Een korte wandeling langs de beeldengalerij in Haarlem

Het kunstwerk Fingers Crossed van Frank Koolen tijdens mijn wandeling langs de Beeldengalerij in Haarlem

 

Deze korte wandeling langs de beeldengalerij in Haarlem maakte ik in combinatie met de Vrijheidswandeling in Haarlem. Omdat ik voor de laatste wandeling toch op de Dreef was, combineerde ik de wandeling met een korte wandeling langs 12 beelden aan de Dreef in Haarlem.

De 12 beelden zijn kunstwerken geïnspireerd op het thema ‘recycling en het circulaire denken’. De makers van de kunstwerken zijn zowel kunstenaars die als langer bezig zijn als beginnende kunstenaars.

 

Wat is de beeldengalerij in Haarlem?

De Beeldengalerij is een initiatie van de Stichting Beeldengalerij Haarlem. Dit is een particulier kunstinitiatief van inwoners van Haarlem. De Stichting Beeldengalerij Haarlem werd in 2013 opgericht met de naam ‘Hildebrandmonument’. Dit monument ligt aan het eind van de Beeldengalerij. De Beeldengalerij aan de Dreef wordt nog uitgebreid met een deel dat loopt vanaf de Grote Markt in het Centrum naar de Dreef. Het gaat om kunst ervaren en erover praten: is het mooi, is het niet mooi en waarom.

De Beeldengalerij en ook de beelden in de omgeving liggen in het Haarlemmerhout, het oudste stadsbos van Nederland. Het park stamt uit 1560. Het bos is nog ouder. Het Haarlemmerhout ligt aan beide kanten van de Dreef (N205), de doorgaande weg tussen Haarlem en Heemstede.

 

Route van de wandeling langs de beeldengalerij in Haarlem

Meer dan een rondje langs de kunstwerken is deze wandelroute niet. Maar als je geïnteresseerd ben in kunst is dit een leuke korte wandeling. Je loopt op een andere manier door het park. De route is heel simpel: vanaf het Houtplein steek je de Dreef en het Frederikspark over en je bent in het Haarlemmerhout langs de Dreef waar deze kunstwerken staan. Voor de overige kunstwerken moet je wel naar de overkant van de Dreef. Let wel op het verkeer, want dit is een drukke doorgaande route tussen Haarlem en Heemstede.

Hieronder kort iets over de beelden:

Totemetot – Frank Koolen

De veelkleurige gezichten kijken alle kanten op en bekijken de wereld met elk een eigen perspectief. Wat wij van generatie op generatie hebben meegekregen kleurt bovendien ons wereldbeeld. Dit beeld neemt tijdens deze zomer van 2021 de plaats in van Girozoom Inc. van Willem Harbers.

Het beeld Girozoom Inc. zou volgens internet het eerste beeld zijn dat je tegenkomt. Ik heb hem niet gezien en heb er dus ook geen foto van kunnen maken. Ik lees op Instagram dat het beeld in de zomer van 2021 naar de Ostrale expositie in Dresden gaat en na de zomer weer terug komt op de beeldengalerij in Haarlem.

Het kunstwerk Totemetot van Frank Koolen tijdens mijn wandeling langs de Beeldengalerij in Haarlem

 

Eiland voor de gekoesterde stand van zaken – Hilke Walraven

Het beeld is een eiland voor de mijmeraar. Veel elementen komen uit de publieke ruimte en uit de persoonlijke verzamelingen van kunstenares Hilke Walraven. Ontdek hoe de materialen een ander leven krijgen en een visueel verhaal vertellen. Hilke Walraven nodigt je uit om de details van dichtbij te bekijken. Het kunstwerk ‘Eiland voor de gekoesterde stand van zaken’ is gemaakt van acrylic one, metaal, keramiek, epoxy, pu schuim, mdf, gevonden materialen, aluminium, gegalvaniseerd staal, plexiglas en gravel.

Het kunstwerk Eiland voor de gekoesterde stand van zaken van Hilke Walraven tijdens mijn wandeling langs de Beeldengalerij in Haarlem

 

Out Loud – André Pielage

Kijk goed, want dan zie je dat de versieringen zijn gemaakt van lachgaspatronen. Deze patronen heeft de kunstenaar André Pielage op straat gevonden. Lachgas lijkt een onschuldig middel maar intussen zijn er soms grote gevolgen en ernstige schade voor gebruikers. Dan valt er met lachgas niet veel meer te lachen. Je gaat even kort en krachtig out, en daarna? Het kunstwerk ‘Out Loud’ is gemaakt staal en lachgaspatronen in de vorm van festoenen (classicistische versiering aan de voorgevel in de vorm van een slinger). De pilaar is minimalistisch gehouden.

