Westerborkpad etappe 6 : Station Hilversum – Station Hilversum Sportpark

De Hoorneboegse Heide tijdens de 6e etappe van het Westerborkpad

 

Dit is mijn verslag van etappe 6 van het Westerborkpad van Station Hilversum naar Station Hilversum Sportpark over een afstand van 13,8 kilometer. Het Westerborkpad is een lange afstandswandeling van Amsterdam Centraal Station naar Kamp Westerbork in Drenthe. Het wandelen van de 30 etappes van het Westerborkpad is voor mij een lange termijnproject. Ik wandel etappe voor etappe.

Veel plezier bij het lezen van en het bekijken van de foto’s in deze blog over etappe 6 van het Westerborkpad.

 

Wat is het Westerborkpad?

Het Westerborkpad is een lange-afstandswandeling van 342 kilometer. Het Westerborkpad bestaat uit 30 etappes. De route begint bij Amsterdam Centraal Station en eindigt bij Herinneringscentrum Kamp Westerbork in Drenthe. De wandelroute loopt zoveel mogelijk in de buurt van het spoor, want dat was de deportatieroute die veel slachtoffers van de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog moesten volgen. De ondertitel van deze route is: Wandelen in het spoor van de Jodenvervolging. Het Westerborkpad is slechts één kant op gemarkeerd. De reden is dat mensen na hun deportatie veelal niet meer terugkwamen. Het is een route langs historische sporen en gedenkplaatsen.

De route van het Westerborkpad is gemarkeerd met wit-rode stickers, met daarin het logo van Kamp Westerbork. De markeringen zie je overal onderweg, vooral op verkeersborden, -palen, maar ook op brugleuningen of op een bankje. Er is vooral gemarkeerd op plekken waar je kunt twijfelen over de juiste route. Onderweg heb ik heel veel van deze stickers gezien. Je kunt ook nog de oude stickers tegenkomen, rood-blauw met het logo van Kamp Westerbork.

Ik volg het Lange-Afstand-Wandelpad (LAW) Westerborkpad aan de hand van markeringen onderweg en de route op de website van Wandelnet en sinds de 5e etappe ook via de GPS op mijn telefoon.

Het markeringsteken van het Westerborkpad tijdens de 6e etappe van het Westerborkpad

 

Meer over het Westerborkpad lees je in de blogs die al eerder op deze website zijn verschenen.

 

Westerborkpad etappe 6 : Station Hilversum – Station Hilversum Sportpark

Hilversum

Ik reis per trein naar Station Hilversum, de plek waar de 5e etappe eindigt. Nu loop ik aan de voorkant het station uit. Tijdens de vorige etappe kwam ik aan de achterkant het station binnen. Op het grote Stationsplein is het VVV-kantoor gevestigd en niet meer zoals in het boekje staat op de Kerkbrink.

Voor het VVV-kantoor staat het Monument van verdraagzaamheid. Het zijn stenen handen gevouwen om twee libellen in glas. Het beeld, gemaakt door Edo van Tetterode, staat hier naar aanleiding van de moord op Michael Poyé uit Huizen in september 1986 door rechts-extremisten. Het beeld Tolerantie is een initiatief van vrienden van Michael. Op de zwart granieten voet is aan vier zijden in verschillende talen het woord ‘verdraagzaamheid’ gegraveerd. De daad van zinloos geweld vond plaats op het Stationsplein. Voor het beeld ligt een stoeptegel met een lieveheersbeestje, het symbool van zinloos geweld.

Monument van Verdraagzaamheid voor het station van Hilversum tijdens de 6e etappe van het Westerborkpad Monument van Verdraagzaamheid voor het station van Hilversum

 

Ik steek de straat over en loop voor ik de route oppak naar de Leeuwenstraat. Aan de rechterkant voor huisnummer 36 liggen 3 Stolpersteine voor Duifje, Nathan en Samnuel Cohen. Er liggen maar liefst 409 Stolpersteine in Hilversum. Tijdens deze route heb ik er 57 in mijn route opgenomen.

Ik loop terug naar de Kampstraat en vandaar door de Spoorstraat. Voor je van de Spoorstraat naar de Kerkstraat loopt kun je de volgende Stolpersteine voor Bertha en Betje Troostwijk aan de Groest 62 bezoeken. Deze 2 struikelstenen liggen voor de deur van Backwerk, aan rechterkant, direct op de hoek. wat opvalt is het ontbreken van huisnummers, het is echt goed zoeken om een huisnummer te vinden. Niet alleen aan de Groest maar in het hele centrum van Hilversum.

