Wandelnetwerk Noord-Holland : De Olmenhorstroute door Zwaansbroek en Venneperhout

Landgoed De Olmenhorst tijdens mijn wandeling van de Olmenhorstroute van Wandelnetwerk Noord-Holland

 

Ik liep de Olmenhorstroute door Zwaansbroek en Venneperhout van Wandelnetwerk Noord-Holland. Een nieuwe wandelroute van 12 kilometer die start bij het TOP Venneperhout bij Venneper Lodge in Nieuw-Vennep bij knooppunt 9. Zoals elke knooppuntenwandeling kun je de wandeling bij elk knooppunt beginnen en ook in tegenovergestelde richting lopen. Wandel je mee met De Olmenhorstroute door de natuurgebieden Zwaansbroek en Venneperhout en over Landgoed De Olmenhorst.

De Olmenhorstroute is voorzien van zwarte pijlen en ligt tussen Nieuw-Vennep en Lisserbroek. De wandelroute gaat door de nieuwe natuur van Zwaansbroek en Venneperhout, over de akkers van de Elisabeth Hoeve en door de boomgaarden van Landgoed De Olmenhorst. Deze route is niet te bewandelen in het seizoen dat fruit wordt geoogst (van 1 augustus tot 1 november).

 

Wandelnetwerk Noord-Holland

De website van Wandelnetwerk Noord-Holland bied je de keuze uit bestaande routes of het maken van je eigen route. Dit kan met behulp van de routeplanner. De gratis routekaarten download en/of print je vanaf de website. Je kunt ze ook delen met vrienden of toevoegen aan de app. De markering van het wandelnetwerk in het veld is leidend voor de routes. Je wandelt vanaf één van de startpunten, waar je uit verschillende gemarkeerde routes kunt kiezen. Deze startpunten liggen op strategische locaties (bij stations, parkeerterreinen en/of horeca gelegenheden) waar een informatiebord (startpaneel) de rondwandelingen vanaf dat startpunt toont. Alle routes zijn in twee richtingen bewegwijzerd met duurzame routepaaltjes voorzien van een herkenbaar logo, gekleurde pijlen en keuzepuntnummers. Naast de routeplanner zijn er ook de ommetjes van de maand, themaroutes en startpuntenroutes. Wandelnetwerk Noord-Holland wordt beheerd door Recreatie Noord-Holland en Recreatieschap West-Friesland en in samenwerking met verschillende terreinbeheerders. Wandelnetwerk Noord-Holland bestond in 2021 10 jaar. De wandelingen gaan via verharde en onverharde paden. Deze wandelroute is grotendeels verhard, een deel over Landgoed De Olmenhorst, het stuk over het boerenlandpad tussen De Olmenhorst en Elizabethhoeve en een deel door het Venneperhout zijn onverhard.

Routepaaltje tijdens mijn wandeling van de Olmenhorstroute van Wandelnetwerk Noord-Holland

 

Sinds februari 2023 is Wandelnetwerk Noord-Holland uitgebreid met Wandelnetwerk Zuid-Kennemerland. Tegelijk met de opening Wandelnetwerk Zuid-Kennemerland werden ook negen nieuwe TOP’s (Toeristisch Overstappunt) geopend. Wandelnetwerk Noord-Holland is uitgebreid met 150 nieuwe wandelroutes  tussen Zandvoort en de westkant van Amsterdam en van Velsen tot het zuidelijkste puntje van de Haarlemmermeer. Het 486 kilometer lange netwerk verbindt bestaande ommetjes en langere wandeltrajecten tot één groot wandelgebied. Het bevat 428 keuzepunten, 48 startpuntpanelen en 9 Toeristische Overstappunten. Deze TOP’s zijn opvallend groenblauwe informatiezuilen waarop fiets-, wandel- en vaarroutes in de omgeving vermeld staan. Wandelnetwerk Zuid-Kennemerland is de enige regio met wandelroutes in de duingebieden van PWN, Natuurmonumenten, Landschap Noord-Holland en Staatsbosbeheer. Het wandelnetwerk sluit aan op omringende wandelnetwerken van Midden-Kennemerland, Amstelland en Duin- en Bollenstreek. Het routebureau van Recreatie Noord-Holland is verantwoordelijk voor de aanleg en het beheer van het uitgestrekte wandelgebied. Tijd om de wandelschoenen aan te trekken en een route te lopen in mijn eigen regio. Ik kies voor de Olmenhorstroute, de zwarte route vanaf TOP Venneperhout bij Nieuw-Vennep.

