Westerborkpad etappe 3 : Station Weesp – Muiderberg

Een hek onderweg op de dijk tussen Muiden en Muiderberg tijdens de 3e etappe van het Westerborkpad

 

Dit is mijn verslag van etappe 3 van het Westerborkpad van Station Weesp naar Muiderberg over een afstand van bijna 11 kilometer. Het Westerborkpad is een lange afstandswandeling van Amsterdam Centraal Station naar Kamp Westerbork in Drenthe. Het wandelen van de 30 etappes van het Westerborkpad is voor mij een lange termijnproject. Ik wandel etappe voor etappe.

Veel plezier bij het lezen van en het bekijken van de foto’s in deze blog over etappe 3 van het Westerborkpad.

 

Wat is het Westerborkpad?

Het Westerborkpad is een Lange-Afstand-Wandelpad (LAW) waarbij je aan de hand van de markeringen onderweg en de route op de website van Wandelnet de wandeling ‘Westerborkpad’ maakt. Het Westerborkpad bestaat uit 30 etappes en heeft een totale lengte van 342 kilometer. De route begint bij Amsterdam Centraal Station en eindigt bij Herinneringscentrum Kamp Westerbork in Drenthe.

De wandelroute loopt zoveel mogelijk in de buurt van het spoor, want dat was de deportatieroute die veel slachtoffers van de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog moesten volgen. De ondertitel van deze route is: Wandelen in het spoor van de Jodenvervolging. Het Westerborkpad is slechts één kant op gemarkeerd. De reden is dat mensen na hun deportatie veelal niet meer terugkwamen. Het is een route langs historische sporen en gedenkplaatsen.

De route van het Westerborkpad is gemarkeerd met wit-rode stickers, met daarin het logo van Kamp Westerbork, prikkeldraad. De markeringen zie je overal onderweg, vooral op verkeersborden en -palen. Tijdens deze etappe heb ik ze bijna niet op hekjes of bankjes gezien. Er is vooral gemarkeerd op plekken waar je kunt twijfelen over de juiste route. Onderweg heb ik heel veel van deze stickers gezien en ook veel stickers en markeringstekens van andere (lange afstands-)wandelingen.

Markeringstekens van het Westerborkpad en andere Lange afstandswandelingen tijdens de 3e etappe van het Westerborkpad

 

Meer over het Westerborkpad lees je in de blogs die al eerder op deze website zijn verschenen.

 

Westerborkpad etappe 3 : Station Weesp – Muiderberg

Weesp

Ik reis per trein naar Station Weesp. De vorige etappe eindigde aan de achterkant van dit station.

Ik begin mijn wandeling vandaag aan de voorkant. Later kom ik er achter dat ik gewoon aan de achterkant verder had moeten gaan, maar ik ben eerder in Weesp geweest en weet waar ik de route moet oppakken. Ik heb maar een heel klein stukje gemist, de spoortunnel en het eerste kleine stuk van de Stationsweg. Nu begin ik bij de kruising van de Herensingel en de Stationsweg.

Mocht je de Stolpersteine in de buurt van het Station van Weesp nog niet gezien hebben: er liggen 6 stuks voor de familie Kanarek aan het Stationsplein 11 en voor de deur van Herensingel 47 liggen 4 struikelstenen voor de familie Gazan. De foto’s van deze 10 struikelstenen zie je in de blog over etappe 2 van Station Diemen naar Station Weesp.

Voor het station van Weesp op het Stationsplein staat een oorlogsmonument. De tekst luidt: 1945 – 1940 – VAN HET PERSONEEL / AAN DE ONDERNEMING. Dit monument is opgericht ter herinnering aan de steun die de directie van de chocoladefabriek Van Houten tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft geboden aan het personeel van de onderneming.

