Wandeling in het Amsterdamse Bos en de Amstelveense Heemparken

De Majoor Bosshardtbrug in het Broersepark in Amstelveen tijdens de wandeling in het Amsterdamse Bos en de Amstelveense Heemparken

 

Ik maakte een wandeling in het Amsterdamse Bos en de Amstelveense Heemparken via het oude deel van Amstelveen, door het Bloesempark en het Amsterdamse Bos en door een paar heemparken in Amstelveen. De wandelroute begint officieel bij het Raadhuis van Amstelveen maar zoals elke knooppuntenwandeling kun je de wandeling op elk knooppunt beginnen en ook in tegenovergestelde richting lopen. Wandel je mee door het schitterende Amsterdamse Bos en de Amstelveense Heemparken?

 

Wandelnetwerk Noord-Holland

Deze wandeling staat op de website van Wandelnetwerk Noord-Holland. Deze website bied je de keuze uit bestaande routes of het maken van je eigen route. Dit kan met behulp van de routeplanner. De gratis routekaarten download en/of print je vanaf de website. Je kunt ze ook delen met vrienden of toevoegen aan de app. De markering van het wandelnetwerk in het veld is leidend voor de routes. Je wandelt vanaf één van de startpunten, waar je uit verschillende gemarkeerde routes kunt kiezen. Deze startpunten liggen op strategische locaties (bij stations, parkeerterreinen en/of horeca gelegenheden) waar een informatiebord (startpaneel) de rondwandelingen vanaf dat startpunt toont. Alle routes zijn in twee richtingen bewegwijzerd met duurzame routepaaltjes voorzien van een herkenbaar logo, gekleurde pijlen en keuzepuntnummers. Naast de routeplanner zijn er ook de ommetjes van de maand, themaroutes en startpuntenroutes.

Wandelnetwerk Noord-Holland wordt beheerd door Recreatie Noord-Holland en Recreatieschap West-Friesland en in samenwerking met verschillende terreinbeheerders. De wandelingen gaan via onverharde paden. Je loopt over grasdijken of dwars door de weilanden. Soms staat er vee. Ik loop wel even om als het kan. Het kan zijn dat je hekken met overstappen of klaphekken tegenkomt of een sloot via een bruggetje moet oversteken. Dit is de charme van dit soort wandelingen.

Knooppunt 25 van Wandelnetwerk Noord-Holland tijdens de wandeling in het Amsterdamse Bos en de Amstelveense Heemparken

 

Wandelnetwerk Noord-Holland heeft een wandel-app ontwikkeld met alle routes van het wandelnetwerk incl. de wandelroutes van Wandelnetwerk Amstelland. Deze gratis app kun je downloaden in de App Store en in PlayStore. Vanuit de app kun je de kaart en de GPS-track downloaden. Sinds het voorjaar van 2021 heb ik tijdens elke wandeling het GPX-bestand gedownload. Mocht de route onderweg slecht aangegeven worden, kan ik terugvallen op mijn telefoon. Ik heb hem dit keer niet nodig gehad, omdat de route onderweg via de blauwe pijlen op de routepaaltjes prima aangegeven staat.

De routekaart uit GPX Viewer van de wandeling in het Amsterdamse Bos en de Amstelveense Heemparken

 

Sinds kort staat deze knooppuntenroute ‘Wandelen in het Amsterdamse Bos en de Amstelveense Heemparken’ ook op de website van Wandelzoekpagina. Op deze website is een nieuwe categorie toegevoegd: knopenrondjes. Knopenrondjes zijn kant-en-klare routes. De routemaker heeft al de mooiste rondjes voor je uitgezocht. Knopenrondjes zijn gevarieerd, bij voorkeur onverhard, liefst alleen voor wandelaars, verkeersveilig en uiteraard het liefst met een leuke horecagelegenheid aan de route. Er worden minimaal 500 knopenrondjes op de website geplaatst. Knopenrondjes zijn wandelroutes op basis van de wandelnetwerken in heel Nederland. Een knopenrondje is van begin tot eind bewegwijzerd, in dit geval met blauwe pijltjes.