Ik loop verder de Kerkstraat door tot aan de Zeedijk. Voor de deur van Glamour Fashion op nummer 4 liggen 5 struikelstenen voor de familie David en Milka Traubenberg. Direct op de hoek voor de leegstaande winkel van Kerkstraat 35 (naast de T-Mobile) liggen aan de linkerkant de struikelstenen voor familie Krant. Aan de overkant voor de Etos op Kerkstraat 60 liggen twee stenen voor Joseph en Philip Corper. En voor de deur van Simon Levelt op Kerkstraat 104 liggen maar liefst 8 Stolpersteine voor de familie Schijveschuurder en Jacob Vrachtdoender.

Stolpersteine/Struikelstenen in Hilversum tijdens de 6e etappe van het Westerborkpad Stolpersteine/Struikelstenen in Hilversum tijdens de 6e etappe van het Westerborkpad

 

Lees meer: Stolpersteine / Struikelstenen

 

Mauthausensteen

Ik loop daarna een stukje niet helemaal volgens de route, maar alle wegen leiden naar Rome en ik vind de kerk in de Oude Torenstraat al snel. Tegenover de kerk is de ingang van de oude begraafplaats. In het midden van de begraafplaats uit 1792 staat een zuil. Wat de betekenis is van deze zuil heb ik niet kunnen achterhalen. Achter de zuil  staat het monument ‘Gedenk te Sterven’, een monument voor de leerlingen van Het Nieuwe Lyceum die tijdens de oorlogsjaren zijn omgekomen, waaronder een paar Joodse kinderen.

Het Monument 'Het Nieuwe Lyceum' in Hilversum tijdens de 6e etappe van het Westerborkpad Het Monument ‘Het Nieuwe Lyceum’ in Hilversum

 

Als je bij de zuil naar links gaat, zie je in het gras tegen de muur aan de rechterkant de Mauthausensteen. De steen werd door Bill Minco, een Joodse verzetsstrijder, meegenomen uit de steengroeven van concentratiekamp Mauthausen. Hij was ter dood veroordeeld vanwege zijn aandeel in het geuzenverzet, maar zijn vonnis werd omgezet in levenslange gevangenisstraf, waardoor hij de concentratiekampen heeft overleefd. Als teken voor de komende generaties is deze steen uit het concentratiekamp Mauthausen in een bakstenen sokkel gemetseld. Voor je de begraafplaats of Stadstuin De Hof, zoals het nu heet, verlaat zie je nog een informatiepaneel. Ik vond de begraafplaats er nogal verwaarloosd uitzien door het hoge gras, waardoor de oude grafzerken niet meer te lezen zijn. Een indrukwekkende plek maar jammer dat het er zo slecht bij ligt.

Het Mauthausenmonument in Hilversum tijdens de 6e etappe van het Westerborkpad Het Mauthausenmonument in Hilversum

 

In etappe 6 van het Westerborkpad zijn ook weer twee plekken die voorkomen bij het WesterborkLuisterpad opgenomen. Wat dit keer opvalt is dat de nummers niet overeenkomen met de stickers op de lantaarnpalen en dat de QR-codestickers niet voor de huizen maar op de route liggen. Dit terwijl de huizen waar het overgaat een eindje verderop in de straat liggen. Als ik de begraafplaats afloop, zie ik direct onder de markeringssticker van de route van het Westerborkpad een sticker met nr. 6-1. Dit verhaal gaat over het huis in de Torenlaan 38. Ik loop naar dit huis op nr. 38, maar daar is verder niets te zien.

Het markeringsteken van het WesterborkLuisterpad tijdens de 6e etappe van het Westerborkpad Het markeringsteken van het WesterborkLuisterpad

 

Verder door Hilversum

Vanaf de begraafplaats sla ik linksaf  en weer rechtsaf, de Vaartweg op. In een zijstraat van de Vaartweg, de Havenstraat liggen voor nr. 17 en 2d in totaal 5 struikelstenen: voor nr. 17 (voor de deur van Bazs aan de linkerkant) liggen twee struikelstenen voor Ester en Salomo Frenk en voor de deur van de massagesalon op nr. 2d liggen 3 struikelstenen voor de familie Jas.