Toeristisch Overstap Punt Venneperhout tijdens mijn wandeling van de Olmenhorstroute van Wandelnetwerk Noord-Holland

 

Wandelnetwerk Noord-Holland heeft een wandel-app ontwikkeld met alle routes van het wandelnetwerk. Deze gratis app kun je downloaden in de App Store en in PlayStore. Wat mij opvalt in deze app is dat er geen mogelijkheid is om vanuit de app de GPS-track te downloaden. Het downloaden kan wel als je de website van Wandelnetwerk Noord-Holland opent en via de oranje button opslaan kiest voor GPS. Ik download tijdens elke wandeling het GPX-bestand. Mocht de route onderweg slecht aangegeven worden, kan ik terugvallen op mijn telefoon. Dit keer heb ik mijn telefoon niet nodig gehad omdat ik de zwarte pijlen moest volgen.

Olmenhorstroute van Wandelnetwerk Noord-Holland

De wandel app van Wandelnetwerk Noord-Holland

 

Zwaansbroek

Zwaansbroek is een jong parkbos ligt ten westen van het Venneperhout en ten noorden van Lisserbroek. Zwaansbroek wordt door buurtbewoners gebruiktvoor een blokje om. Het terrein van 250 hectare werd in 2003 aangeplant met bos, nu zie je er een leuk afwisselend gebied met natuurlijke waterpartijen, ruige velden en speelweiden. Ik vermoed dat de naam Zwaansbroek een samenvoegsel is van de naastgelegen plaatsen Zwaanshoek en Lisserbroek. Let op: honden mogen hier alleen aangelijnd lopen. Toen ik hier liep heb ik ongeveer 10 mensen gezien die hun hond(en) uitlieten, slechts 1 hond was aangelijnd. Zwaansbroek wordt onderhouden door Staatsbosbeheer.

Natuurgebied Zwaansbroek tijdens mijn wandeling van de Olmenhorstroute van Wandelnetwerk Noord-Holland

 

Landgoed De Olmenhorst

Landgoed De Olmenhorst is een begrip in de Haarlemmermeer. Landgoed De Olmenhorst bestaat uit biologische appel- en perenboomgaarden, een paar monumentale panden en ateliers/winkels, zoals een zijdeatelier, een kaarsenmakerij, een natuurlijk wonen winkel met een stoelenmatterij en er zijn schapenvachten te koop. In de landgoedwinkel kun je streekproducten, jam, biologische tuinbouwproducten, kookboeken en leuke snuisterijen kopen. Tijdens de zelfplukdagen is het hier heel erg druk, in het voorjaar toen ik er was, was er niets te doen. De winkels waren dicht, alleen de landgoedwinkel was open.

In 1854 is Landgoed De Olmenhorst aangekocht door de Amsterdamse koopman Stephan De Clercq. Hij kocht 60 hectare van de nieuwe polder. Als je via de oprijlaan het landgoed oploopt, zie je aan de rechterkant, een houten landhuis uit 1906 in Zaanse stijl en recht voor je de centrale boerderij uit 1894. Op dit moment is het landgoed in het bezit van de vijfde generatie De Clercq.