Blauwe routepijl van Wandelnetwerk Noord-Holland tijdens de wandeling in het Amsterdamse Bos en de Amstelveense Heemparken

 

Deze wandelroute heet volgens de website van Wandelnetwerk Noord-Holland ‘Museumtrampad’. De titel snap ik niet helemaal, dit omdat je het trampad wel ziet, maar er niet over heen loopt want dat mag niet. Kom je in de buurt van trampad moet je er naast in het groen lopen. Het is niet de eerste keer dat ik de titel op de website van Wandelnetwerk Noord-Holland niet vind passen bij de inhoud van de wandeling. Dit is ook al het geval bij mijn wandeling door Wijk aan Zee. Dit is nu ook de reden dat ik de titel van deze blog aangepast heb naar Wandeling in het Amsterdamse Bos en de Amstelveense Heemparken omdat dit de inhoud van de wandeling wel dekt.

Trampad tijdens de wandeling in het Amsterdamse Bos en de Amstelveense Heemparken Trampad

 

Wandeling in het Amsterdamse Bos en de Amstelveense Heemparken

Amstelveen

Ik begin mijn wandeling tussen knooppunten 25 en 24. De reden: ik kom met de bus naar Amstelveen. Vanuit het busstation loop ik langs het Cobramuseum en steek de drukke Keizer Karelweg over naar de Thorbeckelaan. De Thorbeckelaan komt uit bij het Kazernepad. Dit is een afstand van 900 meter. Net voor de trap pak ik de route op langs de vijver in het parkje. Als je de trap oploopt zie je de oude trambaan.

Vanaf het parkje loop ik via het fietspad, pas op want het is hier altijd druk met fietsers die haast hebben en geen oog hebben voor wandelaars, over de snelweg A9.

Net na de A9 staat het knooppuntenpaaltje 24. Je moet hier bij het trappetje rechtdoor richting de kerk. Ik loop hier verkeerd, omdat ik een pijl mis want ik kom uit bij horecagelegenheid Station Amstelveen. Nu is het een horecagelegenheid en overnachtingsplek, vroeger het oude station van Amstelveen naast het trampad. Voor het station staat een standbeeld van een Turftrapster.

Ik loop terug en loop via een speelplaats langs de kerk van Amstelveen. Deze kerk is niet meer in gebruik als kerk. Aan hetzelfde plein is ook Museum Jan gevestigd. Museum Jan is een museum voor moderne kunst. Ik loop nu in het oorspronkelijke dorp van Amstelveen. Tegenwoordig is het een wijk van Amstelveen.

Museum Jan in Amstelveen tijdens de wandeling in het Amsterdamse Bos en de Amstelveense Heemparken Museum Jan in Amstelveen

 

Door het centrum van het oude dorp loop ik naar knooppunt 23. Deze staat aan de Laan Nieuwer Amstel. Over het stukje tussen knooppunt 23 en 99 is weinig te vertellen, want er is niets te zien. Knooppunt 99 staat bij het Raadhuis van Amstelveen. Dit is de officiële startpunt van deze wandeling. Mocht je met de auto komen, dan kun je hier je auto gratis parkeren.

Vanaf het Raadhuis loop ik langs het water van De Poel. Aan de overkant ligt Bovenkerk met de Sint-Urbanuskerk. Het is hier heerlijk lopen en rustig. Ik kom bijna geen mens tegen in het deel richting het Bloesempark.

