een paar dagen werd er een pakketje met de vleeswaren bezorgd. Alles was keurig en vacuüm verpakt waardoor de vleeswaren lang houdbaar zijn. Maar wat ga ik doen met deze vleeswaren. Maak ik een borrelplank en doe ik net even iets meer mee.  Ik besluit iets meer te maken, nl. vier verschillende recepten. Ik heb nl. vier soorten vleeswaren gekregen in ruil voor deze samenwerking.

Jamonarium

Eigenaar Antonio Ferrer opende in de jaren zeventig van de vorige eeuw zijn eerste stand op de Felipe II-markt in Barcelona. Hij wilde de Spanjaarden kennis laten maken met meer dan alleen serranoham, chorizo, worst en lendevlees. In de Pg. Sant Joan 181 in Barcelona werd een paar jaar later de Pernil181-winkel geopend. Jamonarium is hier nog altijd gevestigd. Ze verkopen hier de Bellota Iberico-jamón uit de regio’s Jabugo, Guijuelo en Extremadura, gastronomische producten en een selectie wijnen. Jamonarium  begon in 2011 met de verkoop van Spaanse ham via hun eigen website Jamonarium.com. Ze hebben een uitgebreid assortiment want naast de Spaanse vleeswaren kun je op de website ook kazen, olijfolie en wijnen kopen. De levering is heel snel.

Spaanse vleeswaren van Jamonarium

 

Vier soorten vleeswaren

Ik kreeg binnen een paar dagen vier soorten Spaanse vleeswaren opgestuurd. Paleta de Bellota – Pata Negra cortada, Chorizo Ibérico Bellota cortado en Salchichón Ibérico Bellota cortado en Lomo Ibérico Bellota cortado.

Nu nog een aantal recepten er bij zoeken, want tapas eet ik nooit. Vleeswaren wel, maar niet dit soort luxe soorten. Bovendien moest ik eerst een vertaling loslaten op de mij toegestuurde vleeswaren, want behalve chorizo is mijn Spaans niet zo dat ik de rest kon vertalen. Mijn Spaans is niet meer wat het geweest is, ook al heb ik a long time ago Spaans op school geleerd.

Spaanse vleeswaren van Jamonarium

 

Recepten

Paleta de Bellota –  Pata Negra cortada

Met de Paleta de Bellota – Pata Negra cortada maak ik Ibérico Bellota ham met crostini. Het vlees komt van het Ibérico varken uit Spanje. Deze varkens leven vlakbij de Portugese grens in uitgestrekte velden met kurkbomen. En deze velden zijn het geheim van de smaak van het Ibérico varken. Bellota zijn eikels. In de periode waarin de rijpe eikels van de bomen vallen en de varkens kunnen rond grazen, smullen ze van de vele eikels. De ham heeft een stevige nabite als je een plakje zonder de crostini eet. Met de crostini is het een lekker geheel.

Dit is een voorgerecht voor 2 personen. De bereidingstijd is 40 minuten.

Ingrediënten

  • 200 gram 100% Ibérico de Bellotas ham
  • 2 sneetjes witbrood / stukjes stokbrood
  • olijfolie
  • 2 tomaten
  • peper
  • zout

Bereiding

  • Vet een bakplaat in en verwarm de oven voor op 100° C.
  • Steek of snij rondjes uit het witbrood of stokbrood.
  • Leg de stukjes op de bakplaat.
  • Besprenkel de stukjes brood met olijfolie en peper en zout.
  • Breng een steelpan met water aan de kook.
  • Snijd kruisjes aan de onderkant van de tomaten
  • Dompel de tomaten een paar seconden in de steelpan, tot de velletjes beginnen te krullen.
  • Spoel de tomaten af onder de koude kraan.
  • Ontvel de tomaten en verwijder de zaadlijsten van de tomaten.
  • Snijd de tomaten in zo klein mogelijke blokjes.
  • Verdeel de blokjes tomaten over de broodrondjes.
  • Zet het brood  30 minuten in de oven.
  • Verdeel de plakken Ibérico ham over bordjes en leg de crostini op de Ibérico ham.