De weg hierna wordt saai. Je loopt een heel stuk tot aan het Essotankstation aan de linkerkant langs de drukke Vaartweg. Het enige interessante punt aan deze weg is voor het Bergstaete gebouw bij nr. 44a de 4 struikelstenen voor de familie Cohen en Eva van Dantzig. En in een zijstraat, de Roeltjesweg ligt helemaal aan het eind van de straat aan de rechterkant een Stolperstein voor Louis van Someren.

Na het Essostation loop ik verder via de Loosdrechtsweg en de Bodemanstraat. Hier hoef je niet af te wijken van de route want je loopt  bijna over de struikelstenen heen. Als je aan de rechterkant blijft lopen liggen er twee struikelstenen voor huisnr. 6 (voor Jetje en Levie van Straten) en vier struikelstenen (voor familie Aa) voor huis nummer 18. Op de hoek met de Vossenstraat zie ik een sticker met nr. 6-2. Dit verhaal gaat over het huis in de Vossenstraat 63. Ik ben deze straat niet ingelopen en ik heb dus ook de Stolperstein niet gezien.

Aan het eind van de Bodemanstraat kom ik uit bij een rotonde. Ik wijk een paar meter af van de route om voor de deuren van de Gijsbrecht van Amstelstraat 406 en 408 voorlopig de laatste zeven Stolpersteine te bekijken: 1 voor Elisabeth de Groot-Beekman en 6 voor de familie de Santcroos.

Ik steek de rotonde half over en aan de linkerkant passeer ik de Joodse begraafplaats. Deze begraafplaats is helaas gesloten. Ik krijg via de intercom/voicemail geen contact en moet een bezoek aan dit kerkhof helaas overslaan.

Gebouw voor de gesloten Joodse Begraafplaats in Hilversum tijdens de 6e etappe van het Westerborkpad Gebouw voor de gesloten Joodse Begraafplaats in Hilversum

 

Over het deel langs de Vreelandseweg en de Diependaalselaan kan ik kort zijn. Het is een kwestie van meters maken. Er is niets te zien en te beleven.

Ik maak een lunchstop bij Winkelcentrum Kerkelanden. Ik loop na de lunch om het winkelcentrum een door een parkje en kom uit in de Oscar Romerolaan. Dit is een weg over een bedrijventerrein, ook daar is verder niets bijzonders te zien. Aan het eind steek ik de weg over en kom via een bosrijk fietspad uit op de Loosdrechtseweg en de Van Ghentlaan. Dit is een drukke verkeersweg die mij Hilversum uitleidt.

Fietspad naar de Van Genthlaan in Hilversum tijdens de 6e etappe van het Westerborkpad Het fietspad naar de Van Genthlaan in Hilversum

 

Nieuw-Loosdrecht

Even later loop ik Nieuw-Loosdrecht in. Voor de rotonde aan het eind van de Van Ghentlaan is aan de linkerkant het Jaap Zeldenrijk plantsoen. Een zeer indrukwekkende plek tijdens etappe 6 van het Westerborkpad. Er is hier zoveel te zien:

  • Het oorlogsmonument: dit is het eerste oorlogsmonument van Nederland
  • Het bord met de namen van 12 Loosdrechtse oorlogsslachtoffers en 10 slachtoffers die hier gefusilleerd zijn op 20 maart 1945. Dit bord ligt links van het oorlogsmonument.
  • De Joodse gedenksteen (rechts van het oorlogsmonument) met de namen van kinderen en leiders van jeugdalijah Loosdrecht die vermoord werden in de concentratiekampen of tijdens verzetswerk omkwamen. In september 1939 vestigde een groep Duitssprekende Joodse jongeren zich in het Paviljoen Loosdrechtse Rade. De jongeren waren tussen de 15 en 17 jaar oud en werden allen (na zonder ouders te zijn gevlucht uit Duitsland of Oostenrijk) opgevangen door de jeugdalijah. De ‘alijahjeugd’ of ‘Palestina-pioniers’, zoals ze in Loosdrecht bekend stonden, bereidden zich vanuit het paviljoen voor op emigratie naar Palestina. In 1941 verbleven er nog 48 pupillen. Mede dankzij de hulp van de Westerweelgroep heeft 70% van hen de oorlog in de onderduik weten te overleven. De namen van hen die werden gepakt en niet terugkeerden, staan op het monument.
  • Drie informatiepanelen over het monument, Loosdrecht in de oorlog, de fusillade, de Palestina-pioniers, laatste oorlogsmaanden en een lijst met de oorlogsslachtoffers in Loosdrecht.