Het kunstwerk Out Loud van André Pielage tijdens mijn wandeling langs de Beeldengalerij in Haarlem

 

Cover-RE-cover – Marianne Lammersen

Uit afval kun je iets moois maken. Uit een hoop oud metaalschroot kun je een nieuwe stad laten groeien. Je hoeft afval niet onder de grond te stoppen. Afval kan een grondstof zijn. Is het dan nog afval? Dit beeld laat een transitie zien van afgedankt materiaal naar materiaal waar een toekomst op gebouwd is. Het kunstwerk ‘Cover-RE-cover’ is gemaakt van oude metalen, textiel met watergedragen acrylic one, glasvezel, zand en grind.

Het kunstwerk Cover-RE-cover van Marianne Lammersen tijdens mijn wandeling langs de Beeldengalerij in Haarlem

 

In Awe – Pieter W Postma

Dit beeld laat de interactie tussen de mens en de aarde waarop hij/zij leeft, zien. Het is een figuur die bewust met de aarde omgaat en in bewondering naar de aarde kijkt. Kijk jij wel eens bewust naar de aarde. Kijk om je heen. Wat zie je als je om je heen kijkt? Het kunstwerk ‘In Awe’ is gemaakt van staal, hout, kunststof, lak.

Het kunstwerk In Awe van Pieter W Postma tijdens mijn wandeling langs de Beeldengalerij in Haarlem

 

Stapeling – Sjoerd Buisman

Een kunstwerk wat me niets zegt is ‘Stapeling’. De gedachten er achter zijn fantastisch, maar als ik de tekst niet gelezen zou ik dit kunstwerk niet begrijpen. De kunstenaar heeft zich laten inspireren door de natuur en gebruikt veel natuurlijk materiaal. Dit beeld is gemaakt met stukken boomstammen. Het kunstwerk is een stapeling van blokken. Als een blok een kant op gaat, gaat het volgende blok de andere kant op om het evenwicht te herstellen. Het kunstwerk is een verwijzing naar de klimaatdiscussies die op het moment volop gevoerd worden. Het kunstwerk ‘Stapeling’ is gemaakt van staal en lak.

Het kunstwerk Stapeling van Sjoerd Buisman tijdens mijn wandeling langs de Beeldengalerij in Haarlem

 

Powerplant – Leonard van Munster

Dit kunstwerk is net een fabriek. Tijdens deze expositietijd wordt de folly, een niet-conventioneel gebouw of bouwwerk, dat ongeschikt is voor huisvesting of andere functies en uitsluitend een decoratief, kunstzinnig of ludiek doel dient, overwoekerd door planten en struiken. Elementen uit de natuur en industrie worden één en gaan de strijd met elkaar aan. In het bos of op een industrieterrein is het een wirwar van buiten, leidingen en het groen van bomen en struiken die strijden om ruimte. De kunstenaar gebruikte eerder werk om dit kunstwerk ‘Powerplant’ te maken. Het kunstwerk ‘Powerplant’ is gemaakt van hout, cement, spiraalbuizen, een drukvat, dennenbomen, geraniums en een rookmachine.

Het kunstwerk Powerplant van Leonard van Munster tijdens mijn wandeling langs de Beeldengalerij in Haarlem

 

Will we survive? – Joanneke Meester

Will we survive? is een kunstwerk dat bestaat uit 4 robots. De gedachte achter het kunstwerk is de bezorgdheid over de opwarming van de aarde. De mens ontwikkelt zich enorm in wetenschap en technologie, maar tegelijkertijd is de mens vergeten zijn eigen afvalproductie te verduurzamen. Deze paradox zie je in dit kunstwerk in de vorm van een sculptuur van opeengestapelde gecoate verpakkingsmaterialen die gevormd zijn tot een familie van vier robots. Door het recyclen van het verpakkingsmateriaal wordt  de nadruk op de maakbaarheid van de mens en zijn wereld. Op een vrolijke en humoristische manier wordt aandacht gevraagd voor een duurzame manier van leven en een duurzame behandeling van afval. De robots houden de omgeving in de gaten. De robots zijn gemaakt van gebruikt verpakkingsmaterialen en coating.

