Privacy

Dit is de privacyverklaring van JTravelBlog.nl. JTravelBlog is mijn persoonlijke reisblog. Mijn blog heeft een beveiligd https-adres, zoals je aan het groene slotje in de adresbalk kunt zien. Deze website is ondergebracht, net als alle andere websites die er bestaan, bij een hostingpartij. Deze host gaat vertrouwelijk om met jouw en mijn gegevens.

 

Het doel van de AVG/privacywet

Zoals je misschien hebt gehoord of gelezen, treedt er per 25 mei 2018 een nieuwe privacywet voor de gehele Europese Unie in werking: de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze wet is bedoeld om privacy rechten van de burgers te versterken en uit te breiden. De burgers krijgen meer rechten en mogelijkheden ten aanzien van hun privacy. Organisaties die persoonsgegevens verwerken zijn verplicht om een privacyverklaring op hun website te plaatsen om jouw privacy nog beter te beschermen. Omdat op mijn site, https://www.jtravelblog.nl, een contactformulier en een reactieformulier is geplaatst (en ik dus persoonsgegevens verwerk), ben ik verplicht om aan deze wet te voldoen. Net als jij, hecht ik veel waarde aan privacy en zorg er dan ook voor dat jouw gegevens op een correcte manier bewaard worden. Mocht je hierover vragen hebben, kun je mij bereiken via info@jtravelblog.nl.

 

Contactgegevens

E-mail: info@jtravelblog.nl
Website: https://www.jtravelblog.nl
JTravelBlog is een persoonlijke reisblog met reisideeën, tips, persoonlijke verhalen en foto’s.

 

Persoonsgegevens die JTravelBlog verwerkt

JTravelBlog verwerkt jouw persoonsgegevens omdat jij je gegevens zelf aan mij, JTravelBlog, verstrekt, bijvoorbeeld via een bericht via het contactformulier. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die verwerkt worden:
• voor- en achternaam
• e-mailadres
• website
• IP-adres
• overige persoonsgegevens die u actief verstrekt, bijvoorbeeld in correspondentie

 

Doel en grondslag voor verwerking persoonsgegevens

JTravelBlog verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doeleinden:
• je een e-mail te kunnen sturen als je het contactformulier op mijn website hebt ingevuld
• analyseren van je surfgedrag op mijn website om daarmee mijn website te verbeteren

 

Social media buttons

JTravelBlog heeft op de website, onder veruit de meeste artikelen, een aantal buttons van social media geplaatst. Deze buttons zijn bedoeld om mijn artikelen via Facebook, Google+, LinkedIn, Twitter, Pinterest en via de mail, Telegram of Whatsapp te delen met je eigen social mediakanalen. Als je de moeite neemt om mijn artikelen te delen met anderen lezen meer mensen mijn verhalen. Ik kan zien dat je mijn artikel(en) op social media deelt, maar met de gegevens doe ik niets. Deze social media platforms werken met cookies. Hier heb ik geen invloed op. Om te weten hoe deze social media platforms met de verzamelde informatie omgaan, verwijs ik je naar de privacy verklaringen van de diverse social mediakanalen.
JTravelBlog maakt zelf ook gebruikt van social media. Je kunt mij vinden op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest.

Reacties

Als je als bezoeker een reactie achterlaat op de site, verzamel ik de data die wordt getoond in het reactieformulier en ook het IP-adres van jou als bezoeker en de browser gebruikersagent string om spam opsporing te helpen.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar service als je dit gebruikt.

De privacybeleidspagina kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

 

Ingesloten inhoud van andere websites

Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud tonen. Voorbeelden zijn video’s, afbeeldingen, berichten). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich exact hetzelfde als alsof jij deze andere heeft website bezocht.

Deze websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website.

 

Cookies

JTravelBlog maakt gebruik van cookies. Cookies zijn kleine bestandjes die in je systeem worden opgeslagen. Dit kleine tekstbestandje omvat informatie die tijdens een later bezoek aan mijn website weer wordt herkend door de betreffende website. Ik gebruik deze informatie om na te gaan of mijn website goed werkt en hoe ik mijn website nog beter vindbaar kan maken. In deze bestanden worden gegevens opgeslagen, zoals:
• Hoe vaak je deze website bezoekt
• Het aantal bezoekers per dag / maand
• Welke artikelen het meest gelezen worden
• Welke pagina’s op deze website je bezoekt
• Of je deze website al eerder hebt bezocht
• Op welke pagina je op een link geklikt hebt naar deze website
• Via welke zoekopdracht je op deze website bent gekomen
• Hoe lang je mijn website bezoekt
• Met welk apparaat je mijn website bezoekt: tablet, desktop of mobiel
• Welke browser je gebruikt (Firefox, Internet Explorer, Chrome)

Als je een reactie achterlaat op deze website, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en website in een cookie opgeslagen mag worden. Dit is voor jouw gemak, zodat je je gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

 

Google Analytics

Voor het verzamelen van deze informatie gebruik ik Google Analytics. Wil je dat deze bezoekgegevens niet bijgehouden worden, wijzig dit in de instellingen van je browser. Door Google Analytics wordt er vertrouwelijk omgegaan met jouw persoonsgegevens. Deze gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt dan de analyse.
Ik zie geen namen of adressen of IP-adressen van de bezoekers van mijn website.
Ik maak in het programma Google Analytics geen gebruik van marketing, rapportage of advertentie instellingen. De tracking cookies zijn op mijn website niet van toepassing.

Ik heb veel foto’s op mijn website geplaatst die u via de buttons kunt delen via de social mediakanalen. De social media platforms gebruiken de cookies om jouw profiel te kunnen herkennen als je via een van de buttons op een van de social mediakanalen bent ingelogd. Dit is een zgn. tracking cookie. Zoals eerder vermeld maak ik gebruik van de deelbuttons Facebook, Google+, LinkedIn, Twitter, Telegram, Whatsapp en Pinterest.

Voor informatie over de data die de social media platforms hiermee verzamelen verwijs ik je door naar de privacy verklaringen van deze social mediakanalen op hun eigen websites. Ik gebruik deze tracking cookies alleen om jou de mogelijkheid te geven om mijn artikelen/foto’s te kunnen delen. Ik heb geen enkel commercieel belang bij het delen door derden van de inhoud van mijn website.

 

Links naar andere websites

Op mijn website heb ik links geplaatst naar andere websites, waar je aanvullende informatie over het betreffende onderwerp kunt vinden. JTravelBlog is niet verantwoordelijk voor de juistheid van de informatie op deze websites en ook niet voor het privacy beleid van de gelinkte websites.

 

Meer informatie

Wil je meer over deze nieuwe AVG-privacywet weten, kijk dan eens op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens.

Ik hoop je hiermee inzicht te hebben gegeven in dat wat ik aan de bescherming van jouuw privacy doe op mijn website. Heb je nog vragen, je kunt me via de e-mail of via het contactformulier bereiken.

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest.

 

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravelBlog. Het gezicht achter JTravelBlog
Ik neem je mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef je reisinspiratie en handige reistips.                   Lees meer –>

Social media

Boek je vlucht

Boek je overnachting(en)



Booking.com

Heb je nog iets nodig?

Miljoenen artikelen

Bestel je reisgids

Lid van

Bloggers Noord Nederland
  
Follow