Review : Professional Line fotoboek van Saal Digital

Professional Line fotoboek van Saal Digital

 

Op Facebook zag ik een oproep van Saal Digital dat ze op zoek waren professionals en gepassioneerde amateurfotografen die de Professional Line-fotoboeken willen testen. Ik ga de uitdaging aan en ontvang via de e-mail van € 100,– die ik inwissel voor een eigen ontworpen fotoboek Professional Line. Tegelijkertijd besluit hier een review over te schrijven. Ben ik tevreden over mijn Professional Line fotoboek van Saal Digital en raad ik aan om hier je fotoboeken te laten maken? Lees snel verder.

Deze review voor het Professional Line fotoboek van Saal Digital is niet opgelegd in ruil voor een gratis voucher. Deze actie loopt heel vaak via de Facebookpagina van Saal Digital. Ik weet direct al dat ik een fotoboek met foto’s die ik in april 2022 van de vossenwelpen in de Amsterdamse Waterleidingduinen maakte, wil laten maken. Ze waren zo cute. Als je mij volgt weet je dat ik vaak in de Amsterdamse Waterleidingduinen rondstruin en vaak een vos zie.

 

Saal Digital

Saal Digital is een Duits fotoafdruk bedrijf dat in Nederland voet aan de grond wil krijgen. Door acties bijv. op Facebook proberen ze meer naamsbekendheid te krijgen. Saal Digital is in Duitsland erg groot als fotoboekenproducent. Het bedrijf heeft verschillende prijzen gewonnen. Met de Pro-Line fotoboeken proberen ze  de professionelere fotografen hun fotoboeken bij hen te laten maken.

De keuze is groot bij Saal Digital Nederland. Fotoboeken, waaronder de professional line boeken, fotoafdrukken op verschillende papiersoorten en afwerkingen, wanddecoraties. Je kunt fotoboeken in allerlei soorten en maten maken met verschillende covers, formaten (staand en liggend, vierkant) en het aantal pagina’s. Maar ook wanddecoraties van foto’s op verschillende materialen, zoals canvas, metaal of acrylglas.

Daarnaast heeft Saal Digital nog veel meer fotogerelateerde artikelen, zoals kerstkaarten, trouwkaarten en geboortekaartjes, muismatten, mokken of een shopper tas.

Het maken van de keuze is niet zo moeilijk. Keuze uit materiaal heb ik niet, want de aanbieding geldt alleen voor het Professional Line fotoboek.

Ik weet dat ik foto’s van mijn roodharige kleine vriendjes in de Amsterdamse Waterleidingduinen wil laten afdrukken, nu moet ik nog een keuze maken welke foto’s. Ik heb 22 bladzijden die ik wil vullen met foto’s die ik in april 2022 van de vossenwelpen in de Amsterdamse Waterleidingduinen maakte. Dit zijn een paar van de originele foto’s:

Collage van een paar originele foto's die gebruikt zijn in mijn Professional Line fotoboek van Saal Digital  Collage van een paar originele foto’s die gebruikt zijn in mijn Professional Line fotoboek van Saal Digital

 

Professional Line fotoboek van Saal Digital

Een paar dingen die vooraf bekend waren, was dat het om het Professional Line fotoboek gaat. Daarnaast was ook bekend dat:

  • het voucher € 100,– waard is;
  • het fotoboek een acrylglascover heeft;
  • het fotoboek een lederlookcover heeft;
  • het fotoboek geleverd wordt in een Premium geschenkdoos;
  • dat het fotoboek geen fabrikantlogo heeft;
  • dat het fotoboek 22 pagina’s mag hebben;
  • eventuele verzendkosten voor eigen rekening zijn. Ik heb voor dit fotoboek € 5,19 aan verzendkosten betaald.

Ik heb wel de keuze uit verschillende formaten, covers en ik kan kiezen uit de XT Professional Line of Professional Line.

Ik kies voor de Professional Line, een 30x21cm groot boek met een acrylglas + lederlook. Die cover is gemaakt van 5 mm dik acrylglas en zorgt, zoals Saal Digital op de website zegt, voor een intense helderheid, schitterende kleuren en indrukwekkende diepte. Ik kies voor zwart kunstleer als omslag. Ik neem geen kunstlederen bewaarbox. Voor deze cadeaubox moet je extra betalen.

De foto’s worden gedrukt op hoge kwaliteit fotopapier. Ik kies voor mat papier om vingerafdrukken tegen te gaan.

Acrylglascover van mijn Professional Line fotoboek van Saal Digital Acrylglascover van mijn Professional Line fotoboek van Saal Digital

 

Bestellen

Bestellen gaat eenvoudig.