De Poel tijdens de wandeling in het Amsterdamse Bos en de Amstelveense Heemparken De Poel

 

Bloesempark

Net voor ik de loopbrug naar het bloesempark op loop staat het paaltje met knooppunt 19. Ik mis dit knooppunt bijna omdat er geen nummer op staat. Alleen aan de achterkant staat het nummer. Maar ik weet dat ik hier de loopbrug over moet om in het bloesempark te komen. Anderhalve maand geleden was ik hier ook toen de kersenbloesem vol in bloei stond. Wat een verschil met vandaag. Toen was deze hele loopbrug vol mensen. Nu kom ik alleen een man met zijn hond tegen. Deze man geeft mij een tip om bij het bankje op de brug van de route af te wijken en het trappetje naar beneden te nemen en het bospad langs de rand te volgen. Op een gegeven moment zie je dan een struik met slierten rupsen. Je kunt het bijna niet missen want ik liep bijna dwars door die slierten omdat ze boven het wandelpad hangen. De boom (ik vind het nl. een boom en geen struik) is volgens mij dood. Ik maak een paar foto’s. Heel apart, ik heb dit nog nooit zo gezien.

Rupsen in het Bloesempark in het Amsterdamse Bos tijdens de wandeling in het Amsterdamse Bos en de Amstelveense Heemparken Rupsen in het Bloesempark in het Amsterdamse Bos

 

Ik loop terug naar het trappetje en loop de loopbrug verder af  het bloesempark verder in. Hier is dus helemaal niemand. Wat een verschil met eind maart toen de kersenbloesem bloeide. Toen zag het hier zwart van de mensen.

In het Bloesempark staan 400 gedoneerde kersenbomen, in de lente (eind maart-begin april) kun je hier een paar weken genieten van de prachtige kersenbloesems die vol in bloei staan. Tijdens deze periode is het Hanami Matsuri feest. Een feest waarmee Japanners de komst van de lente vieren. In Japan is het traditie om tijdens dit feest met familie en vrienden tussen de kersenbomen te picknicken. De kersenbomen zijn in 2000 aan Amstelveen geschonken door de Japan Women’s Club. Elke boom heeft haar eigen naam gekregen, de helft een Japanse vrouwennaam en de andere helft een Nederlandse vrouwennaam. Dit vanwege de goede handelsrelatie. In Amsterdam en omgeving wonen veel Japanners. In het Bloesempark staat ook het Tsunamimonument. Dit monument is er ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aardbeving en tsunami in Japan in maart 2011. Omdat er in Amsterdam en omgeving een grote Japanse gemeenschap woont was hier behoefte aan.

Toegang tot het Bloesempark in het Amsterdamse Bos tijdens de wandeling in het Amsterdamse Bos en de Amstelveense Heemparken Toegang tot het Bloesempark in het Amsterdamse Bos

Het Bloesempark in het Amsterdamse Bos tijdens de wandeling in het Amsterdamse Bos en de Amstelveense Heemparken Het Bloesempark in het Amsterdamse Bos

 

Bekijk ook: Foto’s van het Amsterdamse Bos en het Bloesempark in Amsterdam

 

Veel is er nu niet te zien in het Bloesempark, behalve aan de zijkanten bloeiende rododendronstruiken.

Rododendron in het Bloesempark in het Amsterdamse Bos tijdens de wandeling in het Amsterdamse Bos en de Amstelveense Heemparken Rododendron in het Bloesempark in het Amsterdamse Bos

 

Ik steek de diagonaal over en loop aan de andere kant tegen knooppuntenpaaltje 17 aan. Ook op dit knooppuntenpaaltje mist aan de kant van het Bloesempark het knooppuntnummer. Als je aan de andere kant kijkt zie je dat dit paaltje 17 is.

 

Amsterdamse Bos

Vanuit het Bloesempark loop ik langs knooppuntenpaaltje 94 het Amsterdamse Bos. Het bos is al mooi groen en ziet er fris uit. Helaas is het door overkomende vliegtuigen van en naar Schiphol en de nabij gelegen snelweg A9 allerminst rustig in het bos. Voor de stilte moet je hier vanmiddag niet lopen.

Snelweg A9 in het Amsterdamse Bos tijdens de wandeling in het Amsterdamse Bos en de Amstelveense Heemparken Snelweg A9 in het Amsterdamse Bos

 

Via een bruggetje en langs het water loop ik onder de snelweg door.