Ik ben er stil van en moet het rustig zittend op een bankje in het plantsoen even op mij laten inwerken. Wat is hier veel gebeurd.

Oorlogsmonument in Nieuw-Loosdrecht tijdens de 6e etappe van het Westerborkpad Het Oorlogsmonument in Nieuw-Loosdrecht

 

Via de Nieuwe Loosdrechtseweg en het St. Annapad/Dennenlaan loop ik Nieuw-Loosdrecht uit.

 

Hoorneboegse Heide

Het mooiste deel van etappe 6 van het Westerborkpad is de Hoorneboegse Heide. De Hoorneboegse Heide ligt ten zuiden van de bebouwde kom van Hilversum. Het is een natuurgebied van ongeveer 190 hectare dat wordt beheerd door het Goois Natuurreservaat. Je kunt, zo lees ik op de borden, hier runderen tegenkomen. Ik heb ze niet gezien.

Het eerste deel gaat door de bossen. Onderweg kom ik weinig mensen tegen. Heerlijk die rust, in tegenstelling tot het deel langs de grote weg met het voortrazende verkeer. De paden zijn hier ook onverhard met af en toe een gravelpad maar meestal zijn het bospaden.
Bospad in het Loosdrechtsebos tijdens de 6e etappe van het Westerborkpad

Bospad in het Loosdrechtsebos tijdens de 6e etappe van het Westerborkpad Bospaden in het Loosdrechtsebos

 

Aan het eind van het bospad kom ik uit bij een klaphekje en daar loop ik de heide op. Hier is het wat drukker, vooral met mensen die hun hond uitlaten. Dat mag hier. De honden mogen, ondanks dat er aangegeven wordt dat er grazers zijn, nog onaangelijnd rondhollen.

Op de Hoorneboegse Heide tijdens de 6e etappe van het Westerborkpad De Hoorneboegse Heide

 

Via een gravelpad loop ik recht af op een paddenstoel. Moet hier linksaf en kom uit in een open deel van de heide. Hier moet ik naar een rood hek tussen witte pilaren die ik in de verte zie. Geen idee of ik het goede pad heb gekozen maar ik ben bij het hek.

Op de Hoorneboegse Heide tijdens de 6e etappe van het Westerborkpad De Hoorneboegse Heide

 

Ik loop parallel aan een hek dat het gebied scheidt van een paar huizen. Ik passeer in totaal drie rode hekken en witte pilaren. Bij de derde hek ligt een steen met een voetstap en het opschrift voetpad.

Op de Hoorneboegse Heide tijdens de 6e etappe van het Westerborkpad

Op de Hoorneboegse Heide tijdens de 6e etappe van het Westerborkpad De Hoorneboegse Heide

 

Hier ga ik linksaf een gravelpad op. Heerlijk wat een mooi bosgebied is dit. Wat in dit opvalt is de grote hoeveelheid vingerhoedskruid dat hier bloeit, vooral de fuchsiaroze en de witte. Prachtige bloemen zijn het.

Bospad op de Hoorneboegse Heide tijdens de 6e etappe van het Westerborkpad

Bospad op de Hoorneboegse Heide tijdens de 6e etappe van het Westerborkpad Bospaden op de Hoorneboegse Heide

Vingerhoedskruid op de Hoorneboegse Heide tijdens de 6e etappe van het Westerborkpad Vingerhoedskruid op de Hoorneboegse Heide

 

Aan het eind van dit pad zie ik een paar paddenstoelen staan. Ik moet nummer P-62437/001 hebben, want bij deze paddenstoel moet ik de richting Pieter de Hooghlaan volgen.

Een paddenstoel op de Hoorneboegse Heide tijdens de 6e etappe van het Westerborkpad Een paddenstoel op de Hoorneboegse Heide

 

Dit is een mooie deel over de heide met de grafheuvels. Er liggen hier 15 tot 20 van deze grafheuvels, las ik tijdens mijn voorbereiding. Het is hier open en heel rustig.

