Vliegen naar Thailand

Vliegtuig van China Airlines naar Bangkok

 

In deze blog vertel ik je veel over vliegen naar Thailand, het land van de glimlach. Ik heb een aantal tips voor je op rijtje gezet hoe je goedkoop je vliegtickets naar Thailand kunt vinden en boeken en ik geef je bespaartips.

Bijna alle vluchten naar Zuidoost-Azië gaan via de Thaise hoofdstad Bangkok. Je ontkomt bijna niet aan Thailand als je rond wilt reizen in Azië. Bangkok is een fantastisch startpunt voor je (rond)reis door Thailand en/of Zuidoost-Azië en vanuit Nederland is Thailand heel goed bereikbaar.

 

Vlucht naar Thailand

Bangkok is de grootste en populairste luchthaven van Thailand. De Thaise hoofdstad wordt ook veel gebruikt als hub voor de rest van Azië. Vanuit Nederland worden via de KLM en Eva Air rechtstreekse vluchten aangeboden.

Een directe vlucht met KLM en Eva Air kost op het moment ongeveer € 600,– per persoon. In 11 uur vlieg je rechtstreeks van Amsterdam naar Bangkok. Ik vloog rechtstreeks met China Airlines. Een vlucht die ik nu alleen zie met een tussenstop in Taipei (Taiwan).

Wil je goedkoper vliegen naar Thailand, dan zijn bijv. Qatar Airways (tussenstop in Doha), Lufthansa (tussenstop in München), Finnair (tussenstop in Helsinki), Swiss (tussenstop in Zürich), Etihad Airways (tussenstop in Abu Dhabi), Turkish Airlines (tussenstop in Istanbul) of Austrian Airlines (tussenstop in Wenen) opties. De vluchtduur wordt met deze tussenstop een paar uur langer. De besparing kan al gauw oplopen naar € 100,– per persoon.

Je kunt er ook voor kiezen om niet vanuit Amsterdam maar bijv. vanuit Düsseldorf, Frankfurt of Brussel te vertrekken. Dit kan soms heel veel in prijs schelen.

Op zowel de heen- als terugreis kom je de  volgende dag aan in Thailand of Nederland. Dit staat aangegeven met een +1 als teken dat de aankomst een dag later is.

 

Vliegtickets boeken naar Thailand

Er zijn veel websites waar je je tickets naar Thailand kunt boeken, zoals Skyscanner, Tix.nl of Cheaptickets.

Je kunt via de website van Skyscanner een prijsalert instellen zodat je een e-mail krijgt als het ticket dat jij op het oog hebt, goedkoper wordt. Je kunt op deze manier ook de verschillende maanden met elkaar vergelijken. Je vult in wanneer en waarheen je wilt vliegen en de heen- en terugreisdatum. Er komt dan een pop-up van Skyscanner voor het prijs alarm. Vul hier je e-mail adres in en je krijgt direct een e-mail als de prijs voor deze vlucht omhoog of omlaag gaat.

De prijs van een vliegticket is afhankelijk van een aantal factoren:

  • Wanneer wil je Thailand bezoeken? Het hoogseizoen is duurder dan het laagseizoen, of vlieg je in een weekend of een door de weekse dag.
  • Wil je een rechtstreekse vlucht of een vlucht met een overstap? Als je een vlucht met overstap boekt, duurt je reis langer, maar is vaak goedkoper.
  • Vlieg je naar Bangkok of naar een andere luchthaven zoals bijv. naar Phuket of Chiang Mai?
  • Wil je onderweg een stopover maken in bijv. Abu Dhabi, Istanbul of Doha?
  • Wat is je budget voor een vliegticket naar Thailand?
  • Hoe lang ga je, want vaak is een ticket dat 1 maand geldig is goedkoper dan als je bijv. een 3 maands ticket boekt.
  • Wil je een flexibel ticket of een niet wijzigbaar ticket?

Vliegen naar Thailand: Prijsalarm van Skyscanner is ingesteldVoorbeeld van een prijsalarm van Skyscanner

 

Vliegen vanuit andere landen in Azië

Vanuit andere landen in Zuidoost-Azië zijn ook goede verbindingen met Thailand. Een vlucht vanuit Singapore duurt ongeveer 2,5 uur voor een prijs van ongeveer € 70,– per persoon voor een enkele reis met Thai Airasia. Ook vanaf bijv. Kuala Lumpur (Maleisië), Hanoi en Ho Chi Minh City (beiden Vietnam), Manilla (Filippijnen) of Yangon (Myanmar) heb je voor een goede prijs een vlucht naar Bangkok.

Je bagage moet je vaak nog los bij boeken.

 

Binnenlandse vluchten Thailand

Thailand is een goedkope bestemming. Binnenlandse vluchten zijn niet duur. In plaats van de nachttrein naar Chiang Mai (in het noorden) nemen, kun je ook een vlucht naar Chiang Mai boeken. Vanuit Bangkok vertrekken veel binnenlandse vluchten vanaf het ‘kleinere’ Don Muang Airport.

