Het vervolg van de cognitieve gedragstherapie tegen chronische vermoeidheid

Het vervolg van mijn therapie tegen chronische vermoeidheid

 

Deze maand het vervolg van de cognitieve gedragstherapie tegen chronische vermoeidheid. Dit is een maand van de overgang van de tweede fase naar de derde fase van mijn cognitieve gedragstherapie. Ik blijf liever nog even in de tweede fase hangen. De reden, ik voel me nog niet in staat om volledig over te gaan naar de derde fase. Dit is de fase om de gestelde doelen te realiseren. Noem het angst, angst om over een grens te gaan en te veel te doen. Ik ben er nog niet klaar voor.

 

Het vervolg van de cognitieve gedragstherapie tegen chronische vermoeidheid

Het wandelen gaat deze maand goed. Ik heb inmiddels het uur per wandeling bereikt en dit blijft ook zo. Een uur per wandeling is het maximum.

De afspraak is gemaakt dat ik vanaf nu af en toe een uitje mag maken. Ik moet starten op een veilig niveau  en ik moet rekening houden met eventuele reistijden. Dit moet geleidelijk worden opgebouwd, net als het wandelen.

Het actief zoeken naar vrijwilligerswerk heb ik in het begin van deze maand ook verder uitgewerkt.

 

Uitjes tijdens het vervolg van de cognitieve gedragstherapie tegen chronische vermoeidheid

Schiphol

In mijn vorige persoonlijke blog vertelde ik al dat ik elke week een uitje maak. De eerste twee weken van deze maand was dat naar de luchthaven Schiphol. Ik wilde naar het Panoramaterras op Schiphol om foto’s te maken. Dit omdat ik een blog wil schrijven over Dingen die je voor de douane op Schiphol kunt doen zonder het vliegtuig te pakken. Voor mijn andere website, JTravel, heb ik een artikel over het Panoramaterras en Foto’s van het Panoramaterras schrijven.

Maar ik blijf beide keren hangen in Schiphol Plaza. Hier is ook genoeg te beleven. Deze uitjes gaan beide keren goed. De eerste keer ben ik ongeveer drie kwartier op de luchthaven voor het maken van de foto’s, de tweede keer is het een half uur langer. Dit is ook de afspraak, elke keer een kwartier tot een half uur langer. De reistijd is beide keren niet meegerekend.

Aan het eind van deze maand ga ik daadwerkelijk naar het Panoramaterras om daar vliegtuigen te spotten en ook om in de Fokker 100 van KLM Cityhopper te kijken. Ik ben hier ongeveer een uur en besluit, omdat ik die dag gratis met het OV reis, door te reizen naar Ouderkerk aan de Amstel waar ik het Joods kerkhof en het Historisch Museum bezoek en een wandeling door het oude centrum maak. Deze dag gaat redelijk goed, ik ben wel moe na een middag lopen, maar ik heb me al meer moe gevoeld na een inspanning.

Uitjes naar Schiphol en Ouderkerk aan de Amstel tijdens het vervolg van de cognitieve gedragstherapie tegen chronische vermoeidheid Uitjes naar Schiphol en Ouderkerk aan de Amstel tijdens het vervolg van de cognitieve gedragstherapie tegen chronische vermoeidheid

 

Amsterdamse Waterleidingduinen

Het weekend na de enige sessie van mijn cognitieve gedragstherapie van deze maand maak ik een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Hier heb ik het met de therapeute over gehad en dit mocht, alles in het kader van de opbouw. Dit is iets waar ik echt naar uitgekeken heb, want ik ben een paar maanden niet in dit gebied geweest, dit om mijn herstel niet in de weg te staan.

Ik kan je vertellen, dit viel ontzettend tegen. De afspraak was dat ik anderhalf uur zou wandelen en daarnaast is het voor mij een half uur heen en een half uur terug fietsen om in de Amsterdamse Waterleidingduinen te komen. De reden dat het ontzettend tegenviel is dat ik doordat er door werkzaamheden in het gebied, letterlijk de weg kwijt was. Ik was nl. van plan om een route te lopen die ik al vaker heb belopen maar de gekleurde paaltjes ontbraken. Bij het vliegermonument aangekomen, wist ik niet meer welke kant ik op moest, ik dacht toen dezelfde route terug te nemen maar ik heb, denk ik, een afslag gemist, waardoor ik met een hele wijde boog liep, maar uiteindelijk wel weer op het juiste pad uitkwam.

Ik heb langer dan de bedoeling en de afspraak was, gelopen en dat merkte ik ’s avonds direct en ook de volgende dag was ik moe, maar ik heb wel mijn twee wandelingen van die dag gemaakt.

