Wandelen in Featherbed Nature Reserve bij Knysna (Zuid-Afrika)

Featherbed Nature Reserve in Zuid-Afrika

 

Tijdens mijn 23-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika breng ik op een ochtend een bezoek aan het Featherbed Nature Reserve. Ik verblijf op dat moment in Knysna. Featherbed Nature Reserve is alleen per boot bereikbaar. Eenmaal aan de overkant maak je een wandeling van 2,2 kilometer.

 

Featherbed Nature Reserve

Ik maak deze Featherbed Eco-Tour vanuit Knysna. Wij varen al om 08.30 uur uit met de Spirit of Knysna. Wij als groep hebben de boot voor ons alleen. Helen is deze ochtend onze gids.  We vertrekken vanaf Featherbed Ferry Terminus bij het Cruise Café Restaurant aan de Remembrance Drive in Knysna. De excursie duurt ongeveer 3 tot 3,5 uur. Het waait hard vandaag.

Knysna vanaf de boot onderweg naar Featherbed Nature Reserve in Zuid-Afrika Knysna vanaf de boot onderweg naar Featherbed Nature Reserve

 

Het Featherbed Nature Reserve ligt op de Western Head in Knysna, aan de zuidkust van Zuid-Afrika. Featherbed ligt in het hart van de Tuinroute in de provincie West-Kaap. Het Featherbed Nature Reserve is 150 hectare groot. Featherbed Nature Reserve is privé bezit. Het is beveiligd met een groot hek. Als jij ook deze wandeling wilt maken, kan het alleen op deze manier. Je kunt het natuurreservaat niet zomaar betreden. Featherbed Nature Reserve is een ongerept stukje natuur. Het gebied is alleen per boot bereikbaar. De bezoekersaantallen zijn beperkt. Je kunt het gebied alleen onder begeleiding van een gids maken. Ik raad je aan om goede wandelschoenen aan te trekken, dit omdat je onverhard loopt.

Featherbed Nature Reserve in Zuid-Afrika

 

Aan boord krijgen we uitleg over het gebruik van de zwemvesten. In een half uur varen we door de lagune van Knysna naar de ingang van het Featherbed Nature Reserve. Het uitzicht onderweg is prachtig. Op twee eilanden in de lagune en langs de oevers staan schitterende huizen.

Lagune bij Knysna vanaf Featherbed Nature Reserve in Zuid-Afrika Lagune bij Knysna vanaf Featherbed Nature Reserve

Knysna vanaf Featherbed Nature Reserve in Zuid-Afrika Knysna vanaf Featherbed Nature Reserve

 

Aangekomen in het Featherbed Nature Reserve rijden we met een 4WD en aanhanger naar boven. Die 4WD is heel handig, want het pad is erg steil. De tocht naar boven is schitterend. De wandeling naar beneden slingert door fynbos, langs bloemen en een heel mooi pad. Onder begeleiding van Helen lopen we de 2,2 kilometer naar beneden.

Featherbed Nature Reserve in Zuid-Afrika

 

Het is een schitterende wandeling met heel veel uitzichtpunten, o.a. op het punt waar de lagune uitmondt in de oceaan.

Featherbed Nature Reserve in Zuid-Afrika

Featherbed Nature Reserve in Zuid-Afrika

Featherbed Nature Reserve in Zuid-Afrika

 

Onderweg wordt ons van alles verteld over de geschiedenis, ecologie, fauna en flora en de vogels die in het gebied leven. Featherbed Nature Reserve is de thuisbasis van een fokprogramma van de zeldzame blauwe duiker, één van de kleinste antilopensoorten in de wereld. Ik heb hem achter een hek gezien. Andere dieren die hier leven zijn de bush bucks, nachtelijke bush varken, landschildpadden, Knysna loeries en, in de baai, dolfijnen, walvissen en het bedreigde Knysna zeepaardje.