Een oorlogsmonument voor het station van Weesp tijdens de 3e etappe van het Westerborkpad

 

Vanaf de Herensingel 47 loop ik naar de kruising Herensingel – Stationsweg. De route gaat langs het water van de Vecht. Nog voor de brug sla ik rechtsaf (ik wijk hier af van de route) en loop voor de Laurentiuskerk langs. De reden is dat er aan deze kant van het water op vier plekken struikelstenen liggen.

Vanaf de Herengracht in Weesp tijdens de 3e etappe van het Westerborkpad

 

Voor de deur van Herenstraat 20 liggen 3 struikelstenen voor de familie van den Berg, voor de deur van Torenstraat 4 liggen 4 struikelstenen voor de familie Marx en op Herengracht 31 ligt voor het moderne gebouw op het pleintje de struikelsteen voor dhr. Matzner. Ik steek de Zwaantjesbrug over en voor de deur van Binnenveer 11 (bij de lingeriewinkel ’t Zwaantje) liggen de 2 struikelstenen voor de familie Vleeschhouwer.

Ik loop terug naar de Sluisbrug bij de Hoogstraat en vervolg de officiële route.

De Sluisbrug in Weesp tijdens de 3e etappe van het Westerborkpad

 

Vanaf de Hoogstraat sla ik de tweede straat rechtsaf de Slijkstraat in. Ook in deze straat liggen op 2 adressen struikelstenen: voor de deur van nr. 20 liggen 4 Stolpersteine voor de familie Wonder en voor de deur van nr. 28a liggen 2 struikelstenen voor de dames Schulman.

Ik sla bij de tweede straat linksaf en sta voor de synagoge en het Joods Monument. Op de grond voor de synagoge liggen in totaal 13 struikelstenen voor families van wie de huizen niet meer bestaan: familie Brilleslijper (4 stuks), familie Menko (2 stuks), familie Rood (2 stuks), familie de Vries (2 stuks) en de familie Muller (3 stuks). De synagoge is sinds 1997 weer in gebruik als synagoge. Naast de struikelstenen er een plaquette in de zijgevel gemetseld ter herinnering aan alle omgekomen Joden uit Weesp.

De Synagoge in Weesp tijdens de 3e etappe van het Westerborkpad

 

Aan de overkant voor de deur van Nieuwstraat 10 liggen 4 struikelstenen voor de familie Wonder. Een eindje verder richting de kerk sla ik rechtsaf een smalle steeg, de Steutelsteeg, in. Voor de deur van nr. 3 liggen de 3 struikelstenen voor de familie Van Hal. Samuel van Hal was voorzanger in de synagoge. Hij was een belangrijk persoon in de Joodse gemeente van Weesp. De familie werd in de Tweede Wereldoorlog gedwongen om naar Amsterdam te verhuizen (ze woonden daar aan de Nieuwe Keizersgracht). Het gezin werd in 1943 gedeporteerd naar Westerbork en vermoord in Auschwitz.

Ik loop terug naar de Nieuwstraat. Aan de linkerkant staat het stadhuis van Weesp.

Het stadhuis van Weesp tijdens de 3e etappe van het Westerborkpad

 

Net voor het stadhuis sla ik, nadat ik eerst een foto van het mooie stadhuis heb gemaakt, linksaf de Gasthuissteeg in. Daarna sla ik rechtsaf de Middenstraat in. Op het pleintje bij nr. 93 liggen 6 struikelstenen voor de familie Presser. Ik loop een eindje verder de Middenstraat in en sla de Claes Dellsteeg in. Voor nr. 5 (dit zijn een paar groene deuren en niet echt een woonhuis o.i.d.) liggen 2 struikelstenen voor de familie van Bergen.

Ik loop terug de Middenstraat in en sla dan rechtsaf de Pieter Jacobstraat in. Aan het eind van deze straat sta je recht tegenover de Lange Vechtbrug. Voor ik de brug oversteek bezoek ik de laatste 5 struikelstenen in Weesp. Deze liggen voor de deur van Hoogstraat 38. Deze zijn voor de familie van Bergen.