Recept met de Paleta de Bellota -  Pata Negra cortada

 

Chorizo Ibérico Bellota

Deze chorizo is een typische Spaanse worst gemaakt van 100% raszuiver Iberisch varkensvlees. Met de Chorizo Ibérico Bellota maak ik een Spaanse tortilla. Een hartig recept met de chorizo die vet is.

Dit is een gerecht voor 2 personen. De bereidingstijd is 15 minuten.

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • peper en zout
  • 500 gram Nicola aardappels
  • 1,5 grote witte uien
  • 50 gram verse chorizoworst

Bereiding

  • ​​​​​​Snijd de aardappelen in de lengte.
  • Snipper de uien.
  • Bak de aardappelen met de uien en chorizo uit. Gebruik hierbij een ruime hoeveelheid olijfolie.
  • Breek de eieren in een ruime kom.
  • Klop de eieren los.
  • Breng de eieren op smaak met een beetje zout en peper.
  • Voeg de aardappels, chorizo en ui toe aan de kom met ei.
  • Veeg de pan schoon met een stukje keukenpapier en schenk er weer een scheutje olie in.
  • Schenk het aardappelmengsel terug in de pan.
  • Bak het mengsel ongeveer 5 minuten met de deksel op de pan.
  • Gebruik de deksel of een bord om de tortilla om te draaien en bak de andere kant ook ongeveer 5 minuten.
  • Snij de tortilla in punten.

Recept met Chorizo Ibérico Bellota

 

Salchichón Ibérico Bellota

De Iberische Salchichón met eikels is een milde Spaanse worst gemaakt van 100% raszuiver Iberische varkensvlees.

Ik maak met deze Salchichón Ibérico Bellota een paar stokbroodjes met roomkaas en basilicum. Ik ben niet zo van de kruiden dus heb ik de basilicum weggelaten. De worst is vrij vet en doet me denken aan metworst. Door de roomkaas is het een lekker geheel.

Ingrediënten

  • Stokbroodjes
  • Roomkaas
  • Salchichón Ibérico Bellota, Spaanse worst
  • basilicum

Bereiding

  • Snijd de stokbrood in plakken.
  • Smeer de stokbroodjes in met de roomkaas.
  • Leg op de stokbroodjes met de roomkaas een plakje Salchichón Ibérico Bellota, Spaanse worst
  • Leg evt. een blaadje basilicum op je belegde stokbroodje.

Recept met Salchichón Ibérico Bellota

 

Lomo Ibérico Bellota

De Lomo Ibérico Bellota is de gerijpte varkenshaas van 100% raszuiver Ibericovarken.

Manchego is een harde Spaanse kaas uit de regio La Mancha gemaakt van de melk van het schapenras Manchega.

Ik maak met deze Lomo Ibérico Bellota een paar stokbroodjes met manchego kaas en cherrytomaten. Door de cherrytomaten wordt het een fris geheel omdat de kaas en het vlees droog zijn.

Ingrediënten

  • Lomo Ibérico de Bellota
  • Manchego kaas
  • Witbrood / Stokbrood
  • Cherrytomaten
  • Extra virgin olijfolie

Bereiding

  • Snijd de Manchego kaas in dunne plakjes en verwijder de rand.
  • Snijd een paar stukjes stokbrood.
  • Smeer deze stokbroodjes in met de extra virgin olijfolie.
  • Leg op elk stokbroodje een plakje Manchego kaas.
  • Leg daarna op elk stokbroodje een plakje Lomo Ibérico de Bellota.
  • Snijd een paar cherrytomaten doormidden.
  • Prik deze cherrytomaten met een kleine satéprikker vast op je stokbroodje met Manchego kaas en Lomo Ibérico de Bellota.

Recept met Lomo Ibérico Bellota

 

Heb jij wel eens één van deze of andere Spaanse vleeswaren gegeten? Zo ja, wat vond je ervan.