Er zijn verschillende luchthavens in Thailand die goede en dagelijkse verbindingen hebben, zoals Bangkok, Phuket, Chiang Mai, Koh Samui, Udon Thani, Krabi en Hat Yai. Vliegtickets Thailand voor deze binnenlandse vluchten kun je ter plekke boeken, maar het is vaak goedkoper om ze van tevoren te boeken.

Voor binnenlandse vluchten zijn Air Asia, Nok Air en Thai Lion Air de goedkoopste luchtvaartmaatschappijen. Thai Airway en Bangkok Airways zijn duurder.

Let erop bij het online boeken dat je je ruimbagage vaak nog los bij moet boeken.

 

Vluchtduur naar Thailand

Met een rechtstreekse vlucht vanuit Amsterdam vlieg je in 11 uur naar Bangkok. De terugreis duurt 35 minuten langer.

Heb je een vlucht met een tussenstop duurt de vlucht natuurlijk langer. Hoeveel langer, hangt af van je vliegroute en hoelang je tussenstop is.

 

Bespaartips op je vliegtickets naar Thailand

  • Wees flexibel in je reisdagen. Het kan veel geld schelen als je een dag later vliegt of in plaats van in het weekend op en maandag. Vertrek in een weekend is vaak duurder dan een door de weekse vertrekdag. Je kunt met bijv. Skyscanner de prijzen van een vliegticket over een hele maand of een heel jaar vergelijken om zo het goedkoopste ticket te boeken. Stel, als je je vlucht nog niet hebt gevonden een zgn. prijsalarm in, zodat je altijd op de hoogte blijft wanneer de prijzen veranderen.
  • Kijk ook naar andere luchthavens dan alleen naar Amsterdam. Soms kan het veel geld schelen om vanaf Brussel, Düsseldorf of Frankfurt te vertrekken.
  • In het laagseizoen is vliegen naar Thailand goedkoper dan in het hoogseizoen. Zo is vertrek in mei bijv. goedkoper dan in juli of augustus.
  • Een rechtstreekse vlucht is meestal duurder dan een vlucht met een tussenstop/overstap. Let wel op de overstaptijd. Je wilt niet een hele dag op een luchthaven waar niet veel te doen is rondhangen.
  • Kijk altijd meerdere websites na voor het vinden van een goedkope vlucht die bij jou past.
  • Let voor het boeken altijd op de overstaptijden, vliegtijd, luchthaven.
  • Een vlucht vlak voor een (Thaise) feestdag is veel duurder dan in een andere periode.
  • Let ook op de extra kosten die berekend worden, zoals administratiekosten, bagagekosten enz.

 

Heb jij nog tips voor vliegen naar Thailand?

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Meer lezen over Thailand

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Vliegen naar Thailand? Je leest er alles over in deze blog. #thailand #vliegennaarthailand #jtravel #jtravelblog Vliegen naar Thailand? Je leest er alles over in deze blog. #thailand #vliegennaarthailand #jtravel #jtravelblog Vliegen naar Thailand? Je leest er alles over in deze blog. #thailand #vliegennaarthailand #jtravel #jtravelblog

Vliegen naar Thailand? Je leest er alles over in deze blog. #thailand #vliegennaarthailand #jtravel #jtravelblog Vliegen naar Thailand? Je leest er alles over in deze blog. #thailand #vliegennaarthailand #jtravel #jtravelblog Vliegen naar Thailand? Je leest er alles over in deze blog. #thailand #vliegennaarthailand #jtravel #jtravelblog

Meer over dit onderwerp

2 reacties

  • Denise schreef:

    Het is nog altijd jammer dat China Airlines een jaar of 5 geleden gestopt is met de directe vlucht. Ik boekt dat vroeger zó vaak voor klanten (ik weet zelfs het vluchtnummer nog zo vaak heb ik de code in Worldspan moeten typen), dus het verbaasde me toen echt dat ze daar mee op hielden.
    Ik ben er zelf ook mee naar Thailand gevlogen toen ik er ging werken en ben een paar jaar terug met Emirates gevlogen (met een dag Dubai erbij) en dat is ook zeer goed bevallen.

    • Jaquelien schreef:

      Het was een ideale vlucht indertijd. Ik had op de heenreis zelfs geluk 3 stoelen voor me alleen te hebben. Is me ook nooit weer overkomen tijdens een verre vlucht. Vluchten via Dubai ed zijn zeker alternatieven vaak nog goedkoper ook en je kunt evt. inderdaad Dubai bezoeken, kun je ook zeggen dat je daar geweest bent. Vluchtnummers heb ik nooit onthouden maar wel de 3 lettercodes van heel veel luchthavens. Die zijn er tijdens opleidingen en werk in toerisme wel ingeramd.

  • Geef een reactie

    Over JTravelBlog

    Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

    Zoeken

    Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

    Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

    Buy me a coffee

    Aanbiedingen

    Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

    Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

    Boek een vlucht

    Skyscanner

    Boek je hotel



    Booking.com

    Boek je Natuurhuisje

    Boek hier je Natuurhuisje

    Heb je nog iets nodig?

    Bol.com