In Weesp liggen in totaal 59 Stolpersteine. Ik heb ze allemaal gezien. Zie ook mijn route verder op in deze blog waarin ik ze allemaal heb ingetekend. ⬇️

Stolpersteine in Weesp tijdens de 3e etappe van het Westerborkpad Een paar van de in totaal 59 Stolpersteine in Weesp

 

Lees meer: Stolpersteine / Struikelstenen

 

Ik steek de Lange Vechtbrug over.

De Lange Vechtbrug in Weesp tijdens de 3e etappe van het Westerborkpad

 

Direct achter de Lange Vechtbrug ligt aan de voet van Fort Ossenmarkt het Oorlogsmonument van Weesp: Weduwe met kind. Op de plaquette alle namen van de 59 vermoorde Joden uit Weesp die in de stad herdacht worden met de Stolpersteine. Op de plaquette staan ook de namen van niet Joodse inwoners van Weesp die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen. Een indrukwekkend monument en een mooie plek met het fort op de achtergrond.

Het oorlogsmonument van Weesp tijdens de 3e etappe van het Westerborkpad

 

Fort Ossenmarkt is een rond bakstenen torenfort uit 1861. Dit fort is onderdeel van de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het fort is nu een verzamelplaats voor culturele en historische instellingen en helaas niet toegankelijk. Op het eilandje is ook een tuin gevestigd. Mocht je zin hebben, kun je rond het fort lopen om de theetuin te bezoeken.

Fort Ossenmarkt in Weesp tijdens de 3e etappe van het Westerborkpad

 

Ik heb geen uitgebreide wandeling door Weesp gemaakt. Ik ben hier al eerder geweest en heb me nu aan de route van het Westerborkpad gehouden. Wil je een wandeling door vestingstad Weesp maken, dan raad ik je deze wandelroute aan.

Ik loop vanaf Fort Ossenmarkt rechtdoor de brug over de Vecht over.

 

Tussen Weesp en Muiden

Na de brug over de Vecht sla ik linksaf en volg de asfaltweg onder het spoorviaduct door. De weg is smal en als voetganger maak je net als auto’s en fietsers gebruik van dezelfde weg. Let dus goed op.

De spoortunnel in Weesp tijdens de 3e etappe van het Westerborkpad

 

Wat volgt is een ongeveer 4 kilometer lange wandeling via de Lange Muiderweg met aan de ene kant woonschepen in de Vecht en aan de andere kant landerijen en af een toe een boerderij. Van de Vecht zie je niet veel want de woonboten belemmeren het uitzicht en ligt er een keer geen woonboot, is het riet wat het uitzicht belemmert.

Onderweg is genoeg te zien, zoals loslopende kippen, varkens en mooie vergezichten.

Een varken onderweg tussen Weesp en Muiden tijdens de 3e etappe van het Westerborkpad

Het uitzicht onderweg tussen Weesp en Muiden tijdens de 3e etappe van het Westerborkpad

Even uitrusten tussen Weesp en Muiden tijdens de 3e etappe van het Westerborkpad

 

Ik passeer de snelweg A1.

De kruising met de A1 tussen Weesp en Muiden tijdens de 3e etappe van het Westerborkpad

 

Over de Vecht ligt de Spieringbrug die aangeeft dat ik in Muiden ben gearriveerd.

De brug bij Muiden tijdens de 3e etappe van het Westerborkpad

 

Ik loop nog een stukje rechtdoor en loop met de bocht mee onder een tunneltje door en langs een paar schitterende oude schepen (aan de overkant liggen een paar dure moderne jachten).

De haven van Muiden tijdens de 3e etappe van het Westerborkpad

 

Muiden

Ik loop Muiden binnen.

Muiden tijdens de 3e etappe van het Westerborkpad

 

En sla linksaf, de ophaalbrug en de Keetpoortsluis over.