Aan de andere kant ziet het paars van de boshyacinten. Af en toe is er een wit stukje en ik zie zelfs roze boshyacinten.

Boshyacinten in het Amsterdamse Bos tijdens de wandeling in het Amsterdamse Bos en de Amstelveense Heemparken Boshyacinten in het Amsterdamse Bos

 

Het is rustig in het bos. Ik kom wel wandelaars en fietsers tegen maar niet veel. Het is hier heerlijk lopen. Naast wandelen en fietsen kun je in het Amsterdamse Bos ook van boom naar boom slingeren via touwen. ladders, bruggen en tokkelbanen in Fun Forest, een rondvaart maken met een boswachter aan het roer door het water van het Amsterdamse Bos, een bezoek brengen aan de geitenboerderij, avondvoorstellingen in het openluchttheater bezoeken, een bezoek brengen aan miniport (een kleine haven voor kinderen in de Grote Vijver bij de speelweide), zwemmen in de twee speelbaden, een rit maken met de museumtram (vertrek vanaf het Haarlemmermeerstation en diverse haltes langs het Bos), waterfietsen, kanoën en roeien op de Bosbaan.

Het Amsterdamse Bos ligt grotendeels in de gemeente Amstelveen. Maar omdat de gemeente Amsterdam eigenaar en beheerder is van het Amsterdamse Bos heeft het de naam Amsterdamse Bos en niet het Amstelveense Bos. Het Amsterdamse Bos is tussen 1934 en 1970 aangelegd. Het Amsterdamse Bos is bijna 1.000 hectare groot (hiervan bestaat 420 hectare uit bos, 215 hectare uit grasland, 165 hectare uit water, 70 hectare uit oeverlanden en de overige hectare zijn wegen, sportvelden). In het Amsterdamse Bos staan vijf monumenten: Nationaal Dachaumonument, de Kruiwagen, de Stedenmaagd, het Tsunamimonument en de gedenksteen bij het sportpark. Tijdens deze wandeling kom ik alleen langs het Tsunamimonument. Tijdens eerdere bezoeken aan het Amsterdamse Bos heb ik het Nationaal Dachaumonument al bezocht.

Het Amsterdamse Bos tijdens de wandeling in het Amsterdamse Bos en de Amstelveense Heemparken

In het Amsterdamse Bos tijdens de wandeling in het Amsterdamse Bos en de Amstelveense Heemparken Amsterdamse Bos

 

Lees ook: Amsterdamse Bos in Amsterdam

 

Via knooppuntenpaaltjes 92, 93, 38 en 39 kom ik bij een grote trap. Hier mag ik even klimmen want de blauwe pijl wijst schuin omhoog de trap op. Na de trap kom ik uit bij een speelweide. Ik ben hier recht over gestoken over de speelweide maar de pijlen geven het pad langs de weide aan over een pad onder de bomen. Volgens een bord is dit de Arena. Aan het einde van het pad loop ik langs knooppunt 32 via de parkeerplaats het Amsterdamse Bos uit.

Uitkijkpunt in het Amsterdamse Bos tijdens de wandeling in het Amsterdamse Bos en de Amstelveense Heemparken Uitkijkpunt in het Amsterdamse Bos
De arena in het Amsterdamse Bos tijdens de wandeling in het Amsterdamse Bos en de Amstelveense Heemparken De arena in het Amsterdamse Bos

 

Heempark Jac. P. Thijssepark

Vanaf de parkeerplaats loop ik langs de Hoornsloot via knooppunt 31 naar het heempark Jac. P. Thijssepark.

De Hoornsloot tijdens de wandeling in het Amsterdamse Bos en de Amstelveense Heemparken De Hoornsloot

 

In het Jac. P. Thijssepark mogen geen honden komen en je mag er ook niet fietsen.

