Het Juttersmu-ZEE-um in Zandvoort

Musea | 21 februari 2024

Museumtip #37 : Juttersmu-ZEE-um – Zandvoort

 

Mijn museumtip van vandaag is het Juttersmu-ZEE-um in Zandvoort. In het Juttersmu-ZEE-um zie je boeien, stukken scheepstouw, plastic werkhandschoenen, onderdelen van vliegtuigwrakken en een stuk bot van een zwaardvis. Het JuttersmuZEEum in Zandvoort staat boordevol spullen die in de loop der jaren op het Noordzeestrand aanspoelden. Een leuk GRATIS museum, ook met kinderen. Meer over Juttersmu-ZEE-um lees je in deze blog.

(meer…)

Geen reacties

Museum van Loon in Amsterdam

Musea | 28 januari 2024

Museumtip #36 : Museum Van Loon – Amsterdam

 

Mijn museumtip van vandaag is het MUSEUM VAN LOON in Amsterdam. Museum van Loon is gevestigd in een oud grachtenpand aan de Keizersgracht in het centrum van Amsterdam. Het huis is ingericht in de sfeer van vroeger met portretschilderijen, meubels, porselein uit de afgelopen eeuwen. In de 17e eeuwse tuin achter het huis bevindt zich het koetshuis. (meer…)

Geen reacties

In Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Musea | 27 december 2023

De door mij bezochte musea met mijn museumkaart in 2023

 

Ook in 2023 heb ik, net als in 2019, 2020, 2021 en 2022 een overzicht gemaakt van de door mij bezochte musea met mijn museumkaart in 2023. Sinds ik mijn museumkaart in augustus 2017 heb aangeschaft, bezoek ik regelmatig en vaker een museum. Het idee is en was: met mijn museumkaart zo veel mogelijk leuke musea bezoeken. (meer…)

Geen reacties

Stijlkamer in het Zandvoorts Museum in Zandvoort

Musea | 29 november 2023

Museumtip #35 : Zandvoorts Museum – Zandvoort

 

Mijn museumtip van vandaag is Zandvoorts Museum in Zandvoort. In het museum zijn naast de wisseltentoonstelling andere leuke aspecten te zien, zoals stijlkamers, schilderijen, scheepsmodellen, foto’s en boven bevinden zich de Wonderkamer en het Kees de Muis Huis. In deze blog lees je alles over het Zandvoorts Museum in Zandvoort. (meer…)

Geen reacties

De Westzaal van het Groote Museum in Amsterdam

Musea | 4 oktober 2023

Museumtip #34 : Groote Museum – Amsterdam

 

Mijn museumtip is het Groote Museum in Amsterdam. Het museum ligt aan het Artisplein, naast Dierentuin Artis. Het Groote Museum gaat over jou en mij als mens. In het museum ontdek je hoe je verbonden bent met al het andere leven op aarde en je ziet samenhang tussen mens, dier, plant en microbe. In deze tijd een zeer actueel thema. Ik neem je mee langs de 12 zones in de twee zalen van het Groote Museum. (meer…)

Geen reacties

Garnalenkotter TÖN 2 in het Visserijmuseum Zoutkamp in Zoutkamp

Musea | 13 augustus 2023

Museumtip #33 : Visserijmuseum Zoutkamp – Zoutkamp

 

Mijn museumtip van vandaag is Visserijmuseum Zoutkamp in Zoutkamp in de provincie Groningen. In Visserijmuseum Zoutkamp leer je alles over de  geschiedenis en de ontwikkeling van de visserij in Zoutkamp. Ook is er een heuse garnalenkotter, een nagebouwde stuurhut en een Zoutkamper vissershuisje te bewonderen. In deze blog lees je alles over Visserijmuseum Zoutkamp in Zoutkamp. (meer…)

Geen reacties

Museum JAN in Amstelveen

Musea | 3 mei 2023

Museumtip #32 : Museum JAN – Amstelveen

 

Mijn museumtip van vandaag is Museum JAN in Amstelveen, een museum voor beeldende kunst dat uitblinkt in glaskunst. De eigen collectie bestaat uit unieke glasobjecten, bijeengebracht door oprichter Jan van der Togt. Museum JAN is gevestigd in oude dorpscentrum van Amstelveen. In deze blog lees je alles over Museum JAN in Amstelveen. (meer…)

Geen reacties

De Universele Verklaring van de Open Geest in Museum van de Geest in Haarlem

Musea | 26 maart 2023

Museumtip #31 : Museum van de Geest – Haarlem

 

Mijn museumtip van vandaag is het Museum van de Geest in Haarlem, een museum dat zich richt zich op de werking van de menselijke geest en de geschiedenis van de psychiatrie. Museum van de Geest is een belevingsmuseum. Het gaat hier niet om een verzameling voorwerpen maar om ervaringen en meningen waarin te zien is dat de grens tussen gek en normaal soms moeilijk te trekken is. Het museum geeft een overzicht van hoe er door de eeuwen heen met ‘gekte’ werd omgegaan. Naast de vaste tentoonstelling zijn er wisselende exposities. Je kunt je als bezoeker zelf testen: ‘Hoe normaal ben jij?’ (meer…)

Geen reacties

Het Czaar Peterhuisje in Zaandam

Musea | 15 januari 2023

Museumtip #30 : Czaar Peterhuisje – Zaandam

 

Mijn museumtip van vandaag is het Czaar Peterhuisje in Zaandam. Het Czaar Peterhuisje is één van de oudste houten huizen van Nederland en het één na oudste museum (na het Teylers Museum in Haarlem) van Nederland. In het wereldberoemde huisje logeerde in 1697 de Russische tsaar Peter de Grote. In deze blog lees je alles over het Czaar Peterhuisje in Zaandam. (meer…)