De Keetpoortsluis in Muiden tijdens de 3e etappe van het Westerborkpad

De brug bij de Keetpoortsluis in Muiden tijdens de 3e etappe van het Westerborkpad

 

Ik wijk weer even af van de route want de route gaat naar links en ik sla rechtsaf. Dit omdat ik bij Gebouw F van de vestingwerken van Muiden een korte lunchbreak neem. Even zitten.

Gebouw F in Muiden tijdens de 3e etappe van het Westerborkpad

 

Tijd om veel van Muiden en bijv. het Muiderslot te bezoeken is er niet want de wandeling is nog lang en gaat door tot Muiderberg. Maar Muiden en het Muiderslot heb ik een dag voor de intelligente lockdown i.v.m. de coronacrisis in maart 2020 nog bezocht. Ook hier blijf ik de route van het Westerborkpad volgen.

 

Lees meer: Een wandeling in Muiden en een bezoek aan het Muiderslot

 

Ik loop terug naar de plek waar ik van de route afweek en wandel de Herengracht verder af. Het is hier net als in Weesp rustig op straat. Er zijn een paar toeristen maar niet veel. Aan de rechterkant staan twee kerken, de Grote Kerk van Muiden (iets achteraf) en de Nicolaasstraat. Ik kom in het centrum van Muiden aan. De vorige keer dat ik hier was, werd er druk aan de Grote Zeesluis gewerkt, die renovatie is inmiddels afgerond. De sluis is weer in werking want als ik er ben, varen er van beide kanten boten door de sluis en dus moet de brug over de Vecht open.

De Grote Zeesluis in Muiden tijdens de 3e etappe van het Westerborkpad

 

Ik sla bij de sluisbrug rechtsaf, de Naarderstraat in. Deze straat komt uit bij het Muizenfort, ook wel gebouw C genoemd. Nu is hier het bezoekerscentrum en het VVV-kantoor van Muiden gevestigd.

Het Muizenfort in Muiden tijdens de 3e etappe van het Westerborkpad

 

Net voorbij het Muizenfort loop ik de brug van de Noordpolderweg over. Direct na de brug gaat de officiële route verder over een onverharde grasdijk. Mocht je dat niet willen, kun je rechtdoor lopen via Noordpolderweg. Je komt bij de Dijkweg uit op hetzelfde punt. Ik kies voor het onverharde pad.

Het begin van het onverharde pad in Muiden tijdens de 3e etappe van het Westerborkpad Bij het hek is het begin van het onverharde pad in Muiden

 

Tussen Muiden en Muiderberg

Via een overstap en een hoop modder en blubber (het heeft de dagen voor mijn wandeling veel geregend) kom ik uit op de dijk die rondom het Muiderslot loopt. Het is hier vies en glibberig. Ik moet ontzettend goed opletten waar ik loop. Het is een bochtig pad die uiteindelijk uitkomt bij de dijk bij het IJmeer.

Een hek in Muiden aan het begin van het onverharde pad tijdens de 3e etappe van het Westerborkpad Het eerste hek in Muiden aan het begin van het onverharde pad

Het Muiderslot in Muiden tijdens de 3e etappe van het Westerborkpad Het Muiderslot in Muiden

Het onverharde pad bij Muiden tijdens de 3e etappe van het Westerborkpad Het onverharde pad bij Muiden

Een hek in Muiden aan het eind van het onverharde pad en aan het begin van de dijk tijdens de 3e etappe van het Westerborkpad Het hek in Muiden aan het eind van het onverharde pad en aan het begin van de dijk

 

Ik sla rechtsaf de dijk op en passeer een paar grazende koeien. Gelukkig doen ze niets en grazen ze lekker door. De dijk is beter begaanbaar dan het deel om het Muiderslot.