Het kunstwerk Will we survive? van Joanne Meester tijdens mijn wandeling langs de Beeldengalerij in Haarlem

 

Fingers Crossed – Frank Koolen

Dit kunstwerk verwijst naar de coronapandemie die nog steeds gaande is. De twee figuren zijn onderdeel van een groter geheel en zoeken troost bij elkaar. Een nabijheid die niet zonder gevaar is. Het symbool van gekruiste vingers verwijst naar het feit dat de coronamaatregelen voor iedereen gelden, en heel af en toe, als het je goed uitkomt, niet voor jezelf. Het symbool van de gekruiste vingers is een teken van hoop op een goede afloop. Voor kinderen is het ook een speelse manier om zich buiten de regels te stellen. Als je je vingers hebt gekruist tijdens een spel mag je liegen of doe je eigenlijk stiekem niet mee. Het kunstwerk ‘Fingers Crossed’ kruist de vingers voor een goede afloop van de coronapandemie. en verwijst op de paradoxale aard van het menselijk gedrag. Het kunstwerk is gemaakt van staal, epoxy, schuim en lak.

Het kunstwerk Fingers Crossed van Frank Koolen tijdens mijn wandeling langs de Beeldengalerij in Haarlem

 

Estrade – Niels Broszat

Het kunstwerk Estrade is een kopshouten parketvloer met aan de zijkant een gedicht dat duiding geeft aan het kunstwerk. Het gedicht lees je op de website van Beeldengalerij. Het hout voor deze parketvloer is gestolen door een vorst bij verschillende edellieden. Elk stukje hout is gemerkt en alle stukjes samen vormen een tekening. Neem plaats op het kunstwerk, geniet van de omgeving en bedenk dat recyclen al heel lang bestaat. Dit is ook een kunstwerk wat mij weinig zegt. Als je het verhaal niet leest is het gewoon een houten vloer dat hier ligt. Het kunstwerk is gemaakt van diverse soorten gebruikt hout.

Het kunstwerk Estrade van Niels Broszat tijdens mijn wandeling langs de Beeldengalerij in Haarlem

 

The Walk of Shame – Eline de Lange

Eline de Lange is geen kunstenares, maar een studente aan het Coornhert Lyceum in Haarlem. Deze school heeft haar leerlingen kunst laten ontwerpen waaruit de stichting Beeldengalerij het ontwerp koos van Eline de Lange. De gedachte er achter is dat ze mensen wil laten voelen hoe het is om overlopen te worden en mensen wil laten nadenken over hoe ze met afval omgaan. Het kunstwerk is een boog van weggegooide schoenzolen. Je loopt er onderdoor en wordt overlopen door afval. De manier waarop wij met afval omgaan is een groot probleem. Veel mensen gooien hun afval op straat, kijken er daarna niet meer naar om en een ander mag het opruimen. Een heel actueel thema want kijk om je heen, overal ligt zwerfafval. Hoe ga jij om met je afval?

Het kunstwerk The Walk of Shame van Eline de Lange tijdens mijn wandeling langs de Beeldengalerij in Haarlem

 

Hildebrandmonument – Jan Bronner

Het Hildebrandmonument is een fontein met beelden. Deze beelden stellen de romanfiguren uit het boek Camera Obscura van Hildebrand voor. Dit is een bestseller in de 19e en begin 20e eeuw. De verhalen spelen zich grotendeels af in Haarlem en omgeving. Het boek werd in 1839 geschreven door de in Haarlem geboren schrijver Hildebrand (synoniem voor Nicolaas Beets). ’s Avonds is de fontein uitgelicht. Het monument ligt een eindje van de overige beeld van de beeldengalerij af. Maar het is de moeite van een bezoekje waard. Een eindje van de fontein af staat het standbeeld van Hildebrand. Het maken van de beeldengroep en het realiseren van de plaatsing nemen bijna vijftig jaar in beslag. Jan Bronner krijgt in 1914 de opdracht tot het maken van het monument, in 1948 zijn de beelden klaar. Maar het duurt nog tot 1962 voordat het monument onthuld wordt. Reden: financiering en ruzie over de plek waar de beeldengroep zou moeten komen. De beeldengroep moest van Jan Bronner ten zuiden van de Hertenkamp komen. Hij heeft zijn zin gekregen. De huidige beelden zijn replica’s en zijn in 2014 onthuld.