Aan het begin van de oprijlaan, aan de rechterkant, zie ik een Verhalenpaal. In de hele gemeente Haarlemmermeer staan 20 van deze verhalenpalen. Ze beschrijven het erfgoed van de Haarlemmermeerpolder. En één van het erfgoed is Landgoed De Olmenhorst. De tekst is FRUIT. De verhalenpalen zijn meerpalen met lettersculpturen. Op de meerpalen zijn een plattegrond, het nummer van de verhaalpaal (dit is nummer 15), de hoogte boven of beneden NAP en een informatieve tekst over de betreffende verhalenpaal bevestigd.

Tijdens de wandeling over het Landgoed zie je overal appelbomen met naambordjes. Dit zijn zgn. adoptiebomen. Een project waar je tegen betaling van een bedrag tussen € 26,– en de € 36,– per jaar een appelboom kunt adopteren. De prijs per jaar is afhankelijk van het appelras. In het plukseizoen kun je je eigen appels van je eigen boom plukken.

Ik was er in de lente. De bloesem van de peren- en appelbomen begon mooi te bloeien.

Aan de achterkant in de fruitloods kun je koffie/thee en versgebakken appeltaart kopen. De fruitloods is dagelijks van 09.00-17.00 uur geopend. Hier kun je ook verschillende andere producten kopen, zoals flessen biologische appel- en perensap.

Openingstijden: Landgoed De Olmenhorst is dagelijks geopend van zonsopkomst tot zonsondergang.
Entree: gratis.
Adres: Lisserweg 481,2165AS Lisserbroek.
Website

Appelbloesem op Landgoed De Olmenhorst tijdens mijn wandeling van de Olmenhorstroute van Wandelnetwerk Noord-Holland

 

Lees ook: Wandelen in de Haarlemmermeer : de Olmenhorstroute rond Lisserbroek

 

Elisabeth Hoeve

Nog een begrip in de Haarlemmermeer is Elisabeth Hoeve in Nieuw-Vennep. Elisabeth Hoeve is eigendom van de gebroeders Jan en Ben Ham. Elisabeth Hoeve is in de jaren erg veranderd. Nog altijd staat akkerbouw centraal op de boerderij die al vier generaties in de familie is. De bedrijfsactiviteiten hebben zich uitgebreid. Op het erf bevindt zich een boerderijwinkel, er is een moestuin aangelegd waar abonnementhouders zelf groenten kunnen oogsten en er worden excursies gegeven voor schoolklassen om kinderen bewust te maken waar hun voedsel vandaan komt. Je kunt hier ook gebruik maken van een wandelpad dat langs de akkers is aangelegd. Op het erf is ook een zorgboerderij gevestigd waar mensen met een beperking een dagbesteding hebben. Ik kom hier nog een keer terug want deze wandelroute gaat om Elisabeth Hoeve heen. Je ziet niets van het bedrijf zelf.
In de Boerderijwinkel zijn eieren, aardappelen en uien rechtstreeks van de boer te koop. Ook worden hier jams en chutney’s van eigen geteeld fruit, eierlikeur, meel van de geoogste tarwe en quinoa. Ook zijn er producten verkrijgbaar van collega streekproducenten, zoals appel- en perensap, appels, diverse soepen, kaasjes, honing van de bijenkasten op de akkers, erwten, bruine bonen, linzen, kruidenboter, roomboter en boerenijs.

In de zelfoogsttuin kun je een heel seizoen lang, ongeveer 32 weken, wekelijks je eigen groenten oogsten. Vanaf half mei tot eind november kun je van maandag tot en met zaterdag, van 9.00 tot 17.00 uur, op de tuin terecht. Je deelt voor € 325,– per seizoen mee in de oogst.

MeerBoerenwandelpad ‘De Elisabeth Route’ is een wandelroute van 4,3 kilometer langs velden met gewassen zoals aardappelen, suikerbieten, graan en uien. Tijdens de wandeling kun je gebruik maken van de brug naar Landgoed De Olmenhorst. Dit is het Olmenhorstpad. De Elisabeth Route is ook te bereiken vanuit Venneperhout. Langs de paden staan bordjes met informatie over de gewassen en de omgeving.