Het uitzicht vanaf de dijk bij Muiden tijdens de 3e etappe van het Westerborkpad

Koeien op de dijk bij Muiden tijdens de 3e etappe van het Westerborkpad

 

Ik blijf de dijk kilometers lang volgen, af en toe moet ik via een overstapje een hek passeren. Wat opvalt is dat het heel glad en blubberig is rond die opstapjes. Dit terwijl de dijk verder goed te belopen is. Op een gegeven moment kom ik uit waar de verharde Noordpolderweg overgaat in de Dijkweg. Hier neem ik een korte pauze.

Een hek onderweg op de dijk bij Muiden tijdens de 3e etappe van het Westerborkpad

Een obstakel onderweg op de dijk tussen Muiden en Muiderberg tijdens de 3e etappe van het Westerborkpad

 

Hier kun je er ook weer voor kiezen om verhard, via de Dijkweg die parallel aan de dijk loopt, of onverhard via de dijk te lopen. Ik ga verder op het onverharde stuk. Achter een paar huizen langs en via een paar overstapjes loop ik opnieuw kilometers lang over de dijk.

Een hek op de dijk tussen Muiden en Muiderberg tijdens de 3e etappe van het Westerborkpad

Een hek onderweg op de dijk tussen Muiden en Muiderberg tijdens de 3e etappe van het Westerborkpad

De dijk tussen Muiden en Muiderberg met rechts het verharde pad tijdens de 3e etappe van het Westerborkpad

Uitzicht op Almere vanaf de dijk tussen Muiden en Muiderberg tijdens de 3e etappe van het Westerborkpad Uitzicht op Almere vanaf de dijk tussen Muiden en Muiderberg

 

Mocht je spijt hebben om onverhard dan wel verhard te gaan lopen, onderweg kom je geen mogelijkheid tegen om makkelijk te switchen. De dijk is best hoog.

Dan ben ik bij het bord Muiderberg en verlaat ik, na het passeren van het Echobos aan de rechterkant, de dijk.

Muiderberg tijdens de 3e etappe van het Westerborkpad

 

Muiderberg

Ik loop Muiderberg in. Op de kruising van de Dijkweg en het kerkpad heb je de mogelijkheid om nr. 030 van het Westerbork Luisterpad te beluisteren. Het teken is te zien op de lantaarnpaal net voor de boskapel en de dikke steen, een monument ter herinnering aan Graaf Floris V.

Het Westerbork Luisterpad in Muiderberg tijdens de 3e etappe van het Westerborkpad Het Westerbork Luisterpad in Muiderberg

 

Ik loop via de Brink en de Echolaan naar de Googweg. Aan de rechterkant staan 3 betonnen bunkers, dit zijn groepsschuilplaatsen van het type P Echolaan. Dit zijn Nederlandse groepsschuilplaatsen die onderdeel zijn van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en ook van de Stelling van Amsterdam. De schuilplaatsen waren bedoeld als onderkomen bij beschietingen en bombardementen, als de loopgraven tussen de schuilplaatsen niet genoeg dekking boden. Het principe was gebaseerd op de strijdwijze in de Eerste Wereldoorlog. De groepsschuilplaatsen werden in 1939 en 1940 gebouwd. Een aantal waren nog niet voltooid bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Deze zijn later ook niet meer afgebouwd. Deze personele bunkers werden door de Duitsers ‘Pyramiden’ genoemd, vanwege de vorm van de bunker. Er liggen veel meer van deze groepsschuilplaatsen in Muiderberg. Je vindt de plekken op de website van Traces of War.

Groepsschuilplaats van het type P aan de Echolaan in Muiderberg tijdens de 3e etappe van het Westerborkpad Groepsschuilplaats van het type P aan de Echolaan in Muiderberg

 

Ik loop verder langs de lange muur van de Joodse begraafplaats. Bij de Joodse begraafplaats heb je de mogelijkheid om nr. 040 van het Westerbork Luisterpad te beluisteren. De QR code vind je op de lantaarnpaal met het informatiebordje over de begraafplaats.