Hildebrandmonument tijdens mijn wandeling langs de Beeldengalerij in Haarlem

 

Sommige beelden zeggen me niets maar als ik de teksten die er bij horen lees en een beetje fantasie gebruik, kom ik tot de conclusie dat er wel een paar mooie kunstwerken staan. Het meest actuele beeld is ‘Fingers Crossed’ van Frank Koolen. Dat is ook de reden dat ik een foto van dit beeld als uitgelichte foto heb gebruikt voor deze blog. Ik vind het altijd leuk dat kunstenaars van bijv. afval kunstwerken kunnen maken. Dingen die jij en ik klakkeloos in de vuilnisbak gooien, maar waar een kunstenaar een heel kunstwerk in ziet. De wandeling langs de beeldengalerij staat op de website van Beeldengalerij Haarlem.

 

Overige beelden in de directe omgeving van de Dreef

Naast deze 12 beelden zijn er nog 7 beelden in de directe omgeving die je in je wandelroute kunt opnemen. Ik heb dat ook gedaan. Een paar van deze beelden was ook onderdeel van de Vrijheidswandeling in Haarlem. Hieronder neem ik je mee naar de overige 7 beelden die het bezichtigen waard zijn:

Body Building – Jan en Paul Schietekat

Ongemerkt loop je voorbij de gestapelde telefooncellen  op het Houtplein voor de ABN AMRO bank. Ik ben hier al zo vaak voorbij gelopen en gereden, zonder dat ik me verdiept heb in deze telefooncellen. Ze stonden er, maar wat het voorstelde en dat het kunst is, wist ik niet. Ik ga er nu toch anders tegen aan kijken.

Dit kunstwerk uit 1990 is gemaakt naar aanleiding van de Antwerpen-Haarlem kunstmanifestatie van het Frans Hals Museum en de gemeente Haarlem. De broers Jan en Paul Schietekat maakten dit kunstwerk dat de aandacht vestigt op de gezamenlijke energie van mensen die druk aan het werk zijn. Het is ook de vervremende werking van het anoniem communiceren in de moderne samenleving. De telefoongebruikers zijn gekleed in regenjassen en hoeden. Dit staat symbool voor de anonimiteit. Deze telefooncellen werden vroeger volop gebruikt. Nu heeft iedereen een mobiele telefoon. Het is nu een monument van verloren vormen van communicatie en oude gebruiken. De gebroeders Schietekat zetten zich af tegen de Vlaamse architectuur.

Bovenop de telefooncel de bekende formule uit de relativiteitstheorie van Einstein E=MC2 in E-CM2. Maar er zit een ‘fout’ in de Einstein-formule. Want er staat E = CM2. Het is de eigen interpretatie van Jan en Paul Schietekat. Zij willen zo de aandacht vestigen op de gezamenlijke energie van mensen die druk aan het werk zijn. Een verbastering van de formule van Einstein werd gebruikt om het belang van afmetingen te benadrukken, om te laten zien hoe energie samenkomt in een kleine ruimte op het plein. Vandaar dus het omdraaien van MC naar CM. CM staat in dit geval voor centimeters.

Het kunstwerk Body Building van Jan en Paul Schietekat tijdens mijn wandeling langs de Beeldengalerij in Haarlem

 

Man voor het vuurpeleton – Mari Andriessen

Het beeld ‘Man voor het vuurpeleton’ staat in een soort parkje. Dit beeld herinnert aan het feit dat op 7 maart 1945 de Duitse bezetters vijftien verzetsmensen bij de Dreef fusilleerden. Dit was een represaille op de moord van politieman Willem Zirkzee. Deze politieman is doodgeschoten door Hannie Schaft en Truus Oversteegen. Er zijn veel ooggetuigenverslagen bewaard gebleven omdat de Duitse bezetters toevallige passanten dwongen om toe te kijken. Het bronzen beeld ‘Man voor het vuurpeleton’ is gemaakt door beeldhouwer Mari Andriessen. Hij hield tijdens de oorlog joodse onderduikers in zijn huis verborgen. De jonge man wacht met zijn ogen dicht en de armen berustend langs het lichaam, op de schoten van zijn executie. Het beeld werd op 7 maart 1949 onthuld. Dit beeld is ook onderdeel van de Vrijheidswandeling in Haarlem.

