Review : Bagagelabels van Fotofabriek.nl

Mijn kofferlabels van Fotofabriek.nl

 

Een paar weken geleden ontving ik een e-mail van Fotofabriek.nl of ik 5 gepersonaliseerde bagagelabels wil maken en testen en hier een artikel met een review over wil schrijven. Dat past precies bij mijn blog, die voornamelijk over reizen gaat. Als we straks weer mogen reizen, is het handig om bagagelabels aan je bagage te hangen. Ik wil graag gepersonaliseerde bagagelabels aan mijn bagage en dit is mijn kans.

Ik heb het in het verleden vaker met volle tevredenheid met Fotofabriek samengewerkt. Toen heb ik een foto op canvas, setje retroprints en afgelopen kerst een set kerstkaarten laten maken. Benieuwd wat ik van de bagagelabels vind? Lees snel verder.

 

Fotofabriek.nl

Fotofabriek.nl is (net als Drukwerknodig.nl en Studentendrukwerk.nl) een onderdeel van Chris Russell BV. Het is een full-service reclamebureau en een digitale drukkerij. Fotofabriek.nl maakt reclame en drukwerk voor toonaangevende winkelketens in Nederland. Fotofabriek.nl is in 2008 opgericht en is gevestigd in Groningen.

Fotofabriek.nl heeft een gratis softwarepakket voor het vormgeven en bewerken van je fotoproduct. De verwerking en het verzenden wordt door de Fotofabriek gedaan.

De keuze is bij Fotofabriek.nl is heel groot en wordt ook steeds groter. Je kunt fotoboeken in allerlei soorten en maten en materialen maken, mokken, kaarten of schoolspullen van je eigen foto’s, zoals notitieboeken, multomappen, collegeblokken en schoolschriften. Natuurlijk kun je hier ook  en ook kun je hier foto’s laten afdrukken, feestartikelen, cadeautjes bedrukt met een foto, visitekaartjes, bureauleggers en, heel toepasselijk is deze tijd, mondkapjes naar eigen ontwerp. Nieuw zijn de bedrukte bagagelabels. En dat ga ik uitproberen. Ik maak kofferlabels met de logo’s van mijn eigen websites: JTravel en JTravelBlog.

De logo's van mijn beide websites: www.jtravel.nl en www.jtravelblog.nl

 

Bagagelabels

Bagagelabels heb je nodig om je koffer, backpack of rugzak te personaliseren en het voor iedereen duidelijk te maken dat dit jouw bagage is. Ik kreeg de mogelijkheid om het nieuwe product van de Fotofabriek uit te proberen. Het ontwerp wordt gedrukt op vijf labels van stevig materiaal en de bagagelabels zijn waterbestendig. Ik bepaal zelf wat er op mijn bagagelabel wordt gedrukt.

Maar wat ga je op je bagagelabel laten drukken. Ik heb er even over moeten nadenken, want ik houd er niet zo van om mijn eigen foto op een label te laten afdrukken. Ik kies uiteindelijk voor de logo’s van mijn beide websites. Een beetje reclame maken onderweg is altijd goed. Ik krijg 5 verschillende bagagelabels zodat ik genoeg heb om mijn bagage te personaliseren. Je kunt er ook voor kiezen om je persoonsgegevens op het bagagelabel te laten drukken. Ik heb dat niet gedaan, dit omdat Fotofabriek ook de mogelijkheid geeft om later je gegevens met pen op de labels te schrijven.

Een paar voordelen van de bagagelabels op een rijtje:

 • Je krijgt 5 gepersonaliseerde bagagelabels.
 • Je kunt ze zelf ontwerpen of een ontwerp van Fotofabriek kiezen.
 • De bagagelabels zijn gemaakt van stevig synaps papier.
 • De bagagelabels kun je beschrijven.
 • De bagagelabels zijn waterbestendig.
 • Jouw bagagelabel is bestand tegen UV-licht en scheuren.
 • De kosten per set van 5 bagagelabels zijn € 9,99.
 • De afmetingen van de bagagelabels zijn 27,5 x 7 centimeter.