  • Ik krijg een link doorgestuurd voor maken van het Professional Line fotoboek van Saal Digital.
  • Ik download de software. De software is snel geïnstalleerd, en eenmaal opgestart kan ik direct beginnen met het aanmaken mijn fotoboek. Mocht het nodig zijn kan je de instructievideo bekijken.
  • Dan begint de keuzestress: kies ik XT Professional Line of Professional Line, welke grootte kies ik, welke cover en welke bedekte oppervlakte kies ik en als laatste welke binnenkant kies ik. Ik kies voor de Professional Line, een 30x21cm groot boek met een acrylglas + lederlook, bedekte oppervlakte: lederlook zwart met mat fotopapier.
  • Ik klik op de limegroene button ontwerpen.
  • Aan de linkerkant laad je je foto’s. Ik kies voor de ene bladzijde 1 foto maar op sommige pagina’s heb ik meerdere foto’s. Je kunt door het wisselen van de layout meerdere foto’s op de bladzijden laten afdrukken.
  • Het plaatsen van de afbeeldingen gaat vlot en makkelijk. Ik kan kiezen voor kaders, witruimtes, volledig bedrukte pagina’s, of ook nog een stuk tekst. Het wijst zich redelijk vanzelf. Ik kies er voor om geen tekst te plaatsen.
  • Ik vul mijn fotoboek en kies de voorkant van mijn fotoboek. Onderin zie je de voorbeelden van alle 22 pagina’s.

Preview van mijn Professional Line fotoboek van Saal Digital Preview van mijn Professional Line fotoboek van Saal Digital

 

  • Ben je helemaal tevreden klik je op de groene button in het winkelmandje leggen.
  • Je krijgt nog een keer de vraag of je een bewaarbox bij wilt bestellen.
  • Ik geef mijn project de naam ‘Vossen in AWD april 2022’.
  • Ik klik op opslaan en krijg een overzicht van mijn winkelwagentje met de prijs.
  • Ik klik nog een keer op de groene button om naar het winkelwagentje te gaan.
  • Ik vul mijn gegevens in. Je kunt hier ook kiezen om een account aan te maken als je vaker een fotoboek van Saal Digital wilt bestellen.
  • Ik zie een overzicht van mijn bestelling en vul hier mijn vouchercode in.
  •  De verzendkosten worden vermeld.
  • Ik kies mijn betaalmethode en plaats mijn bestelling.

Ik ontvang een e-mail met een overzicht van mijn bestelling.

 

Levering

Een week na mijn bestelling ligt het Professional Line fotoboek van Saal Digital in mijn brievenbus.

Ik werd per mail goed op de hoogte gehouden van hoe het staat met mijn bestelling. Gemiddeld duurt het ongeveer twee dagen om een fotoboek te produceren en daarna duurt het nog ongeveer 2-3 voor het fotoboek door DHL wordt geleverd. Het pakketje komt uit Duitsland. Sneller kan bijna niet.

Nieuwsgierig geworden pak ik het in een stevig kartonnen omhulsel geleverde pakketje uit.

Mijn pakketje met het professional Line fotoboek van Saal Digital Mijn pakketje met het professional Line fotoboek van Saal Digital

 

Review : Professional Line fotoboek van Saal Digital

Spannend om pakket te openen, hoe ziet het Professional Line fotoboek van Saal Digital eruit?

Het fotoboek wordt vanwege de acryl voorkant geleverd met een beschermfolie. Deze moet je zelf verwijderen. De cover is gemaakt van 5 mm dik acrylglas met de lederen band. Dit is zijn netjes afgewerkt. Het is dat deze voorkant van acryl met de lederen  lederen band bij deze aanbieding hoort, ik zou zelf niet kiezen voor deze zware voorkant. De foto ligt verdiept in de onderlaag. De voorkant is door de acryllaag zwaar. Door de acrylglas cover en het dikkere fotopapier voelt het album zwaar, maar dit draagt wel bij aan het luxe gevoel dat dit Professional Line fotoboek geeft. De rug en achterkant van het fotoboek zijn gemaakt van zwart leder.

Ik sla mijn fotoboek open. De pagina’s zijn stevig, ze doen mij een beetje denken aan kartonnen kinderboekjes.

De foto’s worden gedrukt op hoge kwaliteit fotopapier. Ik heb gekozen voor mat papier. Bij Saal Digital wordt gebruik gemaakt van een lay-flat binding. Hierdoor is het ook heel goed mogelijk om foto’s over het midden van het boek heen te laten lopen. Ik heb hier niet voor gekozen.

Saal Digital heeft een mooi product afgeleverd. Dat mag natuurlijk ook wel voor de prijs die je er gesproken voor zou betalen. Als ik weer iets bij Saal Digital bestel is het een fotoboek met normaal papier maar ik had nu een voucher en geen keuze uit materiaal voor het Professional Line fotoboek.