Het beeld Man voor het vuurpeleton van Mari Andriessen tijdens mijn wandeling langs de Beeldengalerij in Haarlem

 

Kleine Johannes – Mari Andriessen

Dit beeld is in 1960 gemaakt door Mari Andriessen ter ere van het feit dat schrijver Frederik van Eeden honderd jaar geleden in het Frederikspark in Haarlem werd geboren. Andriessen koos de liefste personage uit het oeuvre van Van Eeden: de kleine Johannes uit het boek de kleine Johannes. De kleine Johannes staat samen met Windekind onder een boog die hem voor de gruwelen van het volwassen leven moet beschermen. Het beeld staat in het Frederikspark.

Het beeld Kleine Johannes van Mari Andriessen tijdens mijn wandeling langs de Beeldengalerij in Haarlem

 

Beelden in de tuin van Paviljoen Welgelegen

In Paviljoen Welgelegen is sinds 1930 het provinciehuis van de provincie Noord-Holland gevestigd. Paviljoen Welgelegen is een monumentaal pand. Het pand werd aan het eind van de 18e eeuw gebouwd door de Amsterdamse bankier Henry Hope in neoclassicistische stijl. Paviljoen Welgelegen ligt aan de rand van de Haarlemmerhout. Paviljoen Welgelegen, exposities en de tuin met beelden zijn op werkdagen gratis te bezoeken van 09.00 tot 17.00 uur. Het Provinciehuis/Paviljoen Welgelegen is ook onderdeel van de Vrijheidswandeling in Haarlem.

Een beeld in de voortuin van Paviljoen Welgelegen tijdens mijn wandeling langs de Beeldengalerij in Haarlem

Een beeld in de tuin van Paviljoen Welgelegen tijdens mijn wandeling langs de Beeldengalerij in Haarlem

 

Groei – Remco van der Gugten

Dit is een beeld dat me niets zegt. Het beeld staat op de hoek van de Dreef en het Florapark naast het fietspad. Het kunstwerk Groei werd door de gemeente Haarlem gekocht maar niet geplaatst. Het beeld werd op initiatief van de vroegere stadsarchitect Wiek Röling alsnog geplaatst in het Florapark. Het beeld Groei is gemaakt van cortenstaal en heeft een organische vorm. Het is een grillig samenstel van veelhoekige cortenstalen platen. Er staan meer beelden van Remco van der Gugten in Haarlem, zoals  in het Reinaldapark en in de Egelantiertuin.

Het kunstwerk Groei van Remco van der Gugten tijdens mijn wandeling langs de Beeldengalerij in Haarlem

 

Ziggurat – Gusta Kullberg

Nog een beeld dat me niets zegt. Het beeld staat verdekt. Om het beeld te zien moet je, als je uit het centrum van Haarlem komt bij Restaurant La Place rechtsaf de Koningin Wilhelminalaan in en de bocht van de doorgaande weg naar rechts meelopen. Aan de linkerkant zie je tegenover een kinderdagverblijf een open grasveld met dit beeld. Ik ben er niet dichtbij geweest omdat het gras wel erg hoog was en het beeld een eindje het veld in staat.

Het beeld heet Ziggurat. Dit een van oorsprong Babylonisch woord voor de massieve terrasvormige piramidegebouwen in het oude Mesopotamië en Perzië. Deze sculptuur bestaat uit een binnen- en een buitenpiramide. De kleinere binnenste piramide is glanzend en massief en de buitenste, afhankelijk van de kijkrichting door de lamellen, open of gesloten. De binnenste vorm weerkaatst het licht naar buiten. Dit kunstwerk is gemaakt voor de beeldenexpositie ‘Prometheus: licht in beeld’.

Het kunstwerk Ziggurat van Gusta Kullberg tijdens mijn wandeling langs de Beeldengalerij in Haarlem

 

Lindenbogen – Sjoerd Buisman

Lindenbogen van Sjoerd Buisman aan de andere kant van de Fonteinlaan op de hoogte van het Hildebrandmonument hangen langs de kant van de drukke Dreef. Ik vind dit niet echt een kunstwerk want ze vallen totaal niet op.

Het kunstwerk Lindenbogen van Sjoerd Buisman tijdens mijn wandeling langs de Beeldengalerij in Haarlem

 

Dit was het laatste punt van mijn korte wandeling langs de beeldengalerij in Haarlem. Ik heb vandaag veel gezien, zeker omdat ik deze wandeling langs de beelden maakte in combinatie met de Vrijheidswandeling. Ik loop terug naar de Tempeliersstraat en neem vanaf hier de bus terug naar huis.