Openingstijden: De Boerderijwinkel is van maandag t/m zaterdag geopend van 09.00-17.00 uur.
Entree: gratis.
Adres: Hoofdweg 1379, 2151 MA. Nieuw-Vennep.
Website

Elisabeth Hoeve tijdens mijn wandeling van de Olmenhorstroute van Wandelnetwerk Noord-Holland

 

Venneperhout

De Venneperhout in Nieuw-Vennep ligt midden in wat ooit de Haarlemmermeer was. In de Venneperhout is in slechts tien jaar tijd veel bijzondere natuur ontstaan. De Venneperhout is een jong park, maar heeft een opvallend oud element: de 500 El Boom. Nadat de Haarlemmermeer was drooggelegd en akkerbouwende boeren de kavels in gebruik namen, werden in het midden van de kavels bomen geplant. Die boden de arbeiders een beschutte plek om te eten. Staatsbosbeheer heeft rond een deze bomen een plek gemaakt, waar je kunt samenkomen en uitrusten. De struiken in het park zijn geplant door basisschoolleerlingen uit Nieuw-Vennep. Het initiatief kwam echter uit onverwachte hoek: James Cameron. De regisseur van de 3D-film Avatar sponsort wereldwijd de aanplant van 1 miljoen bomen, waaronder die in de Venneperhout. De wegen en paden in het Venneperhout zijn verhard. Langs de routes zijn boomstammen en bankjes om op uit te rusten.

Het Venneperhout is het hele jaar 24 uur per dag toegankelijk. Venneperhout kent hondenlosloopgebieden, gebieden waar honden aangelijnd welkom zijn en enkele plekken waar geen honden mogen komen. Venneperhout wordt onderhouden door Staatsbosbeheer.

Natuurgebied Venneperhout tijdens mijn wandeling van de Olmenhorstroute van Wandelnetwerk Noord-Holland

 

De Olmenhorstroute door Zwaansbroek en Venneperhout

Ik start mijn wandeling bij TOP Venneperhout aan de rand van de Venneperhout, op de hoek van de IJweg-Getsewoutweg in Nieuw-Vennep bij de Venneper Lodge. Hier kun je je fiets of auto goed parkeren. Hier staat routepaaltje 9. Ik volg vanaf dit punt de zwarte pijlen.

Routepijl tijdens mijn wandeling van de Olmenhorstroute van Wandelnetwerk Noord-Holland

 

Een paar meter verderop staat het volgende knooppuntenpaaltje al: nr. 15. Ik loop terug naar de IJweg die ik oversteek en over het fietspad loop ik onder het viaduct van de N207 door naar de ingang van het Zwaansbroek.

 

Zwaansbroek

Het is heerlijk weer en je ziet het groen worden in dit jonge bos. De blaadjes zijn frisgroen, de vogels zingen en de bloesem bloeit. Dit is een jong bos waar ook honden mogen komen maar die moeten wel aangelijnd zijn, helaas is dat op 1 na niet het geval en als je er iets van zegt omdat er een hond op me afkomt waar ik niet van gediend ben, is het schouderophalen en een opmerking, ja alle honden lopen hier los. Tijd voor Staatsbosbeheer om hier te gaan handhaven. Het is een flinke ronde die ik hier door het bos maak. Ik ken het gebied niet, maar ik kan me voorstellen dat als je hier in de buurt woont, je hier vaker een rondje loopt. In het bos staat knooppuntenpaaltje 20.

Bloesem in natuurgebied Zwaansbroek tijdens mijn wandeling van de Olmenhorstroute van Wandelnetwerk Noord-Holland

Natuurgebied Zwaansbroek tijdens mijn wandeling van de Olmenhorstroute van Wandelnetwerk Noord-Holland

 

Aan het eind van mijn ronde kom ik weer uit op de IJweg.

