Websites voor het boeken van singlereizen

Websites voor het boeken van singlereizen

 

Ik heb een aantal betrouwbare websites voor het boeken van singlereizen voor je op een rijtje gezet. Er zijn veel mensen die huiverig zijn voor het boeken van een singlereis en dan ook nog eens in groepsverband. Het imago is vaak negatief. Veel mensen denken dat de groep saai is, deelnemers aan dit soort reizen wanhopige types zijn die graag een date willen scoren of omdat ze een kamer moeten delen met iemand die ze niet kunnen uitstaan. Niets is minder waar. Singlereizen worden steeds vaker door de grote reisorganisaties aangeboden.

Ik heb vier groepsrondreizen gemaakt en allemaal buiten Europa. Ik heb geen single reizen geboekt maar was als single in alle groepen opgenomen in een groepsrondreis. Ook ik heb nl. van last van de vooroordelen dat de deelnemers op zoek zijn naar een date/partner en daarom deelnemen aan een singlereis. Het gebeurt weleens dat tijdens singlereis een relatie ontstaat, maar dat is niet de hoofdreden waarom mensen een singlereis boeken. Een singlereis is nu hot en hip. Er is echt voor ieder wat wils. Je reist met gelijkgestemde mensen met reisgenoten die dezelfde reisinteresse hebben, een open mind, sociaal vaardig zijn en het leuk vinden om nieuwe mensen te leren kennen. Het aanbod van voor single reizen is enorm en varieert van kampeerreizen in Afrika tot trekkings in Nepal of actieve reizen in Europa.

In deze blog heb ik alleen websites voor het boeken van singlereizen van reisorganisaties opgenomen die bij SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) zijn aangesloten. De reden: mocht een reisorganisatie failliet gaan, dan krijg je je geld terug.

Dit zijn een aantal websites voor het boeken van singlereizen:

 

ANWB Reizen

ANWB Reizen biedt een aantal singlereizen aan zowel binnen Europa als verre reizen. De meeste mensen kennen de ANWB van de wegenwacht, de routeplanner of wegenkaarten. ANWB Reizen biedt veel reizen aan die vroeger via FOX Verre Reizen en Pharos Reizen werden uitgevoerd. Sinds half 2021 zijn deze reisorganisaties  samengevoegd en wordt alles onder onder de naam ANWB Reizen aangeboden. De ANWB biedt single reizen aan in bijv. Vietnam, Thailand, Indonesië, Costa Rica, Cyprus, Malte, de Verenigde Staten van Amerika, Canada of Zuid-Afrika.

De website van ANWB Reizen voor het boeken van singlereizen

 

Djoser

Djoser is een specialist in het organiseren van groepsrondreizen. De groepen bij Djoser bestaan uit gelijkgestemde reizigers, die gemakkelijk aansluiting vinden met elkaar. De meeste Djoserreizigers zijn tussen 35 en 65 jaar, en in vrijwel elke groep zijn er wel alleenreizenden mannen en vrouwen, naast bijvoorbeeld stellen, samenreizenden vrienden of familieleden. Bij de vertrekdata kun je zien hoe de groep er ongeveer uitziet met mannen/vrouwen, leeftijdgroep en of er singles zijn. Djoser biedt reizen aan in alle werelddelen, zoals in Europa, Afrika, Midden- en Zuid-Amerika, Azië, het Midden-Oosten en Noord-Amerika & Oceanië. Djoser maakt gebruik van deskundige en enthousiaste Nederlandstalige reisbegeleiders. Djoser werkt in alle landen samen met een lokale reisagent. Djoser zet zich in voor duurzame reizen, waarbij rekening gehouden wordt met mensen, milieu, natuur en cultuur. Het keurmerk ‘Travelife’ is het resultaat van deze inzet. Met CO2-compensatie doen ze iets terug voor het klimaat en voor de lokale bevolking. Djoser werkt al jaren samen met UNICEF.

De website van Djoser voor het boeken van singlereizen

 

Koning Aap

Koning Aap organiseert al meer dan 30 jaar reizen voor de reiziger die op zoek is naar een authentieke en bijzondere reiservaring. De rondreizen die worden aangeboden zijn geen specifieke singlereizen. De ervaring tijdens de reis staat centraal. Tijdens een singlegroepsrondreis reis je in kleine groepen met deskundige reisbegeleiding. Er is veel ruimte voor individuele vrijheid. Centraal staat de liefde voor het reizen naar unieke bestemmingen, de persoonlijke aandacht en het op een verantwoorde manier omgaan met de wereld. Alle reizen gaan naar unieke bestemmingen in Europa, Afrika, Latijns-Amerika, Azië, het Midden-Oosten en Oceanië. Koning Aap heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Wist je dat de naam Koning Aap komt uit de zestiende eeuwse Chinese klassieke roman ‘De reis naar het Westen’. Koning Aap is een populaire volksheld in China en speelt een belangrijke rol in de naar hem genoemde Peking Opera. Koning Aap symboliseert inventiviteit, doorzettingsvermogen en optimisme. Eigenschappen die over ter wereld onmisbaar zijn voor reizigers.