 

Mijn route van de korte wandeling langs de beeldengalerij in Haarlem

 

Praktische informatie

Duur van de wandeling langs de beeldengalerij in Haarlem

Deze korte wandeling langs de beeldengalerij in Haarlem neemt ongeveer een uur in beslag als je alle bordjes leest en ook naar het Hildebrandmonument loopt. Dit laatste monument staat een eindje van de rest van de beelden af.

 

Bereikbaarheid van Haarlem

Haarlem is met de auto en het openbaar vervoer goed bereikbaar.

  • Auto: Haarlem heeft vijf parkeergarages in het centrum: Station, De Appelaar, De Kamp, Raaks en Houtplein. De parkeertarieven in Haarlem centrum zijn hoog. Ik raad je aan om naar het P+R-terrein bij NS-station Haarlem-Spaarnwoude te rijden. Dit is vlakbij de Ikea, vlakbij de A9 tussen Haarlem en Amsterdam. Vanaf NS-station Haarlem-Spaarnwoude neem je de trein of bus (buslijn 2, 15, 80 of 280) naar Haarlem. Het parkeerterrein bij de Ikea is 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend.
  • Trein: Haarlem heeft twee treinstations: Station Haarlem en station Haarlem Spaarnwoude. Het Station van Haarlem vind ik één van de mooiste stations van Nederland. Kom je per trein, kijk dan eens rond op het station. Vanaf het station kun je of lopend of met verschillende buslijnen naar de Tempeliersstraat rijden.
  • Bus: Met buslijn R-NET 300 van Connexxion rijd je binnen een half uur van luchthaven Schiphol via Hoofddorp naar het centrum of station van Haarlem. Vanuit de hele regio rijden veel bussen via de Tempeliersstraat, het centrum en het Station van Haarlem.

 

Horeca

In het centrum en rond de Tempeliersstraat in Haarlem zijn heel veel horecagelegenheden te vinden. Ik ga ze hier niet opnoemen, het zijn er gewoon te veel.

 

Overnachten in Haarlem

In Haarlem zijn veel accommodaties waar je kunt overnachten. Je vergelijkt hotels en de prijzen via Booking.com.

Je kunt ook gebruik maken van een B&B. Bekijk hier het aanbod van Airbnb. Boek je voor de eerste keer via Airbnb? Met deze link krijg je korting op je eerste boeking.

 

Heb jij ideeën voor leuke wandelingen in Haarlem of andere steden. Laat het me weten.

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Meer lezen

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Ik maakte een korte wandeling langs de beeldengalerij aan de Dreef in Haarlem. De kunstwerken zijn geïnspireerd op het thema 'recycling en het circulaire denken'. Meer over de kunstwerken lees je op mijn website. #beeldengalerij #beeldengalerijhaarlem #haarlem #wandelen #jtravel #jtravelblog Ik maakte een korte wandeling langs de beeldengalerij aan de Dreef in Haarlem. De kunstwerken zijn geïnspireerd op het thema 'recycling en het circulaire denken'. Meer over de kunstwerken lees je op mijn website. #beeldengalerij #beeldengalerijhaarlem #haarlem #wandelen #jtravel #jtravelblog Ik maakte een korte wandeling langs de beeldengalerij aan de Dreef in Haarlem. De kunstwerken zijn geïnspireerd op het thema 'recycling en het circulaire denken'. Meer over de kunstwerken lees je op mijn website. #beeldengalerij #beeldengalerijhaarlem #haarlem #wandelen #jtravel #jtravelblog

Ik maakte een korte wandeling langs de beeldengalerij aan de Dreef in Haarlem. De kunstwerken zijn geïnspireerd op het thema 'recycling en het circulaire denken'. Meer over de kunstwerken lees je op mijn website. #beeldengalerij #beeldengalerijhaarlem #haarlem #wandelen #jtravel #jtravelblog Ik maakte een korte wandeling langs de beeldengalerij aan de Dreef in Haarlem. De kunstwerken zijn geïnspireerd op het thema 'recycling en het circulaire denken'. Meer over de kunstwerken lees je op mijn website. #beeldengalerij #beeldengalerijhaarlem #haarlem #wandelen #jtravel #jtravelblog Ik maakte een korte wandeling langs de beeldengalerij aan de Dreef in Haarlem. De kunstwerken zijn geïnspireerd op het thema 'recycling en het circulaire denken'. Meer over de kunstwerken lees je op mijn website. #beeldengalerij #beeldengalerijhaarlem #haarlem #wandelen #jtravel #jtravelblog

Geen reacties

Geef een reactie

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com