Het Dr. Jac. P.Thijssepark en ook heempark De Braak zijn een ontwerp van Chris Broerse. Hij was directeur van de plantsoenendienst. Vlak voor de Tweede Wereldoorlog kwam hij met het plan om de oude veenplas de Braak tot park te ontwikkelen. Broerse was een groot liefhebber van de Nederlandse flora. Samen met Koos Landwehr, de beheerder van de heemkwekerij, ontwikkelde hij het plan om uitsluitend planten uit de Nederlandse flora te gebruiken. Er bestond nog geen Nederlandse naam voor dit soort parken. Broerse bedacht de term ‘heempark’. De natuur werd niet geïmiteerd maar nieuwe landschappen met een schilderachtig karakter werden gecreëerd. Het Dr. Jac. P. Thijssepark bestaat uit verschillende ’tuinkamers’ met ieder een eigen sfeer. Het Jac. P. Thijssepark kreeg in 2011 de status van rijksmonument.

Je moet hier goed opletten want in het Jac. P. Thijssepark ontbreken de blauwe routepijlen. In plaats daarvan zie je pijlen met een bloemetje.

Bloemetjespijl in Heempark Jac. Thijsse tijdens de wandeling in het Amsterdamse Bos en de Amstelveense Heemparken Bloemetjespijl

 

Het is een schitterend park met waterpartijen, paden met langs de kant mooie planten, bomen, struiken en kruiden. Ik heb genoten van mijn wandeling door dit bloemrijke park. Helaas is het door de laag overvliegende vliegtuigen niet stil in het park. Ook hier weer veel boshyacinten, stengelloze sleutelbloemen, glidkruid (paarse plant), kievietsblomen, de gele Doronicum orientale/de vloek van de luipaard en opvallend veel allium ursinum/daslook. Een mooie witte bloem uit de narcisfamilie. De namen van de meeste bloemen wist ik niet maar heb ik moet behulp van google images opgezocht.

Heempark Jac. P. Thijsse tijdens de wandeling in het Amsterdamse Bos en de Amstelveense Heemparken Heempark Jac. P. Thijsse

Kievietsbloem in Heempark Jac. P. Thijsse tijdens de wandeling in het Amsterdamse Bos en de Amstelveense Heemparken Kievietsbloem in Heempark Jac. P. Thijsse

Daslook in Heempark Jac. P. Thijsse tijdens de wandeling in het Amsterdamse Bos en de Amstelveense Heemparken Daslook in Heempark Jac. P. Thijsse

Doronicum orientale in Heempark Jac. P. Thijsse tijdens de wandeling in het Amsterdamse Bos en de Amstelveense Heemparken Doronicum orientale in Heempark Jac. P. Thijsse

 

Ik loop het Jac. P. Thijssepark aan de kant van de Amsterdamseweg weer uit. Hier staat ook knooppuntenpaaltje 27. Ik loop een stukje langs de drukke Amsterdamseweg en steek de weg over naar het volgende heempark: De Braak.

 

Heempark De Braak

De Braak heeft een veel opener karakter met weidse uitzichten van het Jac. P. Thijssepark. De Braak kreeg ook in 2011 de status van rijksmonument. Om Amstelveen als woonplaats aantrekkelijk te maken zijn deze heemparken aangelegd. Heempark De Braak is langs een waterplas aangelegd. Deze waterplas is ontstaan door een doorbraak van de Nieuwe Meer. Daar komt ook de naam De Braak vandaan. De Braak is het oudste heempark van Amstelveen. Hier wandel ik via houten bruggetjes rondom de grote waterplas, langs heideveldjes, rietlandjes en kleurrijke biotopen en sferen.

Ook dit is een fantastisch heempark, maar volgens mij kleiner dan het vorige park. Ook in dit park weer veel boshyacinten en allium ursinum/daslook. Ook in dit park ontbreken de blauwe routepijlen. In plaats daarvan zie ik ook hier pijlen met een bloemetje.