Raad ik Saal Digital aan bij familie/vrienden/kennissen: ja. De prijs/kwaliteitsverhouding van dit fotoboek is prima.

Kortom: Saal Digital Nederland is een absolute aanrader.

 De inhoud van mijn Professional Line fotoboek van Saal Digital

 De inhoud van mijn Professional Line fotoboek van Saal Digital De inhoud van mijn Professional Line fotoboek van Saal Digital

 

Dit Professional Line fotoboek van Saal Digital heb ik op mijn eigen kosten laten drukken. Deze review is mijn persoonlijke mening en ervaring.

 

Meer reviews lezen

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Bij SaalDigital.nl heb ik een Professional Line fotoboek laten maken. Ik koos voor foto's die ik in april 2022 van drie vossenwelpen in de Amsterdamse Waterleidingduinen heb gemaakt. Mijn review over het Professional Line fotoboek van Saal Digital lees je op mijn website. Lees je mee en doe inspiratie op. #review #saaldigital #fotoboek #amsterdamsewaterleidingduinen #vos #jtravelblog #jtravel Bij SaalDigital.nl heb ik een Professional Line fotoboek laten maken. Ik koos voor foto's die ik in april 2022 van drie vossenwelpen in de Amsterdamse Waterleidingduinen heb gemaakt. Mijn review over het Professional Line fotoboek van Saal Digital lees je op mijn website. Lees je mee en doe inspiratie op. #review #saaldigital #fotoboek #amsterdamsewaterleidingduinen #vos #jtravelblog #jtravel Bij SaalDigital.nl heb ik een Professional Line fotoboek laten maken. Ik koos voor foto's die ik in april 2022 van drie vossenwelpen in de Amsterdamse Waterleidingduinen heb gemaakt. Mijn review over het Professional Line fotoboek van Saal Digital lees je op mijn website. Lees je mee en doe inspiratie op. #review #saaldigital #fotoboek #amsterdamsewaterleidingduinen #vos #jtravelblog #jtravel

Bij SaalDigital.nl heb ik een Professional Line fotoboek laten maken. Ik koos voor foto's die ik in april 2022 van drie vossenwelpen in de Amsterdamse Waterleidingduinen heb gemaakt. Mijn review over het Professional Line fotoboek van Saal Digital lees je op mijn website. Lees je mee en doe inspiratie op. #review #saaldigital #fotoboek #amsterdamsewaterleidingduinen #vos #jtravelblog #jtravel Bij SaalDigital.nl heb ik een Professional Line fotoboek laten maken. Ik koos voor foto's die ik in april 2022 van drie vossenwelpen in de Amsterdamse Waterleidingduinen heb gemaakt. Mijn review over het Professional Line fotoboek van Saal Digital lees je op mijn website. Lees je mee en doe inspiratie op. #review #saaldigital #fotoboek #amsterdamsewaterleidingduinen #vos #jtravelblog #jtravel Bij SaalDigital.nl heb ik een Professional Line fotoboek laten maken. Ik koos voor foto's die ik in april 2022 van drie vossenwelpen in de Amsterdamse Waterleidingduinen heb gemaakt. Mijn review over het Professional Line fotoboek van Saal Digital lees je op mijn website. Lees je mee en doe inspiratie op. #review #saaldigital #fotoboek #amsterdamsewaterleidingduinen #vos #jtravelblog #jtravel

Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Sociale media

Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
Follow by Email
RSS

Corona

Vanwege het coronavirus is op dit moment niet alle informatie op JTravel.nl en JTravelBlog.nl actueel. Voor de horeca, musea en andere toeristische attracties moeten de entreekaarten online besteld worden. Je kunt via de links in de artikelen de entreekaarten bestellen. Bekijk voor vertrek altijd de officiële website voor actuele informatie.

I.v.m. het heersende coronavirus heb ik op mijn deze website meerdere blogs geplaatst die voor jou belangrijk kunnen zijn. Blijf gezond en houd je aan de maatregelen van de Rijksoverheid.

Foto’s van JTravelBlog bij Werkaandemuur.nl

Mijn foto’s zijn vanaf nu te koop op allerlei materialen in mijn shop bij WerkaandeMuur.nl of op Mijn foto’s bij Werkaandemuur.nl.

PS: Omdat ik sinds het najaar van 2021 werk met de Sony RX10IV en deze camera helaas niet voldoet aan de technische eisen van Werk aan de Muur kan ik geen nieuw werk in mijn webshop laden.

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotel



Booking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com

Bestel je reisgids

Bestel je digitale reisgids