Ik loop door het hek van de begraafplaats en rechtdoor naar het monument naast het metaarhuis (= een lijkenhuis bedoeld voor het ritueel reinigen van de overledenen). Dit is de grootste Joodse begraafplaats van Nederland. De begraafplaats dateert al uit 1642. Het is niet de oudste Joodse begraafplaats in Nederland, dat is de Joodse begraafplaats in Oudekerk aan den Amstel. Indrukwekkend is het monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de holocaust en het monument dat herinnert aan de vermoorde rabbijnen van Amsterdam. Deze begraafplaats is nog altijd in gebruik. Ik maak een korte ronde over de begraafplaats. Het is nl. bijna sluitingstijd. De begraafplaats is zondag t/m donderdag geopend van 09.00-16.00 uur, op vrijdag van 09.00-14.00 uur en op zaterdag (sabbat) is de begraafplaats gesloten. Erg strikt in het hanteren van de sluitingstijden zijn ze niet, want ik loop pas rond 16.20 uur de begraafplaats af.

De entree van de Joodse begraafplaats in Muiderberg tijdens de 3e etappe van het Westerborkpad

Het monument voor de slachtoffers van de holocaust op de Joodse begraafplaats in Muiderberg tijdens de 3e etappe van het Westerborkpad Het monument voor de slachtoffers van de holocaust op de Joodse begraafplaats in Muiderberg

De Joodse begraafplaats in Muiderberg tijdens de 3e etappe van het Westerborkpad

De Joodse begraafplaats in Muiderberg tijdens de 3e etappe van het Westerborkpad

 

Ik loop terug langs de Googweg naar de Gerard Doulaan. Vanaf de Gerard Doulaan neem ik bus 110 naar Station Weesp en vanaf dit station reis ik per trein en bus terug naar huis.

De route in Muiderberg loopt iets anders dan ik hem heb gelopen kom ik bij het schrijven van deze blog achter, maar de 4e etappe begint weer waar deze eindigt. Ik start mijn wandeling dan weer vanaf de Gerard Doulaan en zal dan ook het oorlogsmonument van Muiderberg opzoeken, want die heb ik dit keer gemist.

Dit was een leuke etappe met veel afwisseling: een paar steden met veel herinneringen aan de Joden en onverhard lopen in de natuur.

 

Mijn route

 

De volledige route van het Westerborkpad staat ook op Wandelnet of als je liever een boekje in handen hebt:

 

Gids met de volledige routebeschrijving van het Westerborkpad

 

Praktische informatie

Afstand van etappe 3 van het Westerborkpad

De derde etappe van het Westerborkpad loopt vanaf Station Weesp naar de Joodse Begraafplaats in Muiderberg. De afstand van deze derde etappe is 10,7 kilometer. Mijn wandeling was iets langer omdat ik in Weesp op zoek ging naar de Stolpersteine.

 

Bereikbaarheid van de derde etappe van het Westerborkpad

Station Weesp is vanuit het hele land goed bereikbaar. Er stoppen veel treinen die vanuit daar weer alle kanten op gaan. Ik heb een rechtstreekse trein vanuit Station Weesp naar mijn woonplaats.

Het station van Weesp tijdens de 3e etappe van het Westerborkpad De achterkant van Station Weesp

 

Muiderberg is minder makkelijk bereikbaar. Buslijn 110 rijdt ’s ochtends 1x per uur vanaf Station Weesp of Station Naarden-Bussum via Muiderberg. ’s Middags zijn er een paar andere mogelijkheden, je kunt dan ook buslijn 210 of 209 nemen. De laatste buslijn rijdt ’s ochtends vanaf Station Bijlmer Arena naar Laren en ’s middags alleen vanaf Laren naar Station Bijlmer Arena. Buslijn 210 rijdt ’s ochtends vanaf Station Weesp naar Station Naarden Bussum en alleen ’s middags tussen Station Naarden-Bussum en Station Weesp. Kijk voor actuele tijden op de website van Connexxion.