 

Lisserbroek

Via het fietspad langs de IJweg loop ik via de rotonde langs de Lisserweg naar een woonwijk in Lisserbroek. Hier staat knooppuntenpaaltje 8. Het stukje door de woonwijk gaat via een hondentrimbaan. In het groen ook een veldje met mooie tulpen.

Tulp in Lisserbroek tijdens mijn wandeling van de Olmenhorstroute van Wandelnetwerk Noord-Holland

 

Uiteindelijk kom ik uit op een punt waar ik tijdens mijn wandeling van de Olmenhorstroute rond Lisserbroek ook gelopen heb. Aan het eind van een voet-/fietspad, het Reigerpad, steek ik een bruggetje over en sla linksaf, een smalle landweg met de naam Turfspoor op. Het Turfspoor is een rustig boerenweggetje, met knotwilgen en boerderijen. Deze weg dateert nog van voor de drooglegging. Deze weg deel je met de rest van het verkeer uitkijken dus.

Het Reigerpad in Lissserbroek tijdens mijn wandeling van de Olmenhorstroute van Wandelnetwerk Noord-Holland

 

Aan het eind van het Turfspoor steek ik de drukke Lisserweg over en sla rechtsaf. Na een klein stukje lopen kom ik uit bij de ingang van Landgoed De Olmenhorst. Het is hier ontzettend rustig. Wil je met je camper in de buurt verblijven, dan kan dat op De Olmenhorst. Vanaf het Landgoed ben je op de fiets zo in de Bollenstreek of in de rest van de Haarlemmermeer.

 

Landgoed De Olmenhorst

Ik ben vaker op Landgoed De Olmenhorst geweest. Op de dag dat ik deze wandeling maak is hier niets te beleven. Veel winkels zijn dicht. De Fruitloods is wel open. De peren- en appelbomen staan (bijna) in bloei. De Olmenhorstroute loopt over het Landgoed en staat goed aangegeven met de zwarte pijlen. Ik loop om de boomgaard heen en kom uit aan de Nieuwekerkertocht. Aan de overkant zie ik een mooi bollenveld liggen. Helaas is het vanaf de plek waar ik dan sta moeilijk te fotograferen omdat de Nieuwekerkertocht er tussen ligt.

Landgoed De Olmenhorst tijdens mijn wandeling van de Olmenhorstroute van Wandelnetwerk Noord-Holland

Perenbloesem op Landgoed De Olmenhorst tijdens mijn wandeling van de Olmenhorstroute van Wandelnetwerk Noord-Holland

 

Boerenwandelpad

Ik sla linksaf en loop een stukje van het boerenwandelpad Olmenhorstpad. Ik wandel hier door het gras. Een duidelijk pad is er niet.

Boerenwandelpad tijdens mijn wandeling van de Olmenhorstroute van Wandelnetwerk Noord-Holland

 

Bij het bruggetje steek ik de Nieuwekerkertocht. Hier staat het knooppuntenpaaltje nr. 21. Ik kan nu wel bij de bollenvelden met de vele kleuren tulpen komen. Nog niet alle tulpen staan in bloei. Sommige stukken is het amper te zien welke kleur die strook moet worden. Wil je dit veld ook zien, moet je via de Hoofdweg richting Abbenes rijden. Het veld ligt voorbij Elisabeth Hoeve.

Tulpen tijdens mijn wandeling van de Olmenhorstroute van Wandelnetwerk Noord-Holland

Tulpen tijdens mijn wandeling van de Olmenhorstroute van Wandelnetwerk Noord-Holland

 

Als ik de tulpen gefotografeerd heb, loop ik via het boerenwandelpad zigzaggend langs de weilanden naar de achterkant van Elisabeth Hoeve. Dit pad zal, als het slecht weer geweest is, amper begaanbaar zijn.

Schiphol is niet ver weg, het is druk met landende vliegtuigen.