Uitje naar naar de Amsterdamse Waterleidingduinen tijdens het vervolg van de cognitieve gedragstherapie tegen chronische vermoeidheid Uitje naar naar de Amsterdamse Waterleidingduinen tijdens het vervolg van de cognitieve gedragstherapie tegen chronische vermoeidheid

 

Bekijk ook: Foto’s van mijn wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen op 13 oktober 2018

 

Instawalk Hembrugterrein in Zaandam

Het volgende uitstapje is de Instawalk Hembrugterrein in Zaandam. Deze instawalk vindt plaats op het Hembrugterrein, 5 minuten met de bus vanaf Station Zaandam. Met de trein reis ik naar Zaandam en voor ik de bus naar het Hembrugterrein neem, loop ik een rondje bij het station. Hier bevindt zich nl. het Inntel Hotel met zijn typische bouwstijl. Ik ben een half uur eerder van huis gegaan, omdat ik de tijd wilde hebben om hier rustig te kunnen fotograferen voor de instawalk begint.

De instawalk begint voor mij om 14.00 uur. De groep bestaat uit 17 leden en met de begeleidster lopen we naar een afgesloten deel van het Hembrugterrein. Het Hembrugterrein was vroeger een munitie- en wapenfabriek. er werden wapens en munitie gemaakt, getest en opgeslagen. Op het terrein is nu ook een museum gevestigd.

We bezoeken de wagenmakerij, een terrein dat normaal verboden toegang is. Speciaal voor deze instawalk worden de hekken en de vervallen gebouwen geopend. Wat een fotogeniek gebouw is dit als je van urbexfotografie houdt. Na de instawalk is ook de rest van het terrein te bekijken. De industriële monumenten worden gerenoveerd.

Ik heb een aparte blog gewijd aan de instawalks die ik gemaakt heb. In deze blog vertel ik o.a. wat een instawalk inhoudt. Op mijn andere website worden de instawalks/instameets waaraan ik tot nu toe heb deelgenomen uitgebreid beschreven en zie je hier veel foto’s.

De vermoeidheid ’s avonds en de volgende dag vallen mee. Het was minder erg dan een week er voor naar de Amsterdamse Waterleidingduinen, terwijl de dag veel langer geduurd heeft.

Instawalk Hembrugterrein in Zaandam, een uitje tijdens het vervolg van de cognitieve gedragstherapie tegen chronische vermoeidheid Instawalk Hembrugterrein in Zaandam, een uitje tijdens het vervolg van de cognitieve gedragstherapie tegen chronische vermoeidheid

 

Bekijk ook: Foto’s van de Instawalk Hembrugterrein

 

Het gaat de goede kant op. Dat moet ook zo blijven en niet dat ik weer een terugslag krijg. De rest van de maand gaat redelijk goed. Ik merk dat er dagen zijn dat ik minder vermoeid ben. Ook heb ik geen moeite met het uur wandelen per keer, 2x per dag.

Op naar de volgende maand.

 

Mocht je vragen hebben, laat het me dan weten via onderstaand reactieformulier.

 

Meer lezen over chronische vermoeidheid

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

In het vervolg van mijn cognitieve gedragstherapie maak ik weer uitjes en mijn wandelingen worden steeds langer. Hoe deze uitjes gingen, lees je hier. Lees je mee? #me #cvs #chronischevermoeidheid #chronischvermoeidheidssyndroom #cognitievegedragstherapie #jtravel #jtravelblog In het vervolg van mijn cognitieve gedragstherapie maak ik weer uitjes en mijn wandelingen worden steeds langer. Hoe deze uitjes gingen, lees je hier. Lees je mee? #me #cvs #chronischevermoeidheid #chronischvermoeidheidssyndroom #cognitievegedragstherapie #jtravel #jtravelblog In het vervolg van mijn cognitieve gedragstherapie maak ik weer uitjes en mijn wandelingen worden steeds langer. Hoe deze uitjes gingen, lees je hier. Lees je mee? #me #cvs #chronischevermoeidheid #chronischvermoeidheidssyndroom #cognitievegedragstherapie #jtravel #jtravelblog

In het vervolg van mijn cognitieve gedragstherapie maak ik weer uitjes en mijn wandelingen worden steeds langer. Hoe deze uitjes gingen, lees je hier. Lees je mee? #me #cvs #chronischevermoeidheid #chronischvermoeidheidssyndroom #cognitievegedragstherapie #jtravel #jtravelblog In het vervolg van mijn cognitieve gedragstherapie maak ik weer uitjes en mijn wandelingen worden steeds langer. Hoe deze uitjes gingen, lees je hier. Lees je mee? #me #cvs #chronischevermoeidheid #chronischvermoeidheidssyndroom #cognitievegedragstherapie #jtravel #jtravelblog In het vervolg van mijn cognitieve gedragstherapie maak ik weer uitjes en mijn wandelingen worden steeds langer. Hoe deze uitjes gingen, lees je hier. Lees je mee? #me #cvs #chronischevermoeidheid #chronischvermoeidheidssyndroom #cognitievegedragstherapie #jtravel #jtravelblog

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com