Heempark De Braak tijdens de wandeling in het Amsterdamse Bos en de Amstelveense Heemparken Heempark De Braak
Lilies in Heempark De Braak tijdens de wandeling in het Amsterdamse Bos en de Amstelveense Heemparken Lilies in Heempark De Braak

 

In Heempark De Braak staat ook knooppuntenpaal 27 en aan het eind van De Braak vlak voor ik onder het trampad doorloop staat knooppuntenpaaltje 26.

Doorbraak tijdens de wandeling in het Amsterdamse Bos en de Amstelveense Heemparken Doorbraak

 

Langs de trambaan en knooppunt 25 loop ik naar de ingang van het Broersepark.

 

Broersepark

De ingang van het Broersepark is langs de Molenweg. Ik loop langs mooie roze rododendrons recht op het Indiëmonument af. Het Indiëmonument is gemaakt door Ella van de Ven.

Het Indiëmonument in het Broersepark in Amstelveen tijdens de wandeling in het Amsterdamse Bos en de Amstelveense Heemparken Het Indiëmonument in het Broersepark in Amstelveen

 

Het Broersepark is het oudste park van Amstelveen. In het Broersepark is ook een mooie volière met mooie vogels te zien.

De volière in het Broersepark in Amstelveen tijdens de wandeling in het Amsterdamse Bos en de Amstelveense Heemparken De volière in het Broersepark in Amstelveen

 

Midden in het park ligt de Majoor Bosshardtbrug, een mooie brug over de centrale vijver. Via een speelpleintje waar anderhalve maand geleden ook de bloesem bloeide, loop ik het park uit.

De Majoor Bosshardtbrug in het Broersepark in Amstelveen tijdens de wandeling in het Amsterdamse Bos en de Amstelveense Heemparken De Majoor Bosshardtbrug in het Broersepark in Amstelveen

 

Via de Parklaan loop ik via het drukke fietspad naar de trap aan het Kazernepad. Ik ben aan het eind van mijn fantastische wandeling door het Amsterdamse Bos en de Amstelveense Heemparken. Ik heb genoten van de heemparken en de ontluikende natuur. Ik loop via de Thorbeckelaan terug naar het busstation van Amstelveen. Met de bus reis ik via Schiphol naar huis.

 

Mijn route

 

Praktische informatie

Wandelroute

Deze wandeling in het Amsterdamse Bos en de Amstelveense Heemparken staat op de website van Wandelnetwerk Noord-Holland. Ik vond het ook heel handig om de app van Wandelnetwerk Noord-Holland te gebruiken. Zo kon ik precies zien of ik de juiste route nam. In de Heemparken ontbreken de blauwe pijlen maar ik had thuis al gelezen dat je dan de pijl met een bloemetje moest volgen.

De knooppunten zijn: 99, 19, 17, 94, 92, 93, 38, 39, 32, 31, 27, 28, 26, 25, 24, 23 en 99.

Routepaaltje van Wandelnetwerk Noord-Holland tijdens de wandeling in het Amsterdamse Bos en de Amstelveense Heemparken

 

Afstand

De wandeling in het Amsterdamse Bos en de Amstelveense Heemparken heeft een lengte van 9,06 kilometer. Ik liep meer kilometers, omdat ik vanuit het busstation Amstelveen naar het beginpunt heb gelopen.

 

Bereikbaarheid

Het officiële beginpunt van de wandeling in het Amsterdamse Bos en de Amstelveense Heemparken is Amstelveen Raadhuis. Dit is bij knooppunt 99.

De parkeerplaats ligt naast het raadhuis. De parkeerplaatsen vooraan zijn blauwe zone parkeerplekken. Andere parkeerplaatsen zijn gratis. Voor je navigatie moet je Raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer-Amstel 1, 1182 JR Amstelveen invoeren.

Ik ben met de bus vanuit mijn woonplaats via Schiphol naar Amstelveen gereisd. Dit is een groot busstation waar veel bussen uit de omgeving stoppen.