 

Elisabeth Hoeve

Net voor Elisabeth Hoeve staat knooppuntenpaaltje 22. Veel van Elisabeth Hoeve zie ik niet, maar ik kom hier nog wel een keer terug. Deze wandelroute gaat achter het boerenbedrijf langs.

Ik steek opnieuw een bruggetje over en loop langs Elisabeth Hoeve naar de Hoofdweg. Let hier op want hier deel je de weg met de rest van het verkeer.

 

Venneperhout

Via de Hoofdweg loop ik via het viaduct van de N207 naar de ingang van het Venneperhout.

Achter de gebouwen van de Herbergier Nieuw-Vennep staat knooppuntenpaaltje 78. Ook in dit bos zie je het groen worden. De blaadjes zijn frisgroen, de vogels zingen en de bloesem bloeit. Dit is een jong bos waar ook honden mogen komen maar die soms los mogen lopen en in sommige delen aangelijnd moeten zijn.  De busbaan van buslijn 397 (Nieuw-Vennep – Hoofddorp – Schiphol – Amsterdam Leidseplein) kruist hier het Venneperhout. Voor degenen die met de bus komen, zal knooppunt 10 of 95 het beginpunt zijn. Deze knooppuntenpaaltjes staan aan weerszijden van de Getsewoudweg. Aan het eind van deze weg is ook de P+R Getsewoud Zuid in Nieuw-Vennep. Hier kun je eventueel je auto ook parkeren. Ook dit gebied ken ik niet, maar ik kan me voorstellen dat als je hier in de buurt woont, je hier vaker een rondje loopt.

Na de busbaan gaat de route nog een stuk door het bos. Onderweg staat knooppuntenpaaltje 39.

Natuurgebied Venneperhout tijdens mijn wandeling van de Olmenhorstroute van Wandelnetwerk Noord-Holland

Bloesem in natuurgebied Venneperhout tijdens mijn wandeling van de Olmenhorstroute van Wandelnetwerk Noord-Holland

Natuurgebied Venneperhout tijdens mijn wandeling van de Olmenhorstroute van Wandelnetwerk Noord-Holland

 

Aan het eind van dit pad ben ik terug bij mijn beginpunt, knooppunt 9.

 

Let op: De Olmenhorstroute door Zwaansbroek en Venneperhout is in het seizoen dat fruit wordt geoogst (van 1 augustus tot 1 november) niet te bewandelen.

 

Mijn route

 

Praktische informatie

Wandelroute

De Olmenhorstroute door Zwaansbroek en Venneperhout staat op de website van Wandelnetwerk Noord-Holland. Ik vond het ook heel handig om de app van Wandelnetwerk Noord-Holland te gebruiken. Zo kon ik precies zien of ik de juiste route nam. De Olmenhorstroute door Zwaansbroek en Venneperhout staat onderweg heel goed aangegeven met zwarte pijlen.

De knooppunten zijn: 9, 15, 20, 8, 30, 21, 22, 78, 10, 95, 39 en 9.

Knooppunt 15 tijdens mijn wandeling van de Olmenhorstroute van Wandelnetwerk Noord-Holland

 

Afstand

De Olmenhorstroute door Zwaansbroek en Venneperhout heeft een lengte van 12 kilometer.

 

Bereikbaarheid

Auto: Je auto kun je onderweg op meerdere plekken parkeren, zoals bij Venneper Logde, aan de IJweg in Nieuw-Vennep, bij Landgoed De Olmenhorst in Lisserbroek of bij P+R Getsewoud Zuid in Nieuw-Vennep.

Openbaar vervoer: R-Net bus 397 rijdt vanuit Amsterdam Leidseplein via Schiphol en Hoofddorp naar P+R Getsewoud Zuid in Nieuw-Vennep.

Fiets: Je fiets kun je onderweg overal stallen. Ik heb mijn stalen ros bij de Venneper Logde, het beginpunt van deze wandeling, geparkeerd.