De voorbeeld ontwerpen voor de kofferlabels van Fotofabriek.nl De voorbeeld ontwerpen voor de kofferlabels van Fotofabriek.nl

 

Bestellen

Bestellen gaat heel eenvoudig en mocht je er niet uitkomen, kun je altijd chatten met één van de medewerkers.

 • Ik krijg een link doorgestuurd voor maken van de bagagelabels.
 • Je klikt op de koraalrode button met de tekst ‘Begin nu’.
 • De editor verschijnt.
 • Als je de online editor opent, kun je kiezen voor verschillende ontwerpen van bagagelabels. Dit doe je door op ‘Ontwerpen bekijken’ te klikken. Hier worden een aantal mogelijkheden gegeven. Je kunt hier kiezen voor ‘Automatisch vullen’ of ‘Handmatig invullen’. De foto’s en teksten kun je naar eigen wens aanpassen. Denk wel om de snijlijnen. Ik zie hier geen mogelijkheid om de kleur van de labels aan te passen.
 • Ik kies voor een blanco ontwerp, zodat ik mijn eigen layout en kleuren kan kiezen. Ook hier moet je rekening houden met de snijlijnen.
 • Je upload de foto die je wilt gebruiken voor je bagagelabels. Ik heb de logo’s van mijn beide websites voor zowel de voorkant als de achterkant van de bagagelabels gebruikt.
 • De kleur van de labels kun je zelf kiezen. Ik kies hier 2 verschillende kleuren, nl. de kleuren van mijn websites (beide zijn donkerblauw met kleurcodes #000043 en #000020).
 • De QR-code is (helaas) niet te verwijderen. Bij het ontwerpen van mijn bagagelabels heb ik dit ook niet gezien, dat je dit kan aanpassen. Wel kun je je eigen QR-code via decoraties aan de linkerkant toevoegen en aanpassen.
 • Ben je tevreden klik je rechtsboven op de koraalrode button bestel.
 • Er vindt een paginacontrole plaats.

De voorkant van mijn ontwerp van de kofferlabel van Fotofabriek.nl De voorkant van mijn ontwerp van de kofferlabel van Fotofabriek.nl

De achterkant van mijn ontwerp van de kofferlabel van Fotofabriek.nl De achterkant van mijn ontwerp van de kofferlabel van Fotofabriek.nl

 

 • Je krijgt vervolgens de opmerking ‘je project is drukklaar’. Je klikt op de koraalrode button verder.
 • Onder mijn uploads vind je nu alle uploads die je nog kunt bewerken en natuurlijk bestellen.
 • Je klikt op de koraalrode button bestel.
 • De bestelling wordt in het winkelwagentje geplaatst.
 • Je vult de rest van de gegevens in, je ziet de verzendkosten en na betaling via ideal of creditcard is de bestelling geplaatst.
 • Ik stop hier met het invullen van mijn gegevens en stuur mijn contactpersoon een e-mail dat mijn bagagelabels klaar staan. Zij maakt de bestelling verder verzendklaar.

Omdat het weekend is als ik bestelling plaats, krijg ik de orderbevestiging op maandag. Dezelfde middag ontvang ik een e-mail dat mijn bestelling is verzonden. Het gaat zoals ook vermeld op de website heel snel. De levertijd die volgende de website wordt aangehouden is één werkdag. Als je voor 12.00 uur bestelt, heb je je product de volgende dag in huis. Na 12.00 uur maar voor 16.00 uur kun je via een spoedlevering je fotoproduct nog de volgende dag in huis hebben. Wil je niet extra betalen moet je een dag langer geduld hebben.

Het geduld moet ik ook hebben, want mijn bagagelabels worden pas op donderdag door de postbode van Post.nl bezorgd.