Vanaf het busstation van Amstelveen loop ik langs het Cobramuseum en steek de drukke Keizer Karelweg over naar de Thorbeckelaan. Deze straat komt uit bij het Kazernepad. Net voor de trap pak ik hier de route op langs de vijver in het parkje.

 

Honden

Honden zijn op delen van deze wandelroute toegestaan, maar je mag niet door de heemparken met de hond.

 

Horeca

Het busstation van Amstelveen ligt naast het Stadshart Amstelveen waar genoeg horecagelegenheden gevestigd zijn. Ook in het oude dorp van Amstelveen en aan de Amsterdamseweg tussen de heemparken Dr. Jac. P. Thijssepark en De Braak zijn horecagelegenheden. In het Amsterdamse Bos zul je van de route moeten afwijken als je gebruik wilt maken van de horecagelegenheden.

Horecagelegenheid Station Amstelveen tijdens de wandeling in het Amsterdamse Bos en de Amstelveense Heemparken Horecagelegenheid en Hotel Station Amstelveen

 

Overnachten

Er zijn meerdere overnachtingsmogelijkheden in Amstelveen, zoals Station Amstelveen in het oude dorp of Cityden Stadshart. Je vergelijkt de hotels en de prijzen via Booking.com.

Ook in Amstelveen en omgeving kun je gebruik maken van natuurhuisjes. Na deze wandeling is het goed uitrusten en slapen in de natuur.

Je kunt ook gebruik maken van een B&B. Bekijk hier het aanbod van Airbnb.

 

Heb jij wel eens een wandeling van het Wandelnetwerk Noord-Holland gemaakt? Zo ja, waar was dat en kan je het aanbevelen?

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Meer lezen

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Ik maakte een wandeling in het Bloesempark, het Amsterdamse Bos en een paar heemparken in Amstelveen, zoals het Jac. P. Thijssepark, De Braak en het Broersepark. Een mooie wandeling door een aantal mooie parken. Wandel je mee? #amsterdamsebos #heemparken #amstelveen #wandelnetwerknoordholland #wandelen #jtravelblog #jtravel Ik maakte een wandeling in het Bloesempark, het Amsterdamse Bos en een paar heemparken in Amstelveen, zoals het Jac. P. Thijssepark, De Braak en het Broersepark. Een mooie wandeling door een aantal mooie parken. Wandel je mee? #amsterdamsebos #heemparken #amstelveen #wandelnetwerknoordholland #wandelen #jtravelblog #jtravel Ik maakte een wandeling in het Bloesempark, het Amsterdamse Bos en een paar heemparken in Amstelveen, zoals het Jac. P. Thijssepark, De Braak en het Broersepark. Een mooie wandeling door een aantal mooie parken. Wandel je mee? #amsterdamsebos #heemparken #amstelveen #wandelnetwerknoordholland #wandelen #jtravelblog #jtravel

Ik maakte een wandeling in het Bloesempark, het Amsterdamse Bos en een paar heemparken in Amstelveen, zoals het Jac. P. Thijssepark, De Braak en het Broersepark. Een mooie wandeling door een aantal mooie parken. Wandel je mee? #amsterdamsebos #heemparken #amstelveen #wandelnetwerknoordholland #wandelen #jtravelblog #jtravel Ik maakte een wandeling in het Bloesempark, het Amsterdamse Bos en een paar heemparken in Amstelveen, zoals het Jac. P. Thijssepark, De Braak en het Broersepark. Een mooie wandeling door een aantal mooie parken. Wandel je mee? #amsterdamsebos #heemparken #amstelveen #wandelnetwerknoordholland #wandelen #jtravelblog #jtravel Ik maakte een wandeling in het Bloesempark, het Amsterdamse Bos en een paar heemparken in Amstelveen, zoals het Jac. P. Thijssepark, De Braak en het Broersepark. Een mooie wandeling door een aantal mooie parken. Wandel je mee? #amsterdamsebos #heemparken #amstelveen #wandelnetwerknoordholland #wandelen #jtravelblog #jtravel

Geen reacties

Geef een reactie

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotel



Booking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com