Op de Hoorneboegse Heide tijdens de 6e etappe van het Westerborkpad De Hoorneboegse Heide

 

Aan het eind van de heide kom ik weer uit in het bos. In ene is mijn pad gestremd, er staan hekken, en nu. Maar gelukkig ik hoef niet om te lopen, want ik kan gewoon rechtdoor. Waarom het dan lijkt of de paden zijn afgesloten weet ik niet. De werkzaamheden zijn bij de Eikenlaan. Ik merk aan het toenemen van de bebouwing dat ik Hilversum nader. Ik blijf een stuk een fietspad door de bossen lopen tot aan de Diependaalselaan. Ik ben terug in de bewoonde wereld van Hilversum.

Bospad naar Hilversum tijdens de 6e etappe van het Westerborkpad

Bospad in Hilversum tijdens de 6e etappe van het Westerborkpad Bospaden in Hilversum

 

Hilversum

Ik steek de Diependaalselaan over. Dit is een drukke verkeersweg zonder verkeerslichten op het punt waar ik overstak. Vanaf de Pieter de Hooghlaan sla ik rechtsaf de Diependaalsedrift in.

Aan de linkerkant onder een markeringsteken van het Westerborkpad is een papiertje geplakt waarop staat dat voor de huizen met nr. 24 en 16 struikelstenen liggen. Heel attent om wandelaars van het Westerborkpad en andere geïnteresseerden hier op te wijzen. De zes Stolpersteine bij huisnummer 24 zijn voor de familie Birnbaum en Heinz Erich Israel Pfifferling en de vijf struikelstenen voor huisnummer 16 zijn voor de familie Menko.

Het markeringsteken van het Westerborkpad aan het Diependaalsedrift tijdens de 6e etappe van het Westerborkpad Het markeringsteken van het Westerborkpad aan het Diependaalsedrift in Hilversum

 

Op de kaart hieronder staan de plekken met Stolpersteine/struikelstenen ingetekend. Ook zijn er links toegevoegd van twee websites waar je informatie over de betreffende struikelstenen kunt vinden: TracesofWar en Stolpersteine App

Ik loop de straat uit en via de Gijsbrecht van Amstelstraat, die ik eerder vandaag bij de Joodse begraafplaats ook al gekruist heb, kom ik via de rotonde uit in de Laapersweg. Rechts passeer ik een groot park. Ik loop af op Station Hilversum Sportpark, het eindpunt van etappe 6 van het Westerborkpad. De volgende keer vervolg ik hier mijn weg. Nu is het genoeg geweest. Ik ben moe en wil naar huis.

Vanaf Station Hilversum Sportpark neem ik de rechtstreekse trein naar huis. In de trein nadenkend over dat wat ik gezien heb. Hoogtepunten deze 6e etappe zijn de oorlogsmonumenten in Hilversum en Nieuw-Loosdrecht en het deel over de Hoorneboegse heide en door de bossen. Er zitten saaie, lange stukken door Hilversum in deze etappe. Doordat ik deze etappe zoveel Stolpersteine in de route heb opgenomen werden sommige stukken minder saai.

 

Mijn route

 

De volledige route van het Westerborkpad staat ook op de website van Wandelnet of als je liever een boekje in handen hebt:

Wandelgids met de volledige routebeschrijving van het Westerborkpad

 

Praktische informatie

Afstand van etappe 6 van het Westerborkpad

De zesde etappe van het Westerborkpad loopt vanaf Station Hilversum naar het Station van Hilversum Sportpark. Hemelsbreed liggen de stations maar een paar kilometer uit elkaar maar de afstand van deze zesde etappe is 13,8 kilometer. Mijn wandeling was iets langer omdat ik in Hilversum Stolpersteine opzocht.

 

Bereikbaarheid van de zesde etappe van het Westerborkpad

Het beginpunt Station Hilversum en het eindpunt Station Hilversum Sportpark van etappe 6 van het Westerborkpad zijn vanuit het hele land goed bereikbaar. Er stoppen veel treinen die vanuit daar weer alle kanten op gaan. Ik heb naar en vanuit Hilversum een rechtstreekse trein genomen van en naar mijn woonplaats.

Station Hilversum Sportpark tijdens de 6e etappe van het Westerborkpad Station Hilversum Sportpark

 

Horeca onderweg

In Hilversum zijn veel horecagelegenheden gevestigd. Ik ga ze hier niet noemen, het zijn er te veel.

