Recepten | 13 juli 2022 | 2 reacties
Ik heb een aantal heerlijke recepten met Spaanse vleeswaren voor je uitgewerkt. Ik werd een tijdje geleden benaderd door het Spaanse bedrijf Jamonarium of ik wilde samenwerken. Zoals je merkt, heb ik ja gezegd tegen deze samenwerking.
Het versturen van de vleeswaren vanuit Barcelona ging heel snel. Binnen een paar dagen werd er een pakketje met de vleeswaren bezorgd. Alles was keurig en vacuüm verpakt waardoor de vleeswaren lang houdbaar zijn. Maar wat ga ik doen met deze vleeswaren. Maak ik een borrelplank en doe ik net even iets meer mee. Ik besluit iets meer te maken, nl. vier verschillende recepten. Ik heb nl. vier soorten vleeswaren gekregen in ruil voor deze samenwerking.
Inhoudsopgave
Eigenaar Antonio Ferrer opende in de jaren zeventig van de vorige eeuw zijn eerste stand op de Felipe II-markt in Barcelona. Hij wilde de Spanjaarden kennis laten maken met meer dan alleen serranoham, chorizo, worst en lendevlees. In de Pg. Sant Joan 181 in Barcelona werd een paar jaar later de Pernil181-winkel geopend. Jamonarium is hier nog altijd gevestigd. Ze verkopen hier de Bellota Iberico-jamón uit de regio’s Jabugo, Guijuelo en Extremadura, gastronomische producten en een selectie wijnen. Jamonarium begon in 2011 met de verkoop van Spaanse ham via hun eigen website Jamonarium.com. Ze hebben een uitgebreid assortiment want naast de Spaanse vleeswaren kun je op de website ook kazen, olijfolie en wijnen kopen. De levering is heel snel.
Ik kreeg binnen een paar dagen vier soorten Spaanse vleeswaren opgestuurd. Paleta de Bellota – Pata Negra cortada, Chorizo Ibérico Bellota cortado en Salchichón Ibérico Bellota cortado en Lomo Ibérico Bellota cortado.
Nu nog een aantal recepten er bij zoeken, want tapas eet ik nooit. Vleeswaren wel, maar niet dit soort luxe soorten. Bovendien moest ik eerst een vertaling loslaten op de mij toegestuurde vleeswaren, want behalve chorizo is mijn Spaans niet zo dat ik de rest kon vertalen. Mijn Spaans is niet meer wat het geweest is, ook al heb ik a long time ago Spaans op school geleerd.
Met de Paleta de Bellota – Pata Negra cortada maak ik Ibérico Bellota ham met crostini. Het vlees komt van het Ibérico varken uit Spanje. Deze varkens leven vlakbij de Portugese grens in uitgestrekte velden met kurkbomen. En deze velden zijn het geheim van de smaak van het Ibérico varken. Bellota zijn eikels. In de periode waarin de rijpe eikels van de bomen vallen en de varkens kunnen rond grazen, smullen ze van de vele eikels. De ham heeft een stevige nabite als je een plakje zonder de crostini eet. Met de crostini is het een lekker geheel.
Dit is een voorgerecht voor 2 personen. De bereidingstijd is 40 minuten.
Ingrediënten
Bereiding
Deze chorizo is een typische Spaanse worst gemaakt van 100% raszuiver Iberisch varkensvlees. Met de Chorizo Ibérico Bellota maak ik een Spaanse tortilla. Een hartig recept met de chorizo die vet is.
Dit is een gerecht voor 2 personen. De bereidingstijd is 15 minuten.
Ingrediënten
Bereiding
De Iberische Salchichón met eikels is een milde Spaanse worst gemaakt van 100% raszuiver Iberische varkensvlees.
Ik maak met deze Salchichón Ibérico Bellota een paar stokbroodjes met roomkaas en basilicum. Ik ben niet zo van de kruiden dus heb ik de basilicum weggelaten. De worst is vrij vet en doet me denken aan metworst. Door de roomkaas is het een lekker geheel.
Ingrediënten
Bereiding
De Lomo Ibérico Bellota is de gerijpte varkenshaas van 100% raszuiver Ibericovarken.
Manchego is een harde Spaanse kaas uit de regio La Mancha gemaakt van de melk van het schapenras Manchega.
Ik maak met deze Lomo Ibérico Bellota een paar stokbroodjes met manchego kaas en cherrytomaten. Door de cherrytomaten wordt het een fris geheel omdat de kaas en het vlees droog zijn.
Ingrediënten
Bereiding
Heb jij wel eens één van deze of andere Spaanse vleeswaren gegeten? Zo ja, wat vond je ervan.
Jamonarium muchas gracias por las deliciosas producto ibérico de España. De vleeswaren waren heerlijk. Ik heb er van genoten. Ik kan iedereen de vleeswaren van Jamonarium aanraden.
Deze Ibérico producten heb ik gekregen van Jamonarium.com in ruil voor een recept op mijn blog.
Eet smakelijk!
Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravelBlog en ook achter JTravel. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem je mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef je reisinspiratie en handige reistips. Ga je mee op pad?
2 reacties
Great post Jaquelien! We love your receipe!!!