 

Jamonarium muchas gracias por las deliciosas producto ibérico de España. De vleeswaren waren heerlijk. Ik heb er van genoten. Ik kan iedereen de vleeswaren van Jamonarium aanraden.

Deze Ibérico producten heb ik gekregen van Jamonarium.com in ruil voor een recept op mijn blog.

 

Eet smakelijk!

 

Meer recepten

 

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Ik heb een aantal heerlijke recepten met Spaanse vleeswaren van het Spaanse bedrijf Jamonarium voor je uitgewerkt. Heerlijke hapjes voor bij de borrel. Eet smakelijk! #spaansevleeeswaren #vleeswaren #jamonarium #recept #jtravel #jtravelblog Ik heb een aantal heerlijke recepten met Spaanse vleeswaren van het Spaanse bedrijf Jamonarium voor je uitgewerkt. Heerlijke hapjes voor bij de borrel. Eet smakelijk! #spaansevleeeswaren #vleeswaren #jamonarium #recept #jtravel #jtravelblog Ik heb een aantal heerlijke recepten met Spaanse vleeswaren van het Spaanse bedrijf Jamonarium voor je uitgewerkt. Heerlijke hapjes voor bij de borrel. Eet smakelijk! #spaansevleeeswaren #vleeswaren #jamonarium #recept #jtravel #jtravelblog

Ik heb een aantal heerlijke recepten met Spaanse vleeswaren van het Spaanse bedrijf Jamonarium voor je uitgewerkt. Heerlijke hapjes voor bij de borrel. Eet smakelijk! #spaansevleeeswaren #vleeswaren #jamonarium #recept #jtravel #jtravelblog Ik heb een aantal heerlijke recepten met Spaanse vleeswaren van het Spaanse bedrijf Jamonarium voor je uitgewerkt. Heerlijke hapjes voor bij de borrel. Eet smakelijk! #spaansevleeeswaren #vleeswaren #jamonarium #recept #jtravel #jtravelblog Ik heb een aantal heerlijke recepten met Spaanse vleeswaren van het Spaanse bedrijf Jamonarium voor je uitgewerkt. Heerlijke hapjes voor bij de borrel. Eet smakelijk! #spaansevleeeswaren #vleeswaren #jamonarium #recept #jtravel #jtravelblog

Meer over dit onderwerp

2 reacties

  • Mar schreef:

    Great post Jaquelien! We love your receipe!!!

  • Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Over JTravelBlog

    Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

    Zoeken

    Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

    Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

    Sociale media

    Twitter
    Visit Us
    Follow Me
    Instagram
    Follow by Email
    RSS

    Corona

    Vanwege het coronavirus is op dit moment niet alle informatie op JTravel.nl en JTravelBlog.nl actueel. Voor de horeca, musea en andere toeristische attracties moeten de entreekaarten online besteld worden. Je kunt via de links in de artikelen de entreekaarten bestellen. Bekijk voor vertrek altijd de officiële website voor actuele informatie.

    I.v.m. het heersende coronavirus heb ik op mijn deze website meerdere blogs geplaatst die voor jou belangrijk kunnen zijn. Blijf gezond en houd je aan de maatregelen van de Rijksoverheid.

    Foto’s van JTravelBlog bij Werkaandemuur.nl

    Mijn foto’s zijn vanaf nu te koop op allerlei materialen in mijn shop bij WerkaandeMuur.nl of op Mijn foto’s bij Werkaandemuur.nl.

    PS: Omdat ik sinds het najaar van 2021 werk met de Sony RX10IV en deze camera helaas niet voldoet aan de technische eisen van Werk aan de Muur kan ik geen nieuw werk in mijn webshop laden.

    Aanbiedingen

    Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

    Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

    Boek een vlucht

    Skyscanner

    Boek je hotel



    Booking.com

    Boek je Natuurhuisje

    Boek hier je Natuurhuisje

    Heb je nog iets nodig?

    Bol.com

    Bestel je reisgids

    Bestel je digitale reisgids