 

Horeca onderweg

Op het station van Weesp is Stationshuiskamer Weesp te vinden. In het centrum van Weesp en Muiden zijn genoeg horecamogelijkheden.

In Muiderberg is op de hoek van de Googweg en de Gerard Doulaan Hotel-Restaurant Het Rechthuis gevestigd.

Hotel-Restaurant Het Rechthuis in Muiderberg tijdens de 3e etappe van het Westerborkpad

 

Net buiten het centrum van Weesp aan de Achtergracht is een Albert Heijn gevestigd.
In het centrum van Muiden is de Muidernier gevestigd. Grote supermarktketens vind je niet in het centrum van Muiden.
In Muiderberg is een Spar gevestigd. Deze ligt iets van de route af aan de Dorpsstraat.

 

Overnachten onderweg

In Weesp zijn meerdere accommodaties en B&B te vinden.

Ook in Muiden zijn meerdere hotels gevestigd.

In Muiderberg kun je in Hotel-Restaurant Het Rechthuis, A-Mi-Go-S, Private guesthouse near Amsterdam en Bed & Breakfast de Echo overnachten.

 

Heb jij wel eens een etappe van het Westerborkpad gelopen? Wat vond je er van? Heb je een andere aanbeveling voor een lange-afstandswandeling?

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Meer lezen

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest
Een verslag van etappe 3 van de lange-afstandswandeling Westerborkpad. Deze derde etappe loopt van Station Weesp via Muiden naar Muiderberg. Mijn belevenissen en mijn route lees je in deze blog. Loop je mee? #weesp #muiden #muiderberg #westerborkpad #etappe3 #geschiedenis #tweedewereldoorlog #wandelen #hiken #jtravel #jtravelblog Een verslag van etappe 3 van de lange-afstandswandeling Westerborkpad. Deze derde etappe loopt van Station Weesp via Muiden naar Muiderberg. Mijn belevenissen en mijn route lees je in deze blog. Loop je mee? #weesp #muiden #muiderberg #westerborkpad #etappe3 #geschiedenis #tweedewereldoorlog #wandelen #hiken #jtravel #jtravelblog Een verslag van etappe 3 van de lange-afstandswandeling Westerborkpad. Deze derde etappe loopt van Station Weesp via Muiden naar Muiderberg. Mijn belevenissen en mijn route lees je in deze blog. Loop je mee? #weesp #muiden #muiderberg #westerborkpad #etappe3 #geschiedenis #tweedewereldoorlog #wandelen #hiken #jtravel #jtravelblog

Een verslag van etappe 3 van de lange-afstandswandeling Westerborkpad. Deze derde etappe loopt van Station Weesp via Muiden naar Muiderberg. Mijn belevenissen en mijn route lees je in deze blog. Loop je mee? #weesp #muiden #muiderberg #westerborkpad #etappe3 #geschiedenis #tweedewereldoorlog #wandelen #hiken #jtravel #jtravelblog Een verslag van etappe 3 van de lange-afstandswandeling Westerborkpad. Deze derde etappe loopt van Station Weesp via Muiden naar Muiderberg. Mijn belevenissen en mijn route lees je in deze blog. Loop je mee? #weesp #muiden #muiderberg #westerborkpad #etappe3 #geschiedenis #tweedewereldoorlog #wandelen #hiken #jtravel #jtravelblog Een verslag van etappe 3 van de lange-afstandswandeling Westerborkpad. Deze derde etappe loopt van Station Weesp via Muiden naar Muiderberg. Mijn belevenissen en mijn route lees je in deze blog. Loop je mee? #weesp #muiden #muiderberg #westerborkpad #etappe3 #geschiedenis #tweedewereldoorlog #wandelen #hiken #jtravel #jtravelblog

Geen reacties

Geef een reactie

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotel



Booking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com