Blauwe Duiker in Featherbed Nature Reserve in Zuid-AfrikaBlauwe Duiker in Featherbed Nature Reserve

 

De wandeling vanaf de top van Western Head via Milkwood Bosse, langs de oude Khoi Khoi grotten en langs de kustweg. De kustweg is omringd door fynbos.

We lopen 120 treden naar beneden om van een uitzichtpunt bij een grot te genieten. Hier zitten waarschijnlijk waarschijnlijk walvissen, want er steken steeds punten boven water uit die heen en weer bewegen. Ik kan niet zien of het daadwerkelijk walvissen of toch dolfijnen zijn. Het is geen gemakkelijke wandeling omdat het geen geplaveid pad is waar je langs loopt, maar het is de moeite van de wandeling meer dan waard.

Featherbed Nature Reserve in Zuid-Afrika

Featherbed Nature Reserve in Zuid-Afrika

Featherbed Nature Reserve in Zuid-Afrika

Walvissen in Featherbed Nature Reserve in Zuid-Afrika Walvissen? in Featherbed Nature Reserve

 

Weer beneden moeten we ons haasten want om 11.30 uur vertrekt de boot naar de overkant van de lagune naar Knysna.

Featherbed Nature Reserve in Zuid-Afrika

Featherbed Nature Reserve in Zuid-Afrika

 

Er is geen meer tijd om koffie te drinken of om de winkeltjes te bezoeken. De terugreis op de boot is weer een heerlijke tocht.

 

Knysna

Ben je nog niet uitgewandeld. Ook Knysna (spreek uit als Nijsna) is de moeite van een bezoek waard. Knysna ligt in het hart van de Tuinroute, aan de Indische Oceaan, ongeveer 260 kilometer ten westen van Port Elizabeth en 500 kilometer ten oosten van Kaapstad. Knysna ligt rond een lagune, met het centrum aan de noordkant. De nauwe mond van de lagune wordt beschermd door twee kliffen, The Heads.

Knysna is een leuk stadje met een mooie gebied rond Knysna Quays. Dit gebied ligt aan de waterkant met de jachthaven. Het is een twee verdiepingen tellende stalen bouwwerk met houten terrassen. Het heeft wel iets van het Victoria & Albert Waterfront in Kaapstad. Het heet ook in Knysna Waterfront. Hier vind je veel kleding- en snuisterijenwinkels en eetgelegenheden (zoals het bekende JJ’s restaurant).

De haven van Knysna De haven van Knysna

 

In Knysna staat een hele mooie kerk: Holy Trinity-kerk. Dit is een Anglicaanse kerk die in 1855 in Norman stijl gebouwd is. Het glaswerk in de kerk is afkomstig van een in de Tweede Wereldoorlog gebombardeerde Coventry kathedraal. Naast de kleine Holy Trinity-kerk staat de nieuwe St. George kerk. Deze kerk is in de vorige eeuw gebouwd en is groter dan de Holy Trinity-kerk.

Holy Trinity-kerk in Knysna Holy Trinity-kerk in Knysna

 

Knysna is bekend om zijn jaarlijkse Oester Festival in juli. Tijdens dit festival worden duizenden oesters gegeten en liters lokaal ‘Mitchell’s’ bier gedronken. De oesters worden in de lagune gekweekt. Je kunt een bezoek brengen aan een kwekerij.

Voor de kust van Knysna zwemmen walvissen.

 

Praktische informatie

Vertrek- en aankomstpunt

Het vertrek- en aankomstpunt voor de excursie naar het Featherbed Nature Reserve is Featherbed Ferry Terminus aan de Remembrance Drive Off, Waterfront Dr in Knysna.

Met de boot Spirit of Knysna naar Featherbed Nature Reserve in Zuid-Afrika Met de boot Spirit of Knysna naar Featherbed Nature Reserve

 

Tijdstip

De boot vertrekt dagelijks om 10.00 uur en 11.30 uur (en in het hoogseizoen om 12.30 uur).

 

Duur excursie

De eco-tour in Knysna duurt 3-4 uur. De duur is afhankelijk van het feit of de lunch inclusief is of niet.