Geen reacties

Museum Beelden aan Zee in Scheveningen, een van de musea die ik in 2022 met mijn museumkaart heb bezocht

Musea | 28 december 2022

De door mij bezochte musea met mijn museumkaart in 2022

 

Ook in 2022 heb ik, net als in 2019, 2020 en 2021, een overzicht gemaakt van de door mij bezochte musea met mijn museumkaart in 2022. Sinds ik mijn museumkaart in augustus 2017 heb aangeschaft, bezoek ik regelmatig en vaker een museum. Het idee is en was: met mijn museumkaart zo veel mogelijk leuke musea bezoeken. (meer…)

Geen reacties

Tuin der Lusten van Elmar Trenkwalder in Museum Beelden aan Zee in Scheveningen

Musea | 25 december 2022

Museumtip #29 : Museum Beelden aan Zee – Scheveningen

 

Mijn museumtip van vandaag is Museum Beelden aan Zee in Scheveningen. Ik bezocht hier de tentoonstelling ‘Tuin der Lusten’ van de Oostenrijkse kunstenaar Elmar Trenkwalder. Daarnaast bezocht ik de andere ruimtes. Er is zoveel te zien in Museum Beelden aan Zee dat je hier wel een tijdje zoet bent. Bekijk ook de beelden buiten. Museum Beelden aan Zee is het enige Nederlandse museum dat zich uitsluitend met de beeldhouwkunst bezighoudt. In deze blog lees je alles over Museum Beelden aan Zee in Scheveningen. (meer…)

Geen reacties

Werkkamer van Anton Pieck in het Anton Pieck Museum in Hattem

Musea | 11 december 2022

Museumtip #28 : Anton Pieck Museum – Hattem

 

Mijn museumtip van vandaag is het Anton Pieck Museum in Hattem. Het museum ligt in het oude centrum van Hanzestad Hattem tussen de Dijkpoort en Molen De Fortuin. In het museum zie je de grootste collectie van de Nederlandse kunstenaar en graficus Anton Pieck. In deze blog lees je alles over het Anton Pieck Museum in Hattem. (meer…)

Geen reacties

De Theefabriek in Houwerzijl

Musea | 9 november 2022

Museumtip #27 : De Theefabriek – Houwerzijl

 

Mijn museumtip van vandaag is De Theefabriek in Houwerzijl, een unieke combinatie van een theemuseum, theeschenkerij en een theewinkel. Houwerzijl ligt in de provincie Groningen. De Theefabriek is een paradijs voor de theeliefhebber. Een aanrader. In deze blog lees je alles over De Theefabriek. (meer…)

Geen reacties

Het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem

Musea | 16 oktober 2022

Museumtip #26 : Nederlands Bakkerijmuseum – Hattem

 

Mijn museumtip van vandaag is het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem. Het Nederlands Bakkerijmuseum biedt een uniek kijkje achter de schermen van het leven van de bakker. Het museum is ooit begonnen als particulier initiatief. Inmiddels is het uitgegroeid tot een professioneel belevingsmuseum. Een leuk dagje uit ook voor kinderen. In deze blog lees je alles over het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem. (meer…)

Geen reacties

Museum Borg Verhildersum in Leens

Musea | 21 september 2022

Museumtip #25 : Museum Borg Verhildersum – Leens

 

Mijn museumtip van vandaag is Museum Borg Verhildersum in Leens in de provincie Groningen. Museum Borg Verhildersum is niet alleen een landhuis dat als museum is ingericht, maar je kunt ook het Arbeidershoeske, de boomgaard, het koetshuis, de tuinen achter de borg en Museumboerderij Welgelegen bezoeken. Een aanrader. In deze blog lees je alles over Museum Borg Verhildersum in Leens. (meer…)

Geen reacties

Museum Sjoel Elburg

Musea | 3 augustus 2022

Museumtip #24 : Museum Sjoel Elburg – Elburg

 

Mijn museumtip van vandaag is Museum Sjoel Elburg in Elburg. Museum Sjoel Elburg is een verhalenmuseum over het (on)gewone dagelijks leven van twaalf joodse families die vanaf 1700 in Elburg hebben gewoond. Museum Sjoel Elburg toont de joodse geschiedenis op een boeiende manier. Het gebouw waar het museum is gevestigd, was van 1855 tot 1947 de synagoge van Elburg. (meer…)

Geen reacties

De grote eetzaal van Huis Barnaart in Haarlem

Musea | 8 juni 2022

Museumtip #23 : Huis Barnaart – Haarlem

 

Mijn museumtip van vandaag is Huis Barnaart in Haarlem. Huis Barnaart is een monumentaal herenhuis aan de Nieuwe Gracht in het centrum van Haarlem. Huis Barnaart is sinds juli 2021 te bezoeken als museum(huis). Huis Barnaart is in neoclassistische stijl gebouwd. (meer…)

Geen reacties

De Comparitie in Museum de Zwarte Tulp in Lisse

Musea | 20 april 2022

Museumtip #22 : Museum de Zwarte Tulp – Lisse

 

Mijn museumtip van vandaag is de Museum de Zwarte Tulp in Lisse. Museum de Zwarte Tulp vertelt je alles over 500 jaar geschiedenis van de Duin- en Bloembollenstreek, de bloembollencultuur met zijn eeuwenoude geschiedenis, de werkzaamheden op het land, de wetenschap achter het ontwikkelen van nieuwe tulpensoorten, de export en promotie van het gebied om toeristen naar de Bollenstreek te trekken. Ook zijn er wisselende kunsttentoonstellingen te zien. (meer…)

Geen reacties

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotel



Booking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com