In het centrum van Hilversum en later ook in winkelcentrum Kerkelanden zijn verschillende supermarkten gevestigd. Mocht je onderweg iets nodig hebben, koop het dan hier.

Je loopt een klein stukje door Nieuw-Loosdrecht. Hier heb ik geen horecagelegenheden en supermarkten gezien. Er zijn wel supermarkten in Nieuw-Loosdrecht maar dan moet je een stuk afwijken van de route.

Neem voor je vanuit Hilversum naar Nieuw-Loosdrecht loopt en de Hoorneboegse Heide op loopt genoeg water en eten mee, want hier kom je geen horeca tegen.

 

Overnachten onderweg

In Hilversum zijn veel accommodaties waar je kunt overnachten, ook in B&B’s.

 

Heb jij wel eens een etappe van het Westerborkpad gelopen? Wat vond je er van? Heb je een andere aanbeveling voor een lange-afstandswandeling?

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Meer lezen

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Een verslag van etappe 6 van de lange-afstandswandeling Westerborkpad. Deze zesde etappe loopt van Station Hilversum via de begraafplaats met de Mauthausensteen naar Loosdrecht en via de Hoorneboegse Heide naar Station Hilversum Sportpark. Mijn belevenissen en mijn route lees je in deze blog. Loop je mee? #hilversum #nieuwloosdrecht #hoorneboegseheide #westerborkpad #etappe6 #geschiedenis #tweedewereldoorlog #wandelen #hiken #jtravel #jtravelblog Een verslag van etappe 6 van de lange-afstandswandeling Westerborkpad. Deze zesde etappe loopt van Station Hilversum via de begraafplaats met de Mauthausensteen naar Loosdrecht en via de Hoorneboegse Heide naar Station Hilversum Sportpark. Mijn belevenissen en mijn route lees je in deze blog. Loop je mee? #hilversum #nieuwloosdrecht #hoorneboegseheide #westerborkpad #etappe6 #geschiedenis #tweedewereldoorlog #wandelen #hiken #jtravel #jtravelblog Een verslag van etappe 6 van de lange-afstandswandeling Westerborkpad. Deze zesde etappe loopt van Station Hilversum via de begraafplaats met de Mauthausensteen naar Loosdrecht en via de Hoorneboegse Heide naar Station Hilversum Sportpark. Mijn belevenissen en mijn route lees je in deze blog. Loop je mee? #hilversum #nieuwloosdrecht #hoorneboegseheide #westerborkpad #etappe6 #geschiedenis #tweedewereldoorlog #wandelen #hiken #jtravel #jtravelblog

Een verslag van etappe 6 van de lange-afstandswandeling Westerborkpad. Deze zesde etappe loopt van Station Hilversum via de begraafplaats met de Mauthausensteen naar Loosdrecht en via de Hoorneboegse Heide naar Station Hilversum Sportpark. Mijn belevenissen en mijn route lees je in deze blog. Loop je mee? #hilversum #nieuwloosdrecht #hoorneboegseheide #westerborkpad #etappe6 #geschiedenis #tweedewereldoorlog #wandelen #hiken #jtravel #jtravelblog Een verslag van etappe 6 van de lange-afstandswandeling Westerborkpad. Deze zesde etappe loopt van Station Hilversum via de begraafplaats met de Mauthausensteen naar Loosdrecht en via de Hoorneboegse Heide naar Station Hilversum Sportpark. Mijn belevenissen en mijn route lees je in deze blog. Loop je mee? #hilversum #nieuwloosdrecht #hoorneboegseheide #westerborkpad #etappe6 #geschiedenis #tweedewereldoorlog #wandelen #hiken #jtravel #jtravelblog Een verslag van etappe 6 van de lange-afstandswandeling Westerborkpad. Deze zesde etappe loopt van Station Hilversum via de begraafplaats met de Mauthausensteen naar Loosdrecht en via de Hoorneboegse Heide naar Station Hilversum Sportpark. Mijn belevenissen en mijn route lees je in deze blog. Loop je mee? #hilversum #nieuwloosdrecht #hoorneboegseheide #westerborkpad #etappe6 #geschiedenis #tweedewereldoorlog #wandelen #hiken #jtravel #jtravelblog

Geen reacties

Geef een reactie

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotel



Booking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com