 

Kosten

Tour van 3 uur (exclusief lunch): ZAR 575 per volwassene / ZAR 135 per kind.

Tour van 4 uur (inclusief lunch): ZAR 780 per volwassene / ZAR 200 per kind.

 

Overige informatie

  • De eco-tour is afhankelijk van het weer.
  • Deze tour is geschikt voor alle leeftijden en fitheidsniveaus.
  • Het vervoer is met een ferryboot en een 4×4 voertuig. De terugreis is met de benenwagen.
  • Een gids is inclusief.
  • De lunch is inclusief bij de 4 uur durende tour. Ik heb de 3 uur durende tour gedaan, waardoor de lunch niet inbegrepen was. In Knysna zijn voldoende mogelijkheden voor de lunch. De lunch is in het Forest Restaurant, aan de rand van de lagune onder de Milkwoodbomen.
  • Bij het Forest Restaurant bevindt zich ook de Blauwe Duiker souvenirwinkel.
  • Je tours in en rond Knysna boek je via GetYourGuide. Je kunt tot 24 uur voor het begin van je activiteit gratis annuleren. Je ontvangt het volledig al betaalde bedrag voor de tickets en tours terug.

 

Bereikbaarheid Knysna

 

Overnachten

Wat zijn de leukste plekken om te overnachten in Knysna? Een paar tips:

Wil je een ander hotel boeken, vergelijk de hotels en de prijzen via Booking.com.

Mijn kamer in het Premier Hotel Knysna The Moorings in Knysna Mijn kamer in het Premier Hotel Knysna The Moorings in Knysna

 

Eten en drinken in Knysna

Een paar goede restaurants in Knysna zijn:

  • Olde’s Restaurant, 14 Gray St, Knysna
  • JJ’s Restaurant, Knysna Central, Knysna

 

Kaart

 

Heb jij deze wandeling in Featherbed Nature Reserve ook gemaakt? Wat vond je ervan?

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Meer lezen over Zuid-Afrika

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Tijdens mijn rondreis door Zuid-Afrika maak ik een wandeling van 2,2 kilometer in het Featherbed Nature Reserve in Knysna. Alles over deze korte wandeling en het gebied lees je in deze blog. #featherbednaturereserve #knysna #zuidafrika #southafrica #wandelen #jtravelblog #jtravel Tijdens mijn rondreis door Zuid-Afrika maak ik een wandeling van 2,2 kilometer in het Featherbed Nature Reserve in Knysna. Alles over deze korte wandeling en het gebied lees je in deze blog. #featherbednaturereserve #knysna #zuidafrika #southafrica #wandelen #jtravelblog #jtravel Tijdens mijn rondreis door Zuid-Afrika maak ik een wandeling van 2,2 kilometer in het Featherbed Nature Reserve in Knysna. Alles over deze korte wandeling en het gebied lees je in deze blog. #featherbednaturereserve #knysna #zuidafrika #southafrica #wandelen #jtravelblog #jtravel

Tijdens mijn rondreis door Zuid-Afrika maak ik een wandeling van 2,2 kilometer in het Featherbed Nature Reserve in Knysna. Alles over deze korte wandeling en het gebied lees je in deze blog. #featherbednaturereserve #knysna #zuidafrika #southafrica #wandelen #jtravelblog #jtravel Tijdens mijn rondreis door Zuid-Afrika maak ik een wandeling van 2,2 kilometer in het Featherbed Nature Reserve in Knysna. Alles over deze korte wandeling en het gebied lees je in deze blog. #featherbednaturereserve #knysna #zuidafrika #southafrica #wandelen #jtravelblog #jtravel Tijdens mijn rondreis door Zuid-Afrika maak ik een wandeling van 2,2 kilometer in het Featherbed Nature Reserve in Knysna. Alles over deze korte wandeling en het gebied lees je in deze blog. #featherbednaturereserve #knysna #zuidafrika #southafrica #wandelen #jtravelblog #jtravel

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com