De website van Koning Aap voor het boeken van singlereizen

 

OAD

OAD biedt op dit moment 13 singlereizen in Europa aan. Je hebt de keuze uit rondreizen die per touringcar uit Nederland vertrekken of rondreizen waarbij je met het vliegtuig naar je bestemming vliegt en vandaar uit met de bus rondreist. Je overnacht tijdens de reis in meerdere hotels dichtbij de meest interessante bezienswaardigheden. Bij een vliegrondreis wordt de reis per lokale bus uitgevoerd. Deze reizen worden altijd begeleid door een OAD reisleider. Bij alle singlereizen zie je de belangrijkste bezienswaardigheden en monumenten van de door jou uitgekozen bestemming. Je rijdt de mooiste routes en maakt kennis met de cultuur en natuur van een land of regio.

De website van OAD voor het boeken van singlereizen

 

Sawadee

Sawadee organiseert sinds 1983 avontuurlijke rondreizen waarbij genieten en beleven voorop staan. Sawadee staat voor bijzondere reiservaringen, waarbij je de bestemming echt ervaart. Je ziet en beleeft veel en komt in contact met de lokale bevolking. Sawadee biedt 53 bestemmingen voor singlereizen aan in Europa, Afrika, Noord-Amerika, Midden- en Zuid-Amerika, Azië, het Midden-Oosten en Noord-Afrika en Oceanië. Sawadee biedt singlereizen aan in groepsverband voor hen die graag in zijn eentje op reis gaat, maar de bestemming wel in groepsverband wil verkennen. Duurzaam toerisme staat hoog in het vaandel. Het streven is om in elke reis een project op te nemen dat gericht is op natuurbescherming, of waarbij de inkomsten direct terechtkomen bij de lokale bevolking. Een goed streven in deze tijd waarbij duurzaamheid en milieu steeds belangrijker worden.

De website van Sawadee voor het boeken van singlereizen

 

Shoestring

Shoestring biedt singlereizen aan waarbij de je de meest exotische bestemmingen van de wereld ontdekt samen met gelijkgestemde reisgenoten. Je hebt bij Shoestring de keuze om er af en toe alleen op uit te trekken of in het gezelschap van de groep activiteiten te ondernemen. Je leert op deze manier andere landen en culturen kennen en je komt op eenvoudige wijze in contact met medereizigers. De singlereizen van Shoestring zijn ingedeeld naar leeftijd. De singlereizen zijn leeftijdsgebonden. Door te werken met verschillende leeftijdsgroepen, zit er altijd wel een leeftijdsgenoot bij je in de groep. Bij de singlerondreizen mogen geen stelletjes deelnemen. Shoestring biedt op dit moment 81 singlereizen aan binnen Europa, Afrika, Latijns-Amerika, Azië en het Midden-Oosten. Bij de selectie moet je aangeven dat het om een singlereis gaat. De naam is bedacht door de oprichter. Hij spaarde geen schoenveters, hij was een verslaafde globetrotter die jongeren wilde aansporen om de wijde wereld in te trekken. Shoestring werd in 1996 opgericht om de jonge (wereld)reizigers verre bestemmingen te laten ontdekken tegen een scherpe prijs.

De website van Shoestring voor het boeken van singlereizen

 

TUI

TUI is waarschijnlijk de meeste bekende reisorganisatie in dit overzicht. TUI Nederland is de grootste en de oudste reisorganisatie van Nederland. De basis van het huidige TUI Nederland werd in al in 1876 gelegd met de oprichting van Lisonne, de eerste reisorganisatie van Nederland. Er is in die tijd veel verandert, maar ‘Discover your smile’ is gebleven. Veel reizigers reizen met TUI naar bijv. Spanje of Griekenland, maar TUI biedt meer dan alleen zonvakanties. Van reizen worden ook is singles happy. Er is een ruim aanbod van singlereizen binnen en buiten Europa.

De website van TUI voor het boeken van singlereizen

 

Heb jij nog een aanvulling op deze lijst van websites voor het boeken van singlereizen? Via welke website boek jij je singlereizen?

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Vind je mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat jij kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites.

 

Meer lezen

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Mastodon, Pinterest, Bloglovin’ en YouTube.

 

Bewaar op Pinterest

Ik heb een aantal betrouwbare websites voor het boeken van singlereizen voor je op een rijtje gezet. #singlereizen #reisinspiratie #reistip #traveltip #travelinspiration #jtravelblog #jtravel Ik heb een aantal betrouwbare websites voor het boeken van singlereizen voor je op een rijtje gezet. #singlereizen #reisinspiratie #reistip #traveltip #travelinspiration #jtravelblog #jtravel Ik heb een aantal betrouwbare websites voor het boeken van singlereizen voor je op een rijtje gezet. #singlereizen #reisinspiratie #reistip #traveltip #travelinspiration #jtravelblog #jtravel

Ik heb een aantal betrouwbare websites voor het boeken van singlereizen voor je op een rijtje gezet. #singlereizen #reisinspiratie #reistip #traveltip #travelinspiration #jtravelblog #jtravel Ik heb een aantal betrouwbare websites voor het boeken van singlereizen voor je op een rijtje gezet. #singlereizen #reisinspiratie #reistip #traveltip #travelinspiration #jtravelblog #jtravel Ik heb een aantal betrouwbare websites voor het boeken van singlereizen voor je op een rijtje gezet. #singlereizen #reisinspiratie #reistip #traveltip #travelinspiration #jtravelblog #jtravel

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com