 

Bezorging

Op donderdag ligt de stevige envelop met mijn 5 bagagelabels in de brievenbus.

De envelop van Fotofabriek.nl met mijn kofferlabels

 

Review

Het is altijd spannend om de envelop te openen, want hoe zien de bagagelabels er uit?

De bagagelabels zien er precies zo uit als ik ze ontworpen had en er is ook niets verloren gegaan door de snijlijnen. De kleuren zijn zoals ik had aangegeven, aan de voorkant de kleur (#000043) van JTravel.nl en de achterkant de kleur (#000020) van JTravelBlog.nl. Dat is dus mogelijk om verschillende kleuren voor de voor- en achterkant te gebruiken.

De kwaliteit is goed, het zijn kofferlabels die als je bij een reisorganisatie een pakketreis boekt, bij je reisdocumenten krijgt. Waar ik zelf niet blij van wordt, is de QR-code op de achterkant met het bestelnummer van deze order. (Op de foto’s heb ik dit onleesbaar gemaakt, zodat niemand deze QR-code kan scannen).

Ik vind dat de prijs van € 9,99 excl. € 2,95 bezorgkosten voor 5 bagagelabels te hoog. Maar dat is mijn persoonlijke mening.

Mijn koffer met mijn gepersonaliseerde bagagelabel van Fotofabriek.nl

 

Mocht je nu zelf ook 5 gepersonaliseerde bagagelabels willen laten maken, je vindt ze op de website van Fotofabriek.nl in de menubalk onder alles, overige producten, bagagelabels of via deze link.

 

Fotofabriek.nl bedankt voor deze bagagelabels. Mijn bagagelabels gaan opvallen omdat ze uniek zijn. Ik kan iedereen de Fotofabriek aanraden voor fotoproducten en ook voor de bagagelabels.

 

Deze bagagelabels heb ik gekregen van Fotofabriek.nl in ruil voor een review. Deze review is mijn persoonlijke mening en ervaring.

 

Meer reviews lezen

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Van Fotofabriek.nl mocht ik in ruil voor een review een set van 5 bagagelabels ontwerpen en laten drukken. Mijn review over de bagagelabels van Fotofabriek.nl lees je op mijn website. Lees je mee en doe inspiratie op. #review #fotofabriek #bagagelabels #jtravelblog #jtravel Van Fotofabriek.nl mocht ik in ruil voor een review een set van 5 bagagelabels ontwerpen en laten drukken. Mijn review over de bagagelabels van Fotofabriek.nl lees je op mijn website. Lees je mee en doe inspiratie op. #review #fotofabriek #bagagelabels #jtravelblog #jtravel Van Fotofabriek.nl mocht ik in ruil voor een review een set van 5 bagagelabels ontwerpen en laten drukken. Mijn review over de bagagelabels van Fotofabriek.nl lees je op mijn website. Lees je mee en doe inspiratie op. #review #fotofabriek #bagagelabels #jtravelblog #jtravel

Van Fotofabriek.nl mocht ik in ruil voor een review een set van 5 bagagelabels ontwerpen en laten drukken. Mijn review over de bagagelabels van Fotofabriek.nl lees je op mijn website. Lees je mee en doe inspiratie op. #review #fotofabriek #bagagelabels #jtravelblog #jtravel Van Fotofabriek.nl mocht ik in ruil voor een review een set van 5 bagagelabels ontwerpen en laten drukken. Mijn review over de bagagelabels van Fotofabriek.nl lees je op mijn website. Lees je mee en doe inspiratie op. #review #fotofabriek #bagagelabels #jtravelblog #jtravel Van Fotofabriek.nl mocht ik in ruil voor een review een set van 5 bagagelabels ontwerpen en laten drukken. Mijn review over de bagagelabels van Fotofabriek.nl lees je op mijn website. Lees je mee en doe inspiratie op. #review #fotofabriek #bagagelabels #jtravelblog #jtravel

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com