 

Horeca

  • Venneperlodge, aan de rand van de Venneperhout, op de hoek van de IJweg-Getsewoutweg in Nieuw-Vennep.
  • De Fruitloods op Landgoed De Olmenhorst in Lisserbroek.

Venneperlodge tijdens mijn wandeling van de Olmenhorstroute van Wandelnetwerk Noord-Holland

 

Honden

Honden zijn op een deel van deze wandelroute niet toegestaan.

 

Overnachten

Er zijn een paar overnachtingsmogelijkheden in Nieuw-Vennep en Lisserbroek. Je vergelijkt hotels en de prijzen via Booking.com.

Je kunt ook een natuurhuisje in Nieuw-Vennep of Lisserbroek boeken waar je in de natuur kunt uitrusten van je wandeling en later de rest van de mooie omgeving kunt verkennen.

Je kunt ook gebruik maken van een B&B.

Vanuit Lisserbroek kun je de mooie omgeving verkennen en bijv. de rest van de Haarlemmermeer, de Bollenstreek, Leiden, Haarlem of Amsterdam bezoeken.

 

Heb jij wel eens een wandeling van het Wandelnetwerk Noord-Holland gemaakt? Zo ja, waar was dat en kan je het aanbevelen?

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Vind je mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat jij kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites.

 

Meer lezen

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Mastodon, Pinterest, Bloglovin’ en YouTube.

 

Bewaar op Pinterest

Ik liep de Olmenhorstroute door de natuurgebieden Zwaansbroek en Venneperhout en Landgoed De Olmenhorst van Wandelnetwerk Noord-Holland. Een nieuwe wandelroute van 12 kilometer in de Haarlemmermeer. Wandel je mee? #olmenhorstroute #haarlemmermeer #wandelnetwerknoordholland #wandelen #jtravelblog #jtravel Ik liep de Olmenhorstroute door de natuurgebieden Zwaansbroek en Venneperhout en Landgoed De Olmenhorst van Wandelnetwerk Noord-Holland. Een nieuwe wandelroute van 12 kilometer in de Haarlemmermeer. Wandel je mee? #olmenhorstroute #haarlemmermeer #wandelnetwerknoordholland #wandelen #jtravelblog #jtravel Ik liep de Olmenhorstroute door de natuurgebieden Zwaansbroek en Venneperhout en Landgoed De Olmenhorst van Wandelnetwerk Noord-Holland. Een nieuwe wandelroute van 12 kilometer in de Haarlemmermeer. Wandel je mee? #olmenhorstroute #haarlemmermeer #wandelnetwerknoordholland #wandelen #jtravelblog #jtravel

Ik liep de Olmenhorstroute door de natuurgebieden Zwaansbroek en Venneperhout en Landgoed De Olmenhorst van Wandelnetwerk Noord-Holland. Een nieuwe wandelroute van 12 kilometer in de Haarlemmermeer. Wandel je mee? #olmenhorstroute #haarlemmermeer #wandelnetwerknoordholland #wandelen #jtravelblog #jtravel Ik liep de Olmenhorstroute door de natuurgebieden Zwaansbroek en Venneperhout en Landgoed De Olmenhorst van Wandelnetwerk Noord-Holland. Een nieuwe wandelroute van 12 kilometer in de Haarlemmermeer. Wandel je mee? #olmenhorstroute #haarlemmermeer #wandelnetwerknoordholland #wandelen #jtravelblog #jtravel Ik liep de Olmenhorstroute door de natuurgebieden Zwaansbroek en Venneperhout en Landgoed De Olmenhorst van Wandelnetwerk Noord-Holland. Een nieuwe wandelroute van 12 kilometer in de Haarlemmermeer. Wandel je mee? #olmenhorstroute #haarlemmermeer #wandelnetwerknoordholland #wandelen #jtravelblog #jtravel

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com